CYPRUS CRITIC

Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Ένας πόντος στον Αναστασιάδη

Η παρεξήγηση της δεξιάς με την αριστερά στην Κύπρο συνεχίζεται και φωτογραφίζεται απόλυτα στις απαντήσεις που έδωσαν οι τρεις υποψήφιοι πρόεδροι σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του Πολίτη. Τα θέματα (ορισμένα) μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν λίγο taboo. Για τα Κυπριακά δεδομένα τουλάχιστον γιατί στο εξωτερικό δεν μαστίζονται από πουριτανισμό.
 
Στην μεταπολεμική Κύπρο αλλά και στην Κύπρο του Μακαρίου η αριστερά ήταν είτε εξουσία είτε πολύ κοντά. Πουριτανή, βολεμένη και ανούσια να παίζει θέατρο με ξεπερασμένα συνθήματα και ιδεολογίες. Η δεξιά από την άλλη για πολλά χρόνια ήταν παραγκωνισμένη. Υπήρξε όμως κατά καιρούς και μουντζωμένη από ένα τεράστιο ποσοστό των υποστηριχτών της για διάφορες φιλελεύθερες πολιτικές της αποφάσεις, τύπου σχεδίου ΑΝΑΝ.
 
Στις ερωτήσεις του Πολίτη λοιπόν φάνηκε ξεκάθαρα για ακόμη μια φορά ότι η αριστερά είναι φοβισμένη, πουριτανή, άβουλη και ανίκανη να κυβερνήσει. Θα μου πείτε η δεξιά δεν είναι; Μάλλον είναι γιατί στην δεκαετία που διακυβέρνησε δεν πήρε και τα καλύτερα διαπιστευτήρια. Πάλι θριάμβευσε η διαπλοκή το μέσον και η απάτη.
 
Ο Αναστασιάδης όμως με τις απαντήσεις που έδωσε την Κυριακή πήρε έστω και λίγους πόντους από μένα. Δεν με έπεισε φυσικά να πάω να τον ψηφίσω γιατί η συνεργασία με το ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ της Κύπρου) δεν μπορεί να διαγραφεί απλά με 2-3 καλές απαντήσεις. Όπως άλλωστε και ο μαυροπινακισμός του ΝΑΙ, οι διαφημιζόμενες μεγάλες αποκοπές μισθών στο δημόσιο που τελικά περιορίστηκαν στο 4.5%, η διατήρηση των κερδοφόρων ημι-κρατικών οργανισμών στο δημόσιο κ.α. Όπως δεν διαγράφεται και η συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές κάτι γελοίων «πολιτικών» τύπου Χρίστου Κληρίδη.
 
Όμως για να είμαστε δίκαιοι κέρδισε ένα πόντο που τες απαντήσεις του. Όχι στο κλείσιμο οδοφραγμάτων (εννοείται), ναι στην αδειοδότηση καζίνο, ναι στην κατάργηση επιδομάτων αξιωματούχων, ναι στις οικειοθελείς αμβλώσεις. Τα πιο σημαντικά όμως για μένα εν άλλα. Τούτα που δείχνουν κατά πόσον ένα άτομο είναι φιλελεύθερο ή αν εν δεινόσαυρος. Τζαι εγώ πραγματικά αηδίασα τους δεινόσαυρους.
 
Ναι στην νομική ρύθμιση της πορνείας. Επιτέλους. Η πορνεία είναι ωφέλιμη. Τζαι μεν πεταχτείτε να πείτε ότι είμαι πουτανιάρης. Εν είμαι ούτε ήμουν ποττέ πουτανιάρης. Όταν η πορνεία όμως γίνεται κάτω από ένα ελεγχόμενο καθεστώς όπου οι πόρνες είναι freelance χωρίς πατρόνους και άλλους μεσάζοντες, όπου τα κέρδη φορολογούνται αλλά και οι ίδιες εξετάζονται συχνά για νοσήματα τότε ναι. Γιατί να μην υπάρχει. Μειώνει την βία (βιασμοί), είναι σοβαρό εισόδημα για την χώρα και μειώνει το έγκλημα από εκμετάλλευση λευκής σαρκός. Και μειώνει επίσης τα λεφτά που ξοδεύονται για να πιένει ο κάθε μπάτσος μες το καμπαρέ τάχα για παρακολούθηση τζαι επίσης κόφκουνται τα επιδοτούμενα γαμήσια τους σε μασατζίδικα τάχα μου για παγίδευση. Ο Μαλάς ο αριστερός απαντά όχι.
 
Ναι στο σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων. Ναι ρε γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει ίσα δικαιώματα. Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να ζήσει, να παντρευτεί και να κάνει οικογένεια με όποιον/ όποια θέλει. Άντρα, γυναίκα, αντρογενάικα (shemale) κτλ. Ποιος είσαι εσύ ρε καραγκιόζη που έννα του πεις ότι απαγορεύεται. Εγώ πάντως θα ήθελα να δω και την απάντηση στην ερώτηση για υιοθεσία από ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Αλλά έννα μου πείτε περνάτε πρώτα το σύμφωνο τζαι μετά θωρούμε. Ο Μαλάς ο αριστερός ο φιλελεύθερος απαντά όχι.
 
Και τέλος η αποποινικοποίηση της μαριχουάνας. Επιτέλους ρε ένας να το πει ανοιχτά. Ξοδεύουμε τόσα λεφτά για να γυρίζει ή αστυνομία μας να πληρώνεται υπερωρίες για να συλλαμβάνουν κάτι καημένους μιτσιούς που καπνίζουν καμιά ψιλή. Ενδεικτικό το παράδειγμα πριν λίγα χρόνια σε ρέιβ πάρτι στον Ξυλιάτου. Έστησαν μπλόκα στον δρόμο, μυστικούς αστυνομικούς μες το πλήθος, αυτοκίνητα υπερωρίες για τρεις μέρες για να συλλάβουν στο τέλος μια καημένη δασκάλα η οποία κάπνιζε χόρτο. Τζαι εφκάλαν την στα Νέα στες εφημερίδες τζαι επλασάραν το σαν το σκάνδαλο του αιώνα έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν τους μισθούς τους οι άχρηστοι.
 
Ναι στην αποποινικοποίηση της όπως στην μισή Ευρώπη. Φτάνει το περιπαίξιμο στον κόσμο. Τζαι επιτέλους ακούω το που το στόμα ενός πολιτικού. Φυσικά ο αριστερός πουριτανός Μαλάς λέει όχι.
 
Με απογοήτευσε όμως κάπως η απροθυμία του Αναστασιάδη να δεχτεί την καύση νεκρών την οποία δέχεται ο Μαλάς για να μεν κακοφανήσει τον τραόπαπα, παρά το γεγονός ότι είναι σίγουρα υπέρ. Επίσης απογοήτευσε και το ναι του στην αποποινικοποίηση παγίδευσης αμπελοπουλιών για να μεν κακοφανησει τους Κοτσινοχωρκάτες. Τα δύο τελευταία όμως είναι πιστεύω ασήμαντα μπροστά στο ναι του στα πιο πάνω.
 
Ο Μαλάς με τις απαντήσεις του δείχνει το πραγματικό πρόσωπο της αριστεράς στην Κύπρο. Το πρόσωπο της διακυβέρνησης Χριστόφια. Μιας εγκληματικής διακυβέρνησης όπου ο πρόεδρος απέφυγε να πάρει έστω και μια ευθύνη στους ώμους του με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η χώρα στην καταστροφή. Αλλά τι περιμένατε. Δαμέ το 2004 στην μόνη ιδεολογία στην οποία ήταν σταθερός (στην επανένωση) είπε όχι για να μην σηκώσει την ευθύνη. Ξεκάθαρα λοιπόν και ο Μαλάς είναι με τρεις λέξεις...... τα ίδια σκατά.
 
Γιατί δεν σχολιάζω τις απαντήσεις του Λιλλήκα; Απλούστατα διότι ο Λιλλήκας δεν υπάρχει για μένα. Δεν ασχολούμαι με ανύπαρκτους.


Υ.Γ. Να και η αστεία ανακοίνωση της νεολαίας των οπισθοδρομικών δεινόσαυρων γνωστή και ως ΕΔΟΝ. Με ατάκες του τύπου «ο Αναστασιάδης, μας λέει ότι θέλει μια νεολαία μισοζαλισμένη, με σκυμμένο το κεφάλι, που να βολεύει στο πέρασμα της αντιλαϊκής πολιτικής του» προσπαθούν να πουλήσουν μούρη. Αλλά να μου πείτε αν είσιετε νου έννα είσασταν μες την ΕΔΟΝ

19 σχόλια:

  1. Συμφωνω, αλλά το ότι τα είπε εν σημαίνει πως θα τα κάμει τζι' όλας. Κράτα τζαι καμιά πισινή..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γαμήσι είναι νόμιμο. Το να πουλάς είναι νόμιμο. Το να πουλάς γαμήσι είναι παράνομο.

    Το να πίνεις είναι νόμιμο. Το να μεθάς είναι νόμιμο. Το να καπνίζεις είναι νόμιμο. Το να καπνίζεις για να μεθάς είναι παράνομο.

    Το να παντρεύεται ένας άντρας μια γυναίκα για την προίκα της είναι νόμιμο. Το να παντρεύεται ένας άντρας έναν άλλο άντρα από αγάπη είναι παράνομο.

    Τα οδοφράγματα είναι μια γελοιότητα η οποία απλώς έχει συνδράμει στην εδραίωση της ιδέας ότι αποτελεί συνοριακό έλεγχο. Το κλείσιμο τους εξυπηρετεί την ασφάλεια του κράτους αλλά παράλληλα δημιουργεί εντυπώσεις αντιποίνων. Κατς 22

    Το σχέδιο Ανάν δεν είναι φιλελεύθερο, είναι αντι-φιλελεύθερο γιατί εισήχθησαν διοικητικές μουσουλμανικές έννοιες (Χριστιανοί κάτω, Μουσουλμάνοι πάνω) και το κράτος υπάγεται πάλι σε εγγυήσεις κτλ, κτλ κτλ

    Συμφωνώ όμως με την Άννα. Θα μπορούσε να προβεί σε ρητές δεσμεύσεις για τα προαναφερόμενα. Στην απουσία αυτών απλώς αποτελεί μια συνήθη πολιτική ρητορική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ ότι τα είπε εν σημαίνει ότι έννα τα κάμει τζιόλας. Αλλά τουλάχιστον απάντησε σε θέματα taboo που μέχρι τωρά απόφευγαν ούλλοι να τζίσουν…Τωρά που έγινε όμως φασαρία τζαι αν συνεχίσει να παουρίζει η ΕΔΟΝ τζαι φκει τζαι κανένας τραόπαπας να του αρρώσει μπορεί τζαι να το πάρει πίσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έβρε μου κάποιον της ΕΔΟΝ που να μεν την πίννει.

    Φυσικά μπορεί να μην είναι δικές του απόψεις αλλά των επικοινωνιολόγων του που με έρευνα της RAI διαπίστωσαν ότι τους 18-27 τους ενδιαφέρουν τα θέματα χόρτου και τους 27-35 το θέμα υιοθεσίας των gay κτλ. Εικάζω, δεν γνωρίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κρίτικ (σε σχέση με την προηγούμενή σου ανάρτηση)

    Υπάρχει και οιωνεί επίδομα γαμισιού. Δεν γνωρίζω αν συμπεριλαμβάνει και παρτούζες.

    http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/119739/dorean-sex-gia-tous-synergates-tis-astynomias

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίουρα συμπεριλαμβάνει. Εν μια τζαι θκυο φορές που ακούεις ότι ο συνεργάτης της αστυνομίας συνευρέθηκε και με τις δυο κατηγορούμενες

      Διαγραφή
    2. Τα perks των ρουφιάνων... Απαιτείται να είσαι και νάκκουριν κτηνό όμως. Που τη μιαν πίτας της τα και που την άλλη σταυρώνεις την.

      Δηλαδή η απόδοση της δικαιοσύνης προϋποθέτει την ανάθεση της διατήρησης της αλυσίδας της μαρτυρίας σε υπάνθρωπους. Σε γλοιώδη υποκείμενα.

      Διαγραφή
  6. Το σχετικό ερωτηματολόγιο έβγαλε ένα Αναστασιάδη, λίγο πολύ όπως αναμενόταν. Το χαρακτηριστικό είναι ο έντονος συντηρητισμός που βγάζει ο Μαλάς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χάλια μαύρα ο Μαλάς....

      ο Master of puppets μηχανισμός του Ακέλ ήβρε καθαρά ένα προβατάκι του να κρούσει σε τούντες προεδρικές για να μεν χαραμίσει κανένα που τα τοπ στελέχη του. Ο Μαλάς το μόνο που έχει να κερδίσει μάλλον ένει να τον μάθει ο κόσμος τζαι να φκει βουλευτής στες επόμενες βουλευτικές.

      Διαγραφή
  7. Νομιζω αρκέψαμε ΠΑΡΑ πολλα καλα.Εγω φιλε λαλω σου το ξεκάθραρα.Θα ψηφισω ΑΝΝΑΝστασιάδη διοτι ειναι οι ΠΛΕΟΝ καταλληλες συνθηκες για να λουστει ουλλο τον λαικισμο και τις μεταλλαξεις που εσερβισε τζινος τζιαι το κομμα του ως αντιπολιτευση για τοσα χρονια.Απ οτι θωρω ενα εν το σιουρο.Κουβεντες του αερα , σπασμωδικες χωρις μελετετη κατι σαν κασουλιδη με την 14μηνη θητεια.ΟΛΕ.Αρκεψαμε πολλα καλα.Ενομισε οτι καμνουν στες βορειες χωρες εν τζιαι καλο.
    Α ρε κατακαημενε.Τα βασανα σου εν πισω.
    Με ΤΡΟΙΚΑ που την μιαν τζιαι ΝΙΚΟΛΑ που την αλλη νομιζω ειναι οι ιδανικοτερες συνθηκες για το λουσιμο.Η βαφη μονο μεν του φυει.
    Ελυθηκαν τα προβληματα η μαριχουανα εμεινε.Χαχα.Καλα...Τωρα τζιαι ερκεται.Τα κομματοσκυλα του κομματος ενιξερω πως εννα δικαιολογουν τ αδικαιολογητα παλε!!!

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διερωτούμαι τι εννοούν τα Εδονόπουλα με "ο Αναστασιάδης, μας λέει ότι θέλει μια νεολαία μισοζαλισμένη". Να υποθέσω πως ουτε πίνουν, ούτε γαμούν, ούτε κανένα μπάφο καπνίζουν; Ξενέρα η αριστερά στην Κύπρο, σκέτη ξενέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως είπε και η Παπαρίγα: Αν είναι ο Χριστόφιας κουμμουνιστής εγώ είμαι τοπ μόντελ

      Διαγραφή
  9. Μπορει ο Αναστασιαδης ναι λεει ναι στο χορτο υπο ορους (οπως πρεπει να ειναι), αλλα τα ναρκοτεστ εν να μας τα φορτοσουν οπως δειχνει το πραμα. 3 χρονια η 3,000 ευροπουλα πεναλτι!!!

    Οποτε τζαι ναι να λαλει ο Αναστασιαδης οι αλλοι εν να πουν ΟΧΙ... τζαι εμεις εν να παιζουμε ταβλιν στην φυλακη επειδη κανενας μας δεν εχει 3,000 ευρο σπεαρ

    See you in prison

    omorfi kypros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεν ανυσηχεις.
      Ο ΑΝΝΑΝστασιαδης και το κομμα του εμαθαν μας στην μεταλλαξη.
      Ειπα εξειπα.Ατε σιορ.
      Ενομιζα αρεσκε μου το φαι , ε που κατσα τζιαι εδοκιμασα εν μ αρεσε τελικα...
      Τοσον απλα.Ουτε επηρε χαπαρι ποσο εν αλλαζε τη ζωη μας το δημοψηφισμα.
      Γι αυτο εμιλησα γι ανευθυνοτητα και προχειροτητα.
      Καλου κακου αφου καπνιζεις πιαε μεταλλαγμενο χορτο.


      Andreas

      Διαγραφή
  10. Είσαι πρεζάκι, πούστης κι άθεος (sic0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαι τζαι αντιδραστικός τζαι βρομώ τζαι λίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. http://pentaliotis.blogspot.com/2012/08/blog-post_11.html#.UIg_c8XA94E

    ΑπάντησηΔιαγραφή