CYPRUS CRITIC

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

Άχρηστοι λαϊκιστές- κοπρίτες βουλευτές



Άρχισαν τα όργανα για πατριωτισμούς, ηρωικά όχι, και άλλες μαλακίες στο τετράγωνο. Οι λογιστές και δικηγόροι κύπριοι βουλευτές-πολιτικοί δεν θέλουν να πληγούν τα προσωπικά τους συμφέροντα. Και προτιμούν με την διορατικότητα  ΝΟΤ που τους χαρακτηρίζει να οδηγήσουν την χώρα στην χρεοκοπία και εκτός ευρώ.

Έχετε μόνο 24 ώρες για να βρείτε αγοραστές για τις τράπεζες μας. Πρώτα για την λαική. Το καλύτερο πράγμα που έτυχε σε τούτη την βλακονησίδα η οποία διοικείται από ηλίθιους είναι το τεράστιο λάθος που έκαμε η Ευρώπη και μας δέχτηκε στις τάξεις της. Και εμείς παίζουμε με αυτό το δώρο που μας έγινε. Εγώ δεν το δέχομαι… Ο κόσμος ήταν έτοιμος να θυσιάσει που 500 ευρώ για να σωθεί η χώρα αλλά εσείς πάλε το συμφέρον σας.

Να πάτε να ΠΗΔΗΧΤΕΙΤΕ. Άχρηστοι λαϊκιστές- κοπρίτες βουλευτές.  

Μαζεύτηκαν τζαι οι γνωστοί ηλίθιοι έξω που την βουλή τζαι πανηγυρίζουν. Τωρά που έννα τρώτε σκατά για το υπόλοιπο της ζωής σας έννα δούμε πόσο έννα πανηγυρίζετε.

Βλάκες  

Υ.Γ. ποιος άσχετος εν τούτος ο δημοσιογράφος ο Κωνσταντίνος Τσιντας του ΡΙΚ που θωρεί  τεράστια πτώση στις αγορές εδώ και δύο μέρες χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει. Τεράστια πτώση του ευρώ λαλεί. Στην πραγματικότητα το eur/usd είχε πτώση μόλις 0.7% μέχρι στιγμής σήμερα ενώ φαντάζεται πτώση στα παγκόσμια χρηματιστήρια και αναφέρει μόνο την ποσοστιαία πτώση του ΧΑΑ στην Ελλάδα…


Στην Ευρώπη όπως και στην Αμερική τα χρηματιστήρια έκλεισαν είτε με μικρή πτώση, είτε χωρίς μεταβολή.

Τούτον τον κυβερνητικό δηλαδή πληρώνω τον εγώ για να μου λαλεί ένα μάτσο μαλακίες και ψέματα;;; Πέτε μου για να καταλάβω δηλαδή
 

22 σχόλια:

  1. Η ΕΚΤ θα συνεχίσει (προς το παρόν, ξέρω) να κρατά τις τράπεζες. Νομίζω ενα ψευτοεπαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο λίο τζιαι ενα περάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Pantos an eshis ontos ptihio gia ikonomika prepi na to paradosis.
    En kamnis katholou gia kati tethkio

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω μια υποψία ότι γενικώς διαφωνούμε ρε Αντρέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν μπερδέψει τον πατριωτισμό με τον ατομικισμό. Δεν ξέρω τί ακριβώς πανηγυρίζει ο κόσμος,πραγματικά. Η κατάσταση επιδεινώνεται όσο περνάνε οι μέρες.
    Σήμερα έπρεπε να αναλάβω από εδώ (Γερμανία) πληρωμή παραγγελιών από Κύπρο γιατί οι γερμανικές εταιρείες δεν στέλλουν τίποτα,χωρίς προκαταβολή/πληρωμή...και πώς θα κάνεις τη δουλειά σου αν όλα έχουν παγώσει;
    Μας θεωρούν ήδη χρεωκοπημένους; Αναρωτιέμαι...
    Σήμερα αυτό,αύριο κάτι άλλο.Μεθαύριο πιθανώς τα χειρότερα.

    Για ακόμη μια φορά ο κόσμος φάνηκε ανώριμος,και η Βουλή μικρότερη των περιστάσεων.
    Και για να απαντήσω στο σχόλιο του Αντρέα στο προηγούμενο σου κείμενο όσον αφορά το δημοψήφισμα: Ψηφίστηκε το ΟΧΙ για να πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως,τί δεν καταλαβαίνετε που από την επόμενη μέρα άνοιξαν τα οδοφράγματα,και τόσο οι έποικοι όσο και οι Τουρκοκύπριοι πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι στις ελεύθερες περιοχές;Που μέρος των χρημάτων μας πάει στα κατεχόμενα; Που άνοιξαν κι επισημα τα αεροδρόμια των κατεχομένων και τα χρησιμοποιούν ακόμα και Ελληνοκύπριοι.
    Το μόνο που καταφέρατε τότε με το ΟΧΙ ήταν να πείτε ΟΧΙ στα δικά μας δικαιώματα και κεκτημένα.
    Αρκετά πλέον με τον ψευδοπατριωτισμό που μας καταστρέφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι τζιαι διαφωνουμεν.
    Πως τα καταφερνεις τζιαι πεφτεις παντα πας στο λαθος τουτο εν μυστηριο.
    Ξερεις τι?
    Επειδη οι οικονομολογοι λαλουν οτι τους κατεβει μπορω ΠΛΕΟΝ να χω τζιαι γω αποψη.Το να εχουμεν ακομα ενα γιωργακη στην Κυπρο εν ωφελει.Το να εχουμεν ακομα μια κατασταση Ελλαδας παλε εν ωφελει.

    Τζιαι για να απαντησω στην ΘαλασσαΛιλα...
    Εν τζιαι φταιω που επεσες τοσον εξω στην υποστηριξη σου σ ενα πιστοποιημενα οσφυοκπαμπτη πολιτικό.
    Καμε τζιαι λλιον αυτοκριτικην.Εν η βλαφτει ξερεις...

    Τζαι για να σου το καμω λλιο κουτσια καθαρισμενα (λλιον ομως) ελαλεν ο εκλεκτος σου.
    ΔΕΝ Θ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ
    Πως εδεχτηκε η πλευρα μας την αποφαστη του ΟΥΡΟγκρουπ?

    2ο.Το κουρεμαν καταθεσεων εν καταστροφικο
    Τι επραξε?

    3ο. Επεριπαιζε τον χριστοφκια για βαρυ (!!!) μνημονιο που εσυμφωνησε με το ΔΝΤ.

    .....

    Tροφη για σκεψη τζιαι εν σου φταισιν οι αλλοι αγαπητη μου.
    Οι αλλοι εν άλλοι ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ τζιαι το πιο ευκολο πραμα να διορθωσουμε εν τον εαυτο μας


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το να ελέαν ΝΑΙ σε τούντο προδοτικό ξεπούλημα ήταν να μας σώσει? Όχι φυσικά.

    Όχι πως τωρά σωθήκαμε, κάθε άλλο. Αλλά τουλάχιστον τωρά εννα πιεστούν να βρουν άλλες λύσεις.

    Τωρά εθυμηθήκαν ότι τους φταίει η κακιά Ευρώπη. Τωρά εθυμηθίκαν να βουρήσουν που τάπισον τους Ρώσους, που ως εχτές εφτύνναν τους.

    Πριν από λίγες μέρες ρε εσχίζατε τα μαγιό σας ότι άμαν αυξηθεί 1% ο εταιρικός φόρος, για δύο χρόνια προσωρινά, έννα φύουν οι ξένοι και θα παττήσουμεν, τωρά τι άλλαξε και δέχεστε καί το 2,5% και το κούρεμα που μας καταστρέφει οριστικά και αμετάκλητα ως χρηματοοικονομικό κέντρο και τη μη διασφάλιση της απαιτούμενης ρευστότητας μετά την εκροή των ξένων και ντόπιων κεφαλαίων και όλα τα άλλα?

    Πάντως ως τωρά, όσα λάθη και να είχαν γίνει στο πρόσφατο παρελθόν, δεν είδα τους ξένους να κατέρχονται μαζικά στην Κύπρο να αποσύρουν τα χρήματά τους.

    Τωρά με την υπέρτατη μαλακία του Θανασιάδη έγινε τούτο. Τη ζημιά έκαμεν την ο μαλάκας τζαι έτα τζιαμέ τωρά.

    Και, ναι το είχε συμφωνήσει από πρίν, το λάθος του εν ότι δεν ειδοποίησε όλους τους ημέτερους και ξυπνήσαν ξαφνικά και ανιδράσαν στο παλλούτζιν που τους έμπηξεν ο εκλεκτός τους.

    Καϊσί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ ένα έχω να πω χωρίς να θέλω να μπω σε συζήτηση με κανένα. Δεν είναι θέμα συζήτησης τούτο.

    Απόφαση που συμφωνούν Ευρωκο ΔΗΚΑ ΑΚΕΛ Κουλίας δεν μπορεί παρά να είναι μια ηλίθια απόφαση.

    Επίσης απόφαση η οποία βγάζει τον κόσμο στους δρόμους με ατάκες του τύπου ηρωικό όχι και ένας είναι ο εχθρός ο Ιμπεριαλισμός δεν μπορεί παρά να είναι ηλίθια απόφαση.

    Τέλος.

    Όταν σε μια εβδομάδα θα αρχίσουμε να τρώμε σκατά αντί φαί θα αντιληφθούν όλοι πόσο λάθος ήταν η απόφαση μας. Ενναν αργά όμως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κρίτικ τι θα κάνουμε; Τι θα γίνει;

    Απεγνωσμένη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και η Εδέκ και οι Οικολόγοι συμφώνησαν. ΟΛΟΙ συμφώνησαν μη λέμε μόνο μερικούς, για να δημιουργήσουμε άλλες εντυπώσεις.

    Και έγκριτοι οικονομολόγοι ανα το παγκόσμιο διαφώνησαν και κάκισαν το εν λόγω έκτρωμα.

    Και το ΔΗΣΥ όμως δεν το είδα να υποστηρίζει τον πρόεδρό του. Αν το θεωρούσε σωστό ας το ψήφιζε Κριτίκ μου, εννεν?

    (Αλλά ού, σόρι, "θα ψηφίσουμε αποχή, για να στηρίξουμε και να ενισχύσουμε τον πρόεδρο" τάδε έφη Κωνσταντίου Κώστας βουλευτής ΔΗΣΥ. Ακούω κάποιον να επερίπαιζει για τσιμέντωμα του ναι? χαχαχα)

    Κατα τα άλλα δε σου μίλησα με συνθήματα. Υποστηρίζεις ότι τα όσα θα επακολουθούσαν του κουρέματος θα ήταν σωτήρια?

    Καϊσί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα είπα πολλές φορές ότι ούτε εγώ συμφωνώ με το σχέδιο διάσωσης. Είναι όμως το μόνο που υπάρχει. Και το να γυρεύεις plan B την τελευταία στιγμή είναι άκρως επικίνδυνο.

      Και συμφωνώ για ΔΗΣΥ. Η αποχή είναι γελοία και ρεζιλεύει την ηγεσία της χώρας σε όλη την Ευρώπη. Όπως είπε και Πάγκαλος εψές κάνει τον Αναστασιάδη αναξιόπιστο συνομιλητή.

      Αν δεις στα σχόλια στα αριστερά (sad but true) έχει 3 μέρες που το έβαλα ότι το θεωρώ pathetic σαν επιλογή.

      Διαγραφή
  10. Πρέπει να βρεθεί άμεσα αγοραστής για τις τράπεζες...Άμεσα αλλιώς μέχρι την Τρίτη θα είμαστε εκτός ευρώ. Οι Κυπριακές αρχές αν θέλουν να κρατήσουν τις τράπεζες για να μην χαθούν όλες πλέον οι καταθέσεις μας θα πρέπει να βγει από το ευρώ και να τυπώσει λίρες για ανακεφαλαιοποίηση. Αυτό θα είναι και το τέλος μας.

    Ήδη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άρχισε να τραβάει το χαλί και να αφήνει να νοηθεί ότι τυχόν κατάρρευση της Κύπρου δεν θα είναι συστημική για τις άλλες χώρες (no other country in the euro zone had a banking sector crisis comparable to Cyprus).

    Πιστεύω πλέον ότι η Κύπρος μπορεί να θυσιαστεί για να δείξει η Τρόικα στους άλλους ότι είναι σοβαρή και όλες οι χώρες θα πρέπει να συμφωνήσουν στα πακέτα διάσωσης της και να τηρήσουν ευλαβικά τους κανόνες της.

    FRANKFURT, March 20 (Reuters) - Banks in Cyprus are not solvent without them being quickly recapitalised, and the European Central Bank can only provide liquidity to solvent banks, ECB Executive Board member Joerg Asmussen was quoted as saying on Wednesday.
    The ECB said on Tuesday, after Cypriot lawmakers overwhelmingly rejected a key element of a proposed bailout, that it remained committed to providing liquidity within the existing rules.
    "We did not threaten (to cut off liquidity), but just pointed out as a matter of fact that we can provide emergency liquidity only to solvent banks and that the solvency of Cypriot banks cannot be assumed if an aid programme is not agreed on soon, which would allow for a quick recapitalisation of the banking sector," Asmussen told German weekly Die Zeit in an interview conducted Tuesday evening.
    He was also quoted as saying that no other country in the euro zone had a banking sector crisis comparable to Cyprus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Bloggers γειά σας! Ξεκίνησε ένα Online petition για την Κύπρο από λίγα άτομα που απλώς θέλουν να κινηθούν και να κάνουν κάτι για την Κύπρο λόγω των καταστάσεων που περνάμε τώρα, μακριά από κόμματα και άλλα μικροσυμφέροντα. Αν σας ενδιαφέρει ρίξτε μια ματιά και αν θέλετε προωθήστε. Ευχαριστούμε!

    http://www.gopetition.com/petitions/lets-give-back-to-cyprus-2013.html


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ..no other country in the euro zone had a banking sector crisis comparable to Cyprus.
    Ε όι τζιαι no other (Ιρλανδία) αλλά έτσι ώρα έτσι λόγια.

    Οι πολιτικοί αρχηγοί νομίζω εχέστηκαν πάνω τους σήμερα το πρωί που αντιλήφθηκαν ότι τυχόν liquidation της BOC και Λαικής σημαίνει τεράστιες απώλειες για τις καταθέσεις των άνω των 100,000 Ευρώ. Η διάλυση τους (good bank-bad bank) δεν είναι καινούργια πατέντα, προτάθηκε από την αρχή αλλά δεν ήθελαν να την εξετάσουν σοβαρά. Τωρά βουρούν και δεν φτάνουν.

    Η guardian γράφει ότι οι Ρώσοι εκτός από τα αέρια, θέλουν και ναυτική βάση (σε αντικατάσταση αυτής που έχουν στη Συρία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχτές που ελαλούσαν οϊ οι λεβέντες εσηκώστηκε τους τζαι λίον που τον πολύ πατριωτισμό… Σήμερα ούτε με Viagra εν τους σηκώνεται.

    Fucking idiots

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλα καλά και ωραία χθες με το μεγάλον και πατριωτικόν μας όχι και εψηλώσαμεν και 15 πούντους γιατί εμείς είμαστε υπερήφανος λαός και όχι στην Τρόικα και όχι στη Μερκελ και δεν εκβιαζόμαστε εμείς και και και.....μην τα επαναλαμβάνουμε.

    Αλλά εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.....

    Είχα κάποιες μικρές ελπίδες παρηγοριάς χθες το βράδυ ότι για να κάμουν έτσι οι τεράστιοι πολιτικοί άνδρες και φωστήρες της βουλής μας δε μπορεί γμτ....δε μπορεί....δε μπορεί.....ένα σχέδιο θα έχουν στο μυαλό τους και θα το βγάλουν στη φόρα όταν ξημερώσει η μέρα. Αλλά τα λόγια σήμερα είναι περιττά. (Θα μου πείτε βέβαια καλά τι μαλ*κιες λες κι εσύ τώρα...εν για τον Άντρο Κυπριανού και το Γιαννάκη Ομήρου που μιλούμε......)

    Να δω πόσο περήφανοι θα είναι τούτοι ούλλοι αύριο που μας βλέπω να κοντοσυναούμαστε πάλε με την ουρά στα σκέλια στη φούστα της Ντέλιας....μιλούμεν η περηφάνια ξεχειλίζει που τα μπατζάκια μας!!!!!


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΡΕ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΟ, ΒΛΑΚΑ ΚΡΙΤΙΚ
    ΠΑΛΙ ΕΙΧΕΣ ΔΙΚΙΟ.

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑ ΕΥΔΙΑΘΕΤΟΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ.
    ΗΜΟΥΝ ΓΕΜΑΤΟΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ".
    Α.Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σαν να τζιαι σε άλλο μήκος κύμματος έγραφες την Δευτέραν, όξα εν εκατάλαβα καλά;

    Αν οι βουλευτές εψηφίσαν όχι για να μας δωθεί χρόνος να καλλυττερέψουμεν τα πράματα, καλώς, αν όμως το οχι ηταν απλώς πατριωτικές κλανιές, τζιαι θα το τσιμεντώσουμεν το όχι τζιαι δεν θα ξικολλούμεν επατήσαμεν την, τζιαι θα φάμεν τα μούτρα μας.

    ΄Εχουμε μιαν μανία ρε παιδί μου με το οχι.

    Γιατί ρε κύριε βουλευτή, σούπερ πατριώτη, να σου δώσω εγώ το ταμείο προνοίας μου, που καλά καλά δεν θα κανίσει να ξοφλησω τα χρέη μου, για να μεν δώσει ψίχουλα ο Ρώσσος που τα εκατομμυριακια που έχει με το αζημίωτο εδώ. Ποιός σου είπεν πως θέλω χαρτούθκια με αξίαν φυσικού αερίου, ή χρυσού ή δεν ξέρω τι άλλο θα κόψει ο νούς σας.

    Εν πολλά σωστά που λαλεί ο Σοιμπλε ότι εξέραν τι εκάμναν και τους κινδύνους, και τα οφέλη, όταν εφέρναν εδώ τα λεφτά τους. Μιλούμε για πολυεκατομμυριούχους, που έχουν οικονομικές γνώσεις, δεν μιλούμεν για τον μέσο Κυπραίο που θα πάει στο Συνεργατικό του χωρκού του, ή στην τράπεζα της γειτονιάς του.

    Ετσι για να ξέρεις κύριε βουλευτή που αυτοθαυμάζεσαι με τες ψηλές πατριωτικές κορώνες που σύρνεις, εν τα ρωσσικά κεφάλαια που μας εκάμαν την ζημιάν. Επιάσαν τα οι τράπεζες τζιαι εκάμαν τα επέκτασην στην Ρωσσία, την Ουκρανίαν, την Ρουμανίαν, του θκιαόλου την μάναν, εφάαν καμποσα εκατομμύρια τζιειαμαι, εγοράσαν την Ρωσσική τράπεζαν, επεκταθήκαν στην Ελλάδαν, εγοράσαν τα ελληνικά ομόλογα, επουλήσαν τα, εξαναγοράσαν τα, επιάνναν οι μεγαλοτραπεζίτες τα μπόνους τους διότι επηαίνναν καλά οι δουλιές των τραπεζών.

    Υπήρχαν λεφτά να φάν τζιαι οι κότες. Εκάμαν την φούσκαν των άκινήτων με τους ντηβελοπερς, εδιούσαν δάνεια τζιαι στην κουτσή Μαρία να γοράσει διαμέρισμαν για επένδυση, να γοράσει εξοχικό, να πάει ταξίδιν, κάρταν να ξοθκιάζει. Επιαννεν τζιαι η κυβέρνηση φόρους αγοραπωλησίας, υποθηκευτικά τζιαι ήταν ούλλοι κερδισμένοι.(;) Σαν το χρηματιστήριο. Ούλλοι εκερδίζαν.


    Αρέσκει μας ρε παιδίν μου, αυτοθαυμαζόμαστεν ότι είμαστεν μιτσιοί, αμμα είμαστερ ροτσίν. Αρέσκει μας η υπερβολή. Αλλωστε όλη μας συμπεριφορά, η ζωή μας έχει πολλά στοιχεία υπερβολής. Κατατρέχουν μας ούλλοι, ο πλανήτης ούλλος συνομοτεί εναντίον μας. Εσιει 3000 χρόνια που ούλλοι οι λαοί της γής εποφθαλμιούν τον τόπον μας. Ακόμα δεν εμάθαμεν να προστατεύουμεν τους εαυτούς μας από τες μαλακίες, τες παπαριές μας τζιαι την απρονοησίαν μας. Τα επόμενα 3000 χρόνια μπορεί.

    Εν πράγματι συγκινητικόν να ακούεις τον 85ντάρην παππούν να λαλεί ότι εννα δώσει την σύνταξην του για να σωθεί ο τόπος. Διοτι ο παππούς νομίζει ότι εν το 1940 που εδιούσαν τες βέρες τους να σωθεί η Ελλάδα που τους Γερμανούς, τζιαι η ιστορία επαναλαμβάνεται.

    Τωρά που έχουμεν την φωθκιάν στον κώλο, ούλλοι οι βουλευτές εν τάχα μονιασμένοι, λαλούν τες διαφωνίες τους με το γάντιν, τζιαι κάμνουν τους υπεράνω. Αύριον που εννα φέρει ο φούρνος την πυράν, τζιαι θα γινουν χειρότερα τα πράματα, να δείτε καυκάδες τζιαι αλληλοκατηγορίες για το ποιός φταίει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τζαι Κυριακή τζαι Δευτέρα αλλα τζαι ούλλες τες μέρες ήμουν υπέρ του σχεδίου διάσωσης της Τροικα. Δευτέρα έγραψα να μεν πέσουν στην παγίδα να το αλλάξουν εξαιρώντας τους μικρούς καταθέτες.

      Έχει που την αρχη που ξιτιμάζω λέγοντας ότι ένα όχι ίσον με καταστροφή

      Διαγραφή
  17. "...αν όμως το οχι ηταν απλώς πατριωτικές κλανιές, τζιαι θα το τσιμεντώσουμεν το όχι τζιαι δεν θα ξικολλούμεν επατήσαμεν την, τζιαι θα φάμεν τα μούτρα μας..."

    There you go. Με Plan B είχαν, με τίποτε. Δώσε τώρα ΟΛΟ το Ταμείο Προνοίας σου στον Ομήρου και Συλλούρη και τον Άντρο (που ακόμα ονειρεύεται δάνειο από τρίτη χώρα) και τον ανεξάρτητο βουλευτή Μίκυ Μάους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Dude, Critic, you always make sense. I wonder who you are.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. So true - your posts is how i understand what's happening.
    Been waiting a post since yesterday even though i undestand you are not in the best mood.

    ΑπάντησηΔιαγραφή