CYPRUS CRITIC

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

MMP….Not

Έτσι για να μεν είμαι πάντα ο γκρινιάρης του στρουμφοχωριού αποφάσισα την πρώτη εβδομάδα του χρόνου να μην ασχοληθώ πάλε με μαννούς. Θα ασχοληθώ με κάποιον που θαυμάζω και θεωρώ ότι παραμένει από τους μόνους καθαρούς και σοβαρούς πολιτικούς στην Κύπρο. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε βουλευτής, υπουργός, υποψήφιος για προεδρία του κόμματος του αλλά και υποψήφιος για πρόεδρος αυτός διατηρεί πάντα μια καθαρή αντίληψη των πραγμάτων τζαι δεν πουστεύκει τα πιστεύω του για το συμφέρον.

Είναι ο Γιαννάκης Κασουλίδης που έγινε πλέον Ιωάννης. Αφορμή για να γράψω αυτό το κείμενο ήταν μια συνέντευξη του στην Καθημερινή η οποία μου υπενθύμισε ότι δεν κυκλοφορούν μόνο μαλάκες στην πολιτική σκηνή της Κύπρου. Θα μου πείτε ότι δεν είναι στην Κύπρο. Οκ δεν είναι αλλά μην ξεχνάτε ότι πριν δυο χρόνια ήταν υποψήφιος για πρόεδρος της βλακονησίδας.

Καταρχήν ο άνθρωπος έννεν τόπουζος όπως το 80% των Κύπριων πολιτικών όπως Κουλίας Θεμιστοκλέους Χριστόφιας κ.α. Μιλάει άπταιστα Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά και είναι γιατρός. Επίσης έχει καταφέρει κάτι που κανένας άλλος Κύπριος πολιτικός ούτε στα όνειρα του δεν υπάρχει περίπτωση να καταφέρει. Έχει εκλεγεί ως ένας από τους δέκα αντιπροέδρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Του μεγαλύτερου κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Είναι επίσης ένας από τους λίγους πραγματικά ευρωπαϊστές φιλελεύθερους πολιτικούς που διαθέτει η χώρα μας. Γιατί είναι γελοίο καν να συζητάμε ότι τάχα μου κάτι σοσιαλιστές της ΕΔΕΚ και κεντρώοι του ΔΗΚΟ είναι φιλελεύθεροι. Επίσης το φιλελεύθερο πρόσωπο που προσπαθεί να πλασάρει το ΔΗΣΥ είναι καθαρά ψεύτικο αφού έχει στις τάξεις του βουλευτές όπως τον Θεμιστοκλέους, τον Σαμψών τον Χατζηγιάννη αλλά και ένα πρόεδρο υποκριτή ο οποίος θυσιάζει αυτά που υποστήριζε από το 2004-08 στον βωμό των προεδρικών εκλογών. Στο ΑΚΕΛ δεν υπάρχει λόγος καν να αναφερθώ όπως άλλωστε και σε κάτι ανύπαρκτους τύπου Πορδίκη.

Ο Γιαννάκης (Ιωάννης) όμως είπε ορισμένα πολύ σημαντικά τα οποία αποδεικνύουν πόσο λεβέντης είναι..

• Είναι της μόδας τον τελευταίο καιρό όλοι οι λαϊκιστές να ασχολούνται με τους κακούς λύκους τους μετανάστες που εννα μας φαν Ο Γιαννάκης τοποθετείται ξεκάθαρα στο ζήτημα της μετανάστευσης, της ξενοφοβίας και του ρατσισμού με αφορμή τις δηλώσεις του Τραουλλου του Tommy B. Δεν κωλώνει να πει μπράβο στην κυβέρνηση του ΑΚΕΛ (στους αντίπαλους του δηλαδή) για του σωστούς χειρισμούς της στην μείωση του χρόνου εξέτασης των περιπτώσεων στους 3-4 μήνες. Λέει επίσης ξεκάθαρα ότι γίνεται εκμετάλλευση του φόβου ότι κάποιος θα μας πάρει τις δουλείες μας με εξιλαστήρια θύματα τους μετανάστες.
• Τον ρωτούν επίσης για το ΕΛΑΜ για το οποίο λέει «μην μου μιλάτε για το ΕΛΑΜ. Δεν θα δώσω υπόσταση στο ΕΛΑΜ σχολιάζοντας το δεν με ενδιαφέρει». Μπράβο γιε μου αυτό είναι. Για τον σωστό πολιτικό το ΕΛΑΜ δεν είναι παρά μια ακροδεξιά οργάνωση της οποίας οι ιδέες δεν αξίζουν καν σχολιασμού. Μόνο τιμωρίας αξίζουν οι πράξεις της.
• Επίσης λέει το εξής σημαντικό για το κυπριακό. Η αμοιβαία κατανομή ευθυνών και προς τις δύο πλευρές δεν εξυπηρετεί την πλευρά μας αλλά είναι εξίσου κακή. Δηλαδή το να πορτίζεις συνέχεια και να τονίζεις χωρίς σταματημό ότι φταιν οι μουλλάες εφκάλαν μας πόσσο μας τζαι εν θέλουν λύση και άλλα Δηκοικά και Εδεκίτικα ουσιαστικά είναι χωρίς ουσία. Το κλάμα εβαρεθήκαν το στην Ευρώπη και αυτό τονίζει ο Γιαννάκης.
• Τέλος ξεχώρισα επίσης τις θέσεις του για τον δημόσιο τομέα. Μιλάει για μείωση των κλιμάκων νεοεισερχόμενων στον δημόσιο τομέα, μιλάει για αναθεώρηση της ΑΤΑ και τονίζει (προς το ΑΚΕΛ) να μην δαιμονοποιούν το κέρδος. Σημαντικότατο.

Είπε και άλλα πολλά. Αυτός είναι ο Γιαννάκης Κασουλίδης. Σοβαρός, μετρημένος, χωρίς πόρτους και λαϊκισμούς με ξεκάθαρες φιλελεύθερες απόψεις σε όλα τα θέματα. Άνθρωπος που δεν κωλώνει να σταθεί απέναντι και στο κόμμα του το ΔΗΣΥ το οποίο τα τελευταία δύο χρόνια έγινε η πουτάνα (όχι φυσικά όσο το ΔΗΚΟ) της Κυπριακής πολιτικής σκηνής. Βρίσκεις μέσα από ρατσιστές (Θεμιστοκλέους), μέχρι φιλελεύθερους (Στυλιανίδης), αλλά και Hybrids (ρατσιστές αλλά και φιλελεύθερους) Θεοχάρους. Βρίσκεις άτομα που είναι υπέρ της λύσης αλλά και πολλούς φανατικούς πολέμιους της (Αβερωφ, Ουράνιος κ.α.).
Βασικά είναι η νοοτροπία του ούλλοι χωρούν πέρκει πιάμε τες βουλευτικές. Εγώ λαλώ ότι ναι μπορεί στο τέλος να τα καταφέρετε αλλά μακροπρόθεσμα εν τον πούλλο που εννα πιάτε γιατί ο ψηφοφόρος θέλει συνέπεια. Έτσι νομίζω τουλάχιστον. Εσείς κάμνετε στροφή 180 μοιρών κάθε πενταετία. Είσαστε γελοίοι.

Για αυτούς τους λόγους μου αρέσκει ο Κασουλίδης. Και δηλώνω υπεύθυνα ότι εγώ είμαι υπέρ της αποχής γιατί κανένα κοπρόσκυλο δεν αξίζει την ψήφο μου ούτε σε βουλευτικές ούτε σε προεδρικές. Μόνο αν κατεβεί ξανά ο Γιαννάκης εγώ ξαναπατώ σε κάλπη. Μέχρι τότε οι υπόλοιποι γαμιέστε πέρκι ισιώσετε.

3 σχόλια:

  1. Εν ωραίος όντως ο Κάσιους, κρίμα που εν τους εγέλασεν το 2008 να φκει, αν τζιαι εν νομίζω να τα κατάφερνε πολλά καλλύτερα στο κυπριακό, αλλά τουλάχιστον εννά εδείχναμεν λλιότερο παναϋριν. Πρέπει να δούμεν επιτέλους αν τζιαι ήνταλως εννά μπορούσεν να εφαρμοστεί η οριζόντια ψηφοφορία, διότι έσιει κάποιους αξιόλογους σε ούλλα τα κόμματα (π.χ. Νικολαϊδης της ΕΔΕΚ ή Θεοπέμπτου των Οικολόγων) αλλά σπάνια φκαίνουν στο προσκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε μα πως να αφήσουν τούτοι οι δεινόσαυροι να περάσει η οριζόντια ψηφοφορία. Μακάρι αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή