CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Legalize it

Ο βουλευτής του Ακέλ, Πανίκος Σταυριανός (ο υπέρβαρος ιατροδικαστής αν δεν καταλάβατε ποιος ένει) αποφάσισε να κάμει πρόταση στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του έτσι ώστε να αρχίσει μια κάποια συζήτηση για ελευθεροποίηση της χρήσης ναρκωτικών. Όχι αποποινικοποίηση είμαστε έτη φωτός μακριά από έτσι πρόταση. Ελευθεροποίηση.

Δηλαδή την ελεγχόμενη χορήγηση της δόσης εξαρτημένων ατόμων από το κράτος. Με αυτό τον τρόπο περιορίζονται οι ασθένειες που προκύπτουν από την κοινή χρήση με σύριγγες (ηπατίτιδα, Aids και χίλια άλλα). Περιορίζεται επίσης η παράνομη εμπορία αλλά και το έγκλημα που προκύπτει από τους χρήστες οι οποίοι αναγκάζονται στο τέλος να κλέβουν ή να το εμπορεύονται οι ίδιοι για να πάρουν την δόση τους. Και το πιο σημαντικό; Έχει πλέον το κράτος τον έλεγχο της κατάστασης αποτέλεσμα του οποίου είναι να γίνεται και ευκολότερη η βοήθεια και η απεξάρτηση αφού είσαι πλέον κοντά σε αυτά τα άτομα. Σημαντική επίσης είναι και η πρόταση για έκδοση ταυτότητας στους χρήστες ελαφριών (π.χ. κάνναβη) ναρκωτικών έτσι ώστε να μην διώκονται. Με λίγα λόγια να σταματήσει η αστυνομία να ασχολείται με μουσκουρούθκια.

Επιτέλους ρε κάποιος με αρχίδια να προτείνει κάτι που σε άλλες χώρες αν εξαιρέσεις κάτι κομμουνιστικά και φασιστικά καθεστώτα έχει εφαρμοσθεί εδώ και χρόνια. Στην Κύπρο όμως των αγίων όπου όλοι χωράμε και χονούμαστε πίσω από το ίδιο δάκτυλο (το καυλί) δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ μαλακών και σκληρών ναρκωτικών και δεν υπάρχει καμία ανοχή στην κατοχή και χρήση. Στην Κύπρο όπου όλα στα χαρτιά απαγορεύονται και πουττευκουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα όπως είναι. Στην Κύπρο όπου αναγκάζεται να βγαίνει ο ΚΕΝΘΕΑ σε ανακοίνωση του και να λέει ότι κυκλοφορεί νοθευμένη ηρωίνη και να προσέχετε. Στην Κύπρο όπου αυτούς τους άρρωστους ανθρώπους τους χρήστες ηρωίνης και άλλων πολύ σκληρών ναρκωτικών τους αντιμετωπίζουμε σαν εγκληματίες περιθωριακούς, και αντί να τους βοηθούμε τους φυλακίζουμε.

Σε αυτή την χώρα που συλλαμβάνεσαι με ένα τσιγαριλίκι και καταλήγεις στο τμήμα. Σε αυτή την χώρα όπου πριν δύο χρόνια σε επιδρομή των βλίτων της ΥΚΑΝ σε rave party στο βουνό συνέλαβαν μια κοπέλα όλη και όλη στην κατοχή της οποίας βρέθηκε ένα τσιγάρο με χόρτο. Μπλόκα αστυνομίας έφοδοι με πολιτικά ρούχα, χιλιάδες ευρώ σε ώρες υπερωρίες των μπάτσων και τελικά συνελήφθη η 28χρονη κοπέλα η οποία είχε την ατυχία να είναι και δασκάλα. Σκάνδαλο την επόμενη μέρα πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες και πρώτη είδηση σε όλα τα κανάλια. Αυτή είναι η Κύπρος. Αντί πρώτη είδηση να είναι οι υπερωρίες και η ανικανότητα της αστυνομίας να κάνει σωστά την δουλειά της ήταν η καημένη η δασκάλα.

Σε τέτοια χώρα ζούμε. Σε μια χώρα υποκριτών και συμφεροντολόγων. Και το αστείο ξέρετε ποιο είναι; Αυτοί οι ίδιοι που αντιμετωπίζουν με πουριτανισμό και υποκρισία αυτά τα θέματα είναι οι περισσότεροι απόφοιτοι πανεπιστημίων του εξωτερικού. Και όλοι ξέρουμε νομίζω πόσο ανοίγουν τα μάτια (ή μήπως κλείνουν) των Κυπρίων φοιτητών όταν αυτοεξορίζονται για να σπουδάσουν. Και όμως επιστρέφουν πίσω και γίνονται και αυτοί υποκριτές και πουριτανοί όπως τες μανάδες τους τους τζαι τους τζιρούες τους.

Άτε να δούμε. Ξυπνάτε επιτέλους και σταματάτε να σπαταλάτε τα χρήματα του κόσμου σε μαλακίες. Βάλτε επιτέλους κάποιες σωστές βάσεις. Πολεμήστε επιτέλους την μαύρη αγορά και την εμπορία. Μην μαλακίζεστε. Η μήπως δεν θέλετε δεν σας συμφέρει; Δεν θέλετε να το πολεμήσετε γιατί είσαστε μπουκωμένοι τζαι εν θέλετε να καταπιείτε. Η μήπως γιατί η πολιτική σας καριέρα και οι ισορροπίες μεταξύ εκκλησίας κομμάτων και κυβέρνησης δεν σας σηκώνει για να κάνετε προτάσεις για οποιεσδήποτε τροποποιήσεις στον συγκεκριμένο νόμο. Είσαστε ταμπουρωμένοι πίσω από το ίδιο δάκτυλο (το καυλί) και αρνείστε να βγείτε; Υποκριτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου