CYPRUS CRITIC

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Η παράνοια των παρελάσεων

Περνάει ο στρατός της Ελλάδος φρουρός. Ενα δύο....Ένα δύο....Ένα δύο.... Άριστερό...Άριστερό και άλλες παρόμοιου τύπου παπαριές.

Για ποιο λόγο ρε παιθκιά γίνονται οι παρελάσεις; Ποιον σκοπό εξυπηρετούν; Υμνούμε άραγε με αυτόν τον τρόπο τους ήρωες που έπεσαν για την πατρίδα; Καρύδια. Ειδικά μετά που παρακολούθησα τες εικόνες που τις παρελάσεις που εγίναν στην ελλαδα για την 25η Μαρτίου εκνευρίστηκα αφάνταστα.

Οι παρελάσεις είναι ξεκάθαρα ένα κατάλοιπο περασμένων δεκαετιών όπου μονάρχες και παρωχημένα πλέον καθεστώτα διοργάνωναν παρελάσεις για να επιδείξουν την δύναμη τους. Ήταν ένας συνεχής διαγωνισμός ποιος την έσιει μακρύττερη. Εξυπηρετούσαν συμφέροντα μιας άλλης εποχής.

Τότε που ο Χίτλερ ανακήρυττε την Νυρεμβέργη σαν την επίσημη πόλη των παρελάσεων του τζαι κόρτωνε με καυλωμένο το δεξιό χέρι ενώ από κάτω περνούσαν τα θολωμένα πρόβατα του. Τότε που οι Σοβιετικοί ήθελαν να δείξουν στους Αμερικάνους πόσο προηγμένη τεχνολογία έχουν στα οπλικά συστήματα και οι Αμερικάνοι από την άλλη να αποδείξουν ότι αυτοί είναι πιο μπροστά. Η ακόμα και σήμερα στην Βόρειο Κορέα της οποίας το highlight είναι μια στρατιωτική παρέλαση για να δείξει ότι όντως είμαι δυνατή έστω τζαι αν ο λαός μου εν έσιει να φάει ή τυφλώνεται που τον καταράχτη τζαι εγώ εν μπορώ να κάμω τίποτε.

Στην Ελλάδα τζαι στην Κύπρο όμως τι σκοπό εξυπηρετούν; Στην Ελλάδα σιού τζαι καλά πας την πίκκα της σικκίρτισης αποφάσισαν τζαι φέτος να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα. Έστω μόνο με πεζοπόρα τμήματα. Στην επαρχεία από την άλλη παρέλασαν μαθητές όπως και στην Κύπρο. Αποτέλεσμα το ίδιο και χειρότερο με το περσινό. Μαθητές περνούσαν τζαι δεκαθκιάζαν τους επισήμους, άλλοι εγυρίζαν την κκελλέ τους που την άλλη, άλλοι εκαυλιάζαν τους. Στους δρόμους πανικός αστυνομία επεισόδια και άλλα ωραία. Ποιος ο σκοπός λοιπόν ρε βλήματα πολιτικοί; Γιατί να την διοργανώσετε; Αρέσκει σας δηλαδή να στέκεστε σε ένα βάρθρο τζαι να σας ξιτιμάζει ούλλη η πόλη. Τζαι τζείνοι που παρελαύνουν τζαι οι υπόλοιποι που τους θωρούν; Πόσος μαζοχισμός πλέον; Εκτός τζαι αν διοργανώνονται οι παρελάσεις για να εκτονωθεί ο κόσμος. Τότε πάω πάσο, κάμνετε του καλό. Λαλεί σου ο Έλληνα πολιτικός.

«Ρε πούστη μου, γαμώ την παναγία μου γαμώ, που είναι και η γιορτή της σήμερα μεγάλη η χάρη της, λες να μην κάνουμε παρέλαση φέτος; Όχι ρε μαλάκα μου όμως δεν λέει. 25 του Μάρτη χωρίς παρέλαση δεν γίνεται. Έτσι σκατά όμως που τα έχουμε κάνει έχουμε δημιουργήσει τεράστιο εκνευρισμό στον Έλληνα πολίτη. Ακόμη και ξύλο πέφτει στο σπίτι ρε γαμώτη μου. Θα μας λιντσάρουν και φέτος. Δεν γαμιέται όμως. Εμείς θα την κάνουμε την πουτάνα την παρέλαση. Θα την κάνουμε ρε και φέτος. Έτσι για να μας βρίσει εμάς όλη η Ελλάδα να ξεθυμάνει. Θυσία για την πατρίδα ρε γαμώτο. Θυσία θα γίνω για να γλυτώσει το ξύλο η Ελληνίδα μάνα και η Ελληνίδα σύζυγος γαμώ την παναγία μου γαμώ, μεγάλη η χάρη της».

Έτσι μάλιστα απόλυτα δικαιολογημένοι. Να διοργανώσουν τζαι μια τζαι θκυο τζαι τρεις παρελάσεις τον μήνα. Να φκει ο κόσμος να ξεθυμάνει. Να γίνει ο Έλληνας πολιτικός όπως τζειντη ξύλινη φιγούρα που έχει στα λούνα πάρκ με την τρύπα για να βάλεις την κκελλέ σου μέσα. Ναι τζείνη που στέκεσαι για να σου σύρνουν γιαούρτια τζαι ντομάτες τζαι όποιος ιγκώσει την φάτσα σου κερδίσει εναν Winnie the Pooh. Ε στην Ελλάδα θα κερδίζεις ένα κανονικό poo. Μακρύ, χοντρό, καφέ, βρομερό τζαι αδρωπινό.

Στην Κύπρο όμως είμαστε καλύτεροι δηλαδή νομίζετε; Πιάστε τες παρελάσεις μας μια μια. Η πρώτη μας, τον Οκτώβρη, γίνεται για να γιορτάσουμε την ανακήρυξη της Κυπριακής δημοκρατίας. Η οποία by the way κανονικά έγινε καλοτζαίρι όχι Οκτώβρη αλλά εν πειράζει. Το πιο σημαντικό όμως ένει ότι γιορτάζουμε την ανακήρυξη ενός ανεξάρτητου κράτους το οποίο πλέον έμεινε το μισό. Αλλά εν πειράζει εμείς γιορτάζουμε το έτσι τζαι αλλιώς τζαι μάλιστα με λάθος ημερομηνία αφού ποιος μαλάκας να κάτσει να κάμει παρέλαση καλοτζαιρκάτικα μες τον λάλλαρο.

Το πιο αστείο όμως ένει ότι η δεύτερη μας παρέλαση, μαθητική τούντη φορά, εξυμνεί την απελευθέρωση ενός άλλου κράτους από τους Τούκους. Τι μαλάκες είμαστε πραγματικά.

Τζαι να πεις ότι εξυπηρετούν τζαι κάτι; Τίποτε. Ακόμα τζαι τον τζαιρό που ήμουν μαθητής τζαι ήθελα να λάβω μέρος στην παρέλαση (γιατί τότε εξυπνούσα τζαι τζοιμουμουν με την Ελλάδα μες στα σσείλη) εν τα κατάφερνα. Τζαι εν τα κατάφερνα γιατί ο νεαρός Critic ήταν μακρυμάλλης. Όπως εν τα εκαταφέρναν ούτε οι πασιήδες ούτε οι πολλά κοντοί ούτε οι πολλά άσσιημες. Εν εταρκάζαν με το μοντέλο του Αρίου Κυπραίου. Τζαι ακόμα γίνεται το ίδιο πράμα. Απίστευτο. Ρατσισμός διακρίσεις και ότι άλλο θέλετε προσθέστε.

Γιατί στον στρατό νομίζετε μετά ήταν καλύτερα; Άλλη κωμωδία τζαι τζείνη. Στον στρατό η διαφορά όμως ήταν ότι επιλέξαν με για την παρέλαση του Οκτώβρη, αφού ως τότε είχα υποχρεωτικά κουρευτεί και κατά τα άλλα τηρούσα τις προδιαγραφές τους. Ήταν όντως μια γελοιότητα χωρίς προηγούμενο. Για δύο εβδομάδες προετοιμαζόμασταν πρωί και απόγευμα μέσα στον Οκτωβριανό ήλιο της Λευκωσίας για να μάθουμε να βαδίζουμε σαν σωστά ρομπότ. Σαν μαλακισμένα προετοιμασία πάνω κάτω 4-5 ώρες την μέρα για 1 λεπτό που θα περάσεις μπροστά που τον βαρυλάτη τον πρόεδρο της δημοκρατίας τζαι τους άλλους επισήμους. Τα ίδια σκατά τότε τα ίδια τζαι σιρότερα τωρά μετά που δεκαπέντε χρόνια.

Εξακολουθούμε να ανεχόμαστε τούντη βλακεία ενώ είναι κοινό μυστικό ότι εν ούλλα για την μόστρα. Ότι για παράδειγμα ούλλα τα άρματα πλην των Τ80 εν για τα παλιοσίδερα. Ότι την μέρα της παρέλασης φκάλλουν τα διπλάσια άρματα που τα στρατόπεδα για ναν πάντα μέσα αφού ξέρουν ότι τουλάχιστον τα μισά μινίσκουν μισόστρατα ώσπου να φτάσουν στον χώρο παρελάσεως. Όπως επίσης όλοι ξέρουν ότι έχουμε όλμους τζαι πολυβόλα που τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, ότι τα όπλα του πεζικού μας είναι απαρχαιωμένα τζαι τα μισά εν παίζουν, ότι τα Άκμαντ που μεταφέρουν τους όλμους εν αυτοκίνητα σκοτώστρες, ότι ώσπου να σκοπεύσει το ΠΑΟ πας το Μερσεντές μπορεί να περάσουν τζαι δέκα ύλες αρμάτων που μπροστά του τζαι πάει λέγοντας. Οι παρελάσεις εν μια γελοιότητα η οποία είναι αντιπροσωπευτική της γενικής γελοιότητας που λέγεται Εθνική Φρουρά.

Όμως εμείς συνεχίζουμε ακάθεκτοι να διοργανώνουμε τουντες μαλακίες. Τζαι ο Κυπραίος πάει τζαι παίρνει τζαι τα μωρά του για να δούν τζαι να θαυμάσουν τον ετοιμοπόλεμο Κυπριακό στρατό. Φτάνει ρε κοπέλια φτάνει θέατρο γαμώτο. Προχωρήστε πλεον μπροστά. Έστω τζαι λίο.

6 σχόλια:

  1. Πολλά καλά τα λαλείς
    (like σε κυπριακή μετάφραση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμφωνούμε - άσχετο: http://www.bbc.co.uk/news/magazine-17510163

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. συμφωνώ απολύτως. Μπράβο! πε τους τζιάλλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η παρέλαση των στρατών είναι το ανδρικό version της επίδειξης ταπερ. Τόσο απλό και τόσο 80'ς στη νοοτροπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή