CYPRUS CRITIC

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Έπεσαν οι μάσκες – ΕΔΕΚ η νέα ακροδεξιά εποχή

Έγινε επιτέλους την περασμένη βδομάδα η συνάντηση που όλοι περιμέναμε με λαχτάρα. Η συνάντηση των δυο τεράτων της Ελληνικής και Κυπριακής πολιτικής σκηνής. Του μέγα Έλλην Καρατζαφέρη προέδρου του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ.) με τον εξίσου μέγα Γιαννάκη Ομήρου του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ. Με μεγάλη αγωνία περιμέναμε μες τον λάλλαρο που το πρωί να ποσπαστούν με το meeting τους και να προβούν σε δηλώσεις γιατί όπως έλεγε και ο Ζουγανέλης σε ένα παλαιότερο τηλεπαιχνίδι που παρουσίαζε «Πω πω αγωνία π’έχομεν, Πω πω αγωνία π’έχομεν»

Είπε ο Καρατζαφέρης λοιπόν για τον ελιόπιττα τα ακόλουθα: «Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο κ. Ομήρου, είναι προικισμένος με όλα τα προσόντα των ηρώων του Ομήρου»............. Νομίζω δεν χρειάζεται να ακούσουμε κάτι άλλο για να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της κατάστασης του κ. Καρατζαφέρη. Για που του έδωκε η πυρά πας την κελλέν, για που πράγματι επήρε τον χαπάρι τον ελιόπιττα ότι εν λαφαζάνης τζαι είπε μας το με τρόπο αλλά αμφιβάλλω. Γιατί εν γίνεται κουμπάρε μου να λαλείς τέθκιες μαλακίες καλοτζαιρκάτικα τζιόλας.

Αν προσπαθήσουμε να προσπεράσουμε την πιο πάνω μαλακία (ε sorry αλλά αν έβρετε εσείς άλλο χαρακτηρισμό πέτε μου) και συγκεντρωθούμε στην ουσία της συνάντησης τότε θα δούμε ότι επιτέλους έπεσαν οι μάσκες ρε εδεκόπουλλα. Γιατί φωνάζουμε όλοι εμείς τόσο καιρό ότι είστε εθνικιστές ακροδεξιοί ρατσιστές που ουδεμία σχέση έχετε με τον σοσιαλισμό αλλά εσείς μας αντικρούετε με τις γνωστές βρωμερές φανφάρες που αμολάει ο κ. Ομήρου. Αλλά για να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά τζαι να μεν λαλείτε ότι είμαι τζαι εγώ πόρτης όπως τον young Johnny boy ας κοιτάξουμε ορισμένα στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον. Αν κοιτάξουμε το ιστορικό του κ. Καρατζαφέρη θα δούμε ότι:
• Το 1974 εξέδιδε τη φιλοβασιλική εφημερίδα «Το Στέμμα της Δημοκρατίας».
• Κατά καιρούς στα ψηφοδέλτια του ΛΑ.Ο.Σ. έχουν συμμετάσχει πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής
• Οι απόψεις του για τους λαθρομετανάστες ως πηγή εγκληματικότητας και η πρότασή του για εφαρμογή ποσοστώσεων στην είσοδο των μεταναστών έχει πολλές φορές δημιουργήσει συζητήσεις από τους πολιτικούς του αντιπάλους, καθώς έγινε αφορμή να κατηγορηθεί για ρατσισμό και ξενοφοβία.
• Συχνά έχει προβεί δημόσια σε αντισημιτικές και ρατσιστικές δηλώσεις.

Αυτά και άλλα πολλά έχει κάνει και πει ο Καρατζαφέρης και δικαίως εκπροσωπεί το πλέον ακροδεξιό κόμμα στην Ελληνική πολιτική σκηνή. Το ερώτημα είναι ο Ομήρου που κολλά στην όλη εικόνα αφού μας πλασάρεται σαν αριστερός σοσιαλιστής; Σκατά αριστερός που ένει. Τώρα πλέον και μετά από τις γέφυρες φιλίας που έριξε προς το ΛΑ.Ο.Σ. ξεκαθάρισε πλέον την θέση του. Άλλωστε ο σοσιαλισμός μπορεί να είναι αριστερός όσο μπορεί να είναι και ακροδεξιός.

Βαφτίζουμε λοιπόν το Κ.Σ. ΕΔΕΚ σε Εθνικοσοσιαλιστικό Κίνημα ΕΔΕΚ. Επιτέλους το γέριμο τζαι σκοτεινό τούτο κόμμα που παραπαίει τα τελευταία 30 χρόνια πασχίζοντας να κρατήσει ένα ποσοστό του 10% (το πολλίν) βρήκε τις ρίζες του στην Γερμανία του μεσοπολέμου της δεκαετίας του 1930. Άλλωστε και η πρώτη κεφαλή της ΕΔΕΚ έχει τις ρίζες της στα αντάρτικα και τις τρομοκρατικές παραστρατιωτικές οργανώσεις του τραόπαπα (του original) στα 60’s και τα early 70’s. Τυχαίο; Δεν νομίζω που λένε και στην διαφήμιση.

Πόση διαφορά έχει τελικά το ΛΑ.Ο.Σ από την ΕΔΕΚ; Καμία απολύτως. Είναι και τα δύο ακροδεξιά κόμματα που σκοπός τους είναι να καθαρίσουν τον τόπο από τους αλλόθρησκους, τους έγχρωμους και τους νεννέκιδες (η ΕΔΕΚ). Με μια τεράστια όμως διαφορά. Όσο νούμερο και αν είναι ο Κάρατζαφέρης τον Ομήρου εν τον ιντζίζει. Ο δικός μας εν αλλού κουμπάρε, παίζει μάππα μόνος του. Βουρά μόνος του εκατόν μέτρα τζαι έρκεται τρίτος ούτε καν δεύτερος. Μιλούμε για ΤΕΡΑΣΤΙΟ πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου