CYPRUS CRITIC

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

The new wave of male moustaches


Είμαι γενικά νάκκο αχάπαρος όσο αφορά τέχνη, λογοτεχνία τζαι ψαγμένη μουσική. Εν διώ τζαι πολύ σημασία. Ακόμα ακούω ας πούμε κλασσικές ροκιές τζαι αρνουμαι να εξελιχτώ. Επίσης για βιβλία και λογοτεχνία μεν με ρωτήσετε. Χέσε μέσα. Όπως τζαι για τέχνη. Ένα φίλος μου είπε κάποτε «τέχνη για μένα ένει να κάτσω να με ζωγραφίσεις τζαι να μου μοιάζει»...Καλά κάπως ακραία η άποψη του αλλά τζαι εγώ εν απέχω πολλά. Εν το πιάνω το θέμα.

Έννα μου πεις είσαι πεζός τζαι βόρτος. Ε μάλλον είμαι αλλά εν πειράζει. Αναγνωρίζω το αλλά εν προσπαθώ να βελτιωθώ. Εν με κόφτει. Εν θα ερκέψω να θκιεβάζω λογοτεχνία, εν θα αρκέψω να πιέννω σε εκθέσεις για να το παίζω κουλτουριάρης, τζαι εν θα αρκέψω να ακούω τούντο new wave of jazz για να μπορώ να μπαίνω σε μουσικές συζητήσεις.

Η Κούλλα (Criticoulla) που την άλλη είναι και πολύ arty farty. Εν μες σε ούλλα τα πιο πάνω. Εν καλλιτεχνικό μυαλό. Εν του ουρανού. Για να καταλάβετε όταν την γνώρισα τζαι επήα σπίτι της για πρώτη φορά αντιλήφθηκα ότι η τηλεόραση ήταν κλειστή! Και μάλιστα επίτηδες! Και μιλούσαν! Αντάλλασαν απόψεις με κρασί για ώρες. Και επαναλαμβάνω προσέξτε. Η τηλεόραση ΚΛΕΙΣΤΗ και ΜΙΛΟΥΣΑΝ!!! Απίστευτο έννεν;;;

Επίσης στο δωμάτιο της για να κοιμηθεί διάβαζε αντί να θωρεί τηλεόραση ενώ δείπνο ετρώαν συνήθως στην τραπεζαρία μαζί με την συγκάτοικο της και μιλούσαν αντί στο σαλόνι μπροστά που την τηλεόραση!!! Extreme or what???

Πέρασε που τότε σχεδόν μια δεκαετία. Κανένας δεν προσπάθησε να αλλάξει τον άλλο (η συνταγή της επιτυχίας).Σιγά σιγά έγινα τζαι εγώ πιο δεκτικός στα πιο παράξενα trends, στην τέχνη (μέχρι και σε μουσεία και galleries επήα ορισμένες φορές), στην μουσική κτλ κτλ. Όϊ πως εμεταμορφώθηκα. Πάλε βόρτος είμαι απλά πιο δεκτικός βόρτος.

Όσο άσχετος είμαι με τα πιο πάνω λοιπόν άλλο τόσο άσχετος είμαι τζαι με την μόδα. Γενικά εν διώ πολλή προσοχή. Ένα τζιν καμιά φανελλούα κατά προτίμηση μονόχρωμη χωρίς πάτσιες κτλ κτλ. Απλά πράματα. Ούτε προσέχω να σας πώ την αλήθκεια πολλές φορές τι φορεί ο κόσμος αλλά ούτε τζαι πως κουρεύεται αν φορεί γυαλιά κτλ κτλ.

Η Κούλλα (Criticoulla) που την άλλη τρώει με τζαι δαμέ αφού εν πιο εναλλακτική. Για να καταλάβετε σε μια που τες πρώτες μας εξόδους (όταν ακόμα κλαμπάραμε) εκατέβηκε με την συγκάτοικο της στο κλάμπ τζαι εστιλλομάθκιασα.
Τζαι οι θκυό τους βάλλω στοίχημα πρέπει να είχαν περάσει που μάντρα στη Αθηένου τζαι να κλέψαν κανένα πεμπέρι πριν φκουν έξω. Η μια εφόρε προβιά σε λαχανί χρώμα για παλτό ενώ η δική μου ένα παράξενο ζώο για μπότες ενώ ήμουν σίουρος ότι πρέπει να είσιε βάλει το δακτύλι της μες την πρίζα για τουλάχιστον 10 δευτερόλεπτα πριν έρτει. Εν εδικαιολογείτουν διαφορετικά έτσι μαλλί.

Σιγά σιγά όμως με λίγη εξάσκηση έγινα τζαι εγώ πιο ευέλικτος όσο αφορά την εμφάνιση. Ο καθένας ότι θέλει φορεί. Φυσικά ορισμένα δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα και ασχολίαστα. Εν αμαρτία. Όπως ας πούμε τα κολάν με κώλο αεροδιάδρομο που σχολιάσαμε σε προηγούμενο πόστ. Όπως επίσης και το αντρικό σορτσάκι με επένδυση αρχιδάκια σε κοινή θέα στο εσωτερικό...

Αλλά τούντη νέα μόδα εν την πιάνω με τίποτε ρε κουμπάρε. Τζαι ρώτησα την Κούλλα (Criticoulla) γιατί γυρίζουν όπως τους μαννούς τούτοι ούλλοι μες τον κόσμο τζαι η απάντηση ήταν… «Εν hipsters.
Μάλιστα οκ έπιατο.

Εν έχω κάποιο σχόλιο για τα ρούχα τους. Εμένα εν άλλο που μου φάτσησε στο μάτι. Εν που τον λαιμό τζαι πάνω που εν το πιάνω ρε φίλε.

Που πότε το λειρί του κόκορα  μαζί με το mullet εγίναν πάλε της μοδας; Μα νομίζω ως πρόσφατα το λούκ Στάθης Ψάλτης και Σταμάτης Γαρδέλης στην ταινία έλα να αγαπηθούμε Ντάρλιγκ θεωρείτο ξεπερασμένο. Καλά τζαι εγώ μέσα μέσα μπορεί να εμφανίσω κανένα mullet αλλά κατά λάθος. Απλά επειδή εν έχω καλές σχέσεις με τον μπαρπέρη μου. Οϊ ότι το επιδιώκω.

Γιατί τζείντο γυαλί το τεράστιο το κοκκάλενο της μυωπίας; Που χώνει μούττη μάθκια βούτσες τζαι μέτωπο γιατί έγινε πάλε την μόδας; Μπορείς αν θέλεις να γυρίσεις τζαι την κελλέ σου για να δεις κάποιον. Εν τζαιν ανάγκη να έσιεις περισκόπιο.

Τζαι το σιειρότερο. Πέτε μου πλιζ πότε έγινε πάλε της μόδας το μουστάτζι. Τι εν τούντο πράμα ρε παιθκιά; Τζείντο αγνό παρθένο μουστάτζι . Τζείνη η παρεξήγηση τρίχας. Τζείντο πράμα που αν τους εθώρεν ο παππούς μου στο χωρκό ήταν να τους κόψει μιαν αξινόστραφη να φαν τζαι μιαν που τον τοίχο. Η τρίχα στο υπόλοιπο σώμα ξιουρισμένη αλλά πάνω που το στόμα θέλουμε μια τάτσα.

Αφού χρυσέ μου εν το έσιεις το άθλημα τι το παλεύκεις; Αξιούριστος δέκα μέρες να μείνεις πάλε η τρίχα σου εννάν λιότερη που νεαρό παπά της ιερατικής. Αφού αν πάεις στην στετέ σου στο χωρκό έννα σε πιάει στο μαϊττάπι γιατί το δικό της μουστάτζι εν πιο μιάλο που το δικό σου.

Κάποτε το πασιή, μακρύ, αδρωπινό μουστάτζι ήταν ένδειξη ανδρισμού. Το μουστάτζι είχε την δική του ιστορία στον παλιό καλό Κύπριο. Όσο πιο πασιη τζαι μακρύ το είσιε τόσο πιο μεγάλα τα είσιε τζαι πουκάτω. Τωρά τι; Τι σημαίνει τζείντο πράμα; Αν θα αφήκεις να αφήκεις. Οξά έμεινε μας μόδα που τον τζαιρό του Τάσσου; Γελοιοποιήσαμε τζαι το μουστάτζι πιον.

Τζαι στην ερώτηση στην Κούλλα (Criticoulla) (που ξέρει πολλά τζαι ο νους της κατεβάζει) «καλά αφήνουν το προς ένδειξη διαμαρτυρίας σε κάτι; Αφήνουν το ίσως ως αντίδραση σε κάτι»; Η απάντηση ήταν από ότι ξέρω όχι. Εν μόδα.

Ε να το σιέσω για μόδα αν ένει να γυρίζω σαν τον μαννό.

Είμαι λαλείτε εγώ πολλά ιδιότροπος;

14 σχόλια:

  1. http://media1.break.com/dnet/media/2010/7/21/92%20Brings%20a%20Whole%20New%20Meaning%20to%20Mustache%20Ride_thumb.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Κρίτικ,

    Εγώ έχω πολλές αδυναμίες στο θέμα μυστάκιον, αλλά κάμνω το κατά δύναμην διότι νιώθω το, ντάξ. Και άμα δεν ξές να μη μιλάς! Θέλω μουστάτζιν ρε κουμπάρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Touta oulla en paromoia me ta parapona twn goniwn mas otan tous ekatebenen o gios me thn vermacht me to sideroui kai to malli kapellaki xyrismeno pou katw kai pattikomeno me wax san na ton eglypse pas thn kkelle kanenas deinosauros...

    Wrimases critic mou. That's all...just watch and don't judge (but yes you can laugh from time to time) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μμμμ μπορεί να έχεις δίκαιο αν το σκεφτείς λογικά... Γιατί το undercut που το βάλλεις;;;; Έλεος....

    Να ωρίμασα πάντως εν το θωρώ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ό,τι ασχολείσαι ακόμα με τους "ανθρώπους" σημαίνει πως ακόμα παλεύκεις το.. εγώ εχει καιρό που έπαψα να ενοχλούμαι με αυτό το "ανέλπιδο κενό". Τώρα, το θέμα με την Τέχνη...σε ένα πολιτισμικό βούρκο όπως η ελλάδα και η κύπρος, οι "καλλιτέχνες" και οι παρατρεχάμενοί τους αποτελούν την γνωστή χλωρίδα και πανίδα του βιότοπου της λάσπης. Οσοι έφτιαξαν κάτι που επιπλέει, το έκαναν με μεγάλο και πολλές φορές ασύμφορο προσωπικό κόστος. Και εννοείται χωρίς "κρατικές επιχορηγήσεις" και "εγκαίνια" με πολιτικούς και κυράτσες.
    Πρακτικά, η τέχνη (κυρίως η λογοτεχνία και σε ό,τι καταλήγει: σινεμά, θέατρο κλπ) αφορά σε ζητήματα που έχουμε, συνειδητά ή ασυνείδητα, αντιμετωπίσει ως επί το πλείστον τραυματικά. Χωρίς τέχνη δε θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε τίποτα. Δεν υπάρχει δηλαδή τέχνη για την τέχνη και δεν είναι ολα τα βιβλία και οι ταινίες τέχνη.
    Η ζημιά γίνεται (και) στο σχολείο με τους φιλόλογους και με το "τι θέλει να πει ο ποιητής" σαν να τζαι αν ήθελε να πει κάτι άλλο δε θα το έγραφε αλλιώς.
    Εχω την εντύπωση πως έχεις -προσπαθήσει να- διαβάσει λάθος βιβλία. Αντίθετα, ΕΙΝΑΙ τέχνη τα δικά σου κείμενα. Ορισμένα μάλιστα ειναι αριστουργηματικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίτικ,

    1. Προχτές ετσίλλισα ένα χίπστερ. Έβαλα τζαι πισινή. Εκατέβηκα κάτω τζαι τι διαπίστωσα: Το μουστάκι ήταν ψεύτικο. Τραβάς το τζαι φκαίννει αμέσως. Το ποδήλατο ήταν fixie αλλά είχε στόπερ πισινό. Τα γυαλιά δεν είχαν φακούς μυωπίας αλλά κενούς. Τζαι είχε στη ψάθινη τσαντούλα του/ της (έπαψα να καταλαβαίνω τα φύλα τους...) είχε έβα ψαλτήρι της καμπάλα.

    2. Καλιτέχνες: Άμα δεις RHCP, Tool, Μετάλλικα κτλ τι να σου κάμει ο Τζώρτζης της Κ(αυλαίας)...

    3. Ναβάρο: Πήρε τον πούλο, μαζί με τον Σβεντ το εχμ... ΜΟΥΝΙ (αν σε έπιανε ο Σόφο το 2010 στα χέρια του...) ΚΡΙΣΤΙΤΣ. Ζήτω το μπάσκετ. Ο Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Σπανούλης μας έστειλαν. Αν ήταν και ο Μπουρούσης ο αναμπόλικ θα μιλούσαμε για ολλ γκρηκ τημ. Χωρίς ένδειξη σωβινισμού και εθνοκαπιλίας, εσύ ως μπασκετικός ξέρεις τι σημαίνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ είμαι ενθουσιασμένος… Που το 87 που το έπιασε η επίσημη αγαπημένη εν έχασα παιχνίδι της είτε στην τηλεόραση είτε και ζωντανά ακόμα.

      Τούντο Ευρωπαϊκό του Ολυμπιακού ήταν η απόλυτη αποθέωση…Τούντα μωρά εθωρούσα τα με την εθνική εφήβων το 2009 στο εφηβικό στην Ρόδο που σηκώσαν το Ευρωπαϊκό και ένα χρόνο μετά στο παγκόσμιο. Και πράγματι ωρίμασαν απίστευτα γλήορα απλούστατα γιατί επαίζαν.. Είχαν χρόνο συμμετοχής που πέρσι τζαι εν εβράζαν τον πάγκο.

      Ο Μαντζαρης στο Περιστέρι, ο Σλούκας στον Άρη, ο Παπανικολάου στον ΟΣΦΠ. Αλλά και άλλοι ο Καλάθης στον ΠΑΟ, ο Παπάς στον Κολοσσό, ο Γιάνκοβιτς και ο Σαρικόπουλος στον Πανιώνιο και φυσικά ο Κουφός στους Nuggets…Εν ένα που τα καλά της κρίσης....

      Εν μια φοβερή φουρνιά που δείχνει ότι η εθνική Ελλάδας θα πρωταγωνιστεί για ακόμα 10 χρόνια...Και ότι φυσικά δεν έχει την ανάγκη κανενός. Κανενός Διαμαντίδη Μαυροκεφαλίδη ή Σοφοκλη που βαριούνται να παίξουν τζαι προτιμούν θάλασσα τζαι ψαράκι...

      Διαγραφή
    2. Α, μπράβο. Όπως τα λες. Μου θύμισε Μπανταλόνα-Παρτιζάν το 1992 με τους αδελφούς Χοφρέσα και Βιγιακάμπα από τη μια και τους Θεούς Τζόρτζεβιτς, Ντανίλοβιτς, Στεφάνοβιτς, Ρέμπρατσα, Ντραγκουτίνοβιτς των 20-22 χρονών.

      Τώρα να δούμε με το προλυμπιακό...

      Διαγραφή
  7. Προχτές ετσίλλισα ένα χίπστερ!

    ahahahahahhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

    Kalo.

    Apsogh ataka k.Akkanouri. H kalyterh ths karieras sou symfwna me ta dika mou gousta.

    Christina

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Hello apo tin anelpisti xenitia Mr Critic.

    Mporei na eimai nea fan stin parea alla ta post en pezountai. Na dieukrinisw tzai gw me ti seira mou tounto neo breed legomenon hipsters. Egemwsen to Londinon tzai opou statheis tzai opou vretheis vriskeis enan potouton sioura. Kapoa xaraktiristika pou mallon en yiothetisan oi antistoixoi Kyprioi hipsters mas einai: polyxrwma plyn theostena (se simeio pou en xreiazetai na xouftwseis gia na ypologiseis megethi) pantelonia kata protimisin trikarta wste na fainountai oi polyxrwmes klatsoues alliws gyrismena panw. Episis ta suede H' alliws kastorena papoutsia. na men xianoumen to xarakwmeno vryn (frydin) 2 grammes kata protimisi (kathe grammi k vathmos), tin bowling bag, ta blazers, tzai ti fanelloua twn kings of leon. Ate kanei k enna strepsw.

    Tzai meta len sou yparxoun adrwpoi. Aggourin!

    Me ektimisi polli! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή