CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Το άγιο χρήμα και η άγια εταιρεία

ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ



ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ

Παλαιότερα το αρχιπεμπέρι είχε πει
«Μα δεν θα πετάμε και τα λεφτά της εκκλησίας στον γάμο του καραγκιόζη» το είπε αναφερόμενος στην εισφορά των 30,000 ευρώ (ή 50 μικρή διαφορά έχει πάλε τσίππης ένει) που έκανε στους πυρόπληκτους Έλληνες αδελφούς όπως ο ίδιος τους αποκαλεί. Εσσίστην

«Από την στιγμή που με καλύπτει το σύνταγμα δεν πρόκειται να δώσω ούτε σεντ» Αναφερόμενος στην φορολογία που προτίθετο η κυβέρνηση να βάλει στην εκκλησία.

«Δεν γίνεται άνθρωποι του θεού να συναναστρέφονται και να δουλεύουν με το κάθε καρυδιάς καρύδι» Αναφερόμενος σε ιερωμένους (από τους κανονικούς τους καλούς τους παπάδες) που κάνουν και τους χτίστες στον ελεύθερο τους χρόνο για να μπορέσουν να βγάλουν τα προς το ζην. Και αναγκάζονται να το κάνουν αυτό γιατί ο σπάγκος τους πληρώνει με 2 κρεμμύδια και πέντε ελιές τον μήνα. Τι θέλεις να κάμουν ρε τράγο να πουλήσουν άγιο κώλο (με το συμπάθιο πάντα); Και ποίοι είναι δηλαδή οι κάθε καρυδιάς καρύδι για να καταλάβω; Οι Έλληνες Κύπριοι χτίστες πιστοί σου; Η μήπως εννοείς τους μαύρους τους αλλόθρησκους;

Τώρα ο άγιος μας αποφάσισε να απολύσει 150 υπαλλήλους της ΚΕΟ. Είναι λέει ζημιογόνα εταιρεία. Οκ εγώ λέω είναι όντως ζημιογόνα. Αλλά τι σχέση έχει αυτό. Είσαι η εκκλησία, η ΚΕΟ είναι η εκκλησία. Η εκκλησία δεν απολύει κόσμο ρε. Η εκκλησία βοηθάει κόσμο. Η εκκλησία δεν απειλεί ρε. Η εκκλησία δίνει συμβουλές. Και τέλος η εκκλησία ρε όταν είναι ο βασικός μέτοχος σε μια προβληματική εταιρεία (που δεν θα έπρεπε εξαρχής φυσικά να είναι μέτοχος σε κανένα οργανισμό) προσπαθεί να βρει μια μέση λύση και όχι να απολύει τον κόσμο.

Είπε λοιπόν
«Η εντολή που είχα δώσει ήταν να φτάσουν μέχρι τις κόκκινες γραμμές, από εκεί και πέρα δεν νομίζω ότι είναι φρόνιμο να προχωρήσουμε και προτιμώ αντί να κλείσει η ΚΕΟ ύστερα από δύο ή τρία χρόνια, να κλείσει σήμερα»
«δεν προτίθεμαι να πωλώ περιουσίες της εταιρείας για να ζήσει η εταιρεία και να κλείσει ύστερα από μερικά χρόνια, ας κλείσει από σήμερα, δηλαδή ή προσγειώνονται ή νομίζω θα προσγειωθούν ανώμαλα»
«Είτε θα απολυθούν τώρα οι 150 και να σωθούν οι άλλοι είτε θα κλείσει η εταιρεία και να απολυθούν όλοι»
«Οι υπάλληλοι της ΚΕΟ ήταν υπέρ προνομιούχοι, λόγω κακής διαχείρισης»,

Ακου να σου πω τι νομίζω εγώ. ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ
Θα συγκεντρωθώ στο τελευταίο που λες γιατί τα υπόλοιπα είναι τόσο αισχρά που δεν αξίζουν καν σχολιασμού. ΜΠΕΕΕΕΕΕ.

Η ΚΕΟ λοιπόν είναι μια εταιρεία η οποία είναι ζημιογόνα. Για να είναι ζημιογόνα μια εταιρία σημαίνει ότι πρώτον δεν πουλάει το προϊόν της και δεύτερο ότι ίσως να έχει ψηλά κόστα. Εσύ σαν αγιος ΜΠΕΕΕΕΕ άνθρωπος που είσαι οφείλεις να επικεντρωθείς στο πρώτο. Γιατί δεν πουλάει; Να σου πω εγώ που είμαι και εκτός;

Λοιπόν η εταιρεία σου έχει τα εξής κύρια προϊόντα. Την μπύρα, το νερό, τους χυμούς SWS, τα κρασιά και τα spirits.

Με μια πρώτη ανάλυση οφείλω να σου πω....κρατήσου...ότι τα κρασιά σου αν ήταν ξύδι ενασιεν τζαι έλεος. Εν πίνουνται με τίποτε. Τοππουζόκρασα. Εν ποτζίνα που πίνεις τζαι ποτιτσινιάζεις μόλις κατεβεί ο βρόκος κάτω.
Η κουμανταρία σας η St John όμως εν καλή. Άρα επικεντρώνεσαι στην παραγωγή κουμανταρίας και την πλασάρεις και στους τουρίστες αλλά και στο εξωτερικό ως το απόλυτο κυπριακό dessert wine. Τα υπόλοιπα τα ξύδια σου σίρτα του όμου σου. Εν πίνουνται.

Η μπύρα σου είναι ομολογουμένως πολύ καλή. Από τις καλύτερες ελαφρές lagers. Οτι πρέπει για το καλοκαίρι της Κύπρου. Συνέχισε και προώθησε την περισσότερο στα μπάρς (όχι τουριστικά) που δεν μπήκες. Τα high class μπαρ της πρωτεύουσας όπου θεωρείται ακόμα ντροπή να κρατάς ΚΕΟ και κρατούν κάτι Heineken Corona κ.τ.λ.

Το νερό σου έχει επίσης μια καλή αγορά. Παρότι εψατζέψατε τον κόσμο πριν κανένα χρόνο και αναγκάσατε τα μωρά των υπαλλήλων σας να το πίνουν δημόσια στα περιοδικά και στις τηλεοράσεις για να μας πείσετε ότι είναι εντάξει. Υπάρχει αγορά για εκείνο. Keep it.

Οι χυμοί σου όμως είναι χάλια. Μόνο στον στρατό πίναμε SWS τζαι τζαμέ γιατί εφέρναν μας τους μούχτιν. Έχει τόσους ελληνικούς εξαιρετικούς χυμούς στην αγορά που πλέον δεν μπορείς να τους ανταγωνιστείς. Drop them.

Τώρα όσο αφορά τα spirits σου. Ζιβανία, Ούζο, five Kings Brandy και V.S.O.P. Drop το Ούζο και το five Kings σίγουρα. Κράτα το V.S.O.P. το οποίο για κάποιο λόγο που ποτέ δεν κατάλαβα πουλιέται πολύ. Κράτα επίσης την Ζιβανία και προσπάθα να κτυπήσεις την ΛΟΕΛ. Βελτίωσε όμως κάπως την ποιότητα της γιατί εν νάκκο σπίρτον η δική σου. Προώθα την επίσης σαν ποτό των καλόγερων αφού ουσιαστικά από εκεί ξεκίνησε.

Τέλος απέλυσε τους δεινόσαυρους που έχεις για διευθυντές και σου τα παίρνουν εδώ και χρόνια ξύνοντας τα (ναι αυτούς του 5-6 δώστους μια αποζημίωση να φύγουν), εφάρμοσε τα πιο πάνω με το υπάρχον προσωπικό αλλά και την προσθήκη ορισμένων καλών επαγγελματιών του χώρου και βλέπεις. ΜΠΕΕΕΕΕ. Φυσικά θα πρέπει....κρατήσου...να ξοδέψεις και ορισμένα από τα άγια λεφτά σου...ΜΠΕΕΕΕ.

Να λοιπόν σου έβγαλα θκύο παλλιές και business plan. Εγώ πάντως με ένα άγιο τετραχίλιαρο τον μήνα έρχομαι...Ε πως να το κάμουμε χρειάζεται και κάποιο premium για να δεχτώ να μπώ σε άγια εταιρεία....Τζαι αν έρτω υπόσχομαι να σου κάμνω και πρωί μεσημέρι νύχτα ΜΠΕΕΕΕ αν θέλεις.

Προς το παρών (μέχρι να με προσλάβεις) κάνω την καρδιά μου πέτρα και μποϋκοτάρω την μπύρα ΚΕΟ. ΜΠΕΕΕΕΕ. Θα πίνω Φωτιάδη.

9 σχόλια:

  1. Χα! Αν εφαρμόσει ετσι business plan, γίνομαι επενδυτής!

    Μα υπάρχουν ακόμα SWS;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν ξέρω αν ευσταθεί, διότι τα ακουσα σε τυχαία κουβέντα, αλλά λέχθηκε ότι η φάση με το νερό που ήταν μολυσμένο, εγινε όταν το αγιος νικολαος είχε το 60% της αγοράς και ήταν φάση "πουλημενη" από μέσα δλδ από κάποιο διευθυντή.

    επίσης ότι αντί για ένα μήνα το εργοστάσιο έμεινε κλειστό για ένα χρόνο, με αποτέλεσμα μπάι μπάι η αγορά, επιάσαν την άλλοι.

    και ακόμα άκουσα ότι κάτι παρόμοιο επέχτηκε με το ουισκυ σιηβας, που αρχικά ήταν η κεο διανομέας αλλά όταν επεσε η τιμή και εγινε εξαιρετικά δημοφιλές πάλε επούλησεν την "αντιπροσωπεία" κάποιος που μέσα.

    βάλε διευθυντές να δεις καλόν που λαλούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξέρει κανείς κατα πόσο φορολογείται κανονικά η ΚΕΟ ως επιχείρηση με κύριο μέτοχο την εκκλησία, καθώς και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις της;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Disdaimona: Δεν τα αποκλείω έτσι σενάρια. Αν κρίνω από τις στρατηγικές επιλογές που κάνουν τίποτα δεν είναι απίθανο. Για αυτό υποστηρίζω ότι πρέπει να πολογιάσει πρώτα τούτους τζαι μετά οποιονδήποτε άλλον.
    @Στροβολιώτης: Υπάρχουν ναι!!!!! αλλά νομίζω εχάσαν την προσφορά με τον στρατό. Τελευταία φορά που eπήα έφεδρος σάννα τζαι θυμούμαι ότι είχαν sunfresh. Ποιου εν τούτοι. Του Λαϊκού;
    @Ανώνυμο: Φορολογείται σαν εταιρεία σίγουρα. Τωρά που πότε έχει να δείξει κέρδη για να τα φορολογήσουν εν άλλη κουβέντα.

    Πάντως συμφώνησαν χτες με τους υπαλλήλους. http://sigmalive.com/news/local/390779
    Εννοείται ότι δεν υπάρχει πουθενά αναφορά για αλλαγή πλεύσης και στόχων της εταιρείας. Ετοιμαστείτε σε 2 χρόνια που έννα έχουμε πάλε τες ίδιες κουβέντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το V.S.O.P. πουλιέται διότι οι Κυπραίες νοικοκυρές το βάλλουν μέσα στο φαί και τα γλυκίσματα τους.

    There you go. Mystery solved.

    (ο παππούς μου έπινε το αλλά πέθανε. Τα δύο γεγονότα δεν συνδέονται μεταξύ τους).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πέρασε πάντως μια εποχή στα mid 90’s όταν ήμουν σχολείο που ήταν αρκετά της μόδας στις ηλικίες 15-18. Κάθε κουλάτος έφηβος της εποχής ο οποίος ήθελε να θεωρείται σοβαρό Παμπούι* έπινε την Vesopa Pepsi του. Πρέπει να παραδεχτώ ότι πέρασε φάση που το έπινα και εγώ. Πολλά χάλια. Αυτή η περίοδος συνεχίστηκε και στον στρατό.

    *Πάμπος ο ιδιοκτήτης του Vivendi club και της μπυραρίας Νέρων. Χώροι όπου σύχναζαν οι πιο πάνω ηλικίες στην Λευκωσία.
    *Παμπούθκια: Τα 16χρονα κουλ λέσια από κάθε σχολείο τα οποία δούλευαν για τον Πάμπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε Critic είσαι πολλά market oriented, αν ψήννεσαι μπορώ να σου αναθέσω κανένα marketing plan που εννά αρκέψω τες μπίζνες μου, με τα ανάλογα οφέλη βεβαίως. Μέχρι και μετοχές αν σε πείσω περί feasibility τζιαι προοπτικές.
    Όσο για το VSOP, αν το βάλεις στο θάλαμο (όπως τη ζιβάνα) τζιαι κάμεις καλή παρέα με κουννούες αμύγδαλο ή λουκάνικο/ παστουρμάν εν πολλά καλό, αν τζιαι εγώ εν το τραβώ, ο πεθερός μου όμως έπιννεν το όπως τη νεροφίδαν, ώσπου τζιαι έβαλεν τον ο γιατρός τερπιέν.
    Στα γλυκά νομίζω εν το Αγγλίας που εν δημοφιλές διότι εν πιο γλυκατσιαρούϊν αλλά μάλλον κάτι παραπάνω ξέρει η dragon-lady...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε μα ρε Μιχάλη μου μάχουνται να σώσουν την εταιρεία τζαι ακόμα πουλούν χυμούς SWS και τοππουζόκρασα ΚΕΟ. Εν κοντά στον νου αφού εν πίνουνται.

    Νομίζω το πιο γλυκό κυπριακό κονιάκκι εν η τραντάνα (31) το οποίο μετά το άνοιγμα των οδοφραγμάτων επέτασε διότι άρεσκε πολλά στους Τουρκοκύπριους και επίναν το πριν την εισβολή. Είδες τι καλό μπορεί να σου κάμει ο Ντεκτάς χωρίς να το ξέρει

    ΑπάντησηΔιαγραφή