CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ο καλοκαιρινός τραπεζικός



Σκεφτείτε. Μπαίνεις στην τράπεζα καλοκαίρι. Ιούλη 40 βαθμοί… Μέσα στην τράπεζα το air-conditioning στο φούλ και όλοι οι tellers σε υποδέχονται χαλαροί με χαμόγελο, άνετοι και ωραίοι.

Τι φορούν; Σκεφτείτε λίγο. Είναι καλοκαίρι, λάλλαρος αλλά πρέπει να είμαστε σοβαροί. Είμαστε επαγγελματίες και υπάρχει dress code ας μην ξεχνούμε. Δεν μπορούμε να βάλουμε όμως κοστούμι με έτσι πυρά. Γραβάτα όμως πρέπει να βάλουμε.
Τι κάνουμε λοιπόν;  Ο πολυμήχανος Κύπριος τραπεζικός λάνσαρε το γνωστό πλέον «ντύσιμο του Κύπριου τραπεζικού». Trademark κυπριακό, καλοκαιρινό.

Περιλαμβάνει παντελόνι του κοστουμιού, ανοιχτόχρωμο κοντομάνικο πουκάμισο μέσα στο παντελόνι και γραβάτα. Α να μεν ξεχάσω το πουκάμισο πρέπει να έσιει τζαι πουγκούα αφού εν λίον κάζουαλ. Δεν σας φαίνεται παράξενο; Τι να πω μπορεί να το συνηθίσατε. Σε άλλη χώρα πάντως χλωμό να το δείτε. Στην ουσία εν κάτι όπως το σάνταλο με την κλάτσα την άσπρη.

Ο Πανίκος Δημητριάδης λοιπόν φαίνεται ότι επήρε σοβαρά τον ρόλο του αρχιτραπεζίτη. Η φωτογραφία εν που το καλοτζαίρι αλλά τωρά την εμυρίστηκα. Ο σιήλλος όμως επήρε το ένα βήμα παραπέρα το smart casual. Έβαλε τζαι jean... Jean με πουκάμισο κοντό μέσα τζαι γραβάτα…Α τζαι κουμπούθκια στον γιακκά κουμπωμένα…Όπως το κουπεπούι που ένει….


4 σχόλια:

  1. Eννεν αποκλειστική πατέντα των τραπέζικων νομίζω. Βάλε μέσα και τους λογιστές. Και τους ασφαλιστές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασφαλιστές όντως...Λογιστές νομίζω εν το τιμούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί όχι κοντοπαντέλονο κουστουμιού;

    http://www.theage.com.au/ftimages/2008/12/15/1229189504393.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένει τζαι τούτη μια στυλιστική άποψη. Τραπεζική στυλιστική άποψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή