CYPRUS CRITIC

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Χριστόφκιας the friendly ghost (NOT)



Εμφανίστηκε εχτές ο πρίσκας ο αρχι-αριστερός (το αρχί εν που το αρχίδια και όχι από το αρχηγός) ο Δημητράκης στα κανάλια. Θυμάστε τον ρε. Εν τζείνος που είχαμε για πρόεδρο ως πριν λίους μήνες. Ναι ρε τζείνος που έβαλε το λιθαράκι του με την αβουλία του στο να παττήσει η χώρα. Τι λιθαράκι δηλαδή εν τη ρότσα του ρωμιού που έβαλε αλλά τωρά 2 μήνες μετά που έφηε εν φταίει σε τίποτε. Ναι ρε τζείνος.  

Είδε που λέτε δημοσιογράφους τζαμέ στο κόμμα που έπινε τον καφέ του τζαι ζήλεψε. Είπε να μιλήσει. Άσχημη συνήθεια βλέπεται η δημοσιότητα. Εν κόφκεται έτσι εύκολα. Οι πάντες δικαιούνται φυσικά 15 minutes of fame. Ακόμα τζαι οι άχρηστοι. Μόνο στην Κύπρο όμως οι άχρηστοι παίρνουν 5 years of fame.

Δεν αντέχει την λάσπη είπε ο πρίσκας πρώην πρόεδρος. Δεν αντέχει. Και ο ψυχολογικός πόλεμος είναι χειρότερος και από τη φυσική δολοφονία. «Ενώπιων σας δεν είναι το φάντασμα του Χριστόφια, είναι ο Χριστόφιας, ο οποίος ούτε στιγμή δεν έφυγε από την Κύπρο, ούτε στιγμή". Γαμώτο τζαι είχαμε μια ελπίδα. Ότι ο Κάστρο προσκάλεσε σε για σύμβουλο στην Κούβα να γλυτώσουμε εμείς τζαι να σε φορτωθούν τζείνοι. Ευκαιρία να μάθεις τζαι τσα-τσα, μάμπο και άλλους χορούς.

Επίσης η κουβέντα σου για το φάντασμα μου έφερεν την επιφοίτηση. Πάντα γύριζε μες την κκελλέ μου ότι κάτι μου θυμίζεις κάτι μου θυμίζεις. Ε τωρά ήρτε μου


Hello Slimer…. Και ναι το slimer με ένα m

9 σχόλια:

  1. Τον χριστοφκια εννα τον πεθυμησουμε με τουντους νεοφιλελευθερους που εμπλεξαμεν τωρα.
    Δικαιωνεται απολυτα αμαν ελαλεν οτι τα προβληματα μας εν οι τραπεζες(οπως δλδ ελαλουσα και οι οικοι ) και εφροντιζε το γνωστο νεοφιλελευθερο μπλοκ της βουλης το ασπρο να το καμνει μαυρο και ταναπαλιν...
    Εμπειραζει ...Τωρα εννα πρεπει να ερτουν αντιμετωποι με τους προστατευομενους τους δλδ τους τραπεζιτες.
    Αν οι??Ο ΑΝΑΝστασιαΑΔΗΣ εν ηφκαλλει πενταετια συν το οτι εννα χουμεν ασσιημε ξεμπερτεματα..

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως το είπες "ελάλεν". Διότι για ενέργειες ούτε λόγος.
      Πόσο λυπηρό που υπάρχει κόσμος που ακόμα σπεύδει να υποστηρίξει οποιοδήποτε που τα ζώα που μας έφερεν ως εδώ. Και στα ζώα συγκαταλέγω και τους μεν και τους δε, για να είμαι σαφής.

      Διαγραφή
  2. They have opened the gates of hell and they've done it right under our feckin noses:

    http://edition.cnn.com/2013/04/11/opinion/angel-bitcoin-currency/index.html?hpt=hp_inthenews

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσον άχρηστοι τζαι να αποδειχτούν οι τζαινούρκιοι (τζαι όντως εν που τα σκατά στα κότσιρα που πάμεν) προσωπικά τον Α-χριστόφκιαν εν τον πεθυμώ καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Χριστόφιας είναι εύκολος στόχος. Είναι εύκολα κατανοητό ότι ένα άτομο μειωμένων αντιλήψεων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του επαρκώς.

    Στην περίπτωση της υφιστάμενης κυβέρνησης, ποιά είναι η δικαιολογία;

    Έτυχε να δω το Στυλιανίδη ενώπιον της Κενεβέζου στο δελτίο του ΡΙΚ. Πέραν του ότι η Κενεβέζου προφανώς δεν ήθελε να αντεξετάσει το Στυλιανίδη ως άρμοζε υπό τις περιστάσεις (ως γνωστόν,ο αδελφός της συμμετέχει στο ίδιο κυβερνητικό σώμα με τον Στυλιανίδη), μεταξύ άλλων αρλουμπών και μπουρδολογιών, ο Στυλιανίδης θύμωσε και είπε με θυμωμένο ύφος (του στυλ μορφωμένος δάσκαλος του 50 που συμβουλεύει το αμόρφωτο χωριό του...) ότι δεν πρέπει να διευκολύνεται η πρόσβαση στα μήντια (όχι αυτολεξεί...) αυτών που διαφωνούν με το μνημόνιο.

    Η Κενεβέζου (πως και το έπαθε;) του υπέδειξε το (ελάχιστο...)αυτονόητο ότι τέτοια δήλωση ισοδυναμούσε με αυθαιρεσία και ο Στυλιανίδης συνέχισε τα δικά του. Το θυμωμένο ύφος ήταν μια κλασσική divertion αντίδραση κάποιου που προσπαθεί να αποφύγει να προβεί σε σχόλια για τη δική του μειονεκτική θέση.

    Συνέχισε ο Στυλιανίδης και είπε (φυσιολογικά και αναμενόμενα ) ότι η ευθύνη αυτής της κατάστασης βαραίνει την προηγούμενη κυβέρνηση και η ιστορία θα δείξει (το τελευταίο μπορεί να μην το είπε αλλά τόσες φορές ειπώθηκε τόσο από το ΑΚΕΛ όσο και από το ΔΗΣΥ που πλέον θεωρώ ότι μπορεί να είπε "η ιστορία θα δείξει"...ΕΔΕΙΞΕ ΗΛΙΘΙΟΙ...)


    Με λίγα λόγια, άτομα που διαφωνώ μαζί τους αλλά τα θεωρούσα εχμ.. ευφυή (όπως το Στυλιανίδη. Γεωργιάδη, Αναστασιάδη, Σαρρή) αρχίζω και έχω αμφιβολίες. Από την άλλη μήπως με θεωρούν τόσο μαννό που θα τα χάψω;

    ΥΓ. Προχθές κάπου είδα έναν υφιστάμενο ιθύνοντα, πάντα φιλικός εώς φιλικότατος, οι χαιρετούρες πάντα ήταν δική του πρωτοβουλία. Με είδε και έσκυψε το κεφάλι, έκανε μια περιποιημένη μεταβολή και καρφώθηκε το βλέμμα του στο κενό, απλώς για να μην διασταυρωθεί με το δικό μου. Η ιστορία δείχνει κύριοι. Είστε χαμηλότεροι των περιστάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μα ποια ιστορία ρε Ακκαννούρη μου. Εντάξει να τους τα χώννουμεν εν λέω, τζιαι καλά τους κάμνουμεν αλλά εν ιστορία θκιό μήνες τα γέρημα; Άλλον να είσαι εξουσία τζιαι άλλον αντιπολίτευση, οξά έχασα επεισόδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Woofi,

    Συμφωνώ. Δύο μήνες δεν είναι ιστορία. Όμως σε δύο μήνες κατάφεραν να δεσμευτούν, να παραπλανήσουν (συνειδητά ή αμελώς) να δημιουργήσουν αμέσως δύο μέτρα και δύο σταθμά (τα λεφτά του Λούτσιου έξω, τα λεφτά του Γιαννή- Κωστή κουρεμένα), να δημαγωγήσουν.

    Πριν την εκλογή τους ήταν 5 χρόνια αντιπολίτευση και 1,5 χρόνο μετά το Μαρί πλειοψηφία στη Βουλή που μπορούσε να κατευθύνει σε μεγάλο βαθμό την εκτελεστική εξουσία.

    Το μόνο πράγμα που δείχνει η ιστορία είναι τη δυνατότητα των κυβερνώντων να περάσουν τη δική τους αφηγηματική και με αυτό τον τρόπο τα λάθη, τις παραλείψεις, τα βολέματα και τις τυχοδιωκτικές πολιτικές να τα δικαιολογήσουν ως "αναπόφευκτα μέτρα" και "δύσκολες επιλογές". Το πολύ πολύ να πει ακόμα ένα mea culpa ο Αναστασιάδης με την ουρά ότι είχε "πιστόλι στον κρόταφο".

    Ο πρώην υπουργός οικονομικών "δεν ενημέρωσε τον Πρόεδρο" (και συμμετείχε στο ΔΣ της Λαϊκής) , ο νυν υπουργός είναι επιεικώς άπειρος εγείροντας σοβαρά ερωτήματα για τη σκοπιμότητα διορισμού του και η επιχειρηματολογία του Προέδρου και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου καταλήγουν στο απελπισμένο "φταίνε οι προηγούμενοι".

    Ως προηγούμενος Πρόεδρος ο Χριστόφιας και κυβέρνηση το ΑΚΕΛ με το ΔΗΚΟ φέρουν την ευθύνη που τους αναλογεί με βάση τη θέση τους. Είναι κοινά αποδεκτό και πλέον αποδεδειγμένο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση απέτυχε στην αποστολή της. Ο Αναστασιάδης και το ΔΗΣΥ ως αντιπολίτευση και μέλος του ΕΛΚ φέρουν την ευθύνη που αντιστοιχεί στη θέση τους. Και αυτοί απέτυχαν στην αποστολή τους. Επιχειρηματολογόντας αντίθετα, θα είχε ως αποτέλεσμα να ισχυριστεί κάποιος ότι η "επιτυχής αντιπολίτευση του ΔΗΣΥ είχε ως αποτέλεσμα την αποτυχημένη Προεδρία του Χριστόφια".

    Η προς το παρόν (ακόμα δεν είναι επικρατούσα) αφηγηματική αποδυναμώνει την προβολή της αποτυχίας της αποστολής του ΔΗΣΥ. Λέγοντας "προηγούμενοι", δεν εννοούν και την οφθαλμοφανή δική τους συμμετοχή στους "προηγούμενους". Τι περιμένουμε να δείξει η ιστορία σε σχέση με αυτούς που λέγοντας "φταινε οι προηγούμενοι", αρνούνται τη συμμετοχή τους στους "προηγούμενους";

    Όπως και το "Φταίνε οι προηγούμενοι", το "ιστορία θα δείξει" είναι επιχείρημα ενοχής. Άσφαιρο. Ανώδυνο. Γιατί οι ιθύνοντες γνωρίζουν ότι, τουλάχιστον στην Κύπρο, η ιστορία έστω και αν "δείξει", δεν διδάσκει.


    ΑπάντησηΔιαγραφή