CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

God Save the Queen

Έκαμα πολύ χάζι εχτές που είδα στα νέα ότι έπιασε ο Murray το Wimbledon. 77 χρόνια είχαν οι Εγγλέζοι να δουν Βρετανό να το σηκώνει. Όχι άγγλο. Βρετανό γιατί τζαι ο  Murray εν σκοτσέζος. 

Γενικά κάμνω πολύ χάζι με τους εγγλέζους. Ξέρετε με την προσκόλληση που έχουν στην παράδοση τζαι την αλαζονεία που τους διακατέχει γενικά αφού νομίζουν ότι ακόμα ένει αυτοκρατορία. Τζαι αν δικαιούνται σε ορισμένα πράγματα να είναι αλαζόνες σε άλλα σίγουρα καταντούν γραφικοί και γελοίοι. Στα οικονομικά ας πούμε ναι ρε δικαιούνται να εν αλαζόνες. Όπως τζαι αν το δούμε εν ο τομέας τους. Τα τραπεζικά. Εφορέσαν γυαλιά τους Ευρωπαίους έσιει χρόνια τζαι τούτο αποδείχτηκε ξανά με τον όλο χειρισμό της κρίσης.

Οι Ευρωπαίοι έπιασαν την καυτή πατάτα τζαι ακόμα βαστούν την τζαι κρούζουν τα σιέρκα τους. Χάσκουν αποχαυνωμένοι τζαι κλαιν ενώ θωρούν την Γερμανία τζαι περιμένουν πέρκι γινεί η Δευτέρα παρουσία τζαι σωθούν. Οι Γερμανοί που την άλλη προσπαθούν να σώσουν την Ευρώπη με εγχώριες τακτικές και μεθόδους που είναι επιτυχημένες στα εργοστάσια της BMW της OPEL κτλ. Pathetic.

Οι Εγγλέζοι που την άλλη έχουν το. Ξέρουν τι κάμνουν. Όπως εξέραν τι εκάμναν και το 1992 όταν αποφάσισαν τελειωτικά ότι το ευρώ έννεν για τζείνους. Για πολλά χρόνια υπήρχε η συζήτηση στην Αγγλία αν ήταν σωστή η κίνηση. Νομίζω πλέον δεν συζητείται έτσι θέμα. Ξέφυγα όμως που το θέμα μου.

Ενω λοιπόν οι Αγγλάρες έχουν το σε ορισμένα θέματα σε άλλα εεεε..... εν λίον άτσαλοι. Στα αθλητικά ας πούμε σε γενικές γραμμές εν νάκκο αχάπαροι. Ειδικά στα ομάδικά αθλήματα. Εν το δέχουνται όμως. Τζαι προσπαθούν τζαι πωρώνονται τζαι μεθούν τζαι τραγουδούν αλλα..... το αποτέλεσμα σχεδόν πάντα το ίδιο. Πιάνουν τον πούλλο.

Στο Wimbledon ας πούμε η κατάσταση μαζί τους ήταν κάπως αστεία. Επεριμέναν 77 χρόνια να δούν εγγλέζο να το σηκώνει σπίτι τους. Σπίτι τους όπου διατηρούν την παράδοση στο φούλ. Είναι το μόνο Grand Slam όπου οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να φοράνε μόνο άσπρα όπως τα πεζούνια, δεν υπάρχουν σπόνσορες, παίζουν ακόμα σε επιφάνεια γρασίδι και επίσης μέχρι πρόσφατα δεν υπάρχει σκέπαστρο τζαι αν έβρεχε tough luck. Α ναι τρων τζαι φράουλες με κρέμα. Είπαμε καλή η παράδοση αλλά άσπρα;;; τζαι εν είχαν σκέπαστρο;;; Στην Αγγλία;;;

Εκαταφέραν όμως τζαι επανηγύρισαν το. Αλλού όμως ακόμα περιμένουν. Με τρανταχτό παράδειγμα την μάππα. Χαχαχα... Πόσο αστείο ένει να βλέπεις τους χρυσοπληρωμένους άγγλους σταρ του ποδοσφαίρου να φεύγουν κλαμένοι από κάθε διοργάνωση είτε ευρωπαϊκό είναι είτε παγκόσμιο. Τούτο μάλιστα εν παράδοση.

Αλλά έννεν μόνο η μάππα. Το cricket ας πούμε; Εμάθαν cricket ούλλη την αυτοκρατορία τζαι που τότε ούλλοι δέρνουν τους. Ακόμα τζαι στο άθλημα που παίζουν σχεδόν μόνοι τους τρώντες πάλε. Ορισμένα που τα στατιστικά έχουν όντως πολύ χάζι. Που το 1969 ως το 2000 εν είχαν καταφέρει να κερδίσουν series εναντίον της Ινδίας. Τα ashes (που είναι το two nations cup βασικά με την Αυστραλία) αχάναν το συνεχόμενα που το 1989 ως το 2005. Μεγάλες επιτυχίες κάτι δεύτερες θέσεις σε παγκόσμια. Αν ναι επιάσαν τζαι το ICC World Twenty20 που διοργανώθηκε πρώτη φορά το 2007. Τι εν τούτο ενι ξέρω.

Στο rugby επίσης έχουν χάζι. Στα 120 χρόνια που συμμετέχουν σε διεθνείς αγώνες κερδίζουν σχετικά συχνά το six nations championship το οποίο ουσιαστικά εν οργανωμένο με τέτοιο τρόπο που να το πιάνουν. Παίζουν η Αγγλία, η Ιρλανδία, η Ουαλία, η Σκοτία από το Ηνωμένο βασίλειο και η Ιταλία με την Γαλλία που σίγα να μεν έχουν την έννοια του rugby. Σε παγκόσμιο επίπεδο όμως εν και πάλι οι bitches αφού η Νέα Ζηλανδία εν σχεδόν πάντα η μόνιμη πρωταθλήτρια. Η Αγγλάρες εκαταφέραν μια φορά να πιάσουν το παγκόσμιο το 2003 τζαι ενιώσαν ότι πήραν εκδίκηση για όλα τα υπόλοιπα αθλήματα...Τους καημένους..

Αλλά είπαμε. Το πιο ωραίο εν στην μάππα. Παιζούν για 140 χρόνια σε διεθνή παιχνίδια και διοργανώσεις. Καταφέραν τζαι πιάσαν το παγκόσμιο το 1966 και ποτέ τους το Ευρωπαϊκό!!! Και φαντάζουμαι ούλλοι ξέρουμε την φανατίλα των άγγλων με το ποδόσφαιρο. Σε συλλογικό επίπεδο παν όντως πολλά κάλά τζαι έχουν το καλύτερο πρωτάθλημα.

Σε εθνικό επίπεδο όμως εν δράμα. Σκέφτομαι κάθε δύο χρόνια όταν οι πολυδιαφημισμένοι αστέρες του αγγλικού ποδοσφαίρου πιένουν στες διοργανώσεις κορτωτοί και λυγιστοί με τις εντυπωσιακές WAGs τους (γκόμενες γυναίκες). Οι αγγλικές εφημερίδες τους πολιορκούν, έχουν πάντα πρωτοσέλιδα τις γκόμενες τους στις κερκίδες και αναφέρουν ακόμα που και τι ώρα έχεσε ο καθένας τους. Οι μπυραρίες γεμίζουν ασφυκτικά ο ενθουσιασμός είναι στα ύψη και τελικά.....

Είτε χάνουν από το χέρι του Μαραντόνα, είτε δέχονται τέρμα σχεδόν από την μέση από την Βραζιλία γιατί ο Seaman ο πορτάρης χτένιζε τον κότσο του και χάιδευε το μουστάκι του εκτός μικρής περιοχής, είτε χάνουν από τους Γερμανούς γιατί το ποδόσφαιρό είναι ένα άθλημα που παίζεται από 11 και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί.

Ακόμα πιο ωραίο όμως είναι να τους δεις να χάνουν στα penalties. Ωωωω. Υπέροχο. Τι θα ήταν άλλωστε τα παγκόσμια και τα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου χωρίς τους Άγγλους να σκίζονται για 120 λεπτά, να κρατούν μια ισοπαλία και να χάνουν τελικά στα penalties. «There are some things money can't buy. For everything else, there's MasterCard» που έλεγε και η γνωστή διαφήμιση.

Αποκορύφωμα εννοείται το 1996 όταν και φιλοξένησαν το Euro. Its coming home its coming home τραγουδούσαν άπαντες σε δρόμους, μπυραρίες, τηλεόραση και γήπεδο αλλά τελικά έχασαν στα ημιτελικά.... στα penalties....από τους Γερμανούς.... Τι έκπληξη!!! Το χειρότερο όμως των Άγγλων είναι ότι στους τελικούς κάθουνται πάντα σπίτι τζαι θωρούν κάτι ανύπαρκτους να σηκώνουν τίτλους ενώ τζεινοι χάσκουν. Κάτι εκπλήξεις τύπου Δανία που έπιασε το Ευρωπαϊκό το 1992. Η την Ελλάδα το 2004. Τούτο τους εκνευρίζει ακόμα παραπάνω τζαι κάμνει τους να έχουν ακόμα παραπάνω χάζι κάθε φορά που με πείσμα οργανώνονται για να κατεβούν σε μια ακόμα μεγάλη διοργάνωση ενώ νιώθουν όλοι ότι ναι φέτος εν η χρονιά μας. Χαχαχα... Όπως περίπου ήταν η ΑΕΛ στην Κύπρο ως πέρσι..

Έτσι κάτι τίτλοι όπως του Murray βοηθούν τον αθλητισμό. Επειδή δίνουν ελπίδα στην Αγγλία να συνεχίσει την προσπάθεια. Τι θα ήταν άλλωστε το Rugby για τους ΝεοΖηλανδούς αν δεν υπήρχαν οι Εγγλέζοι για να τους ταπεινώνουν κάθε φορά. Ή τι θα ήταν το cricket για τους Ινδούς που κάθε φορά που παίζουν παίρνουν εκδίκηση για την αποικιοκρατία. Η τέλος τι θα ήταν το ποδόσφαιρο για τους Γερμανούς και τους Αργεντινούς αν δεν υπήρχαν οι άγγλοι σουπερστάρ να φεύγουν από το γήπεδο κλαμένοι και σκυθρωποί.

Ζήτω ο Αγγλικός αθλητισμός και God Save the Queen. 

19 σχόλια:

  1. οι εγγλέζοι πάνω από όλα το tradition τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η ποδηλασια; Φροομ, Καβεντις, Ουιγκινς, Πενελττον, Τροτ, κερδισουν το καθετι στην ποδηλασια και στην Γαλλια. Αν δεν κανω λαθος, η Γαλλια δεν ηταν ποτε αποικιοκρατια της Αγγλιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Tony: Εν παρακολουθώ ποδηλασία να σου πω την αλήθκεια. Προφανώς παν καλά. Αλλά εν νομίζω να συγκρίνεται σε δημοσιότητα στην Αγγλία η ποδηλασία με το cricket, rugby και football

    @Μάνα: Μάλλον φκαίνει τους καλύτερα το warfare από τον αθλητισμό. Για αυτό ήταν τζαι αυτοκρατορία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φόρμουλα 1; Είναι και δημοφιλές! Σαν λαός έχουν τα περισσότερα πρωταθλήματα οδηγών. Σαν κατασκευαστές έχουν την δεύτερη και τρίτη πιο πετυχημένη εταιρία. Το ίδιο και στο boxing. Έχουν πάρα πολλούς πρωταθλητές. Αν μιλούμε για ομαδικά αθλήματα, δεκτό, εν ατζαμίες. Αλλά στα ατομικά έχουν αρκετά αξιοπρεπή αποτελέσματα. Τζαι στο κάτω κάτω κάμνουν ο,τι μπορούν. Ντάξει, στην μάππα εμείναν στον τζαιρό του όποιος εν πιο δυνατός τζαι βουρά παραπάνω νικά. Τζαι το οτι κάμνουν χαρές για κάθε νίκη εννεν τόσο αλήθκεια. Τα media τους σίουρα παρακάμνουν το, αλλά οι ανθρώποι όχι τζαι τόσον. Εν τζαι διαφωνώ μαζί σου, κάμνω τους τζαι εγώ χάζι, αλλά μια χαρα αθλητές είναι γενικως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην πυγμαχία έχουν παράδοση. Αλλά όπως λέει και ο Κρίτικ, άλλοι είναι Ουαλλοί, κάποιοι σκωτσέζοι. Το βέβαιο με την πυγμαχία είναι ότι αν θέλεις να παίξεις και να προπονηθείς στο πιο ψηλό επίπεδο, οφείλεις να κάνεις την επίσκεψή σου " πέρα από τη λίμνη" στο Freddie Roach, Greg Jackson και στις λοιπές προπονητάρες της Αμερικής και του Μεξικού.

      H Αγγλία έχει να βγάλει πρωταθλητή (undisputed ταλεντάρα) από τον καιρό του Lennox Lewis.

      Διαγραφή
  5. Μα είπα ειδικά στα ομαδικά αθλήματα.

    Γιατί στα ατομικά(π.χ. κλασικό αθλητισμό) έχουν σοβαρούς αθλητές. Στα αθλήματα όμως που παρακολουθεί η μάζα των Άγγλων εν ατζαμίες. Τζαι τούντα 3 εν cricket, rugby τζαι μάππα.

    Τζαι τούτο που με κάμνει να γελώ εν ο ενθουσιασμός πριν που κάθε μεγάλη διοργάνωση. Τζείνος ούλλος ο πανικός τζαι μετά...τίποτε.

    Για αυτό είπα ότι εν όπως την ΑΕΛ ως πέρσι που έπιασε πρωτάθλημα. Για 40 χρόνια ούλλοι στα ράδια ΑΕΛ λαος πρωτάθλημα ρε, ΑΕΛ λαός κύπελλο ρε τζαι μετά κάθε χρόνο το ίδιο. Κύπελλο η ΑΕΚ κύπελλο ο Κινύρας και πάει λέγοντας....

    Εν τζαιν τυχαίο ότι εν τζαι οι άγγλοι και οι Αελίστες Λέοντες. Τζαι μεν δώκει κανένας Αελίστας πάνω μου τωρά. Κάμνουμε αστεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω, νομιζω τον πανικο καμνουν τον για να βρουν αφορμη να πιουν παραπανω τζαι να παν στην pub παρα για οποιοδηποτε αλλο λογο.

      Εν να διαφωνησω μονο σε ενα πραμα μαζι σου. Για το Γουιμπλεντον. Εννεν τυχαιο που οι πλειστοι τενιστες λαλουν οτι εν το καλυτερο τους τουρνουα, τζαι τζεινο εν επειδη ακομα εν πιστο στις παραδοσεις του. Συμφωνω, φλωροι οι οπαδοι (επηα φετος τζαι ειχα την τυχη να παω τζαι σε καλους αγωνες αλλα μαλακα, κανενας εν εθωρεν τους παιχτες τζαι ακουαν μου τον μαρεϊ που το ραδιουι), αλλα μπραβο που εν βαλουν χορηγους τζαι σιουρα μπραβο για το γρασιδι. Νταξει, για το σκεπαστρο μπορει να γινει μια κουβεντα αλλα ως τωρα μια χαρα παν τα τουρνουα, με αργοποριες με τιποτε.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν, θυμάμαι από τον καιρό της θητείας μου στην Αγγλία 2 "αθλητικά" γεγονότα τα οποία επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Κρίτικ:

      1. Στη pub το 2004 στο Πορτογαλία v England. μια εγγλέζα, οι δύο κόρες της και ο άντρας της τους να δέρνουν δύο πορτογαλλέζες οι οποίες, το φως μου να μεν χαρώ, κιχ δεν είχαν βγάλει από το στόμα τους παρά τους πανηγυρισμούς στο τέλος. Επενέβηκα και με χαστούκισε η μια από τις λυσσασμένες στο κεφάλι και της έβαλα την κλασσική κυπριακή φωνή. Την επόμενη χρονιά ήρθε στην Αγία Νάπα γιατί γούσταρε τη λεκτική βία.

      2. Μπάσκετ στο πανεπιστήμιο και να με φτύνουν στα χωρίσματα των ομάδων γιατί ήμουν vertically challenged. Τα black guys να νομίζουν ότι είναι οι jordan, (βέβαια εγώ νόμιζα ότι ήμουν ο Γκάλης ) αλλά δεν γνώριζαν τη ρήση του "Δράκου": "Καλό είναι το σουτ, αλλά η πάσα κάνει δύο ευτυχισμένους". Είναι απίστευτο, έχουν σπουδαία κορμιά (αντοχή, δύναμη κτλ), εξαιρετική γενετική καθώς είναι απόγονοι λυσσαλαίων πολεμιστών (Σάξονες, Μασάι, Νορμανδοί, Ζουλού κτλ), αλλά δεν μπορούν να δουν γήπεδο. Το γεγονός ότι είναι "αδελφοί λαοί" με τους Αμερικάνους, ΝεοΖηλανδούς, Καναδούς και Αυστραλούς δεν φαίνεται με τίποτα στο γήπεδο. Κοίτα ρε παιδί μου ένα πράμα...

      Μου είπαν μετά να πάω στις αλάνες να παίξω street ball γιατί " εκεί φαίνεται ο παίκτης". Πάω κι εγώ ο γέρημος και με το που πιάνω μπάλα μου πιάνει ο άλλος τα αρχίδια. Κυριολεκτικά. Έρχεται και ο 2.10 pro ball drop out και με ταπώνει (εγώ είμαι 1.69-71 αναλόγως πόσο με πονεί η πλάτη μου...) και φωνάζει "This is my house shorty, this is my house". Έβαλα 2-3 τρίποντα μοίρασα και καμιά-δυό σκαστές και o ψηλός φωνάζει στους άλλους "leave him to me". Για 2 ώρες ο 2.10 με έπαιζε man to man.

      ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.

      Διαγραφή
    3. χαχα, αναλογως με το ποσο με πονει η πλατη μου... Δεχτο, ειδικα αμαν πιουν τζαι μετα εννεν ανθρωποι, μεταμορφωνουνται σε ζωα! Οπως τζαι να εσιει, αλλες νοοτροπιες που μαλλον εν θα καταλαβουμε τζαι μαλλον εν τζαι λαθος!

      Διαγραφή
  6. :)

    http://www.bbc.co.uk/sport/0/tennis/23221727

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Χάλλιες στο μπάσκετ δεν το συζητώ. Έβλεπα live από την Αγγλία την επιστροφή του Jordan με τους wizards. Το πρώτο του παιχνίδι μετά που επανήλθε στην ενεργό δράση. Η μετάδοση του παιχνιδιού ξεκίνησε 1 ώρα πριν για να εξηγήσουν τους κανονισμούς.... ξεκινώντας από το τι σημαίνει το jump ball!!!!

    Δοκίμασα επίσης να παίξω ενώ ήμουν Αγγλία αλλά την μια φορά κόπηκα πριν καν με δοκιμάσουν στο γήπεδο (ήμουν κοντός 1.74). Την άλλη φορά που είπα να δοκιμάσω μετά που 2 χρόνια αλλά δεν έδειχναν να ενθουσιάζονται ιδιαίτερα γιατί δεν μπορούσα να καρφώσω, αρνούμουν να δώσω πάσα πίσω που την πλάτη τζαι επίσης αρνούμουν να κάμνω τον κλοουν τζαι να περνώ κάθε φορά που ήταν να τριπλάρω 4 φορές την μάππα κάτω που τα πόθκια μου. Στην Τρίτη προπόνηση έπαθα τζαι ένα διάστρεμμα τζαι είπα fuck it.

    Σκέφτουμαι ώρες ώρες αν εμπορούσα να τους παίξω ένα παιχνίδι τούτους με την παρέα μου στην Κύπρο ήταν να φαν ένα ωραίο μάθημα. Ήταν να τους μείνουν τα πηδήματα, οι μαλακίες τζαι οι 20 πόντοι διαφορά πας την κκελλέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ. Είχε κάτι πανεπιστημιάκια που είχαν καλαμαράες, σέρβους, τούρκους και κανά ξόφαλτσο κυπραίο που παίζαν σπουδαίο μπάσκετ, νούσιμα πράματα. Κάθε δεύτερη επίθεση των δικών μας κατέληγε σε επιθετικό φάουλ.

    Αλλά να σου πω; Πιστεύω ότι οι Εγγλέζοι είναι πατριώτες και μπορούν να παίξουν για την ομάδα και τη φανέλα αλλά είναι υπερβολικά βεντέτες και αυτό τα επισκιάζει όλα. Όλος ο τύπος τους παρακολουθεί, υπάρχει κουλτούρα κατάχρησης και διαπλοκής, στοιχημάτων κτλ... δεν είναι Ζεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εν τω μεταξύ τσιέκκαρε τον Devon Van Oostrum. Αγγλο Ολλανδός, ας πόυμε ο Καλάθης τους (λέω εγώ). ίντρεστινγκ.

    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=adhAFzZyFSE#at=48

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μμμμ φαινεται καλή περίπτωση. Από ότι διάβασα ανήκει στην Κάχα... 93 άρης που κατάφερε να φύγει που την Αγγλία που τα 18 του μπορεί να εξελιχτεί.

    Φυσικά κανένας πόιντ γκάρτ στην Ισπανία δεν μπορεί να εξελιχτεί σε αντίληψη όσο ένας έλληνας απλά γιατί οι προτεραιότητες τους τζαμε εν άλλες. Να σκοράρουν να τρέξουν κτλ... ειδικά όταν είσαι Εγγλέζος...

    Α με εξαίρεση τον Καλντερόν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είσαι μπασκετικός εθνικιστής! Αλλά η εθνική τους (Ισπανία) παίζει με πάααρα πολλά συστήματα. Και είχαν μέχρι τώρα πρωτοφανή ομοιογένεια. Παίζουν με κλειστά μάτια. Ο Ρούμπιο είναι διαμάντι γκαρντ και ο Καλντερόν... Φορ φακς σέικ παίζει πεντάδα στο ΝΒΑ με απίστευτα νούμερα. Τολμώ να πω ότι μοιάζει νάκκον του Πέτροβιτς, ειδικά στο διάβασμα, στην αντίληψη. Πάντως η πεντάδα τους παίζουν όλοι ΝΒΑ. Άι φάκκιν χέιτ δεμ. Ειδικά τον Φερνάντεζ. Το μουνόπανο.

    Άλλες εποχές το καστριχούιν θα έπαιζε Ελλάδα.

    Παρεκτρέπομαι αλλά:

    Μπουρούσης ΡΕΑΛ????? Παπανικολάου μπάρτσα;;; Αντετοκούμπο Bucks? Είδες τους μικρούς της Εθνικής; Γουάο. Ζούμε ωραίες εποχές. Ειδικά αν έρθει μια διάκριση στο Ευρωμπάσκετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. eimai polla mpasketikos e8nikistis... Episimi agapimeni... Rubio eee. Kalos.. An den epaize Minnesota enna ton etrwe o pagkos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. an den mas eprodonan ta amerikanakia itan na pame gia xruso... Pentada me spanouli kala8i en uparxei stin eurwpi

    ΑπάντησηΔιαγραφή