CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012



Τούτο το άρθρο κυκλοφορεί πολλά τες τελευταίες μέρες. Αν δεν το θκιεβάσετε αξίζει τον κόπο.

Απλά για να κονφερμάρουμε πόσο βλάκες μας θεωρούν οι ξένοι. Το άσσιημο ένει όμως ότι τζείνοι που περιπαίζει ενι ξέρουν μάλλον αγγλικά άρα έννα πρέπει να τους το μεταφράσουμε.

10 σχόλια:

  1. Ατε που ένι ξέρουν. Εν που την αζούλα σου. Ξέρουν τόσο καλά που δέι πουτ ιτ ιν δε βιτριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ίδιο το άρθρο όμως είναι αρκετά κακογραμμένο...
    όσο για τους δικούς μας,εδώ δεν ξέρουν ελληνικά στα αγγλικά θα κολλήσουμε; :///

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγω φιλε κριτικ τριφκω τα σιερκα μου οσον ακουω οτι η υπογραφη εννα γινει το 13.Και ποιος θα βαλει την τζιζα?
    Ο ΑΝΝΑΝστασιαδης!!!(ελπιζω).Θυμασαι τον λαικισμο του για "μα εγω εν τζιαι καλεσα την τροικα".Χαχα.Κατσε να μεν σου κατεβουν 4 στο τελος.Ο 4ος ενναν ο νικολακης μας.

    Οσο για το κειμενο εν το θκιεβασα.Βαρκουμε να θκιαβαζω αλλα οικονομικα.Εκαμαν τα σιονι.Ουτε νομπελιστες εν τα βρισκουν μεταξυ τους.Απλα εγελασα με τους γερμανους που μιλουν για ξεπλυμα βρωμικου χρηματος.Ποιοι ?Οι Siemenades.Aχαχα.Τζιαι μια προσφατη μελετη εδειξε οτι η Γερμανια εν παραδεισος ξεπλυματος βρωμικου χρηματος.

    Τζιαι καλα να ξεπλενουμε βρωμικο χρημα.Ποσον ομως που τη στιγμη που εχουμε τζιαι προβλημα με το νερο.Εν το σκεφτουνται τουτο???

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .Εικάζω ότι αυτοί που μιλούν για το βρώμικο χρήμα της Κύπρου και δεν αναφέρονται στο βρώμικο χρήμα της Δυτικής Ευρώπης, εκφράζονται βασιζόμενοι στην αντιλαμβανόμενη ηθική υπεροχή τους, moral highfround.

    Ότι δηλαδή το βρώμικο χρήμα της Κύπρου προέρχεται από παράνομο έγκλημα ενώ το βρώμικο χρήμα της Δυτικής Ευρώπης προέρχεται από νόμιμο έγκλημα. Είναι η θέση μου ότι όλο το χρήμα είναι βρώμικο. Δεν είναι κουμμουνιστική διαπίστωση. Είναι άκρως καπιταλιστική διαπίστωση. Απλώς δεν θεωρώ επειδή το χρήμα είναι βρώμικο είναι αυτόματα και ειδεχθές. Σκοπός μου δεν είναι να προκαλέσω συζήτηση επ' αυτού, παρα μόνο για να αναδείξω την υποκρισία γύρω από τη συζήτηση για το βρώμικο χρήμα.

    Αν ο Χριστόφιας είναι κουμμουνιστής και έχει γονατίσει την Κύπρο είναι άσχετο με την πραγματικότητα και κ. Moody's το γνωρίζει ή όφειλε να το γνωρίζει. Η πραγματικότητα, κατά την άποψή μου είναι η εξής:


    Ο Χριστόφιας είναι εκ προστήσεως υπεύθυνος για τη δοκιμασία της Κύπρου. Με την παράλειψή τους να αναλάβουν το καθήκον τους ως προς τη χαλιναγώγηση της βλακείας του Χριστόφια, οι υπόλοιπες πολιτικές ομάδες είναι έμμεσοι αυτουργοί του εγκλήματος.

    Το γεγονός παραμένει ότι θα αυξηθούν οι στερήσεις και το έγκλημα. Ειδικά για το τελευταίο, ανησυχώ πάρα μα πάρα πολύ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι ενει φιλε ακκανουρη.Ωπου φτωσια τζι εγκλημα.Οσο για το βρωμικο...συμφωνω απολυτα.Η πληρης υποκρισια της ευρωπης.
    Οσο για την συνευθυνη της αντιπολιτευσης?Μα νομιζω επραξε τα δεοντα και εσταματησε την ...απαλη φορολογηση του συσσωρευμενου πλουτου , ο λαος επιδοκιμασε μιας και εννα τους καμει εξουσια παρα τα οτι επαναφερεται το μετρος της ακινητης ...

    Τελικα τουτοι οι γερμαναραδες εν φιλοι μας.Ας προσεξουν νακκον την αλαζονια τους


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. critic an mporeis eksigise ligo ti leei to keimeno plizzz

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ανώνυμο: Με λία λόγια περιγράφει ότι η Κυπριακές τράπεζες εν αφερέγγυες, το δημοσιονομικό έλλειμμα μας επέτασε, δεν έχουμε πρόσβαση στις αγορές και είμαστε κοντά στην χρεοκοπία.

    Ήρτε λοιπόν η Τρόικα στην Κύπρο να μας σώσει, παρουσίασε ένα πλάνο στες 25 του Ιούλη τζαι μετά που δύο μήνες αποφασίσαμε ότι απορρίπτουμε το τζαι είπαμε τους ελάτε πίσω να συζητήσουμε. Φυσικά εν ήρταν.

    Τζαι λαλεί ο αρθρογράφος πως στην προσπάθεια του ο ίδιος να χαρακτηρίσει την εν λόγω βλακεία (δική του η λέξη) εν βρίσκει λόγια. Όπως επίσης τζαι την ατάκα του κομμουνιστή προέδρου μας ότι έννα φκει στους δρόμους να διαδηλώσει με τους εργαζόμενους ο βλακς (το τελευταίο εν δικό μου). Για τουτους τους λόγους ο Χριστόφκιας με τον Σιαρλή κάθουνται που πας το τηλέφωνο τζαι καρτερουν πότε εννα επικοινωνήσει η Τρόικα πίσω.

    Τέλος σχολιάζει την κουβέντα του Σόιμπλε που είπε ότι χάσαμε την ευκαιρία μας τζαι θα δουν την περίπτωση μας του χρόνου. Τζαι σχολιάζει ότι η δήλωση του Σοιμπλε μπορεί να κρύβει τρία ενεχόμενα

    1) εβαρεθήκαν την κομμουνιστική μας υπεροψία
    2) Η Κύπρος έχασε την ευκαιρία να εξεταστεί η περίπτωση της στες 12 Νοεμβρίου (που εκ των υστέρων φάνηκε ότι όντως την χάσαμε)
    3) Η καθυστέρηση από μέρους μας διευκολύνει τους Γερμανούς να απορρίψουν την αίτηση (επίσης αποδεικνύεται εκ των υστέρων με τις δηλώσεις τώρα των Γερμανών περί εταιρικού φόρου αλλιώς λεφτά εν έσιει)..

    Αυτά έγραψε

    Νομίζω αρκετά διαφωτιστικό για το πως αντιλαμβάνονται οι ξένοι την καθυστερημένη- μωρίστικη συμπεριφορά του Χριστόφκια. Συμπεριφορά που απλούστατα έκρουσε τζαι τζείνες τις λίες ελπίδες που είχαμε να την γλυτώσουμε.

    Πλέον μιλούμε για πάνω που ένα μνημόνιο, τζαι σοβαρή τζαι μακροχρόνια ύφεση λόγω της καθυστέρησης του, η οποία θα επιφέρει σοβαρότατες περικοπές σε μισθούς συντάξεις αλλά τζαι από ότι φαίνεται τζαι αλλαγή του εταιρικού φόρου που θα είναι η ταφόπλακα μας.

    Άποψη μου ένει ότι η γραμμή που χωρίζει το γινάτι τζαι την ξεροτζεφαλιά που την ηλιθιότητα εν πολλά λεπτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπορει να εχει τιποτε αλλο υπόψην και δεν μας το λεει... Αποκλείεις να ερτει ενα "καλό" μνημόνιο που θα τον καμει ήρωα;
      Περα που τουτον, νομιζω πως εχει εναν ρωσσο επιχειρηματια που κατεβαινει υποψήφιος. Γιατί να μεν τον ψηφίσουμε; Δεν το λεω ειρωνικα.

      Διαγραφή
  8. Αποψη μου τζιαι γνωμη μου , εν ηταν αναγκη να δουμε την περιπτωση της ελλαδας, ειναι οτι που την στιγμη που δεν ηξερεις τι υπογραφεις με το υπογραψεις καθολου τζιαι καλα καμνει η παρουσα κυβερνηση που την υπογραφη της εν την βαλλει


    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή