Τον Οκτώβριο του 2004, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος,
κατάγγειλε δημόσια ότι άτομα και οργανισμοί στην Κύπρο χρηματοδοτήθηκαν από τις
Ηνωμένες Πολιτείες, μέσω της UNOPS, για να προωθήσουν το
«ναι» στο δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004.
Για ένα ολόκληρο μήνα, το ζήτημα αυτό ήταν πρώτο θέμα στην επικαιρότητα.
Ύστερα από όλη αυτή τη συζήτηση, εκείνο που έμεινε στην κοινή γνώμη είναι πως,
πράγματι, κάποιοι στην Κύπρο πήραν χρήματα από τις ΗΠΑ για να υποστηρίξουν το
σχέδιο Ανάν.
Τι μας θυμίζει όλο αυτό το σκηνικό. Μα φυσικά το σκηνικό που στήνει ο
Αναστασιάδης για να ρίξει τον Δημητριάδη από την Κεντρική. Στήθηκε ένας
μηχανισμός μέσω των πολιτικών κομμάτων και των προβατο-media ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει ότι για όλους τους
κακούς χειρισμούς που έγιναν αναφορικά με τις τράπεζες φταίει ο Δημητριαδης.
Έδωσε commission στους Aλβάρεζ για την ανακεφαλαιοποίηση, φταίει για το
ΕΛΑ της Λαϊκής, φταίει για το μεγάλο διάστημα που πήρε για να στηθεί νέο
συμβούλιο στην τράπεζα Κύπρου, φταίει φταίει φταίει. Είπαν μας ότι εν
διπλοθεσίτης και παίρνει δύο μισθούς τζαι τωρά είπαν μας ότι χρεώνει και την
Κεντρική τράπεζα τα έξοδα επίπλωσης του σπιτιού του.
Δεν συζητώ αν εν άσχετος. Φυσικά και EINAI άσχετος. Τούτο είπα το που την πρώτη στιγμή που εμπήκε.
Άσχετους όμως στην κυβέρνηση κ. Πρόεδρε έβαλες πολλούς. Δαμέ έβαλες υπουργό
οικονομικών άνθρωπο με προϋπηρεσία στα τουριστικά και ξενοδοχειακά!!! Γιατί να
φάεις μόνο τον Πανίκο δηλαδή; Φάε πρώτα τζείνους που μπορείς τζαι μετά θωρείς για
τους υπόλοιπους.
Δεν ακούεις όμως κανένα. Λαλούν σου μεν τον πειράξεις που την Ευρώπη αλλά
εσύ τίποτε. Έβαλες το γινάτι να τον φάεις. Θυμάσαι όμως τι πάθαμε με το γινάτι
του μαγουλά Αχάπαρου IV. Τζαι κάμνεις τζαι
εσύ τα ίδια.
Πάντως πρόεδρε πρέπει να πω ότι περίμενα κάτι διαφορετικό από έναν άνθρωπο
ο οποίος πολεμήθηκε όσο κανένας άλλος το 2004 από το κυβερνητικό σύστημα και
παρασύστημα. Πως μπορείς να χρησιμοποιείς εσύ τις ίδιες αισχρές μεθόδους για
καταστρέψεις έναν άνθρωπο απλά για να τον εξαναγκάσεις να παραιτηθεί. Ντροπή.
Μόνο τούτο έχω να πω. Ντροπή και απογοήτευση.
By the way έχω δυσκοιλιότητα τελευταίως τζαι είμαι σίουρος ότι
φταίει ο Δημητριάδης.
Επίσης είμαι σίουρος ότι φταίει ο Δημητριάδης όταν χέζω τζαι κατουρώ
κόκκινα μετά που έφαγα παντζάρι.
Γράψε το όπου θέλεις. Αν την προηγούμενην πενταετίαν έπιαννες πονοτζιεφάλους που τα νεύρα σου, στο τέλος τούτης της πενταετίας, θα φκάλεις σσίφφιλη. Τουλάχιστον οι προηγούμενοι ήταν μαλαχτοί. Τούτοι θα γαμούν τζιαι θα ρέσσουν διότι εν μες το DNA τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκτός που τον Γιωρκατζιησμόν, εμέναν τζιείνον που με πειράζει εξίσου είναι άμαν λαλεί ο πρόεδρος για το ΕΛΑΜ ότι δεν θωρεί κανέναν πρόβλημαν πέραν που το ότι έχουν ανεφάρμοστες θέσεις για το εθνικόν θέμαν. Ανησηχεί με τζιαι που δεν θωρεί κανέναν άλλον πρόβλημαν, τζιαι ακόμα παραπάνω, που ο πιο βαρετός χαραχτηρισμός που ήβρεν για τον φασιστοειδήν εθνικισμόν είναι το "ανεφάρμοστος". Στην ουσίαν αν ήταν εφαρμόσιμος θα ήταν τζιαι δική του θέση, τζιαι αυτόν είναι το μεγάλον το δράμαν που θα ζήσει η Κύπρος την επόμενην πενηνταετίαν.
:(
Το βαθύν κράτος ξανά στες δόξες του. Ο ευρωπαϊκός φιλελευθερισμός ήταν έναν αερούδιν που εκράτησεν 10 χρόνια, τζιαι είχαμεν τζιαι την ατυχίαν να εν ο Τάσσος πάνω. Τωρά μπαίνουμεν στο αστερισμόν Εργογανισμός. Πάντα Τούρτζιοι ήταν οι Κυπραίοι στες πολιτικές τους αντιλήψεις. Δεν νομίζω ότι ο φιλελεύθερος κόσμος έχει αντιστάσεις του βάρους αυτής της νέου μοτέλλου αυταρχικής περιρρέουσας που εγκαθίσταται.
Να έξερες πόσον λυπούμαι άμα σιαίρουμαι που έφυα που τζιείνον τον όμορφον τόπον που τον σκατέφκουν μια φούχτα σκατανθρώπων.
Κράτα το blog σου ανώνυμον άμαν θέλεις να μιλάς σαν ελεύθερον αβατάρ. Μέχρι σε έναν σημείον δηλαδή, διότι όπως ξέρεις έσιει τζιαι εντάλματα που έρκουνται τζιαι σου κατάσχουν το λάπτοπ άμαν κάμνεις πραγματική ζημιάν. Τζιαι από αβατάρ, παττίζεις στην πραγματική σου ζωή.
Βρε Κρίτικ, άσχετον αλλά....
ΑπάντησηΔιαγραφήΈνας από τους λόγους που ΔΕΝ πρέπει να λυθεί το μαυρογέρημο είναι η πιθανότητα διερεύνησης -μετά από λύση -του τι εγίναν τα χρήματα που οι Αμερικάνσκι έδωσαν για σκοπούς "αντικομμμμουνιστικού αγώνα".
Ποιοι τα πήραν, πως τα διαχειρίστηκαν, κλπ.
Clue: Γιατί τα κανάλια που προωθούν την ιδέα των "κακών αμερικάνων που θέλουν κακή λύση"... είναι επίσης τα κανάλια που δείχνουν τις πιο πολλές αμερκάνικες προπαγανδιστικές ταινίες;
H ECB εν του είπε "μεν τον θκιώξεις" (χέστηκε η ECB ποιον έχουμε για Διοικητή αν με ρωτάς εμένα). Τούτο που είπε είναι follow the procedure.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυσεβάστως υποβάλλω ότι η περιρρέουσα ατμόσφαιρα του 2004 δεν έχει καμία σχέση με το θέμα του Διοικητή σήμερα. Τότε δεν υπήρχαν και ούτε βρέθηκαν ποτέ στοιχεία για χρηματοδότηση.
Σήμερα, μερικά που τα πράματα που καταλογίζουν στο Διοικητή (namely ELA Λαικής, τα άλλα δεν είναι κατά την άποψη μου αρκετά σημαντικά) έχουν και βάση και είναι supported από στοιχεία. Και sorry που ο ELA είναι ένας που τους λόγους που έγινε μύλος ο τραπεζικός τομέας.
Acera, είσαι πολλά biased τελευταία και δεν σου πάει.
Συμφωνώ με Δρακούνα πλην ενός σημείου. Υπάρχει απόφαση δικαστηρίου για τη χρηματοδότηση της UNOPS.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΝΔΡΕΑ ΠΕΤΡΙΔΗ ν. ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΔΙΑΣ ΛΤΔ κ.α., ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΦΕΣΗ ΑΡ. 232/2009, 18/7/2013.
Όπως επίσης υπάρχει και μαρτυρία που αποδίδει στη μακαρίτισσα Στέλλα Σουλιώτου θετική πληροφόρηση για το θέμα αυτό: http://www.ifestosedu.gr/_private/26.htm
Συμφωνώ με τον Ασέρα ότι το ΕΛΑΜ είναι πρόβλημα. Όχι όμως μεγαλύτερο ή αμεσότερο του ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ. Αν αρνείται κάποιος αυτή τη θέση, τότε είναι σαν να λέει ότι η υφιστάμενη κατάσταση είναι προϊόν της εφαρμογής της Πολιτικής του ΕΛΑΜ.
Τέλος, διαφωνώ με τον Αγρινόν καθώς οποιοδήποτε σχέδιο λύσης θα προϋποθέτει να μην διερευνηθεί οτιδήποτε για σκοπούς burying the hatchet. Εξ άλλου θα υπάρξει (βεβαιότατα) αμνηστεία εκατέρωθεν. Και οποιαδήποτε αγώγιμα δικαιώματα ή δικαιώματα αναζήτησης ποινικών ευθυνών θα παραγραφούν.
Εσένα Κρίτικ, θέλω να σου πω ότι απόψε θα δω το Βάζελο λάιβ. Και θα φορώ το nicos μου...
Η δημοκρατία Ακκανουρη εν μπορει να εξισωννεται με τον φασισμο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο ακελ τζαι το δησυ τζαι τα αλλα κόμματα ειναι κανονικα αστικα κομματα που λαμβανουν μερος σε οτι ονομαζουμεν δημοκρατια.
Τζαι η δημοκρατια εσιει καποια σοβαρα πλεονεκτηματα εναντι του φασισμου που πρεσβευει το ΕΛΑΜ. Θκιαβασε καλύτερα τί ονειρευκουνται οι φασιστικες-ναζιστικες οργανωσεις για κοινωνικό συστημα.
Το προβλημα με τη Δημοκρατια ειναι ότι μας στοιχίζει πολλά ακριβά τζαι ότι αμα εξαντλήσει ουλλους τους δημοκρατικους τρόπους να μας τα παίρνει φκάλλει μπροστα τα μαντρόσκυλλα του κάθε ΕΛΑΜ τζαι της κάθε Χρυσης Αυγής.
Η Δημοκρατία δεν μπορεί να εξισώνεται με το φασισμό. Είναι διαφορετικά πράγματα. Το ένα προάγει το ήθος, την ισότητα, το μέτρο, το διάλογο. Το άλλο προάγει την υπερβολή, την καταπίεση, τη βία, την αυθαιρεσία.
ΔιαγραφήΔιανύουμε με διφορούμενη περίοδο. Και η διαχωριστική γραμμή μεταξύ των δύο υπάρχει ακόμα αλλά έχει ξεθωριάσει κάπως.
Είναι η Δημοκρατία του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ που μας έφερε το το λησταρχικό κούρεμα και τα αυταρχικά μέτρα λιτότητας.
Απλώς ενιστάμεθα στο φασισμό άλλης εποχής και αποδεχόμαστε τον digital φασισμό της νέας όπου τη θέση των εβραίων την παίρνουν της ζωής οι δύσμοιροι της υφηλίου.
Γιατί όταν δουλεύεις από το πρωί μέχρι τη νύχτα για να πληρώσεις λογαριασμούς, χέστο ήθος.
Γιατί όταν οι υπεύθυνοι βολτάρουν με τις παναμέρα, χέστην ισότητα και το μέτρο.
Γιατί όταν γίνονται αυτά που λέει ο Ασέρας, χέστον διάλογο.
Αν θα ξοδεύω τη διάθεσή μου να αντιμετωπίζω το ΕΛΑΜ, ενώ το ΔΗΚΟ-ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ μου κάνει παρόμοια (minus the gore of course) τότε χέστα.
Το ΕΛΑΜ είναι απλώς χρήσιμοι ηλίθιοι.
Δαμε στοιχεία για το καταστατικο της Χρυσης Αυγής, για να μεν καμνουμεν επικίνδυνες εξομοιώσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.enikos.gr/politics/177419,To_katastatiko_ths_Xryshs_Ayghs.html
Συμφωνώ βασικά με τη Δρακούνα, ειδικά στο θέμα του Ασέρα. Σαφώς και δε συγκρίνονται τα δυο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟφείλω όμως να πω ότι δε μου αρέσει η ένταση της συμπεριφοράς της κυβέρνησης σε βάρος του Πανίκου, ανεξαρτήτως της σωρείας των λαθών που φαίνεται να έχει κάνει.
Από την άλλη όμως και ό ίδιος θα μπορούσε να σταθεί λίγο πάνω από το εγώ του: είτε καλός είτε κακός *δεν* τον πάνε οι κυβερνώντες. Δεν είναι εκεί ως δημόσιος υπάλληλος, είναι εκεί ως ανεξάρτητος αξιωματούχος ο οποίος δεν είναι πρακτικά σε θέση να κάνει τη δουλειά του. Και επειδή δεν κάνει δουλειά κάνει λειτούργημα, και επειδή όλα τα κάνουμε για την πατρίδα κλπ, κλπ, θα έπρεπε να επιστρέψει στο Λέστερ…
Ακκαννούρη τι εννοείς με αυτή την αγωγή; Εγώ ήξερα πως τα δικαστήρια αποφάσισαν αλλιώς. Δες εδώ:
http://strovoliotis.wordpress.com/2009/06/17/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CE%B4%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B4/
Και επειδή είχα κατηγορηθεί και προσωπικά τότε, καλό θα ήταν να μάθουμε αν τα πήραν κάποιοι, γιατί θα νοιώθω όπως την πουτάνα την Πόντια αν είναι έτσι.
Στροβολιότη, νομίζω ότι στη δική σου οι διάδικοι τα βρήκανε. Στη δική μου τα μέρη είπαν του δικαστή "έτα ούλλα δαμέ, αποφάσισε". Και έτσι το δικαστήριο αποφάσισε.
ΔιαγραφήΔεν μου φαίνεσαι για τύπος που θα τα έπαιρνε. Αν ΕΓΩ όμως ήμουν του ΝΑΙ σίγουρα θα τα έπαιρνα. Γιατί μάλλον είναι θέμα χαρακτήρα παρά πολιτικών πεποιθήσεων.
Δρακούνα και Σρόβο θα τα ξαναπούμε. Μακάρι να ππέφτω έξω, αλλά η διαίσθηση μου διά μου έναν πολλά ισχυρό μύνημαν ότι το κράτος που στήννεται αυτήν τη στιγμή καθόλου δεν θα σας αρέσει όταν θα έρτει η σειρά σας να φάτε που τα μαειρέματα του. Τωρά τρώει τα ο Πανικκος.
ΑπάντησηΔιαγραφή"... Συνάγεται από την ανάλυση ότι δεν διαπιστώθηκαν οποιεσδήποτε ουσιώδεις ανακρίβειες στα γεγονότα, στα οποία βασιζόταν το σχόλιο ή στη σειρά που αυτά παρατίθενται, ούτε οποιεσδήποτε ανακρίβειες δυνάμενες να παραπλανήσουν τον αναγνώστη. Παρόλο το δυνατόν να μην αποδεικνύονται με ακρίβεια όλα τα γεγονότα, η έκφραση της γνώμης του εφεσίβλητου δεν παύει από του να είναι σχόλιο, με βάση τα γεγονότα που ουσιαστικά αποδεικνύονται. Όπως το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε, κυρίαρχο κίνητρο του Γιώργου Χριστοδουλίδη ήταν να σχολιάσει θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος, παραθέτοντας την ειλικρινή και γνήσια άποψή του και δεν έχει τεθεί οτιδήποτε υπόψη του δικαστηρίου που να καταδεικνύει ότι δεν ήταν έτσι και πως ο ίδιος δεν πίστευε ότι το σχόλιο του ήταν δικαιολογημένο. ..."
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπό:
http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/569233
"Μάλλον έγινε αυτό που σχολιάζεις, κ Χριστοδουλίδη. . Μάλλον την ώρα που το έγραφες, με βάση αυτά που είχες μπροστά σου, δεν είχες λόγο να πιστεύεις ότι ήσουν ψεύτης. Δικαιολογείται το σχόλιό σου και ως εκ τούτο δεν είναι δυσφημιστικό
ΔιαγραφήΔεν το είχα δει αυτό. Σε κάθε περίπτωση λεφτά από UNOPS δεν μπορούν να θεωρούνται "κακόβουλη" ή "προδοτική" χρηματοδότηση. Και νομίζω δε χρειάζεται να εξηγήσω γιατί.
ΔιαγραφήΣυμφωνώ. Η χρηματοδότηση δεν μπορεί θεωρείται κακόβουλη ή προδοτική. Κατά την ταπεινή μου άποψη όμως αυτό δεν ισχύει για τη χρηματοληψία. Και νομίζω δε χρειάζεται να εξηγήσω ούτε εγώ γιατί.
ΔιαγραφήΌχι.
ΔιαγραφήΔεν γινόταν η δίκη για να αποφασιστεί αν έγινε ή δεν έγινε αυτό που έγραψε ο σχολιαστής/δημοσιογράφος αλλά για τον αν -την ώρα που έγραφε -γνώριζε ότι δεν έγινε.
Όχι "μάλλον έγινε" αλλά "τζείνοι που σε φέραν στο δικαστήριο δεν απέδειξαν ότι την ώρα που το έγραφες γνώριζες ότι ΔΕΝ έγινε".
Τεράστια διαφορά τζιαι μόνο επιτήδειοι που θέλουν να "γελάσουν" του κόσμου θα το επαρουσιάζαν ως τέτοιο.
Η υπεράσπιση του έντιμου σχολίου προσφέρεται όταν το σχόλιο αφορά γεγονότα τα οποία έχουν αποδειχθεί ως πραγματικά ενώπιον του Δικαστηρίου, στο ισοζύγιο των πιθανοτήτων.
ΔιαγραφήΑν δεν αποδειχθεί ότι τα γεγονότα στα οποία αναφέρεται ο σχολιαστής είναι πραγματικά και ούτε η δημοσίευση είναι προνομιούχα (π.χ γίνεται κατά την ώρα δικαστικής διαδικασίας), τότε δεν προσφέρεται η υπεράσπιση του έντιμου σχολίου.
Η αγωγή αφορούσε απαίτηση για αποζημιώσεις στη βάση της δυσφήμησης, καθώς ο Εφεσείοντας πίστευε ότι το σχόλιο ήταν ψευδές και είχε ως αποτέλεσμα την μείωση της υπόληψής του και προσβολή της τιμής του κτλ κτλ. Το Δικαστήριο του είπε πάρε τον πούλο.
http://www.cylaw.org/cgi-bin/open.pl?file=apofaseis/aad/meros_1/2013/1-201307-232-09.htm&qstring=(%E3%E9%F9%F1%E3%EF*%20and%20%F7%F1%E9%F3%F4%EF%E4%EF%F5%EB%E9%E4*)%20and%20(%F0%E5%F4%F1%E9%E4*).
Αν ενδιαφέρεσαι να έχουμε μια παραγωγική συζήτηση, σε παρακαλώ όπως αποφύγεις (όσο μπορείς) τους προσωπικούς χαρακτηρισμούς. Δεν είναι κομψό.
Η κυβέρνηση παίζει άσχημο παιχνίδι. Θυμίζει κινέζικη δίκη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣημειώνω ότι η κατάσταση με τον Δημητριάδη σε καμία περίπτωση δεν είναι όμοια της περιρρέουσας του 2004. Είπα οι τεχνικές θυμίζουν…. Και με απογοητεύει ο Αναστασιάδης ο οποίος χρησιμοποιεί τις ίδιες μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του για να εξοντώσει ένα «αντίπαλο του». Δεν εννοώ φυσικά ότι το μέγεθος είναι το ίδιο…
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρέπει να σας πω ότι το άρθρο έγραψα το πριν ακούσω το Ακέλ να χρησιμοποιεί το ίδιο λεκτικό (περιρρέουσα)… Όταν το άκουσα σκέφτηκα να αλλάξω τίτλο.
Κρίτικ, ο Αναστασιάδης είναι μάστρος της εξόντωσης. Είναι ίσως το μοναδικό του ταλέντο. Στα άλλα όλα είναι ερασιτέχνης.
Διαγραφή@Drakouna
ΑπάντησηΔιαγραφήEpidei apo ta grafomena sou fenete oti ipostirizeis oti ELA ekamen tes trapezes mylon pe mas se parakalw gia na katalavoumen :
Ti eine o ELA ?
Pote paraxwrite?
Ipo pies proipotheseis?
poson itan to ELA ton Mai tou 12 pou irten o dimitriadis poson ton iounin tou 12 kai poson itan to psilotero pou pige?
kai pws ekamen mylon tes trapezes?
Ksa eise tzai esou san ton Phileftheron eipes to eine gegonos :)
@Strovoliotis
Wste na paretoun oi aneksartitoi thesmoi dioti den tous theloun oi politiko?. malista twra na doumen ti allon tha mas peite. An ekatalava kala thelete tous thesmous opws volefkoun ton kathe politikon? e an o DKT opws tzai o Eisaggeleas tzai ta dikastiria eine theseis politikes as tous kamoumen theseis pou diotrizei o ekastote proedros me tin eklogin tou kalo.
Anti na ipostirizoumen tin anekartisian ton thesmwn kai na petoumen kai tin dimiourgian allwn kentrwn eksousias gia na iparxei isoropia protinete diktatorian tzai kamnete tous prodeftikous. Na men taraksei o πanikos. Opws swsta eipen i drakouna as akolouthithei i diadikasia. Ase pou apo oti fenete to proedrikon kamnei akrivws afto pou ekamnen o xristofiawsgia ton orfanidin apodikniontas oti xristofias= anastasiadis. de tous diorismous pou ekamen. ekamen sindialagi me ton erotokritou gia ton diorismo tou san eisaggelean ediorisen stin kentrikin tzai stes kipriakes anthropous pou itan mesa sto simvoulio dimosias eteria pou ekamen swreian paravasewn tou peri etereiwn nomou simfwna me to porisman tis erevnitikis gia to XAK.!!(vlepe simerino politi)
Φίλε μου Κρίτικ γράφεις "Πρέπει να σας πω ότι το άρθρο έγραψα το πριν ακούσω το Ακέλ να χρησιμοποιεί το ίδιο λεκτικό (περιρρέουσα)… Όταν το άκουσα σκέφτηκα να αλλάξω τίτλο."
ΑπάντησηΔιαγραφήΞαναθκιάβασε τί έγραψες τζιαι σκέφτου τί σημαίνει τούτον το πράμαν για την ελευθερίαν της έκφρασης. Σκέφτου για το τί ρόλον παίζει αυτή η βρώμικη (κατά την δικήν μου πάντα κρίσην) ΠΕΡΙΡΡΕΟΥΣΑ -όνομαν τζιαι πράμαν - που θέλει να περιορίσει κάθε κριτικήν διάθεσην προς την εξουσίαν τους σαν ακελικήν υστερίαν, σε σημείον που εσύ, που είσαι ο πιο ελεύθερος φιλελεύθερος που είδα μέχρι στιγμής πάνω στο ίντερνετ (άτε τζιαι η Δρακούνα :)), ΑΝΤΡΕΠΕΣΑΙ άμπα τζιαι νομίσει κανένας ότι μοιάζει η κρίση σου με τζιείνην των ξημαρισμένων "κλεφταράδων του ΛΑΟΥ".
Tous pourris. Vive Marine.
To πρόβλημαν δεν είναι κυπριακόν. Το πρόβλημαν είναι δυστυχώς Ευρωπαϊκόν, τζιαι ελπίζω η Ευρώπη να φκεί σύντομα που το recession διότι σε τρία χρόνια θα τρώει ο ένας Ευρωπαίος τον άλλον (πολλά παραπάνω που τωρά), θα τρώει ο ένας Κυπραίος τον άλλον (πολλά πολλά παραπάνω που τωρά), θα τρώει ο αρφός τον αρφόν (πολλά παραπάνω που τωρά αν ο ένας αρφός εν εγγυητής του άλλου που επάττησεν), τζιαι αθρώπον, είτε φιλελεύθερον αριστερόν, είτε φιλελεύθερον δεξιόν, δεν θα βρίσκεις να σταθεί μπροστά. Θα ΦΟΑΤΑΙ αυτά που φοάσαι εσύ τωρά, τζιαι πολλά παραπάνω ακόμα.
Μακάρι Δρακούνα να είμαι biased διότι δεν μου αρέσκει καθόλου, μα καθρόλου, αυτή η πραγματικότητα, τζιαι θα κάμω γιορτήν την ημέραν που θα καταλάβω ότι έχω λάθος.
Nomizw en tzinoi pou ekaman to akel miasman me tes prakseis tous tzai oxi o kritik pou prepei na koitaksei to pio panw theman.
ΔιαγραφήΕγώ δεν εσυζήτησα αν το ΑΚΕΛ εν μίασμαν ή όχι. Εξαρτάται που τα μμάθκια που το θωρούν τζιαι που τα κριτίρια που το κρίνουν. Τζιείνον που συζητώ είναι το κοινωνικόν φαινόμενον του να απαγορεύεται ένας ελεύθερος άνθρωπος να έχει μιαν άποψην αν τύχει να μοιάζει με αυτήν του πολιτικού αντίπαλου της κυβέρνησης.
ΔιαγραφήTzai tzeinon pou lew egw i oti to akel en miasman tzai oxi politikos antipalos tis kivernisis .tzai apo oti fenete i idia apopsi oiriarxi mesa stin koinonia.
ΔιαγραφήEskeftikes otii eshei tzai elefthera plasmata pou exoun aftin tin apopsi?ksa eksorismou opios exei aftin tin apopsin den eine elfteros? kai einai to koinwnikon fenomenon pou tou apogorevi pou ton kamnei na exei aftin tin apopsi?
BTW kapou ethkiavaza oti paranomi organosi en tzai opoia omada atomwn sinomoti gia tin katadoliefsi tou dimosiou eskeftis na en ontos etsi?
Άσχετο αλλά θέλω να ρωτήσω τον οικοδεσμότη, αν παρακολουθεί καθόλου τον Max Keiser και αν συμφωνεί ότι αυτό που γίνεται από την αρχή της κρίσης είναι financial terrorism ή όχι. Δήλαδη αν δεν σώζαμε τις τραπέζες τι θα γινόταν; Γιατί πρέπει ο φορολογούμενος να σώσει τις τράπεζες; Ας παν στο διάολο και ας τις αγοράσουν ξένοι, so what?
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Αξέρας: Εν το διατύπωσα καλά..... Δεν έχω κανένα πρόβλημα να έχω παρόμοια άποψη με το Ακέλ σε οποιοδήποτε θέμα.... Τζαι πιο παλιά αν με διάβαζες πολλές φορές συμφώνησα μαζί τους ειδικά σε θέματα μετανάστευσης, εκκλησία κτλ... Τζείνο που με χάλασε ένει ότι άνοιξα την τηλεόραση τζαι είδα ότι είχα ακριβώς το ίδιο λεκτικό μαζί τους....
ΑπάντησηΔιαγραφήΕκεί που θα είχα πραγματικό πρόβλημα είναι εάν συμφωνούσα με το Λιλλήκα σε οποιοδήποτε θέμα. Τζαμέ έννα το κοίταζα πιο βαθιά το θέμα....
@ Οπαδό Μακαρονοτέρατος: Οχι εν μπορώ να πω ότι τον παρακολουθώ
Όσο αφορά τις τράπεζες αφού δεν τις σώσαμε. Την Λαϊκή την κλείσαμε και σώσανε την Κύπρου οι καταθέτες της και όχι οι φορολογούμενοι. Μέθοδος που θεωρήθηκε πιο ‘δίκαια’ γιατί τον λογαριασμό πλήρωσαν αυτοί που πήραν το ρίσκο (οι καταθέτες) και όχι άσχετοι (φορολογούμενοι)... το μέλλον θα δείξει εαν είναι πιο εφαρμόσιμη αυτή η τακτική από την διάσωση από το κράτος.
Το ερώτημα είναι τι γίνεται με τον συνεργατισμό. Τζαμέ που όντως τον λογαριασμό θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι.
(ότι είμαι σαν το Φιλελεύθερο εν επερίμενα ποττέ να το ακούσω:)
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ELA είναι έκτακτη ρευστότητα που δίδεται σε φερέγγυα πιστωτικά ιδρύματα από τις κεντρικές τους τράπεζες σε περιπτώσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας. Είναι ένα έκτακτο μέτρο που χρησιμοποιείται as a last resort, όταν δηλαδή το πιστωτικό ίδρυμα δεν μπορεί να αντλήσει ρευστότητα από οπουδήποτε αλλού.
Η Λαική άρχισε να αντλεί ELA περί τα τέλη του 2011 και μέχρι να αναλάβει ο Δημητριάδης (Μάιος 2012), ήταν ήδη στα 3 δις. Μέχρι τον Ιούνιο του 2012 (ένα μήνα αργότερα) που η Κύπρος προσέφυγε στο Μηχανισμό Στοίριξης, ο ELA έγινε 9 δις. Βασικά μετά την αποτυχία της Λαικής να βρει στρατηγικό επενδυτή (θυμάστε τα ταξίδια του Σαρρή στην Κίνα?) άρχισαν μαζικές εκροές καταθέσεων.
Το ερώτημα είναι: Σωστά ο Δημητριάδης ενέκρινε 6 δις ELA???? Ήταν όντως φερέγγυα η Λαική για να δικαιολογείται η παραχώρηση ELA? Κανένας δεν επέμβηκε στο ρόλο του διοικητή όταν παραχωρούσε ELA. Η Πολιτεία όμως δικαιούται να εξετάσει κατά πόσον τούτη την εξουσία του ο διοικητής την άσκησε σωστά (το ότι είσαι ανεξάρτητος θεσμός δεν σε κάμνει unquestionable, ούτε άμα είσαι πρόεδρος της Δημοκρατρίας είσαι υπεράνω. Αλίμονο στην Πολιτεία που δεν μπορεί να εξετάσει αν οι θεσμοί της λειτουργούν σωστά και εκεί που πρέπει να τους διορθώσει).
Τώρα, γιατί ο ELA τα έκαμε όλα μύλο? Διότι eventually αυτό το 9 δις liability έκλεισε τη Λαική και μεταφέρθηκε στην BOC που προσπαθεί desperately και αυτή με τη σειρά της να επιβιώσει.