CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Ένας Μιχάλης θα μας σώσει

Μιχάλης Σαρρής. Μια από τις ελάχιστες επιτυχίες της διακυβέρνησης Τασσσσσσσου. Ένας φοβερός οικονομολόγος αλλά και ένας φοβερός επικοινωνιολόγος. Ένας τεχνοκράτης με τεράστιες γνώσεις ο οποίος δεν κρύβεται. Ένας άνθρωπος ο οποίος αν αναλάβει την θέση του υπουργού οικονομικών μπορεί από μόνος του να τα φέρει όλα τούμπα.

Ο Σαρρής δεν είναι πολιτικός. Επίσης δεν είναι και αρνί. Δεν είναι Σταυράκης δηλαδή που άλλα έλεγε, άλλα πίστευε και άλλα έκανε στο τέλος. Γιατί μην λέμε και μαλακίες ο άνθρωπος είναι τελειωμένος του Harvard. Φυσικά και αναγνώριζε ότι οι αποφάσεις του ήταν λανθασμένες και οι οικονομικές προβλέψεις του υπεραισιόδοξες και ψεύτικες. Έλα όμως που δεν ήταν δικές του. Ήταν του προέδρου και του κόμματος.

Αλλά Σταυράκη μου στην τελική εσύ ήσουν ο υπουργός και οι αποφάσεις επί της υπουργίας σου έριξαν την Κύπρο στο κενό. Είτε ήταν δικές σου είτε όχι. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα σε γράψει η ιστορία ως τον πιο ανίκανο υπουργό στα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και υπήρχαν όντως πολλοί άσχετοι αλλά η δική σου αρνίσια συμπεριφορά σε αναδεικνύει σε πρωταθλητή. Θα είσαι ο υπουργός που χρεοκόπησε την χώρα. Να χέσω και τις διασυνδέσεις και τα ακροβατικά που έκανες για να βρίσκεις δανειστές.

Ο Σαρρής από την άλλη έχει γραμμένο και το κόμμα αλλά και όλα τα κόμματα. Θα κάνει το σωστό. Αυτό που ξέρει, αυτό που πρέπει. Δεν θα κωλώσει να κοντραριστεί με κομματάρχες συντεχνιακούς και άλλους καρχαρίες. Αυτό κάνει άλλωστε από την μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο. Αυτό κάνει παρά τον πόλεμο που δέχτηκε από την πουριτανή Κυπριακή κοινωνία λόγω της ξεχωριστής του συμπεριφοράς.

Ο Σαρρής είναι άνθρωπος που μπορεί να έρθει στο πάρτι σου. Θα του μιλήσεις και θα σε ακούσει, δεν θα σε διακόψει και θα σε πάρει στα σοβαρά. Θα πιει και ένα ποτό μαζί σου και θα σου πει σε παρακαλώ φώναζε με Μιχάλη.

Είσαι μεγάλος Μιχάλη και ελπίζω να πάρεις το υπουργείο για το καλό της χώρας.

Θεέ τους φώτισε τον Χριστόφια σου να πάρει έστω και τώρα μια σωστή απόφαση. Ρίξε ρε τον εγωισμό σου κάτω και δεν πειράζει αν ο υπουργός οικονομικών σου αγανακτούσε ως πριν λίγες μέρες έξω από το προεδρικό.

Υ.Γ. Ελπίζω πάντως να μην επαληθευτούν αυτοί που λένε ότι ο Σταυράκης προορίζεται για Κεντρικός Τραπεζίτης και αντικαταστάτης του επαναστάτη Ορφανίδη.

4 σχόλια:

  1. Το περίεργο είναι πως η επιλογή Σαρρή με φέρνει να συμφωνήσω με το ΔΗΚΟ!

    Το οποίο τον προωθεί, άνκαι γνωρίζω πως πολιτικά δεν συμφωνούν.

    Μακάρι να φωτίσει ο Ττόμης ο Βου και ο Μάρξ, μήπως δούμε μια καλλύττερη μέρα!

    Φτάνει φυσικά να του δώσει ο Χριστόφιας εξουσιοδότηση για εν λευκώ δράση, και δέσμευση να τον στηρίξει σε ό,τι εισηγείται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσιάκκος ο Σαρρής, εγνώρισα τον, ακριβώς όπως τον περιγράφεις, σεμνός, προσιτός, καλός ακροατής, με καθαρές κουβέντες τζιαι απλές για να τον καταλαβαίνει τζιαι ο πιο αδαής στες έννοιες της οικονομίας. Έσιει τζιαιρόν που ελάλεν για τα προβλήματα μας (είχα του μιλήσει στο CFO Forum τον Νιόβρη του 2009), ακόμα τζιαι τότε πού ήταν εύκολο για τους καλοθελητές να τον ξιτιμάζουν ότι "χαλά το κλίμα". Δυστυχώς εφκήκεν αληθινός.
    Τουλάχιστον ως άθρωπος ορθολογιστής τζιαι μετριοπαθής, έθθα αφήσει την πολιτική να επηρεάσει την κρίση του στην ουσία, εν θα τον κόφτει το "πολιτικό κόστος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για να δούμε....Υποτίθεται ότι είναι αρκετά κοντά...Αν δεν μαλακιστεί τελευταία στιγμή ο πρόεδρος μπορεί να μπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχανάκι Βρυξελλών3 Αυγούστου 2011 στις 8:57 μ.μ.

    Με την αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την παsh κυβέρνηση, εννα μας μείνει ο Σταυράκης φαίνεται. Ή μάλλον, να ευχόμαστε να μας μείνει ο Σταυράκης στο ΥπΟικ & να μεν τον δούμε στην Κεντρική.
    Δεν ξέρω πως να εκφράσω τη λύπη μου που έχουμε 5 αξιόλογα άτομα (δη Μιχάλης Σαρρής) και δεν τα εκμεταλλευόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή