CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 30 Ιουνίου 2014

Η κ. Αναστασία Τσόκκου (Βόρτου)



Η εισβολή επέφερε τεράστια κακά και αδικίες στον τόπο μας. Μια τέτοια αδικία είναι ο παραγκωνισμός ικανών και σπουδασμένων ατόμων, τα οποία χάνοντας τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους δεν κατάφεραν ποτέ ξανά σαν πρόσφυγες να εκμεταλλευτούν πλήρως τις δυνατότητες τους.

Εδώ έρχεται η μεγάλη αδικία γιατί την θέση τους πήραν άτομα μη καταρτισμένα, αμόρφωτα τα οποία εκμεταλλευόμενα την μείωση της ακτογραμμής της Κύπρου έγιναν μεγιστάνες της Κυπριακής τουριστικής βιομηχανίας. Οικογένειες οι οποίες φύτευαν πατάτες βρέθηκαν εντός μιας δεκαετίας με τεράστιας αξίας παραθαλάσσια περιουσία, ξενοδοχεία και λεφτά.

Μια τέτοια περίπτωση δείχνει να είναι και η Αναστασία Τσόκκου, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου Anastasia το οποίο ειδικεύεται στην πολτοποίηση σκύλων. Δυστυχώς όμως τα λεφτά και κατ επέκταση η δόξα και οι θέσεις που σου προσφέρουν (σε μια μικρή κοινωνία όπως το Παραλίμνι) δεν μπορούν να σε κάμουν τζαι άθρωπο. Αν είσαι βόρτος θα παραμείνεις βόρτος μια ζωή. Εκτός τζαι αν προσπαθήσεις να αλλάξεις. Τούτη προφανώς εν επροσπάθησε.

Και μια συμβουλή στην Τσόκκου. Με το να βάλουμε το γράμμα ν στο τέλος κάθε λέξης που γράφουμε δεν σημαίνει ότι γράφουμε στην καθαρεύουσα. Ούτε και μεταμορφώνεται το κείμενο μας ως δια μαγείας σε κάτι πιο επίσημο. Απλά εν πιο χωρκάτικο. (π.χ. την είσοδον)
Α επίσης. Μια τζαι ξέρεις να χρησιμοποιείς το facebook ίσως καταφέρεις κάποια στιγμή να ανακαλύψεις και το spelling and grammar στην word.




Υ.Γ. Ακόμα μια αδικία είναι ότι οι γονείς στο Παραλίμνι και στην Πάφο έδιναν στα παιδία τα οποία θεωρούσαν ανίκανα να δουλέψουν τζαι να προκόψουν τα παραθαλάσσια οικόπεδα τους. Τζείναι δηλαδή που εν εμπορούσαν να τα φυτέψουν. Τούτο τζαι αν εν τύχη.

7 σχόλια:

  1. λίστα με καμπόσα νέα κυπριακά μπλόγκς στο thecyprusblogs.blogspot.com

    Για την υπόθεση με τα χωράφκια μεν έσιει έννοια. Τούτοι που έχουν τα ξενοδοχεία εν οι σιειρόττεροι Κυπραίοι. Είναι τζιείνοι που εμυριστήκαν τον τουρισμόν αβουρήσαν τζιαι επιάσαν τα όσα όσα που τους μισοδότζιν γεωργούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολλές φορές δεν τα αγοράζαν καν! εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το γεγονός ότι το επαρχιακό κτηματολόγιο αμμοχώστου έμεινε στα κατεχόμενα, και έκλεψαν αβέρτα χωράφια του κόσμου που δεν είχε στα χέρια του τον τίτλο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να την ρίξετε στο ίδιο μηχάνημα την εν λόγω κυρία !!!! θα φάει πολύς κόσμος άπορος από τον κιμά της !!!!!
    από Ελλάδα γράφω , έχουμε ακούσει πολλά , αλλά αυτό παραήταν !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με καποιο τροπο να ενημερωθουν πρακτορεια τουριστικα και σου λεω εγω αν ξαναπατησει τουρίστας στο ξενοδοχειο της...........ΑΝΑΛΟΓΗ ΤΙΜΩΡΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ..ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΚΙΜΑ...

      Διαγραφή
  4. Τετοιο επώδυνο θάνατο της εύχομαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να τη ρίξετε στα κατεχόμενα. να τη πηδάνε οι τούρκοι από πίσω και από μπρος όλη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπα... τέτοια φάτσα μάλλον έχει φίλους στα καζίνα...

      Και πως να τη ρίξουμε δηλαδή; Αφού είναι όπως τον πλανήτη γαμώτο...

      Και γιατί να της ευχηθούμε πήδημα; Έστω και οθωμανικό;

      Διαγραφή