CYPRUS CRITIC

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Το νησί των…… Μαντέψτε


Ένα μικρό πόστ έτσι για να ξεθυμάνω πρωί πρωί. Ναι ναι για μένα 1 το μεσημέρι Σαββάτου εν πρωί. Είπα ότι έννα σταματήσω να ασχολούμαι με τους πολιτικούς γιατί εν κουραστικό. Τζαι στο κάτω κάτω εν αξίζει να ασχολείσαι μαζί τους. Αλλά εν μπορώ ρε. Αρχίσαν τις αηδιαστικές συμπεριφορές τζαι έχουμε ακόμα τόσους μήνες ως τον Φεβράρη.

Ο Νικολάκης ας πούμε πιστός στην κληρονομιά του πατέρα του κάμνει κινήσεις που ακόμα και εμάς μας εκπλήσσουν. Έπεισε μαζί με την αδελφή του τον Νίκο να εκλέξουν τον άσχετο (όσο αφορά τα του δήμου) αδελφό του σαν δήμαρχο Λευκωσίας. Παράλληλα πέρασε 2 χρόνια όπου μαζί με τον Αβέρωφ εστυλλομαθκιάζαν παρέα τζαι κατηγορούσαν τους πάντες για την οικονομία. Τζαι τζαμέ που ενόμιζες ότι έννα φτάσει στο σημείο ακόμα τζαι να παρετήσει το ΔΗΚΑ (Δημόσιο καμπαρέ) τζαι να πάει με τον συναγερμό έσυρε την πόμπα. Εν υποστηρίζει Αναστασιάδη για καθαρά εσωκομματικά συμφέροντα. Μπράβο ρε. Σταθερός και υπεύθυνος.

Αμ ο άλλος. Ο Νίκος. Εστρώθηκε μπροστά που το ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ) και προσπαθεί να κλέψει τον τίτλο του (καμπαρέ) για να τον βάλει στο δικό του κόμμα. Μάλιστα κύριε Μάριον μου, ότι θέλεις κύριε Μάριον μου τζαι, σόρρυν για το ΑΝΑΝ εν τo ήθελα τζαι σόρρυν που εστήριζα τον Αχριστόφκια στην αρχή στο κυπριακό τζαι μάλιστα κύριε Μάριον μου έννα τα απορρίψω ούλλα τζαι σίκκιμε. Εν θέλω λύση κύριε Μάριον μού όπως ούτε τζαι εσύ. Μπράβο ρε. Σταθερός και υπεύθυνος τζαι εσύ.

Για τον πρόεδρο τζαι το ΑΚΕΛ εν αξίζει να πω κάτι νομίζω. Οι πράξεις μιλούν που μόνες τους. Όπως φυσικά ούτε τζαι για τον Λιλικούδια και τον Ομήρου. Please.

Τζαι τέλος οι τράπεζες. 900 εκατομμύρια ζημιές η Λαική από τις επισφάλειες σε σύνολο 1.3δις ζημιών. Μα που βρεθήκαν τόσες επισφάλειες μα είναι δυνατό;;;; O god

Εγώ θα απαντήσω διαφορετικά. Έσιει κανένα που εν ήξερε; Είσιε κανένα που εν ήξερε ότι εχώναν τα με περιόδους χάριτος και άλλα λογιστικά τρίκς. Πάντως εγώ ήξερα το έσιει 4 χρόνια. Φάντάζουμαι τζαι πολλοί που εσάς μπορεί να το ξέρατε γιατί ίσως να επιάσετε κάποια διευκόλυνση του τύπου πλήρωνε μου μόνο τόκους στο οικιστικό σου δάνειο και όχι την μάνα αν δεν μπορείς. Ε πως μπορεί τωρά να εν ούλλοι σοκαρισμένοι γιατί κατέρρευσαν οι δύο τράπεζες;

Μα φυσικά ήταν να καταρρεύσουν αφού η διαχείριση τους ήταν του πούτσου με το συμπάθκιο. Τζαι οι διοικήσεις εν τζαμέ ακόμα. Το αστείο όμως ένει ότι πολλοί που τα διοικητικά συμβούλια δεν είχαν ιδέα για τα πιο πάνω. Η τζαι να είχαν εν εμπορούσαν να αντιληφθούν τον κίνδυνο που εμπεριέχει η πράξη της λογιστικής απόκρυψης επισφαλειών για τόσα πολλά χρόνια. Έννεν δικαιολογία όμως τούτη. Αν μεν καταλάβεις φεύκεις. Σωστά;
  
Τζαι ερωτώ για να κλέισω τζαι να πάω θάλασσα. Ποιοι είναι τελικά οι ηλίθιοι; Ε εμείς που τους ανεχούμαστε φυσικά. Εμείς που ακόμα διατηρούμε λόγω διαπροσωπικών σχέσεων τις τραπεζικές μας εργασίες σε Κύπρου τζαι Λαική τζαι εμείς που έννα πάμε να ψηφίσουμε έναν που τους γνωστούς συμφεροντολόγους, εγωιστές πολιτικούς γιατί τάχα μου εν κρίσιμη ώρα τζαι έννα σώσει την Κύπρο…..Εν σκατά που εννα τα κάμει (τζαι πάλε με το συμπάθκιο) όπως τζαι οι προκάτοχοι του. Γιατί ως τζαμέ φτάνουν οι ικανότητες τους. Παρακάτω εν παν.

Πάω για μπάνιο να μου περάσει.

27 σχόλια:



  1. άντε μπράβο που λαλούν τζαι στα καλαμαρίστικα χωρκά

    είσαι σε καλό δρόμο βρε
    είδες τι σου κάμνει λίον κονφροντ ουσιαστικών επιχειρημάτων

    τωρά που εκατέληξες σε τούντο πολλά σημαντικό συμπέρασμα

    Ποιοι είναι τελικά οι ηλίθιοι; Ε εμείς που τους ανεχούμαστε φυσικά. Εμείς που ακόμα διατηρούμε λόγω διαπροσωπικών σχέσεων τις τραπεζικές μας εργασίες σε Κύπρου τζαι Λαική τζαι εμείς που έννα πάμε να ψηφίσουμε έναν που τους γνωστούς συμφεροντολόγους, εγωιστές πολιτικούς γιατί τάχα μου εν κρίσιμη ώρα τζαι έννα σώσει την Κύπρο…..Εν σκατά που εννα τα κάμει (τζαι πάλε με το συμπάθκιο) όπως τζαι οι προκάτοχοι του. Γιατί ως τζαμέ φτάνουν οι ικανότητες τους. Παρακάτω εν παν."


    εκτός τζαι αν απλά αρέσκει σου γενικώς να κλάνεις ως κλασικός κυπρέος πόρτης που απλά μάσιεται τζαι φκάλει φάουσαν αφού εξεθύμανε που τις ξιτιμασιές τζαι επήεν θαλασσούαν έφαεν την παττίχαν του κλπ


    αναμένω να πεις τζαι την γνώμη σου για το τι εισηγείσαι για το πως θα πρέπει να αντιδράσει πρακτικά ο κόσμος

    το φιλούιν σου που εννα συνεχίζει να σε πρήζει όπως τζαι όποιον άλλον απλά κλάνει τζαι εν κάμνει ούτε προτείνει τίποτε πρακτικό

    osr





    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άτε τζιαι έναν καλό νέον (το ότι ο Νικολάκης έκλασεν τον Νίκαρον εννοώ).
    Ρε Critic πρέπει να κανονίσμουμεν συνάντησην με τον OSR. Όταν τα λαλείς μαζί του που κοντά εν άλλη φάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω πιστευκω τουτη ενναν η πιο απολαυστικη προεκλογικη εκστρατεια.Το κομμα του τπτ συναντα το κομμα ιεροδουλος.
    Εννα σε σασει καλα τασακιαδη ο νικολας!!


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Woofis: Μα σκέφτηκες ρε φρέντ να πρέπει να κάτσεις να συζητήσεις με τον OSR!!!! Δαμέ γράφει τρεις εκθέσεις για κάθε σχόλιο του....

    @Andreas: Εγώ μόνο που φαντάζουμαι την οικογένεια Παπαδόπουλου (φτου φτου φτου έτσι πράμα να μεν ξαναδούμε) ξανά στην εξουσία πιάνει με το τρεμουσιό....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. με τον woofi μια χαρά εβρεθήκαμεν εσυζητήσαμεν ήπιαμεν τζαι τις μπύρες μας

      αλλά πάλε παίζεις πελλόν

      επαναλαμβάνω

      τωρά που εκατέληξες σε τούντο πολλά σημαντικό συμπέρασμα

      Ποιοι είναι τελικά οι ηλίθιοι; Ε εμείς που τους ανεχούμαστε φυσικά. Εμείς που ακόμα διατηρούμε λόγω διαπροσωπικών σχέσεων τις τραπεζικές μας εργασίες σε Κύπρου τζαι Λαική τζαι εμείς που έννα πάμε να ψηφίσουμε έναν που τους γνωστούς συμφεροντολόγους, εγωιστές πολιτικούς γιατί τάχα μου εν κρίσιμη ώρα τζαι έννα σώσει την Κύπρο…..Εν σκατά που εννα τα κάμει (τζαι πάλε με το συμπάθκιο) όπως τζαι οι προκάτοχοι του. Γιατί ως τζαμέ φτάνουν οι ικανότητες τους. Παρακάτω εν παν."




      αναμένω να πεις τζαι την γνώμη σου για το τι εισηγείσαι για το πως θα πρέπει να αντιδράσει πρακτικά ο κόσμος

      Διαγραφή
  5. Προς OSR και λοιπούς συμπορευόμενους απηυδισμένους.

    Τι λειτουργεί για εμένα και μόνο για εμένα χωρίς να γνωρίζω τι λειτουργεί για άλλους (εκτός από τους πολύ λίγους φίλους μου) και χωρίς να έχω πρόθεση να συμπαρασύρω άλλους στη δική μου στάση:

    Προσωπικά νοιώθω καλά όταν κάνω κάτι γι αυτό που με δυσαρεστεί. Η πρακτικότητα αυτής της προσέγγισης είναι ότι διατηρώ τουλάχιστον τη ψευδαίσθηση ότι έχω έλεγχο.

    Τι κάνω δηλαδή: Καρφώνω αχρείες συμπεριφορές και εκθέτω επώνυμα: Αστυνομικούς που δεν κάνουν τη δουλειά τους, λειτουργούς που παίζουν το πουλί τους, συναδέλφους που δεν κάνουν τη δουλειά τους και κοροϊδεύουν τους πελάτες τους, καταχρηστικούς γείτονες κτλ.

    Επιπλέον, επαινώ εξαιρετικές συμπεριφορές και αποδίδω εύσημα επώνυμα.

    Νομίζω ότι και άλλοι φίλοι και γνωστοί μπορεί να συμπεριφέρονται ήδη σαν εμένα. Μπορεί όχι τόσο σχολαστικά και ευλαβικά αλλά τουλάχιστον απαιτητικά.

    Τα καρφώματα (όπως και οι επαίνοι) θα πρέπει να είναι εμπεριστατωμένα και στοιχειοθετημένα για να μην διατρέχει ο καρφών τον κίνδυνο του λιβέλλου και της επιζήμιας ψευδολογίας.

    Πρέπει επίσης να υπάρχει μια διάθεση σύγκρουσης και ρήξης.

    Ίσως να μην έχει το άμεσο αποτέλεσμα της "επανάστασης" που οραματίζονται οι αριστερόζοντες αναγνώστες του κρίτικ αλλά είναι μια στάση ζωής που προσδίδει αξιοπρέπεια. Όταν αυτή η στάση εκδηλώνεται από ομάδα παρά μονάδες αποκτά και πυγμή που εξαργυρώνεται σε πλατφόρμα διεκδίκησης.

    Αυτή είναι η δική μου πρακτική προσέγγιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ μαζί σου. Οι υπόλοιπες αριστερές/δεξιές/γηινες/εξωγηινες "επαναστάσεις" δεν εχουν επαφη με την πραγματικότητα.
      Και εγω έτσι λειτουργω ή προσπαθώ τουλάχιστον... Πλεον δεν εχουμε αλλη επιλογη. Θα υποστήριζα και κόμμα/υποψήφιο με μόνο κριτήριο τη διαφάνεια του που περα που το οικονομικο/νομικο, είναι και το ιδεολογικο/εθνικο. Σημαίνει, καποιος να φκει και να πει "οκ τερμα με τις ιδεολογίες και τα συνθήματα, σημασία εχει να διορθώσουμε τη ζωή μας" που καλως ή κακώς, τη διάγουμε μεσα σε συγκεκριμενες συνθηκες, πολιτικές, οικονομικες, στρατιωτικες, κλπ.

      Πε μου όμως πρακτικά πως "καρφώνεις" την παρανομια; Αν δεν σου φερουν λογαριασμό το καταγγέλνεις στο αρμοδιους κλπ; Πως εκθέτεις κάποιον/κατι; Και ανάποδα, πώς επαινείς;

      Μάριος Π.Κ.

      Διαγραφή
    2. Μάριε,

      Όπως εμφανώς καταλαβαίνεις, δεν έχω ανακαλύψει τον τροχό. Στέλνω επιστολές δεξιά-αριστερά, παίρνω τηλέφωνα, τσακώνομαι, υπόσχομαι επιπτώσεις (δεν απειλώ, ok; :) ).

      Ένα παράδειγμα: Ένας ασυνείδητος άφησε 7 σκύλους μέσα στο σπίτι της μακαρίτισσας της γιαγιάς του που ήταν γειτόνισσα. Αποτέλεσμα ήταν να γίνεται πανικός. Ο ασυνείδητος αγνοούσε όλες τις εκκλήσεις των γειτόνων. Η αστυνομία δεν ερχόταν αλλά ούτε ο Δήμος. Τότε κάποιος είπε της αστυνομίας (μπορεί γραπτώς) ότι υπάρχει δυσοσμία που ενδεχομένως να συνάδει με οσμή πτώματος σε αποσύνθεση.

      Η αστυνομία ανάγκασε τον ασυνείδητο να ανοίξει το σπίτι και είδε τους σκύλους και έτυχε να περνά κάποιος γείτονας από έξω εκείνη τη στιγμή και τους είπε "μα επιτρέπεται να υπάρχουν σκύλοι υπό αυτές τις συνθήκες; δεν είναι παράνομο; Κύριε Αστ 6666 δεν θα κάνετε κάτι γι αυτό;" Μπορεί να υπήρξε στη συνέχεια επιστολή που ανέφερε μεταξύ άλλων: " σε συνέχεια έρευνας που διεξήχθη από τον Αστ 6666 όπου διαπιστώθηκαν τα εξής...., παρακαλώ ενημερώστε αναφορικά με την πρόοδο των ενεργειών." Σε δύο εβδομάδες δεν υπήρχαν σκύλοι υπό άθλιες συνθήκες.

      Παράδειγμα επαίνου: Κάποιος υπάλληλος κάποιου Δήμου ανταποκρίθηκε τάχιστα σε αίτημα δημότη. Ο δημότης έστειλε επιστολή που επαινούσε τον υπάλληλο και ανέφερε και σε άλλους δημότες την αποτελεσματικότητα αυτού του υπαλλήλου. Έχοντας υπόψη ότι οι αξιολογήσεις των Δημοτικών υπαλλήλων μπορούν να είναι άκρως αυθαίρετες, ο εν λόγω υπάλληλος οπλισμένος με την επιστολή του δημότη και πιθανόν άλλων δημοτών, θα μπορεί να διεκδικήσει την ανάλογη αξιολόγηση που θα τον οδηγήσει και σε προαγωγή (στις μέρες μας, μη απόλυση θα έλεγα...).

      Αυτά είναι δύο παραδείγματα για το τι μπορεί να γίνει.

      Η θέση μου είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα αλτρουιστικό. Θα πρέπει κάποιος να σκεφτεί εγωιστικά. Ούτως ή άλλως αυτή είναι πάνω κάτω η φύση μας. Συνεπώς η διεκδίκηση γίνεται πρώτα-πρώτα για θέματα που αφορούν εμένα. Μετά οποιονδήποτε άλλο. Αν μου μείνει ώρα δηλαδή.

      Διαγραφή
    3. Είναι αλτρουισμός τουτο που περιγράφεις. Μάλλον έπιασες σωστά το νόημα του εγωισμού. Όσο για τον τροχο, την ομελέττα και την ταχινόπιττα ...μεσα σε τούτο το καραγκιοζιλλίκι που ζούμε ειμαστε αναγκασμένοι να ανακαλύπτουμε συνέχεια τα αυτονόητα.
      Συνέχισε όπως είσαι τζαι έχεις πολλους μαζί σου.
      -όχι τόσους όσους να άλλαζε κάτι ή να μην αποτελούν εκείνη τη μειοψηφία που τους φκάλλουν πελλούς ή γκρινιάρηδες ή παράξενους, ή, ή,.. αλλά τουλάχιστον γλυτώνεις που την αληθινή πελλάρα τζαι συνηθίζεις να θωρείς τα πράματα κατάμματα-

      Μ.Π.Κ.

      Διαγραφή
  6. Άρεσε μου πολλά το πρώτο με τους σκύλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πρέπει να το βλέπεις σαν παιγνίδι. Αν το δεις σοβαρά θα πελλάνεις με τους γάρους.

    Μόλις χθες μου ανέφερε αστυνομικός του Αλλοδαπών ότι προστατεύω πουτάνες. Γέλασα. Θύμωσε: Ακκανούρης 1- Αστυνομικός 0. Παράπονο στο Αρχηγείο: Ακκανούρης 1,5- Αστυνομικός 0. Αν ο αστυνομικός έχει από πίσω του κάποιο κόμμα: Ακκανούρης 0-Αστυνομικός 10. Έτσι πάει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν μπορω να ξερω ηνταλως τζαι κατηγορησαν σε, αν φταιεις δηλαδή εσύ ή η "διαιτησία" για το σκορ, αλλα περαν τουτου η ιδεοληψία να διώκουν την πορνεια, τα καζινο κλπ αντι να τα νομιμοποιησουν ειναι γελοια και επικινδυνη.

      Μ.Π.Κ.

      Διαγραφή
    2. Στην υπό αναφορά περίπτωση, με έπιασαν οι σπάνιες προ μπόνο καλοσύνες μου. Το ενδιαφέρον μου περιορίστηκε στα δικαιώματα μιας κάποιας ηλικίας αλλοδαπής που διαμένει πολλά χρόνια στην Κύπρο. Η αστυνομία και ο πρώην σύζυγός της αβάσιμα (με σκοπό να διευκολυνθεί η απέλασή της) ισχυρίζονται ότι είναι πόρνη ενώ η καημένη (ξεδοντιάρα και αξιολύπητη του κλεισμού) είναι καθαρίστρια.

      Συνεπώς με βάση το συλλογισμό του εν λόγω αστυνομικού όποιος ενδιαφέρεται για τα δικαιώματα μιας (έστω και αν ήταν) πόρνης, προστατεύει πουτάνες (εννοώντας φυσικά ότι είμαι πάτρονος)

      Αλλά και πάλι πως ένας αστυνομικός που τα καθήκοντά του περιορίζονται στην εφαρμογή των νόμων και της τάξης, εν ώρα καθήκοντος αποδίδει ( αυθαίρετα) ιδιότητες στον καθένα μας; Πόσο μάλλον κάποιος αστυνομικός που (πιθανολογώ) πατά ελαφρά πας το "ου μοιχεύσεις". Δες τη Δύναμη που επιδιώκει ηθικοπλαστική εξουσία...

      Αύριο το μεσημεράκι θα καρφώσω τον υπάνθρωπο με δικαίωμα ψήφου (γμτ σστο μου, α!). Σήμερα ήταν χέκτικ. Φυσικά έκανα το ρουφιανέζικο καθήκον μου σήμερα: Κάρφωσα τον αδερφό μου στη μάνα μου ότι με γράφει κανονικά.

      Διαγραφή
    3. το "δικαιωμα ψηφου" που ειπες εν η πιο μεγαλη κουβεντα...
      σηκωνει πολλή συζήτηση ο ρολος της ψευδαισθησης της "δημοκρατίας" -και ως προς την πτωχευση του κρατους αλλα κυρίως για το πως διαιωνίζεται συνειδησιακά η διαφθορα.
      Με προβληματισες και στο οτι αν δεν εισαι νομικός να ξερεις εστω και στο περιπου τι παιζει και αν δεν πατάς στα ποθκια σου να μπορεις να εχεις λογο, εν φκαίνεις πουπάνω σε τιποτε. Ειτε κρύφκεις να περάσεις, είτε μπερτεύκεις τζαι ατε να βρεις το δικιο σου...

      Μ Π.Κ

      Διαγραφή
  8. ΜΠΚ,

    ο πιο μεγάλος πρίχτης που ξέρω, είναι άνεργος, σπουδασμένος της ζωής. Δεν αφήνει κανένα στο απυρόβλητο.

    Μια άλλη είναι δασκάλα. Αυτή όμως παραπονιέται γενικά. Άρα της βγαίνει φυσικό το να μην κρύφει.

    Ο άλλος, απηυδισμένος από τον Μεσσία Χριστόφια και τη δευτέρα παρουσία του Μαρί, του ξεφώνισε την πιο ωμή δημόσια περιγραφή στα χρονικά της Κύπρου. Κατηγορήθηκε για δημόσια εξύβριση και στο τέλος αθωώθηκε.

    Να μην σκάζουμε. Ειδικά μετά το Μαρί, ο κόσμος απέκτησε θάρρος της άποψής του. Τρανή απόδειξη αυτού, είναι η υφιστάμενη συζήτηση. Βέβαια τα λαμόγια του κομματό-παρακράτους μας φακελλώνουν καθημερινά.

    Αν όμως όλο και πιο πολλοί ενδιαφέρονται για το προσωπικό τους συμφέρον (και υπάρχει αντικειμενική, σχεδόν αλγοριθμική απόδοση του προσωπικού συμφέροντος), τότε η επιβολή της τάξης στη βάση του φακελλώματος θα είναι πιο δύσκολο εγχείρημα απ' ότι ήταν στο παρελθόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω σε όλα.
      Προσθέτω μονο πως το να ανηκεις πλεον στη μαυρη λίστα της κομματοκρατίας λειτουργεί και ως διαπιστευτήριο "καλής διαγωγής".

      ΜΠΚ

      Διαγραφή
  9. Πάνω στο τελευταίο μην ξεχάσετε να στείλετε στην επίτροπο προστασίας προσωπικών δεδομένων το έντυπο εγγραφής στο μητρώο προσώπων που δεν επιθυμούν να λαμβάνουν πολιτική διαφήμιση.

    Εγώ θωρώ το σαν τον μόνο τρόπο να γνωστοποιήσεις σε ούλλα τα κόμματα το όνομα σου σαν ακομμάτιστος.

    http://www.dataprotection.gov.cy/dataprotection/dataprotection.nsf/All/35FA040B9098D7A4C2257A540037C9A9?OpenDocument

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν το ηξερα πως υπαρχει τεθτκιον εντυπο. Εχει και αλλα;
      Ήδη εφυεν να παει να τους εβρει. Η αισθηση ειναι μοναδικη. Απελευθερωνεσαι.
      Να 'σαι καλα ρε κριτικ.

      Μαριος Π.Κ.

      Διαγραφή
  10. όταν το κράτος το ίδιο δεν εφαρμόζει αποφάσεις του ανωτάτου δικαστηρίου


    Χ Ο Υ Ν Τ Α ! ! Παρά την τεράστια νίκη με Αποφαση Ανωτάτου στην αίτηση habeas corpus 152/10-Αμεση διαταγή για απελευθέρωση- Παρακοή Αποφασης Ανωτάτου από το Κράτος!!!!!!! ρατσιστές Σαββίδη+Σιακαλή που δεν τον αφήνουν ελεύθερο!!!!Αφηνίασαν!! Χούντα κυριολεκτικά

    http://osr55.wordpress.com/2011/01/18/


    τα κανάλια δεν το βγάζουν μέγκα ρικ σιγμα κλπ



    ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ με τον τσουρούλη σας να έχει όλα τα στοιχεία ότι ένας άνθρωπος κρατείται παράνομα και απλά να μην το βγάζει…και μετά πιστεύετε όσα λενε τα πουλημένα μμεξαπάτησης ηλίθιοι πατριωτάκηδες

    http://osr55.wordpress.com/2010/12/18/

    τι εισηγείσαι ακκανούρη και λοιποί "μη αριστερίζοντες" ότι πρέπει να κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εν εκαταλαβα την υποθεση σου. Σιουρα εννα εχεις δικιο, αλλα πλιζ, ηντα που εν τουτο το υφούι; Όποιος εννεν αναρχικός δηλαδη εν ηλιθιος;

      Ο,τι καλό κάμνεις για την κοινωνία τζαι για τον κοσμο που σε εχει αναγκη, συρνεις του μια τζαι παει επειδή ουλλοι οφέιλουν να συμφωνουν μαζι σου, τζαι αν δεν συμφωνουν ξιτημαζεις τους τζαι υποτιμας τους. Αλλαζει ετσι ο κοσμος; Αν ναι, σορρυ κουμπαρε καμνω λαθος, αγνοα με. Αλλα ποια εν η διαφορα που το να αρκευκεις να δερνεις δηλαδή;

      Τζαι μεν μου απαντησεις σαν να μου καμνεις διάλεξη. Ουτε "τσουρουλης μου" εννι, ουτε "ηλιθιο πατριωτακιν" ειμαι. Μαλλον ενει δικος "σου" αφου ασχολεισαι μαζι του. Εγω εν θωρω τηλεόραση πιον. Γυρίζει μου τα στομασχια μου.

      Μαριος Π.Κ

      Διαγραφή
  11. OSR,

    Δεν έχω τίποτα να εισηγηθώ στην προκείμενη περίπτωση. Απολύτως τίποτα. Διαβάζοντας από τις παραπομπές σου διαπιστώνω ότι έκανες αρκετά για τον κρατούμενο. Δεν ξέρω αν θα έκανα τα όσα έκανες εσύ. Δεν ξέρω αν ο κρατούμενος θα έκανε για σένα ό,τι έκανες εσύ για εκείνον.

    Αντιλαμβάνομαι πολύ καλά τη δυσφορία και την αγανάκτηση. Τη συμμερίζομαι. Αν αντιλήφθηκες από τα προηγούμενα σχόλιά μου, αυτό το προ μπόνο μου τρώει κάμποσο χρόνο και όρεξη.

    Θα πρέπει να συμφωνήσεις μαζί μου ότι οποιαδήποτε ασχολία και δραστηριότητα που αξίζει την προσήλωσή μας έχει στοιχεία πολέμου. Συνεπώς δεν μπορείς να κερδίζεις όλες τις μάχες. Κάποιες θα τις χάσεις. Ο περιορισμός της ελευθερίας του κρατούμενου ήταν μια μάχη που έχασες. Κάτσε, σκέφτου τι πήγε λάθος, αν μπορούσε να γίνει κάτι άλλο για να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Αν ήταν τόσο σημαντική υπόθεση (που γνωρίζω ότι είναι γιατί τα habeas δεν φυτρώνουν πας τα δέντρα), ίσως θα έπρεπε να ήταν παρόντες ξένοι πρέσβεις, ανταποκριτές και εκπρόσωποι παρατηρητηρίων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Κυπριακές προσωπικότητες αποδεκτές από όλους ως ακέραιοι θα μπορούσαν να ήταν παρόντες. Να έρθει και το euronews κτλ κτλ. Δεν ξέρω... Απλώς σκέφτομαι τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις χωρίς να λέω ότι επιβάλλεται να το έκανες.

    Αντιλαμβάνομαι από το προφίλ σου ότι έχουμε πολύ διαφορετικό υπόβαθρο. Δεκτό και μη απορριπτέο. Εξ άλλου κάποιοι πολύ αγαπημένοι φίλοι είναι από το χώρο σου. Το δικό μου υπόβαθρο με καθοδηγεί να αντιλαμβάνομαι τα πάντα σαν μάχη. Στο χώρο εργασίας, κατά τη διάρκεια του προσωπικου μου χρόνου. Κάποιες φορές υποχωρώ τακτικά, κάποιες φορές αιφνιδιάζω κάποιες άλλες προβάλλω αντιπερισπασμούς και κάποιες άλλες κάνω προσωρινές συμμαχίες.

    Ανάγκασε κάποιον να συμφωνήσει με το σχέδιο δράσης σου γιατί έχεις κάτι που θέλει. Ανάγκασέ τον να συμφωνήσει μαζί σου γιατί το κόστος διαφωνίας θα είναι μεγαλύτερο. Μπλόφαρε, μην είσαι straight shooter. Και ο τσουρούλλης και ο κάθε ένας γλάστρος αυτό θέλει. Κτίσε τη σχέση μαζί του για να έχεις πρόσβαση στα μήντια. Είναι διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα και δεν ευδοκιμεί από τη μία μέρα στην άλλη.

    Προσωπική άποψη (όπως και τα πιο πάνω δηλαδή): Η σταυροφορική δικηγορία κάποτε έχει ημρομηνία λήξης. Ο δικηγόρος σε κάποια φάση θα κοιτάξει την πάρτη του, την οικογένειά του. Την εγγενή του φιλοδοξία. Μην στηρίζεστε στην καλή διάθεση του οποιουδήποτε. Appeal to people's self interest.


    Σε καμία περίπτωση δεν σου μιλώ συγκαταβατικά, ούτως ή άλλως ζήτησες την άποψή μου.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. στην υπόθεση αυτή καταχωρήθηκε καταγγελία στην ευρωαπική επιτροπή και μέσω του αρμόδιου λειτουργού αντάλληγηκαν πολλά ανεπίσημα email και ο λειτουργός ενώ αρχικά σοκκαρίστηκε από το κατάντημα τουντου κράτους μετά φαίνεται ότι είχε ήδη παρέμβει προς τον κατά τα άλλα αντιραστιστή συλιτζιώτη κλπ

      στάληκαν εμαιλ σε ευρωπαικά αμερικάνικα ειδησεογραφικά δίκτυα και εφημερίδες προς προσωπικότητες κλπ

      ενημερώθηκαν επισήμως βουλευτές υπουργοί "προσωπικότητες" οι οποίοι κοινώς έπαιξαν πελλόν

      άλλωστε το "μεταναστευτικόν" είναι ένα θέμα που δεν θέλει να παίξει κανένας

      έστω και αν στν περ΄θιπτωση αυτή έχουμε μια κατεξοχήν δικτατορική συμπεριφορά που ει΄ναι η ουσία του κράτους

      δηλαδή η μη εφαρμογή απόφασης του ανωτάτου μάλιστα δικαστηρίου

      έγιναν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με 50 μετανάστες και περίπου 30 κυπρεους αλληλέγγυους έξω από το υπουργείο εσωτερικών και εν γένει οργανώθηκαν δράσεις από ανθρώπους αλληλέγγυους

      video- Συμπατριώτες του αιτητή που κρατείται παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ζητούν την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μας! ΑΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ! 18/3/2011 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ 1.30

      http://osr55.wordpress.com/2011/03/18/

      update ΦΩΤΟ -Ενημέρωση Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας – 30 μετανάστες με 20 αλληλέγγυους συμπαραστάτες -Άρνηση Συλικιώτη να δεκτεί αντιπροσωπεία – Συνάντηση με αναπληρωτή ΓενΔιευθυντή και διαβεβαιώσεις για απάντηση την ερχομενη εβδομάδα

      http://osr55.wordpress.com/2011/03/19/

      ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ 1.30 -Ένας άνθρωπος κρατείται παράνομα παρά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που διατάζει την απελευθέρωση του!

      http://osr55.wordpress.com/2011/03/15/

      147. Ενημέρωση και αποφάσεις ανοικτής Συνέλευσης 12/3/2011 στα σκαλιά της Φανερωμένης στην παλιά Λευκωσία

      http://osr55.wordpress.com/2011/03/13/

      148. Συνέλευση Σάββατο 12 Μαρτίου 2011 ώρα 5 σκαλιά Φανερωμένης δίπλα στο Υφαντουργειό – Αντίδραση στην συνεχιζόμενη από το κράτος παρακοή απόφασης Ανωτάτου Δικαστηρίου ημερ.18/1/11 και την έκτοτε παράνομη κράτηση του αιτητή

      http://osr55.wordpress.com/2011/03/11/

      ο άνθρωπος αφέθηκε ελεύθερος στις 16 Απριλίου 2011 και αυτή την στιγμή η προσφυγή του εκκρεμεί στο ανώτατο εναντίον της απόρριψης ασύλου του

      το γεγονός ότι αφέθηκε ελεύθερος 3 μήνες μετά επειδή ακριβώς ασκήθηκαν πολιτικές πιέσεις και απλά επειδή ο υπουργός φοβήθηκε το κόστος φανερώνει πολλά για τον τρόπο που (δεν) λειτουργεί το κράτος για τον απλό άνθρωπο

      οι ίδιοι δικαστές ανέχονται αυτή την συμπεριφορά δηλαδη΄να μην εκτελούνται οι αποφάσεις που εκδι΄δουν από τον κα΄θε βρωμισμένο του ιμιγκρέισιον και αυτό δείχνει επίσης πολλά για το ποιόν και αυτών

      αντιλαμβάνομαι ότι τα γράφεις καλόπιστα όλα αυτά που μου αναφέρεις απλά θα σου πω ότι θεωρώ ότι η πολιτική και η προσπάθεια να επέλθει κάποια αλλαγή δεν πρόκειται κατά τη γνώμη μου να έλθει επειδή θα έχω τακτική πχ με τα μίντια που θα μου προσφέρουν χρόνο κλπ

      Διαγραφή

    2. τα μίντια εξυπηερτούν συγκεκριμένα συμφέροντα και εννοείται θα βγάλουν τον κουλία αλλά και τον πολυκάρπου για να γίνει χαιχούι τζαι ανούσια κόντρα οπυ δεν κτυπάει στο ελάχιστον στην ουσία των πραγμάτων

      προσωπικά πιστεύω ότι αυτά που κάνεις είναι ακριβώς αυτό που ο ίδιος έγραψες

      "Προσωπικά νοιώθω καλά όταν κάνω κάτι γι αυτό που με δυσαρεστεί. Η πρακτικότητα αυτής της προσέγγισης είναι ότι διατηρώ τουλάχιστον τη ψευδαίσθηση ότι έχω έλεγχο."

      μια ψευδαίσθηση, όχι ότι έχεις έλεγχο αλλά ότι κάτι μποερι΄να αλλάξει επί της ουσίας μέσω ατυών των αποσπασματικών πράξεων


      το name and shame πχ για μένα είναι απλά μια παρωνυχίδα της παρωνυχίδας που δεν αλλάζει τίποτα

      πχ στην παντελώς πέραν πασης λογικής απόφασης του κακουργοδικείου που αθώωσε τους 10 βασανιστές αστυνομικούς τι νομίζεις ήταν αυτό που ανάγκασε το ανώτατο δικαστήριο στο τέλος να τους καταδικάσει;

      μα φυσικά η τεράστια αντίδραση του κόσμου που οργανώθηκε έκανε συνελεύσεις βγήκε στους δρόμους, στην λευκωσία έγινε πορεία με 1500 άτομα πρωτοφανή μεγέθη έγιναν διαμαρτυρίες δυναμικές υπό βροχήν στο δικαστήριο λευκωσίας όπου έγιναν παρεμβάσεις με ομιλίες και κανένας δεν τόλμησε να βγάλει κιχ

      ένοιωθαν (και οι δικαστές του ανωτάτου) ότι χάνεται ο έλεγχος και ότι πλέον οι παπαριές περί σεβαστού στους θεσμούς δεν φτάνουν και ότι το καζάνι κοχλάζει

      τζαι εκαταλάβαν ότι αποκλείεται να δεκτεί ο κόσμος την απαλλαγή των βασανιστών που ούλλοι ει΄δαν τος στο βίντεο εκτός που τους 3 δικαστές που τάχα εθεώρησαν ότι δεν είναι γνήσιο

      δαμέ μπορείς να δεις νομική ανάλυση της πέραν πάσης λογικής απόφασης και ότι υπήρχε έτσι κι αλλοιώς επαρκέστατη μαρτυρία πέραν του βίντεο για να τους καταδικάσουν

      και όμως δεν το έπραξαν και αυτό έχει να κάνει κατά τη γνώμη μου πολιτική απόφαση

      ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ- Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΒΙΝΤΕΟ

      http://osr55.wordpress.com/2009/03/24/

      δαμέ το ιστορικό


      Μικρό ιστορικό από τη γέννηση της Alert και των κινήσεων πολιτών παγκύπρια

      http://osr55.wordpress.com/2009/04/14/


      τέσπα είναι πολύ εύκολο όταν κάποιος έχει την δουλειά το χωραφούιν του την βολεμένη του ζωή όπως την έχω τζαι εγώ να λαλεί ε καλά ρε κουμπάρε ήντα που να κάμουμεν έτσι ενει η ζωή πάντα έσιει φτωχούς τζαι που καταδιώκουνται οπυ πεθανίσκουν εν έσει δικαιοσύνη κλπ κλπ


      Διαγραφή
  12. OSR

    Δεν μου λες κάτι καινούριο. Οι απόψεις σου συνάδουν απόλυτα με το υπόβαθρό σου. Η δική σου στάση είναι μόνο δική σου και των ομοϊδεατών σου. Ως αφετηρία είναι η συγκεκριμένη ιδεολογία σου. Εγώ δεν ασπάζομαι τη δική σου στάση αλλά δεν την απορρίπτω, τουλάχιστον εξ ολοκλήρου.

    Το Κυπριακό δίκαιο είναι πολύ πιο εξελιγμένο από άλλα δίκαια άλλων χωρών. Ακόμα και ευρωπαϊκών. Αναφορικά με τον Ταμιλ, το Δικαστήριο εξέδωσε το habeas. Σε άλλες χώρες (ακόμα και Ευρωπαϊκές) δεν θα εκδιδόταν, και το ξέρεις.

    Στην περίπτωση του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, ακυρώθηκαν τα διατάγματα έρευνας και κατάσχεσης μαρτυρικού υλικού (η υπόθεση με τον ημιμαθή ημι πελλό Μακάριο Δρουσιώτη ) με certiorari (ένα άλλο προνομιακό διάταγμα όπως είναι το habeas). Σε άλλες χώρες δεν θα ακυρώνονταν και το ξέρεις.

    Στην Κύπρο δεν είναι απόλυτα συσχετιζόμενη η Δικαστική Εξουσία με τις διωκτικές αρχές. Αρκεί να παρατηρήσεις τις χαμηλές επιτυχίες καταδίκης της Εισαγγελίας. Σε άλλες χώρες, η αστυνομία διατάσσει, το Δικαστήριο εκτελεί. Και αυτό το ξέρεις.

    Απαιτείται βελτίωση; Σίγουρα. Εσύ επεσήμανες δικονομικές ελλείψεις, οι οποίες έχουν επισημανθεί πολύ πιο πριν από την απόφαση για τους 10 υπάνθρωπους. Η δικηγορική κοινότητα πέτυχε, με πολύ κόπο, την τροποποίηση του Περί Αποδείξεως το 2004 το οποίο (καθυστερημένα μεν, αλλά...) θεωρείται τεράστιο βήμα προόδου. Υπάρχει όμως τεράστιο έδαφος να καλυφθεί.

    Ζω με την ψευδαίσθηση του ελέγχου. Γιατί όλη η ζωή μας είναι μια ψευδαίσθηση. Βουτηγμένη στην υποκειμενικότητα. Τα ίδια γεγονότα ερμηνεύονται διαφορετικά από διαφορετικούς καλόπιστους ανθρώπους. Δεν διεκδικώ το αλάθητο των απόψεων. Εξ άλλου γνωστή η άποψη περί απόψεων...

    Δεν θα κάνω τη διαφορά και το ξέρω. Δεν επιδιώκω να κάνω τη διαφορά έτσι κι αλλιώς. Αυτό που επιδιώκω είναι η παρουσία μου να είναι η λιγότερο επώδυνη δυνατόν για τους υπόλοιπους αλλά παράλληλα να διασκεδάσω και να περάσω καλά βελτιώνοντας τόσο το πνεύμα όσο και το σώμα μου.

    Αναζητώ την απόλυτη βελτίωση στο άτομό μου, στο σώμα μου, το μυαλό μου. Αντιλαμβάνομαι όμως ότι τις δοκιμασίες που επιδιώκω να υποβάλλω τον εαυτό μου, πολλοί από τους συμπολίτες μου τις απορρίπτουν. Έτσι γι αυτούς τους συμπολίτες μου ελπίζω (όχι τόσο έντονα, μην νομίζεις...) στην σχετική βελτίωση. Όχι απόλυτη. Δεν περιμένω πολλά, δεν απογοητεύομαι πολύ.

    Και ναι έχεις απόλυτο δίκαιο στο:

    "τέσπα είναι πολύ εύκολο όταν κάποιος έχει την δουλειά το χωραφούιν του την βολεμένη του ζωή όπως την έχω τζαι εγώ να λαλεί ε καλά ρε κουμπάρε ήντα που να κάμουμεν έτσι ενει η ζωή πάντα έσιει φτωχούς τζαι που καταδιώκουνται οπυ πεθανίσκουν εν έσει δικαιοσύνη κλπ κλπ"

    Το δύσκολο είναι να απαρνηθεί κάποιος τις ανέσεις του για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο για άλλους. Είναι το είδος της δυσκολίας που δεν θα επέλεγα εθελοντικά. Τι να κάνουμε; Έτσι είμαι εγώ. Οι άλλοι μπορεί να είναι αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Το Κυπριακό δίκαιο είναι πολύ πιο εξελιγμένο από άλλα δίκαια άλλων χωρών. Ακόμα και ευρωπαϊκών. Αναφορικά με τον Ταμιλ, το Δικαστήριο εξέδωσε το habeas. Σε άλλες χώρες (ακόμα και Ευρωπαϊκές) δεν θα εκδιδόταν, και το ξέρεις. "

      από ποια άποψη τάχα το κυπριακό εν πολλά πιο εξελιγμένο;
      σιγά το επίπεδο δηλαδή
      άσχετοι αχάπαροι οι πλείστοι δικαστές ειδικά οι δικαστές τζαι πολλοί δικηγόροι

      γιατί δεν θα εκδιδόταν το habeas corpus σε άλλες ευρωπαικές; από που το συνάγεις αυτό;



      "Στην περίπτωση του δικηγόρου Ξενή Ξενοφώντος, ακυρώθηκαν τα διατάγματα έρευνας και κατάσχεσης μαρτυρικού υλικού (η υπόθεση με τον ημιμαθή ημι πελλό Μακάριο Δρουσιώτη ) με certiorari (ένα άλλο προνομιακό διάταγμα όπως είναι το habeas). Σε άλλες χώρες δεν θα ακυρώνονταν και το ξέρεις."

      καταρχήν σκέφτου πόσον αχάπαρος ήταν ο δικαστής που με τούντα στοιχεία έφκαλε ένταλμα!!
      ακριβώς τούτον εννοώ
      το ότι μετά το παναύριν εφκάλαν σερτιοράρι τζαι εμπήκαν σπίτι του ανθρώπου εσυλλάβαν του εκατάσχαν του τον υπολογιστή είδαν ότι είσεν μέσα προσωικά του και επαγγελματικά
      βράστα ρε κουμπάρε

      έτην δαμέ την άποψη μου για το θέμα
      Μπήκαμε στον κατάμαυρο υδροχόο με όξινη βροχή- Κυνήγι μαγισσών διώξεις φρονημάτων με τους χαζούς να χειροκροτάνε


      http://osr55.wordpress.com/2010/05/07

      Διαγραφή
  13. Όλες οι ενέργειες αναφορικά με υποβολή παραπόνου στην ΕΕ, διαδηλώσεις κτλ, έγιναν μετά την απόφαση του habeas σωστά; Σε ένα άρθρο που διάβασα προ δεκαετίας για court house communications αυτά γίνονται πριν εώς και την ημέρα της απόφασης.

    Επίσης η χρησιμότητα των media είναι δεδομένη. Ένας δικηγόρος που ξέρω λέει στα μήντια: δημοσίευσε μου αυτό και θα σου δώσω αυτή την είδηση. Έτσι πάει. Έτσι πήγαινε πάντα. Έτσι θα πηγαίνει.

    Όσον αφορά το καζάνι που βράζει. Μπορεί να έχεις δίκιο. Η άποψη μου ήταν ότι οι δικαστές του Ανωτάτου διαφώνησαν με την πρωτόδικη απόφαση ούτως ή άλλως. Τα πόλιτικς του δικαστηρίου δεν αφήνουν τόσο σημαντικές αποφάσεις να κρίνονται σε πρωτόδικο επίπεδο. Η δευτεροβάθμια ακροαματική διαδικασία ήταν μια απόλαυση. Οι δικαστές με τις ερωτήσεις τους έφεραν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους δικηγόρους υπεράσπισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. φίλε μου αν εκάμναμεν διαδήλωση για ούλλες τούτες τις υποθέσεις απολύτης παραβίαση κάθε έννοιας κράτους δικαίου κλπ τότε ούλλη μέρα έπρεπε να είμαστεν έξω που τα δικαστήρια κλπ

      εν έσιεις ιδέα τι γίνεται όπως τζαι ο παρπάναω κόσμος

      η κύπρος είναι η χειρότερη χώρα μαζί με την ελλάδα και την μάλτα για να ζει ένας μετανάστης

      είναι τραγικά τα πράματα για τούντους ανθρώπους

      έτο δαμε το ριπορτ της διεθνούς αμνηστίας για τούντον κωλότοπο



      Irregular migrants treated as criminals in Cyprus

      http://www.amnesty.org/en/news/irregular-migrants-treated-criminals-cyprus-2012-06-18

      δικαστές που φκάλουν αποφάσεις που ούτε σοφίσματα δεν μπορείς να τα πεις

      χωρίς καν αναφορά ούτε καν στην ευρωπαική οδηγία 38/2004 που παραβιάστηκε με όλους τους τρόπους

      τζαι εννα μου πεις για το επίπεδο
      άτε ολάν τζαι κανεί

      ναι είμαι πολλά καυτικός αλλά εν πολλά εύκολο να μεν είσαι εσύ φυλακή χωρίς να έχεις διαπράξει κανένα αδίκημα και κατά παράβαση ευρωπαικών οδηγιων που παραβιάζει ασύστολα το ιμιγκρεισιον με την ανοχή των δικαστών του ανωτάτου να μιλάς για επίπεδα τζαι μαλακίες

      ανέμενε στο ακουστικό σου τζαι σύντομα ελπίζω η κωλόκυπρος να φάει πάτσαρον που την επιτροπή

      αυτά

      Διαγραφή