CYPRUS CRITIC

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ετον τζαμέ τζαι δέ τον τζαι αν έσιει αϊπι πέ το

Εκάτσαν λοιπόν οι διάνοιες του ΔΗΚΟ τούντην εφτομάδα να αποφασίσουν ποια επίσημη θέση θα πάρει το «κόμμα» στις θέσεις Χριστόφια στο περιουσιακό. Λακωνικά θα ήθελα με μια λέξη να εκφράσω την αγωνία μου για την απόφαση του εκτελεστικού του ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ). ΕΠΡΗΣΤΗΝ.

Το ΔΗΚΑ λοιπόν, το δημόσιο καμπαρέ της κυπριακής κοινωνίας, μας απασχολεί κάθε τρεις και λίγο με πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες, 15 λεπτά αφιερώματα στα νέα του ΡΙΚ του ΑΝΤ1 και του Λόγου. Εκτεταμένες αναφορές γίνονται σχετικά με τις περίφημες πλέον συνελεύσεις του και το σκληρό ροκ (όπως το αποκαλούν οι χάχες οι δημοσιογράφοι) που επικρατεί στην στρογγυλή τραπέζη του ΔΗΚΑ. Μια λέξη θέλω να πω και στους χάχες τους δημοσιογραφους.... ΠΡΗΣΤΟΥ.

Γιατί γαμώ το στανιό μου πρέπει να καθούμαστε ούλλοι εμείς να ακούμε εσάς τους χάχες να ασχολείστε με τους άλλους τους χάχες που συζητούν τσακώνονται μερώνουν ξανατσακώνονται και ξαναμερώνουν; Γιατί ρε χάχες πρέπει να διάτε υπόσταση του κάθε αχάπαρου «πολιτικού» που δεν έχει ίχνος ιδεολογίας και τσίπας πάνω του και το μόνο που τον νοιάζει είναι το βόλεμα και η θέση; Γιατί ασχολούμαστε με ένα «κόμμα» όπως το ΔΗΚΑ που έχει καταστρέψει την Κύπρο; Γιατί ασχολούμαστε με ένα «κόμμα» του οποίου τα στελέχη είναι ανίκανα σε σημείο γελοιότητας; Τι δεν είναι; Θέλετε μήπως να τους πιάσουμε ένα ένα; Οκ..

Πρόεδρος: Κάρογιαν. Ο πιο διεφθαρμένος του ΔΗΚΑ. Έχει ουσιαστικά τα μισό «κόμμα» εναντίον του να ζητά επιτακτικά την αποχώρηση τους από την κυβέρνηση μαγουλά αλλά αυτός τους αγνοεί για να μένει εκεί να τρώει σαν συγκυβερνώντας αλλά και σαν πρόεδρος της βουλής. Ο πρόεδρός σας πραγματικά σας αξίζει και είναι καθρέφτης του ΔΗΚΑϊκού ψηφοφόρου.
Αναπληρωτής πρόεδρος: Κολοκασίδης. Τι να πω ο άνθρωπος ούτε βουλευτής εν καταφέρνει να φκεί τζαι έχουν τον αναπληρωτή. Πραγματικά τι να πεις. Καθαρή περίπτωση Δηκαϊκαου. Κάποιος αχάπαρος που στο ΔΗΚΑ έχει θέση λόγω της οικογένειας του.
Αντιπρόεδρος: Παπαδόπουλος. Άραγε γιατί εν τζαμέ ίσως λόγω του παπά του;;; Οϊ καλέ αφού είναι πανάξιος.
Γενικός Γραμματέας: Κενεβέζος. Άραγε γιατί εν τζαμέ ίσως γιατί εδούλευκε στο γραφείο του παπά του αντιπροέδρου.;;;; Οϊ καλέ αφού εν ικανότατος.

Πρώην προέδροι: Ποιόν να πιάσουμεν τον Σπύρο; Ο άθρωπος ηταν 10 χρόνια πρόεδρος εν εμίλησε με κανένα για το κυπριακό τότε που έπρεπε τζαι το πράμα εκινείτουν ακόμα , ήταν με τα χάπια της πελλάρας και εσκηνοθέτησε την απαγωγή του ίδιου του του γιου για να φκεί πρόεδρος. Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;;; Δεν νομίζω.
Να πιάσουμε τον Τάσσο; Τι να πούμε εστείλαμεν τον να συζητήσει το σχέδιο Ανάν και αυτός το μποϊκόταρε για παρουσιαστεί όσο πιο άσχημο εγίνετουν. Αντί να συζητά ο γάρος 5 μέρες που τον εστείλαμε τζικάτω επήεννε επισκέψεις στες Βρυξέλλες τζαι άμαν ήρτε πίσω έκαμνε τζαι κρυφές συναντήσεις με τον γιό του Ντεκτάς για να συμφωνήσουν πως να μποικοτάρουν τις συνομιλίες. Αν δεν είναι αυτό προδοσία τότε δεν ξέρω τι είναι.
Για ποιόν άλλο να πω για τον γιο του πρώτου προέδρου που είναι μεν ικανός αλλά όσο ικανός ένει εν 10 φορες παραπάνω σιέσης. Η να αρχίσω τωρά σχόλια για άλλους γνωστούς Δηκαϊκούς όπως τον Μπεεεεε τον Β και τον Πιττοκοπίτη; Pointless νομίζω έννεν;

Τέλος μια ανάφορά πρέπει να γίνει και στον ένδοξο και περήφανο ψηφοφόρο του ΔΗΚΑ που σχολάνει σταθερά 14:30 κάθε μέρα γιατί είναι κυβερνητικός, ημικρατικός η τραπεζικός υπάλληλος στην Κύπρου την Λαϊκή ή την τράπεζα του Αγίου Πνεύματος. Θα ήθελα μια δημοσκόπηση μια μέρα που να δείχνει ποιο ποσοστό των ψηφοφόρων του κόμματος απασχολείται σε μια από τις πιο πάνω εργασίες. Θα έλεγα ένα 80%.

Αυτό είναι το ΔΗΚΑ αυτή είναι η ηγεσία του και αυτοί είναι και οι ψηφοφόροι του. Αυτό είναι το «κόμμα» που είναι κυβέρνηση σχεδόν κάθε πενταετία και μας διοικεί. Μπράβο μας όλους και ένα μεγάλο μπράβο στο ΔΗΣΥ και στο ΑΚΕΛ που η κόντρα τους έχει αναδείξει το ΔΗΚΑ σε κόμμα εξουσίας. Είσαστε σκατάες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου