CYPRUS CRITIC

Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2014

The revenge (comeback) of the Slippaκι

Νόμιζα ότι είχε εκλείψει το φαινόμενο. Ειδικά στις παραλίες του Πρωταρά όπου συχνάζουν  κυρίως high class λευκωσιάτες. Σαν εμένα όπως έχουν να πουν μερικοί.

Το Speedo slippάκι μαγιό νόμιζα ότι είχε μείνει κάπου στα 80s παρέα με τον Σταμάτη Γαρδέλη, τον Πάνο Μιχαλόπουλο τον Παύλο Ευαγγελόπουλο και φυσικά τον Στάθη Ψάλτη. Ποιος ξεχνά το μπανιστήρι του Σταμάτη με τον Στάθη στο έλα να αγαπηθούμε ντάρλιγκ σε παραλία γυμνιστών. Θεϊκές φοβερές αξέχαστες στιγμές του Ελληνικού κινηματογράφου (βιντεοταινίας).

Τότε που ο αντρισμός μετριόταν με την διαγραφή του παλαμαριού μέσα από το slippακι. Τότε που η Καίτη Φίνου ήταν η πρώτη γκόμενα, η Έφη Πίκουλα έδειχνε βυζί και έλιωναν οι έλληνες έφηβοι και.... όλοι οι υπόλοιποι απλά προσπαθούσαν. Γιατί άλλο άθλημα είναι ο Πάνος Μιχαλόπουλος με slippακι και εντελώς άλλο άθλημα ο Κούλλης ο βαρκάρης. Ή ακόμα χειρότερα ο Κούλλης ο Μπακάλης.

Γιατί όσο και αν προσπαθούσε να μοιάσει ο Κούλλης ο βαρκάρης στον Πάνο (και ίσως να τα κατάφερνε μερικώς στο σώμα τουλάχιστον), ο Κούλλης ο μπακάλης δεν μπορούσε ούτε με πόμπες. Ο Κούλλης ο μπακάλης ήταν όπως την μαούνα με κορδέλα. Όπως την φάλαινα με τάγκα.

Τούτο το θέαμα ενόμιζα ότι αφήσαμε το πίσω μας, παρέα με τα περμαναντ, τες βάτες και τον Σπύρο Κυπριανού. Πλέον το Slippaκι στο μυαλό μας μπορούσε να το φοράει ο Φέλπς και ακόμη λίγοι. Τζαι ήταν τζαι ωραίο. Στα πλαίσια του αθλητισμού πάντα. Κι όμως. Μετά που 20 χρόνια επέστρεψε δριμύτερο. The revenge (comeback) of the Slippaκι. Όπως το revenge of the nerds ένα πράμα μιας τζαι μιλούμε για 80s.

Και πιστεύω ότι επέστρεψε μαζί με τους Ρώσους τουρίστες. Τους άρχοντες της καλαισθησίας και του γούστου. Παρέα μαζί με άλλα κλασσικά beachwear. Όπως για παράδειγμα την μπαντάνα. 






4 σχόλια:

  1. Critic,

    Ένα άλλο φαινόμενο εκείνων των χρόνων ήταν οι ... τιτσιροβύζες! Λες να επανεμφανιστούν κι αυτές [μαζικά όμως] στις κυπριακές παραλίες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ase exasame pou tzame tellia. Antikatastathikan pou to brazilian. Kati en tzai tzeino

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. e ok, not nice to see , alal oi sygkekrimenoi tha itan nice to see me vermouda s spoume?
    ine paralia, opws noiwthei aneta o kathenas.
    ok, oi rwssoi exairountai, oi parapanw (oilloi diladi ektos pou 2-3) den swzountai me tipote

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΓΩ περιμένω με αγωνία να δω με ποιο τρόπο (και) το σλιπάκι αφορά το Κυπριακό!

    Άτε ρε, αρκέψετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή