CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

400,000 βλάκες

 
Ευτυχώς η μητέρα Ελλάδα σώθηκε. Σώθηκε γιατί αντί για τον λαοπλάνο Τσίπρα έβγαλε πρωθυπουργό τον συμφεροντολόγο καιροσκόπο Σαμαρά. Και ευτυχώς ο καιροσκόπος την δεδομένη στιγμή θεωρεί ότι το μέλλον της Ελλάδας είναι μέσα στην Ευρωζώνη. Πάλε καλά. Από την άλλη ο Τσίπρας πιστεύει ότι με την διατήρηση της απορριπτικής-μηδενιστικής του θέσης θα καταφέρει να διαλύσει εντελώς το ΠΑΣΟΚ αλλά και να απορροφήσει τους ακραίους του ΚΚΕ και να γίνει στο μέλλον πρώτο κόμμα. Ποιος του το παραλάλησε.
Όπως τζαι να ναι όμως ευτυχώς εμείς στην Κύπρο εγλυτώσαμε την άμεση χρεοκοπία που θα επέφερε η εκλογή Τσίπρα... Αγοράσαμε λίγο χρόνο για να προλάβει να μας θάψει ο Αχριστόφκιας. Τουλάχιστο τούντη φορά ενναν ξεκάθαρο ποιος φταίει.

Η μαλακία όμως με τις εκλογές στην Ελλάδα ήταν ότι εξελέγη και πάλι με αυξημένα μάλιστα ποσοστά η Χρυσή Αυγή. Βρέθηκαν και πάλι 400,000 αγανακτισμένοι- φοβισμένοι- ηλίθιοι (όπως θέλετε αποκαλέστε τους) οι οποίοι ψήφισαν και πάλι Νεοναζί. Ψήφισαν το κόμμα το οποίο με κουρτίνα τον εθνικισμό προωθεί την βία, τον ρατσισμό, την λατρεία στον Χίτλερ και την ιδέα της άριας φυλής. Υποστηρίζει τους φούρνους, τα σαπούνια, τα λαμπατέρ από δέρμα εβραίων,τις σφαγές, τους βομβαρδισμούς, την καταπάτηση της ελευθερίας των λαών κτλ κτλ κτλ.

Για αυτό εγώ δεν αγοράζω την δικαιολογία ότι οι πιο πολλοί τους ψήφισαν γιατί είναι φοβισμένοι, αγανακτισμένοι ή απελπισμένοι. Όχι. Ούτε η άγνοια δεν είναι για μένα δικαιολογία. Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής είναι ανιστόρητοι και ηλίθιοι.

Και αν κρίνουμε μάλιστα από τα στατιστικά που λένε ότι σχεδόν ένα 50% των αστυνομικών Αττικής τους ψήφισαν τότε αυτό ενισχύει την πιο πάνω θεωρία περί ηλιθιότητας. Και το λέω αυτό γιατί η εμπειρία η δική μου δεν με αφήνει να πιστεύω κάτι άλλο. Το δείγμα του μέσου Κύπριου αστυνομικού δεν ξεφεύγει από την πιο πάνω θεωρία. Εγώ όποιον σειρά είχα στον στρατό με 200 μέρες φυλακή, με καμία ουσιαστική προοπτική για κάτι καλό στο μέλλον, αστυνομικός κατέληξε.Τυχαίο δεν νομίζω. Και στην Ελλάδα ακολουθείται από ότι φαίνεται η ίδια τακτική όπως και στην Κύπρο. Δεν είναι καθόλου παράλογη λοιπόν η δημοτικότητα της Χρυσής Αυγής στις τάξεις της αστυνομίας. Και ας με συγχωρέσουν οι καλοί αστυνομικοί για το πιο πάνω, αλλά είμαι σίγουρος ότι σε κάποιο βαθμό πρέπει να συμφωνούν.

Με αυτά και αυτά λοιπόν οι δικοί μας Νεοναζί του ΕΛΑΜ πανηγυρίζουν για την επιτυχία των γονέων τους. Νομίζουν ότι και αυτοί θα πετάσουν στις επόμενες βουλευτικές.Και οι ενδείξεις από τις προηγούμενες βουλευτικές είναι όντως πολύ θετικές για το ΕΛΑΜ. Ο υποψήφιος τους ο Χριστόδουλος Νικολαίδης πήρε κάτι περισσότερο από 1% χωρίς προεκλογική και μόνο με κάτι συνθήματα στους τοίχους. Μάλιστα όσες φορές παρουσιάστηκε σε πάνελ ήταν πάντα σοβαρός κοστουμαρισμένος και ετοιμόλογος με πολύ καλύτερη τηλεοπτική παρουσία από πολλούς άλλους βετεράνους καραγκιόζηδες πολιτικούς.
Γιατί λοιπόν να μην αναμένουμε ότι στις επόμενες εκλογές το ΕΛΑΜ θα πετάσει;Δαμέ χωρίς να κάμουν τίποτε επιάσαν σχεδόν όσα πιάνει ο Πέρτικος που μας τα κάμνει φράππες τόσα χρόνια με τες μαλακίες του.

Εγώ παρόλα αυτά είμαι αισιόδοξος. Δεν θα καταφέρει νομίζω να θριαμβέψει ο ακροδεξιός εθνικοσοσιαλισμός (Νεοναζισμός) στην Κύπρο. Γιατί αν και έχει πάρει την ανιούσα τον τελευταίο καιρό και πιθανότατα θα ανθίσει περισσότερο τα επόμενα χρόνια, πιστεύω ότι μέχρι τις επόμενες βουλευτικές θα έχει ξεφουσκώσει.Ο λόγος απλός και τον συζητούσαμε προχτές το βράδυ με την Κούλλα (Criticoulla) ενώ παρακολουθούσαμε τον βλακέντιο Μιχαλολιάκο με το πουλί του Ράιχ στο πλευρό του να παραληρεί στην ΕΡΤ μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής.

Φίλοι μου της ΕΛΑΜ θα ξεφουσκώσετε γιατί το φρούτο της μητέρας πατρίδας αναμένεται να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Ο ρατσισμός τα επόμενα χρόνια φίλοι μου δεν θα επικεντρώνεται πλέον στους αλλόθρησκους και στους σκουρόχρωμους που τόσο μισείτε. Όχι. Ο ρατσισμός πλέον θα επικεντρώνεται στους «πουστοκαλαμαράδες» που θα έχουν μεταναστεύσει στην Κύπρο και θα έχουν κλέψει τις καλές δουλειές που πραγματικά διεκδικούν οι Κύπριοι. Πλέον θα φωνάζουν οι δάσκαλοι, οι διαφημιστές, οι ηθοποιοί, τα γκαρσόνια, οι προμηθευτές, οι πωλητές όλοι. Που θα στηρίξετε τότε τις εθνικιστικές παπαριές σας φίλοι μου του ΕΛΑΜ; Πουθενά. Απλά θα ξεφουσκώσει η φούσκα σας και θα πάτε πίσω στα σκοτεινά δωμάτια και στο περιθώριο όπου θα έπρεπε να ανήκει ένα νεοναζιστικό κόμμα και μακριά από την βουλή και τα κοινά.

Για αυτόν τον απλό λόγο εγώ δεν ανησυχώ.

14 σχόλια:

  1. tsekare k auti tin apopsi

    http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=454438

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ενδιαφέρον άρθρο. Στης ουσία του θέματος.... «η πτώση της ακροδεξιάς είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινοβουλευτική της εμπλοκή»...

    Διίστανται οι απόψεις...Ούτε εγώ είμαι σίουρος για τούτο αλλά προτιμώ να μεν το δοκιμάσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ωραία αυτά 'στατιστικά' στοιχεία περί χρυσής αυγής και αστυνομίας δημοσιεύτηκαν στο Βήμα.

    http://www.tovima.gr/society/article/?aid=463063

    Η προτελευταία παράγραφος του άρθρου:

    Κατά μέσο όρο σε κάθε ένα από αυτά τα τμήματα, όπως προκύπτει εξάλλου και από τους εκλογικούς καταλόγους, ψηφίζουν περίπου 550-700 άτομα και ο αριθμός των αστυνομικών που ψηφίζουν σε αυτά κυμαίνεται από 20% ως 30% επί του συνόλου των ψηφισάντων. Αν συνυπολογισθεί λοιπόν ότι στα συγκεκριμένα τμήματα που ψηφίζουν οι αστυνομικοί το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής» είναι υπερτριπλάσιο του μέσου όρου του συγκεκριμένου κόμματος προκύπτει το συμπέρασμα ότι σε ποσοστό άνω του 50% των αστυνομικών υποστηρίζει το συγκεκριμένο κόμμα.

    Δεν είμαι ειδικός στη Στατιστική, αλλά το συμπέρασμα αυτό μου φαίνεται γελοίο.
    Αυτό που το άρθρο ονομάζει συμπέρασμα, είναι μια από τις πολλές πιθανές εξηγήσεις που υπάρχουν. Και μάλιστα, το υπόλοιπο 70-80% τοις εκατό που ψήφισε σ'αυτή τη γειτονιά, έχει περισσότερες πιθανότητες να είναι αυτό που επηρέασε το αποτέλεσμα.

    Και κάτι άλλο που το κάνει ακόμα πιο γελοίο: Το ποσοστό 20-30 τοις εκατόν των αστυνομικών που ψήφισαν εκεί το πήρε ο συντάκτης του άρθρου από τους εκλογικούς καταλόγους. Μα η αποχή στις εκλογές έφτασε το 40%! Ο Θεός ξέρει τελικά ποιος ψήφισε και ποιος όχι σε εκείνο το εκλογικό κέντρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. (συνέχεια από πιο πάνω)
    Κατά τα άλλα βρίσκω την άνάλυση σου πολλά εύστοχη, ειδικά το μέρος για τα ποσοστά του ελάμ στην Κύπρο, και πως θα επηρεαστούν από το κύμα των ελλαδιτών που ήρθε στην Κύπρο για δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εν διαφωνώ με τες παρατηρήσεις σου... Τωρά εθκιέβασα την ανάλυση του τζαι όντως κατευθύνει τα στατιστικά τζαμέ που θέλει.

      Πάντως εν λογικό να εν αυξημένα τα ποσοστά της ακροδεξιάς στην αστυνομία ειδικά με την ιστορία της Ελλάδας που το 1945-74...Αλλά με βάση τούτα που μας γράφει ο δημοσιογράφος όντως το 50% ακούεται υπερβολικό.

      Διαγραφή
  5. Στην Κύπρο οι αστυνομικοί που διορίστηκαν μέχρι το 1993 ήταν του ΔΗΚΟ- ΑΚΕΛ, μέχρι το 1998 ήταν του ΔΗΣΥ, μέχρι το 2003 του ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ, 2003 του ΔΗΚΟ-ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ, και από το 2008 μέχρι σήμερα του ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ.

    Μπορεί να βρεις ένα-δύο ΕΛΑΜΙΤΕΣ αστυνομικούς. Στην περίπτωση που δεν έπασχε το στατιστικό συμπέρασμα τότε οι αστυνομικοί μας είναι πιο έξυπνοι από τους Ελλαδίτες αστυνομικούς;

    Πέραν της αδιαμφισβήτητης επικινδυνότητας (πιθανόν θανάσιμης) της ΧΑ τόσο εντός όσο και εκτός βουλής, πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι σύμπτωμα των καιρών.

    Και όσοι έχουν ιστορική μνήμη τότε ας ανατρέξουν στη Γερμανία του μεσοπολέμου όπου η ανεργία και ο πληθωρισμός ήταν στα ύψη με αποτέλεσμα ο ναζισμός να βρίσκει έρεισμα στις απεγνωσμένες λαϊκές μάζες. Μάλλον το ΠΑΣΟΚ, ΝΔ , ΚΚΕ, Σύριζα είναι ανιστόριτοι γιατί:

    Τα ίδια και στην Ελλάδα: Αβάσταχτη κρίση και λιτότητα. Γονατίζει η Ελλάδα λόγω της επαίσχυντης και ανεύθυνης και εγκληματικής συμπεριφοράς του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΚΚΕ, Σύριζα. Κεφαλαιοποιεί η ΧΑ από τις γριούλες και τους αστυνομικούς που βλέπουν στη ΧΑ αυτό που δεν είδαν στην παραδοσιακή κομματοκρατία: Πράξεις και όχι λόγια.

    Αυτό είναι το όπλο της ΧΑ. Χωρίς δύσκολα νοήματα, περίπλοκες δυσεφαράμοστες οικονομικές θεωρίες.

    Η ΧΑ με την απλότητα της Χαμας και Χισμπολλάχ κερδίζει έδαφος. Και θα συνεχίσει να κερδίζει γιατί Πασοκ, ΝΔ, ΚΚΕ , Σύριζα, δεν έχουν πλέον να προσφέρουν τίποτα αν δεν αλλάξουν φρουρά και φιλοσοφία.

    Ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε τους ψηφοφόρους της ΧΑ πίσω στη δική μας δημοκρατική σφαίρα είναι να κατανοήσουμε τους προβληματισμούς τους. Που στο κάτω κάτω δεν διαφέρουν και πολύ από τους δικούς μας. Να απαιτήσουμε πράξεις και όχι λόγια από αυτούς ψηφίζουμε. Σήμερα, τώρα. Όχι αύριο. Πράξεις που έχουν σαν στόχο να επιβραβεύσουν τον έντιμο και εργατικό πολίτη. Και όχι να αποκαταστήσουν το γλύφτη, το χαραμοφάη, το κομματόσκυλο.

    Αυτά ήθελαν οι ψηφοφόροι της ΧΑ. Και την απουσία αυτών θα εκμεταλλευτούν οι μελανοχίτωνες τραμπούκκοι της ΧΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για μένα φίλε όπως τζαι να το δούμε δεν υπάρχει δικαιολογία για ένα 400αρη άνθρωπο να ψηφίσει ΧΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τον Κρίτικ, δεν υπάρχει δικαιολογία για τους ψηφοφόρους της ΧΑ. Μα καμιά όμως. Μπορεί το 33 στη Γερμανία να μήν είχαν καταλάβει ακόμα τι εστι Χίτλερ και ναζισμός. Μετά που στάληκαν εκατομμύρια άνθρωποι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης από τους ναζιστές, όποιος έχει σαν σύμβολο του κάτι που παραπέμπει στη σβάστικα, ή ψηφίζει αυτό το κόμμα δεν έχει δικαιολογία. Δεν είναι απελπισμένες γριούλες αυτές, είναι φασίστες που βρήκαν την ευκαιρία να ξεπουλιάσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Κρίτικ,

    Ενώ υπάρχει δικαιολογία για κάποιον 400άρη να ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που αφαιμάξαν τη χώρα; Ή να ψηφίσει Σύριζα που παρακίνησε τόσες καταστροφές μέσα στην Αθήνα;

    Δεν έχει σχέση με ευφυία η ψήφος. Αλλιώς αν είχε, κανένας δεν θα ψήφιζε. Δες το αλλιώς: Ποιός είναι ο πιο καθυστερημένος; Αυτός που ψηφίζει ΑΚΕΛ ή αυτός που ψηφίζει ΧΑ :)

    @ Ανώνυμο,
    Έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτό που λες (για το 33 κτλ). Με βάση το ίδιο σκεπτικό δεν θα έπρεπε να είναι αδικαιολόγητος αυτός που ψηφίζει κόμμα του οποίου το σύμβολο παραπέμπει σε σφυροδρέπανο κτλ;

    Και αν δεν είναι απελπισμένες γριούλες οι ψηφοφόροι της ΧΑ, τότε τι φάρμακο έχεις να προτίνεις για 500,000 φασίστες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @Ακκανούρης
    Συμφωνώ σ'αυτό που λες για το σφυροδρέπανο . Ούτε αυτό το καταλαβαίνω, αν και η δικτατορία την οποία αντιπροσώπευε το σφυροδρέπανο (και ακόμα αντιπροσωπεύει σε ορισμένες χώρες) ήταν κάπως πιο ήπια απ'αυτή του Χίτλερ (εκτός κι αν μιλάς για τον Στάλιν που ήταν ένα περίπου το ίδιο!)
    Όσο για το φάρμακο γι'αυτούς που ψηφίζουν ΧΑ, ένιξερω. Να τους βάλουν να κάμουν κοινωνική εργασία σε γειτονιές με μετανάστες ισως; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εγώ περιμένω τη διάσπαση των ΕΛΑΜιτών σε ελληνορθόδοξους τζιαι Απολλώνιους. Τότε θα παρέμβουν τα Νεφελίμ και θα φανερωθούν όλα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Συμφωνω με όσα γράφεις, απλά το "βλάκες" σε πετάει εκτός. Η ακροδεξιά δεν είναι πρόβλημα, αλλά όπως τον καρκίνο, δεν είναι παρά μια "φυσική" δυνατότητα. Το δυνατό, δηλαδή οτιδήποτε πραγματοποιήσιμο, είναι μέρος του όλου αλλιως δε θα είχε τη δυνατότητα να υπάρξει. Θα μπει στη βουλή αφου το επέλεξε, τώρα τι κάνουμε;

    Αντί να κατηγορείς και να εκθειάζεις μια κατάσταση πρέπει να επιχειρήσεις, όσο το δυνατόν, να την κατανοήσεις και να την ερμηνεύσεις. Δεν κολλάς "ναζισμό" από "βλακεία" όπως δεν κολλάς αλκοολισμό από το νανούρισμα.
    Όσοι δεν θέλουμε να ζούμε σε ένα κόσμο με ολοκληρωτισμό, με πλήρη εργαλειοποίηση των ανθρώπων, οφείλουμε να δούμε πως παράγεται όλο αυτό, πολύ πριν πολιτικοποιηθεί ή γίνει μια ακόμα συμμορία του δρόμου.
    Διάβασα και το άρθρο που έχει τεθεί στα σχόλια. Χωρίς να εκθειάζω, με τη σειρά μου, απόψεις, θέτω υποψιν σου ακόμα ένα που μου έκανε εντύπωση όταν το διάβασα στην κυριακάτικη καθημερινη:
    http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=76201

    Έχω την εντύπωση πως πολλοί άνθρωποι στην κύπρο αναζητούμε απόψεις όπως τις δικές σου, σε δημόσιο όμως λόγο, οργανωμένο ίσως σε κάποιο καινούργιο κίνημα, με το οποίο να εκφραστεί όλο αυτό.

    Δηλαδή, πόσο πια απλώς να γκρινιάζουμε;
    -
    Μαίρη Βρυωνίδου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ Μαίρη: Πολλά καλό το άρθρο που έβαλες.

    Δύσκολο να το έβρεις. Στις τελευταίες βουλευτικές πρέπει να είχαμε ρεκόρ συμμετοχών από κινήματα ανεξάρτητους κτλ αλλά κανένα δεν κατάφερε να με κερδίσει. Προσπάθησα πολλά να ψηφίσω κάποιον καινούργιο αλλά μάταια. Ούλλοι είχαν και μια παπαριά να πουν που μου την έσπαζε...

    Πχ ο Ζυγός φαίνετουν καλός αρχικά αλλά μετά εθκιέβαζες για δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση με αρχαιοελληνικά γράμματα τζαι έσπαζε σου την.
    Το ΚΥΠΡΟΣ εφαίνετουν προοδευτικό αλλά μετά επήεννες στις θέσεις για το κυπριακό τζαι μαυροπινάκιζες την.
    Του ΛΑΣΟΚ έσιεζες του απευθείας αφού τάχα μου κατέβαιναν σαν κίνημα για τα δικαιώματα του πολίτη με υποψήφιο αν είναι δυνατό τον Ματσάκη!!!

    Δυστυχώς ούλλοι νιώθουν την ανάγκη να κάμουν έστω και μια πατριωτική αναφορά στο Κυπριακό στα τουρκικά στρατεύματα τζαι στην λύση για να πιάσουν ψηφοφόρους. Εν αντιλαμβάνονται ότι το target group τους αναζητά ακριβώς το αντίθετο.

    Καθαρά εν τουτο που μας έφαε και κυρίως η άγνοια τζαι η ανικανότητα των Κυπραίων πολιτικών να διαχειριστούν οτιδήποτε άλλο πλήν του Κυπριακού. Οι πως με το κυπριακό εκαταφέραν κάτι.. Τζαι τούτο εφάνηκε τωρά στην κρίση που χρειάστηκαν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ με γνώσεις και όχι Κύπριοι-δικηγόροι-πολιτικοί. Για αυτό τζαι χρεοκοπήσαμε.

    Εγώ προσωπικά είμαι εντάξει με την συνείδηση μου που έκαμα αποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Επίσης ναι συμφωνώ ότι μόνο γκρινιάζουμε χωρίς να κάμνουμε κάτι ουσιαστικό....Τζαι θα μου πεις αφού είσαι τόσο απηυδισμένος τζαι αηδιασμένος με την κατάσταση κάμε κάτι. Προσωπικά εγώ δεν είμαι front man. Καθόλου μάλιστα. Αλλά ευχαρίστως υποστηρίζω με τα σίλλια κάποιον που είναι πρόθυμος να εκφράσει τα πιο πάνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή