CYPRUS CRITIC

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Είμαστε πολλά μπροστά ρε....

Στην Κύπρο ως γνωστό νομίζουμε ότι είμαστε τζαι καλά πολλά έξυπνοι τζαι οι υπόλοιποι γύρω μας βλάκες. Τούτο νομίζω επιάσαμεν το που τους αδελφούς Έλληνες οι οποίοι εννοείται ότι είναι οι πιο έξυπνοι, δημιουργικοί, προοδευτικοί στην Ευρώπη τζαι έχουν δικαίωμα να είναι υπερόπτες γιατί πριν 2,500 χρόνια ανακάλυψαν την δημοκρατία. Κάπως έτσι το θωρούμε τζαι εμείς.
 
Το ωραίο μαζί μας ένει ότι ζούμε με την εντύπωση ότι ανακαλύψαμε την τασιηνόπιττα ενώ σε γενικές γραμμές ο Κυπραίος εν ένα μιμητικό ζώο με ελάχιστη έως καθόλου εφευρετικότητα. Παράδειγμα; Τι πιο τρανταχτό από τα αμέτρητα καφέ, μπάρ μαύρο-γκρίζο τύπου απεριτίβο, τα καταστήματα αγοράς χρυσαφικών, τα περίπτερα κτλ. Έννα πλουσιέψουμε ούλλοι που την ίδια ιδέα. Ξέφυγα όμως εκτός θέματος.
 
Εκτός λοιπόν από πολύ έξυπνοι επιχειρηματικά, νομίζουμε ότι είμαστε τζαι προοδευτικοί, γλεντζέδες, έξω καρδιά τζαι γενικά πολλά μπροστά. Τζαι σνομπάρουμε ας πούμε τους Κέντρο-ευρωπαίους τύπου Βέλγους, Ελβετούς με ατάκες του τύπου σιγά ρε ίντα μπου ξέρουν τζείνοι οι κρυόκωλοι. Χωρίς να αντιλαμβανόμαστε όμως ότι τούτοι λαοί εν χρόνια μπροστά τζαι τον τζαιρό που εμείς επιένναμεν τζείνοι έρκουνταν. Και είναι φυσικά τζαι κοινωνικά πολλά μπροστά. Αιώνες ολόκληρους μπροστά.
 
Εμείς μένουμε προσκολλημένοι στον μικρόκοσμο μας και αρνούμαστε να δεχτούμε καταστάσεις με δικαιολογία πότε την θρησκεία, πότε την οικογένεια, ή όποια άλλη μαλακία μας κατεβεί στον προϊστορικό μας εγκέφαλο.
 
Γιατί μας κάνω επίθεση πάλε;
Με αφορμή τους Ελβετούς τους οποίους εμείς οι ημιμαθείς στην Κύπρο τους θεωρούμε πουριτανούς μουρόχαβλους που γαλεφκουν κατσέλλες, τζαι κάμνουν ρολόγια τζαι τσικουλάτες. Οι άθρωποι όμως εν πολλά μπροστά. Σαν κοινωνία έχουν προοδεύσει τόσο πολλά που προβλήματα τα οποία εμείς θεωρούμε tabοo τζαι εν τα τζίζουμε, τούτοι εκαταφέραν να τα  χειριστούν και σε πολλές περιπτώσεις να τα επιλύσουν.
 
Αφορμή λοιπόν για το ποστ εν η δημιουργία πάρκιγκ για σεξ. Θα μπει σε λειτουργία στην Ζυρίχη ειδικό πάρκιγκ στο οποίο θα μπορούν να σταθμεύουν οι απανταχού καυλιάρηδες για να κάμουν σεξ. Τζαμέ θα μπορούν να θκιαλέξουν και την πουτάνα της αρεσκείας τους. Την freelance πουτάνα φυσικά χωρίς τον πάτρονο που την σπάζει στο ξύλο μετά από κάθε γαμήσι για να της πάρει την είσπραξη.
 
Χειρίστηκαν το θέμα με απόλυτη λογική. Η πουτάνα εν πουτάνα τζαι ο καυλιάρης εν καυλιάρης. Κανένα που τους θκυο εν μπορείς να εξαφανίσεις ότι σκατά τζαι να κάμεις. Όπως επίσης δεν μπορείς να εξαφανίσεις τζαι την πιάτσα στους δρόμους τζαι το σεξ στο αυτοκίνητο σε σκοτεινά δρομάκια. Αντί λοιπόν να σπαταλάς τα λεφτά των φορολογούμενων σου για να πληρώνεις υπερωρίες την αστυνομία να βουρά που ταπισον τον κάθε καυλωμένο κάμνεις τους ένα απομονωμένο πάρκιγκ να παν να φκάλουν τα μάθκια τους. Γλυτώνεις τζαι την κακοποίηση των γυναικών αφού δύσκολα θα μπορεί ο οποιοσδήποτε να παρεκτραπεί αλλά καθαρίζεις τζαι τους δρόμους πού την πιάτσα. Εξαιρετικό
 
Στην Κύπρο αν υπήρχε έτσι εισήγηση θα φκαίναν να φωνάζουν οι απανταχού πουριτανοί και εκκλησιαζόμενοι για εξευτελισμό των ηθικών αρχών, της οικογένειας και άλλες παρόμοιες παπαριές. Τζαι λαλούν τούτες ούλλες τις βλακείες ενώ έπρεπε να έρτει η Ευρώπη τζαι να μας αναγκάσει πρώτα, για να συγκινηθούμε τζαι να  ελευθερώσουμε τις καημένες φτωχές ανατολικοευρωπαίες από τα κλουβιά-διαμερίσματα που τις είχαμε εγκλεισμένες και τις αναγκάζαμε να κάμνουν σεξ επί πληρωμής. Επί πληρωμής από την οποία έπαιρναν οι ίδιες μόλις 20-30% ενώ τα υπόλοιπα τα έπαιρνε ο βρομισμένος τους πάτρωνος-εγκληματίας.
 
Οι ίδιοι ξιμαρισμένοι πελάτες οι οποίοι γαμούσαν καημένες φτωχές 18χρονες Μολδαβές ενώ ήξεραν ότι οι «ιδιοκτήτες τους» τις έσπαζαν στο ξύλο, θα ένιωθαν προσβεβλημένοι με την πιο πάνω εισήγηση των Ελβετών. Βέβαια γιατί πάνω από όλα είναι καλοί οικογενειάρχες και καλοί Χριστιανοί. Σκατά στα μούτρα τους.
 
Επίσης οι μουρόχαβλοι οι Ελβετοί εισήγαγαν και άλλες καινοτόμες ιδέες όπως η κλινική ηρωίνης. Εκεί προσφέρεται καθαρή ηρωίνη σε δόσεις, σε χρόνιους χρήστες που απέτυχαν επανειλημμένα να απεξαρτηθούν από την αρρώστια τους. Τους προσφέρουν καθαρή ηρωίνη 2-3 φορές την μέρα σε σωστές δόσεις όπως και στέγη να αναπαυτούν τις στιγμές αποσύνθεσης τους μετά την χρήση. Τους βγάζουν από τους δρόμους, μειώνουν το έγκλημα και την ζητιανιά και το πιο σημαντικό τους βοηθούν πραγματικά.
 
Μάλιστα στο Ηνωμένο Βασίλειο στο οποίο προσπαθούν να αντιγράψουν την ιδέα δηλώνουν ότι "It's a less than perfect treatment, but for entrenched addicts, it gives them the first steps toward getting their life together. Some make a virtually complete recovery, but others, we get them from a bad place to a less bad place."  
 
Επίσης στην Ελβετία όπως λέει και σχετικό κείμενο που ήβρα σήμερα μελετώντας λίο περισσότερο το θέμα «Νow some of the addicts have reached senior citizen age in the German part of Switzerland. In last November’s referendum, 68 percent of Swiss voters approved the legalization of heroin prescription.Roughly 1,300 of Switzerland’s 30,000 heroin addicts are being treated through HAT. What’s the alternative? Should we turn them down? Send them back to the street with all its dangers? Should we send them back to injecting bacterial cocktails in a spoon? I don’t think this is an alternative, for many people this is just not an alternative».
 
Εμείς τι κάμνουμε με αυτά τα άτομα; Τα απομονώνουμε, τα περιθωριοποιούμε, τα σπρώχνουμε περισσότερο προς το έγκλημα και τους χώνουμε πίσω από μια κουρτίνα γιατί δεν ταιριάζουν με την χριστιανική μας παράδοση και πίστη. Τι θα μου πείτε ότι προσφέρει και σπονσάρει και η εκκλησία μας κέντρο απεξάρτησης; Αγγούρι. Το προσφέρει όχι από αγάπη, αλλά σαν ένα σκαλί προς το Άγιο Όρος και την μοναχοποίηση μετά την απεξάρτηση. Σαν ένα όργανο προώθησης του χριστιανισμού σε απελπισμένους οι οποίοι είναι και πιο ευάλωτοι.
 
Τι κακό υπάρχει πραγματικά στην αντιμετώπιση των ατόμων αυτών σαν άρρωστων και όχι σαν εγκληματιών; Πολλοί λαλούν καλά να πάθουν οι αλήτες. Έννεν έτσι όμως. Οι ίδιοι νομίζετε απολαμβάνουν την εξάρτηση τους. Το γεγονός ότι καταστράφηκαν οι οικογένειες τους, οι περιουσίες τους και οι δουλειές τους; Δεν νομίζω. Στην Ελβετία όμως που υπάρχει αυτό το πρόγραμμα εδώ και κάποια χρόνια πολλοί χρήστες κατάφεραν να ορθοποδήσουν και ακόμα και να στεριώσουν σε μια περιορισμένης ευθύνης δουλειά αφού πλέον δεν ζουν μόνο για να εξασφαλίσουν την επόμενη δόση.
 
Εμείς όμως τζαμέ. Κολλημένοι, πουριτανοί, τάχα χριστιανοί. Ενώ σε όλο τον κόσμο ας πούμε αποποινικοποιείται η μαριχουάνα (πρόσφατα και σε Ουάσιγκτον και Κολοράντο στην Αμερική), εμείς υιοθετούμε το νάρκοτέστ χωρίς εξαιρέσεις. Μπορεί  ακόμη και να εντοπίσει σε οδηγούς την ουσία THC (την ενεργό χημική ουσία στην κάνναβη) μέρες και εβδομάδες μετά από την χρήση. Αν πας ας πούμε ένα ταξιδάκι στο Άμστερνταμ και καθίσεις σε ένα coffee shop να καπνίσεις (πράξη καθόλα νόμιμη στην Ολλανδία) μπορεί να συλληφθείς στην Κύπρο για οδήγηση υπό την επήρεια. Άσχετο αν το κάπνισες πριν 3 βδομάδες. Τόσο μπροστά είμαστε.
 
Επίσης ακόμα βγάζουμε στις ειδήσεις τις συλλήψεις μικροχρηστών απλά και μόνο για να λένε οι κυράτσες και οι πουριτανοί μπράβο στην αστυνομία ότι κάμνει σωστά την δουλειά της. Στα αρχίδια μου πραγματικά αν συλλάβατε ένα μαστούρη εικοσάχρονο που κουβαλούσε χόρτο να καπνίσει με την παρέα του. Πραγματικά τούτο έννεν είδηση. Εν κατάντια να το κάμνεις είδηση.
 
Τι άλλο να πούμε ρε. Για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, για τα καζίνα; Τι να πούμε άλλο. Που ακόμα ορισμένοι νομίζουν ότι ένα ομοφυλόφιλο άτομο εν εξωγήινος; Που δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να επισημοποιήσει την σχέση τζαι την αγάπη του για ένα άλλο συνάνθρωπό του γιατί έτσι θέλει η εκκλησία τζαι οι πουριτανοί τριτοκοσμικοί (με μια λέξη τόππουζοι) Κυπρέοι. Η χώρα που ζείτε φίλοι μου είναι αιώνες πίσω. Όχι χρόνια, αιώνες.
 
Αυτό που περιμένω με αγωνία, έν η αντίδραση των ψευτο-ηθικολόγων στο πρώτο gay parade που φημολογείται ότι θα διοργανώσει η Accept στην Κύπρο. Τζαμέ έννα δούμε χάζια.

17 σχόλια:

  1. ekeino me to oti den eimaste katholou prototipoi kai akolouthoume tis idies idees, oloi periptera, oloi kafe to elega apo kairo. mou efages ena post edo critic

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. άρεσε μου η ιδέα του πάρκινγκ για σεξ φτάνει να μην είναι για όσους θέλουν να δκιαλέουν πουτάνες :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. emeis afinoume state officials na vgainoun stin tileorasi kai na eksisonoun tin omofylofilia me tin pederastia kai ti ktinovasia kai nobody bats an eyelid.

    An den einai afto prototypo agapite mou, tote pes mou esy to definition tou prototypou... Episis, diathetoume os xora mia monadiki protia... den exoume lesvies. Oi gay einai mono antres. Rota opoion theleis. Rota kai to Syntagma mas. Ela tziai pe mou oti den einai prototypia, toulaxiston panevropaiki...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε κριτικ
    να σου το πως οπως το αισθανουμε.
    Σκεφτεσαι σαν εφηβος τζιαι σαν έφηβος που του λειπει η πειρα αντι να θωρει τα πραγματικα ωραια πραματα μιας χωρας , αναδικνύει την παρακμή της.
    Τουτο κολλα τζιαι μ εναν πιο παλιο ποστ σου για τον ανναν-στασιάδη.

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. well said Critic!

    Είμαστε σε μια χώρα που βάζουν οι εφημερίδες σαν είδηση το "Ντύθηκε η Λάρνακα στα γιορτινά". Τζαι αν εντύθηκε τζαι αν μεν εντύθηκε.

    "Μα εβάλαν την ίδια διακόσμηση στο μολ?"
    "Εν μπορώ να παρακολουθώ ειδήσεις, πιάνει με η μιζέρια".
    "Εφκάλεν 50% το τάδε μαχαζί".
    "Τζαι πώς μπορεί να μεγαλώσει ένα μωρό ισορροπημένα με ένα γονιό;"
    "Να πεις γλήορα του παπά να έρτει να σου κάμει αγιασμό".

    Θέλω κάποια φορά, όταν ακούω τέθκοιες κουβέντες-συζητήσεις, να φωνάξω δυνατά κάτι όπως "ΕΧΩ ΚΑΡΚΙΝΟ" απλά για τρόλινγκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα είσαι σοβαρός; Αγωνιζόμαστε μέρα και νύχτα να λύσουμε το εθνικό μας πρόβλημα (εντάξει προσφάτως τζιαι τα οικονομικά), θα ασχοληθούμε με πουτάνες τζιαι χασικλήδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορούμε να αγωνιζόμαστε "νυχθημερόν" για το εθνικό (όπως σαρκαστικά επισημαίνει ο Στροβολιότης) και παράλληλα να διατηρούμε μια σύγχρονη, φιλελεύθερη στάση. Το ένα δεν αποκλείει το άλλο.

    Τα ωραία πράγματα μιας χώρας, όπως επισημαίνει ο Αντρέας, συναρτώνται με τη δυνατότητα του πολίτη να τα απολαύσει. Καθώς η ατομική ελευθερία είναι συνδεδεμένη με την οικονομική δυνατότητα (αν έχω λεφτά έχω καλύτερη παιδία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη), στην παρούσα φάση, η Κύπρος δεν έχει κάτι εκπληκτικό να αντιπαραθέσει απέναντι στην πιο τακτοποιημένη δυτική Ευρώπη. Εκτός φυσικά από τις μικρές αποστάσεις.

    Παράλληλα υπάρχει και μια υποβόσκουσα υποκρισία. Πόρνες παντού, ακόμα και συμμαθήτριές μας. Μαριχουάνα φυτρώνει δίπλα από τα πεζοδρόμια. Κάθε οικογένεια έχει και ένα πρεζάκι. Ο Φανιέρος σε διαρκή ρόλο Δικαστή...

    Εκείνο που δυνατόν να κάνει εντύπωση, είναι πως θα συμβιβαστεί η (αμήν και πότε) τυχόν φιλελεύθερη αντιμετώπιση θεμάτων αποποινικοποίησης τζόγου, πορνείας και χρήσης με την όλο αυξανόμενη παρουσία ακραίων μουσουλμανικών στοιχείων που προσβάλλονται με ένα καρτούν. Στην Ολλανδία οι γκέη τρώνε ξύλο πλέον.

    Και αν κάποιος είναι έτοιμος να κατηγορίσει κάποιον για ρατσισμό, ας πάτε να ρωτήσετε (εκτός από τους οπισθοδρομικούς αριστερούς και δεξιούς συντηρητικούς της Κύπρου) τους οπαδούς του προφήτη σχετικά με την άποψή τους για τα προαναφερόμενα. Γκρρρρρρ!!!

    Σε πεθυμήσαμε ρε Κρίτικ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CRITIC: Ι personally L-O-V-E your forward thinking.

    Andreas: Επέτρεψε μου να επισημάνω ότι το blog το συγκεκριμένο λέει ξακάθαρα στο profile: Είμαι αηδιασμένος. Δεν λέει Λάτρεις της Λευκωσίας. Ο σκοπός διαφέρει. Και τα δύο είναι εξίσου χρήσιμα.

    Καλή μας μέρα.

    Χριστίνα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Σκόντε: Σόριν φίλε θα σου πληρώσω copyrights από τις διαφημίσεις του blog 

    @Μανα: Μα από ότι εκατάλαβα θκιαλέεις τζίολας. Αφου λαλεί ότι έννα έσιει περίπου 30 πουτάνες στον χώρο για να διαλέξει ο πελάτης.

    @Ανώνυμος: Έχεις δίκαιο...Κανονικά η Accept θα έπρεπε να πάει να γιαουρτώσει τον ηλίθιο τον Θεμιστοκλέους. Έτσι διεκδικείς τα δικαιώματα σου όταν ο άλλος είναι τόσο εξτρίμ.....όχι μόνο με έγγραφες καταδίκες...

    Με το σύνταγμα και τις λεσβίες επίσης αν θυμούμαι καλά έχεις δίκαιο...Εν τζαιν όμως το μόνο κομμάτι του συντάγματος μας που εν απαρχαιωμένο τζαι φοουμαστε να το τζίσουμε...

    @Αντρέας: Φίλε μου εν νομίζω ότι υπερβάλλω με τούτα που λαλώ.... Εν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα... Τζαι αν εμφανίζουμαι κάπως κλαψομούνης (με το συμπάθκιο) εν τζαι σημαίνει ότι είμαι έτσι τζαι στην ζωή μου.... Μουρμούρης είμαι κυρίως στο blog... έξω πίνω τρώω τζαι χαχχανίζω…Κλάμα μηδέν...

    Τωρά για το αν σκέφτουμαι σαν έφηβος μπορεί να έν λιον αλήθκεια....Είπα σας το ξανά νομίζω ότι ώσπου ακούω κλανιά τζαι ακόμα γελώ εν ανησυχώ ότι ωρίμασα...Η ωριμότητα εν ο θάνατος του ανθρώπου...

    @Ανώνυμος 2: Ξέχασες τις ειδήσεις για τους εορτασμούς του κατακλυσμού της καθαράς δευτέρας τζαι του δεκαπενταύγουστου με την γνωστή ατάκα «πόλη φάντασμα η πρωτεύουσα»...

    @Στροβολιώτης: Έχεις δίκαιο σόριν...Ξέχασα ότι αν δεν λυθεί το κυπριακό εν έχουν υποχρέωση να λύσουν κανένα άλλον πρόβλημα...My Bad

    @ Νίκος Λαζάρου: Πιιιιι 80s revisited

    @Ακκανούρης: Μα εν τζαι έκαμα τζαιρό να γράψω ρε....Ξέρεις κάμνω υπερπροσπάθεια να μεν γράψω για το μνημόνιο τζαι εν μου έρκετουν τίποτε άλλο....Πάντως με συγκινείς....

    @Ανώνυμος 3: Φορ Πλανητάρχης γιατί να περιοριζόμαστε.... Με πόστερ της καμπάνιας την φώτο της τουαλέτας....Αυτά είναι....

    @Χριστίνα Π: Καλή μας μέρα επίσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κοπελια τζαι κοπελουες τα πραματα εν απλα... αφου οι Τροϊκα ζητα να βρουμε τροπους να αυξησουμε τους μηνες που εχουμε τουρισμο τζαι εμεις φωναζουμε υπερ του εκσυγχρονισμου της κοινωνιας μας οριστε τρεις ευκολες λυσεις που ολοι ξερουμε και ειναι και χιλιοειπωμενες:

    1) Nα νομιμοποιήσουμε τη μαριχουάνα οπως το Αμστερνταμ... Κερδος: α) Εμεις εν θα φοουμαστε να μας πιαν οι μπατσοι β) ποιο λιγα εξοδα της αστυνομιας γ)Δαμε τοσοι τουριστες παν στο Αμστερνταμ μες το καταχειμωνο τζαι τραβουν τον ψοφον (4C average in winter) εν να μεν ερτουν δαμε που εν τζαι καλυτερο το κλιμα? δ) Να πιανει φορους το κρατος παρα ο καθε κολο dealer

    2) Nα νομιμοποιήσουμε τις πουτανες... Κερδος: α)Θα γλυτωσουν απο τους πατρονους β) ποιο λιγα εξοδα της αστυνομιας γ)Εν να μεν βουτισουν τον σιουσιούκο οι τουριστες δ) Να πιανει φορους το κρατος παρα η Μαλτα

    3) Να καμουμε καζινο... Κερδος: α)Παρα να τα τρωμε online τουλαχιστο να τα τρωμε εγχωρια να πιανει φορους το κρατος β) τουρισμος μονο για καζινο.

    Omorfi Kypros

    ps. The trickle down effect from these will aid other companies...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. σορρυ το σημειο δ) για τις πουτανες εν για τα καζινο αλλα τζαι οι πουτανες εν να φορολογουντε


    omorfi kypros

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φιλε μου κριτικ
    καταλαμβαινω σε.Ενα θα γραφεις κατι που σ αρεσκει αλλα κατι πον...

    Απλα να σου πω οτι συγκρινει ανομοια πραματα ( ανομοιες χωρες βλεπε η ελβετια πολλα χρονια δημοκρατιας - αναπτυξης κτλ κτλ κτλ.)
    Τουτα που λαλεις για την ελβετια μαλλον εισιε τα υποψιν ο κυπραιος την δεκαετια του 2000 και πιο παλια πον εταξιδευκε πολλα.Τεσπα.Η ελβετια για το μεγεθος της μια χαρα εξαγωγες εσιει τζι οι τσιοκολλατες κτλ , εσιει τζιαι κορυφαιο πολυτεχνειο κτλ.Τουτα επρεπε να προσεξεις.Οι πραματα που πολλα ποτουτα εν τζαι αμφιβολου αποτελεσματος.
    Υ.Γ. Τζιντο ποστ που διαφωνω καργα μαζι σου εν τα παλλουκουθκια που ΕΥΤΥΧΩΣ βαλουν στα πεζοδρομια για να μεν παρκαρουν τ αυτοκινητα.Αμα θωρα οχημα πας σε πεζοδρομιο πιαννει με ο πελλαρος

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ...και να λέμε του στραβού το δίκιο, τα Δις των εβραίων εν τζαι πολλοεπέστρεψεν τα η Ελβετία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @Όμορφη Κύπρος: Που τούτα που λαλείς άτε να γινεί το καζίνο. Τζαι τζείνο αν μεν κωλώσει ο Αναστασιάδης τελικά (αν φκει φυσικά)...

    @Αντρέας: Καλά την οικονομία της Ελβετίας εν την θωρούμε που να φακκούμε κουρτουμπέλλες. Εν έχουμε ούτε την υποδομή ούτε την τεχνογνωσία να αναπτύξουμε εξαγωγές σε φάρμακα, ιατρικά μηχανήματα κτλ. Οι τσικουλάτες τζαι τα ρολόγια εν το τελευταίο που τους κόφτει τους Ελβετούς. Τα λεφτά τους εν που τα πιο πάνω που τα πιάνουν.

    Επίσης το τραπεζικό μας σύστημα έχει ήδη αποτύχει να θεωρηθεί έστω και 1% αξιόπιστο σε σχέση με αυτό της Ελβετίας. Άρα τι να τα λαλούμε τουτα αφού εν εκ των πραγμάτων αδύνατο να μπορέσουμε να τα εφαρμόσουμε στην Κύπρο.

    Επίσης, εγώ συμφωνώ μαζί σου για το παρκάρισμα στα πεζοδρόμια τζαι είπα ότι αντί να βάλλουν στυλλούθκια καλύτερα να κάμουν outsource τον τροχονόμο του δήμου (υπάρχει τζαι ανεργία) τζαι να τους γράφει ούλλους. Καλύτερα παρα να γεμώσεις τον τόπο σιερκές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community.
    Your website offered us with valuable information to work on.
    You have done an impressive job and our entire community will be grateful to you.



    Here is my homepage - reklamy lubin

    ΑπάντησηΔιαγραφή