CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ο κόσμος χάνεται και το πιιιιιιιιπ χτενίζεται

Ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές. Ο Αραβικός κόσμος σείεται από τις διαδηλώσεις. Τα καθεστώτα των Μουμπάρακ και Μπεν Αλι έπεσαν πανηγυρικά και τώρα περιμένουμε να δούμε για πόσο ακόμα θα αντέξει ο Καντάφι αλλά και για πόσο ακόμα θα παρακολουθούν οι μεγάλοι έναν παρανοϊκό μαλάκα να σφαγιάζει αμάχους. Περιμένουμε ακόμα να δούμε τι θα γίνει στο Μπαχρείν και την Υεμένη. Παράλληλα με όλα αυτά περιμένουμε να δούμε τον ρόλο που θα διαδραματίσει ο νέος μας αεριοσύμμαχος το Ισραήλ σε αυτή την νέα μορφή που παίρνει ο Αραβικός κόσμος.

Επίσης μεγάλο ερώτημα παραμένει τι θα αντικαταστήσει αυτές τις δικτατορίες. Θα είναι μια άλλης μορφής στρατιωτική δικτατορία, θα είναι μια μουσουλμανική δικτατορία αλά Αχμαντινετζαντ, η στην καλύτερη περίπτωση θα είναι καμιά δημοκρατία με στρατιωτική επιρροή όπως η Τουρκία των 80’ς. Θα δείξει. Πάντως αυτές οι αλλαγές δεν είναι πάντα για καλό. Οι επαναστάσεις δεν έχουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι και ο Καντάφι επαναστάτης ήταν.

Μέσα σε όλο αυτό τον χαμό οι δικοί μας μαλάκες ασχολούνται με τον μικρόκοσμο τους, τις ανούσιες αντιπαραθέσεις τους και τις στημένες κόντρες τους, δίνοντας μας μια γεύση για το τι μας περιμένει μέχρι τις βουλευτικές. Μέσα σε όλες αυτές τις ηλιθιότητες για τις οποίες σσίζουν τα μαγιό τους τα Vilebrequin, (γιατί δεν θα μπορούσαν άλλωστε να φορούν οτιδήποτε χαμηλότερης ποιότητας) ξεχωρίζω ορισμένες οι οποίες μου κάτσαν στον λαιμό τζαι εν παν κάτω.

Ο Φούλης φκαίνει τζαι χαλά τον κόσμο για το ξεπούλημα της κρατικής γης που έκανε ο πρόεδρος και το Ακέλ στο Κατάρ. Είναι περίοδος εκπτώσεων και άλλες παρόμοιου τύπου εξυπνάδες. Και επειδή σε τούντη χώρα πριν πιστέψεις τους πολιτικούς πρέπει πρώτα να το μελετήσεις είπα να δω ρε κουμπάρε για τι έκταση μιλούμε ακριβώς, και πόσο τελικά κώλο προσφέραμε στο Κατάρ. Να σας θυμίσω ότι την κουβέντα την άρχισε ο πόρτης ο πρόεδρος στα 140εκ (υπολογισμοί κτηματολογίου), μετά πέσαμε στα 100-120εκ και τελικά ήρτε ο Καταριανός και είπε μας 50εκ εν τζαι πολλά σας. Ου έγινε χαμός...Έσσισε μας ο αράπης τα τριφερά μας κολαράκια τζαι ίντα μπο τούντα πράματα. 50 ψωροεκατομμύρια για το φιλέτο (αρέσκει μου πολλά by the way η κουβέντα με το φιλέτο).

Άρα για ακόμα μια φορά ο σπασαρχίδας το σπάσμα ο Critic έπιασε το calculator τζαι λαλεί. Το φιλέτο (medium- rear please προτιμώ το να κάμνω τζαι βουττί την πουρέ μες το γαίμα του) υπολογίζεται στα 25,000 τετραγωνικά μέτρα. Και λέμε ένα καλό οικόπεδο φτάνει περίπου σε μέγεθος τα 600 τ.μ. Άρα 25,000/600 = 42 οικόπεδα το φιλέτο.
Με τις πιο πάνω τιμές λέμε

* €140εκ/42 = €3.3 εκατομμύρια ανά οικόπεδο. Οϊ άππαρο ρε Χριστόφκια
* €100/42 = €2.38εκ ανά οικόπεδο. Οϊ άππαρο ρε Χριστόφκια. Ίσως αν ήσουν πας την Sunset Boulevard μπορεί.
* Και η προσφορά τους €50/42 = €1.19εκ. Και πάλε πολλά ένει θα έλεγα. Εγώ στην περιοχή Hilton θα υπολόγιζα περίπου 400,000 το οικόπεδο και πάλε με τιμές 2010 οι οποίες πιστεύω πως έτσι και αλλιώς ότι είναι υπερτιμημένες. Για αυτό άλλωστε και πουλιούνται 520 μόνο κομμάτια παγκύπρια τον μήνα. Γιατί είναι ακριβά.
Άρα με τα πιο πάνω δεδομένα πιάστε τα πενήντα εκατομμύρια τζαι κάμετε τζαι δεκαπέντε κουρτουμπέλλες που εγελάσετε του Αράπη. Τζαι εσύ ρε Φούλη άσχετε σιώπα.

Το άλλο που μου κάθεται στον λαιμό εν ο καφκάς για το αν θα μπούμε στον συνεταιρισμό. Εκάμαν του τρίπλα του συντρόφου τα υπόλοιπα κόμματα στην βουλή τζαι μάχουντε να μας βάλουν στον συνεταιρισμό για την ειρήνη πλαγίως χωρίς να τον ρωτήσουν. Μέσω ψηφίσματος στην βουλή. Τζαι ο κομπλεξικός ο προϊστορικός ο ψευδοκούμμουνος που εκόλλησε στο ΟΧΙ στο ΝΑΤΟ οργανώνει διαδηλώσεις της προβατονεολαίας του έξω από την βουλή. Άτε ρε Γρισόφκια grow up. Είσαι αξιολύπητος ρε. Δαμέ εδέχτηκες να κάμουν απόβαση για διακοπές στην χώρα σου Καναδικά στρατεύματα του ΝΑΤΟ που πολεμούσαν στο Αφγανιστάν για να πιάσεις 2 ψωροεκατομμύρια και το παίζεις ιδεολόγος με τον συνεταιρισμό για την ειρήνη. Ψεύτη λαοπλάνε. Ε ψεύτη. Αντράπου.

Επίσης τζίντο ιερογλυφικό ο Βάσος και το τσιράκι του ο Little Johnny Boy Homer δεν μας είπαν τα σχόλια τους για τον Καντάφι που σφάζει κόσμο. Δεν μας είπαν τι νομίζουν που το φιλούι τους βομβαρδίζει αμάχους. Αντί για αυτό προτρέπουν τον λαό να στείλει μήνυμα στις βουλευτικές ενισχύοντας παράλληλα την ΕΔΕΚ. Να στείλει μήνυμα. Όχι λένε στην παραμονή 50,000 εποίκων όχι στην σταθμισμένη όχι όχι όχι. Να σου πώ κάτι Γιαννάκη έτσι για να σε προετοιμάσώ να μεν σου σταθεί. Εν τον πούλλο που εννα πιάτε γιε μου για αυτό μεν μου στρεσάρεσαι. Ενα πούλλο μεγάλο σαν του συμπρωταγωνιστή της Τζούλιας ένα πράμα (και τι πράμα).

Αυτά λοιπόν. Η έκφραση που αρμόζει στην περίπτωσή μας είναι το διαχρονικό ο κόσμος χάνεται και το μουνί χτενίζεται. Η και ξυρίζεται αναλόγως τι προτιμά ο καθένας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου