CYPRUS CRITIC

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Η πανηλίθια κομπανία

Σκεφτείτε το πιο κάτω σενάριο. Ξυπνάς 7 παρά Τρίτη πρωί για να πάεις δουλειά. Είσαι ακόμα πολύ κοντά σε ένα Σαββατοκύριακο που πέρασες εξαιρετικά αλλά ακόμα πολύ μακριά από το επόμενο. Βάλλεις την κελλέ σου κάτω που την βρύση μισοξυπνάς, καθαρίζεις κανένα δόντι, βάλλεις και για τρίτη φορά τη φωνή στην Κούλλα (Critikoula) που αρνείται επίμονα να σηκωθεί και φεύγεις. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και κάνεις το ολέθριο λάθος. Έχουν διαφημίσεις supersport και ο 107.6 και εσύ ο μαλάκας γυρίζεις το στο 99.3 στα fm. Στα μεγάφωνα ηχεί η φωνή του μεγάλου αγωνιστή Λάζαρου Μαύρου που συζητά με τον Κουλία για τους μετανάστες. Και εσύ μαλάκα σαν γνωστή μαζόχα που είσαι αφήνεις το αντί να πατήσεις ολόισια το off. Περιττό να σας πω σε τι κατάσταση έφτασα στην δουλειά. Ήθελες τα έπαθες τα.

Μας έλεγε ο Κουλίας για την πρόταση της νεοσυσταθείσας κομπανίας των ηλιθίων για το μεταναστευτικό. Φοβερή η πρόταση όλο ουσία και σίγουρα εφαρμόσιμη δεδομένων των κοινοτικών νόμων. Αλλά τι λιγότερο μπορεί να περιμένει κάποιος από την εξής dream team: Λ. Χριστοφόρου, Κ. Χατζηγιάννη, Τ. Μητσόπουλο (κάποτε ήταν πιο σοβαρός τούτος) Γ. Γεωργίου και Σ. Σαμψών από το φιλελεύθερο κόμμα του ΔΗΣΥ.
Την συντρίμ team συμπληρώνουν οι εξίσου τεράστιοι Ζ. Καυλίας βεβαίως βεβαίως του ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ) και Βαρνάβα της ΕΔΕΚ. Τύφλα να έχει η επίσημη μπασκετική dream team που κατέβασαν οι Αμερικάνοι τους Ολυμπιακούς της Βαρκελώνης. Πως εγελάσαν πάντως του Συλλούρη και αφήσαν τον έξω έννα πελλάνω.

Πρόταση τους οι αιτητές πολιτικού ασύλου ή συμπληρωματικής προστασίας αλλά και όσοι ήδη εξασφάλισαν το καθεστώς του πολιτικού πρόσφυγα να μην δικαιούνται δημόσιο βοήθημα παρά μόνο να τους παραχωρείται στέγη ρουχισμός και τροφή από το κράτος. Όλα καλά ρε σιαχίνια με την πρόταση σας αλλά να σας θυμίσω κάτι. ΕΜΠΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ. Δεν υπάρχει δυνατότητα διαφοροποίησης του βοηθήματος για ξένους χωρίς παράλληλα να αλλάξει και το βοήθημα για τους Κύπριους. Τους το εξήγησαν εχτές αλλά πάλε εφκήκαν που την αίθουσα (κυρίως ο Κουλίας) τζαι εφωνάζαν.
Δεν επιτρέπεται ρε κουμπάρε η δυσμενής μεταχείριση πολιτών βάση εθνικότητας. Χωνέψετε το and deal with it. Βόρτοι ε βόρτοι.

Το μόνο που γίνεται είναι η επίσπευση της διαδικασίας εξέτασης και η εφαρμογή του πιο πάνω στους αιτητές πολιτικού ασύλου ΜΟΝΟ. Σας το λέω ξανά. Χωνέψετε το and deal with it.
Και κάτι μου λέει ότι η στέγαση τους μετά και το καλοκαίρι που θα κλείσουν τα μισά ξενοδοχεία σε Λάρνακα και Αγία Νάπα θα είναι πολύ πιο εύκολη και φτηνή. Και αυτό γιατί οι ξενοδόχοι θα χωνέψουν επιτέλους ότι οι τουρίστες δεν έρχονται πλέον για διακοπές στην βλακονησίδα μας και μια ενοικίαση της ξενοδοχειακής τους μονάδας στην κυβέρνηση για αυτό τον σκοπό ίσως τους σώσει από την χρεοκοπία.

Και για να κλείσω λέω να βάλω και πάλι τα πιο κάτω στατιστικά για να μην ξεφεύγουμε από την πραγματικότητα ακούοντας τούτους ούλλους κάθε μέρα. Οι πιο πάνω ομάδες λαμβάνουν το χρηματικό ποσό του €1.6εκ το οποίο αφορά τα επιδόματα για το μήνα Ιανουάριο και καλύπτει 1,706 περιπτώσεις από τις οποίες θα βοηθηθούν συνολικά 3,956 δικαιούχοι. Ας συγκρίνουμε το ύψος αυτών των παροχών (€1.6εκ.) με άλλα έξοδα της κυβέρνησης.
* Στο σύνολο των εξόδων της Κύπρου δηλαδή στα €7.5δις τον χρόνο που ξοδεύουμε, τα €19.2εκ (€1.6εκ Χ 12 μήνες) αντιστοιχούν σε 0.256% του συνόλου των εξόδων. 0.256% του συνόλου των εξόδων στα πιο πάνω επιδόματα.
* Από το σύνολο των €786εκ που ξοδεύουμε σε κοινωνικές παροχές τον χρόνο ποσοστό 2.4% μόνο πάει σε πολιτικούς πρόσφυγες και αιτητές πολιτικού ασύλου.
* Σε σχέση με το σύνολο των €2.45δις που ξοδεύουμε στις απολαβές των κυβερνητικών το ποσοστό των βοηθημάτων είναι 0.78%.
* Τέλος τα €19.2εκ είναι μόλις 22% του συνόλου των υπερωριών που πληρώνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι τον χρόνο (€87εκ)

Τα στατιστικά είναι για τον Ιανουάριο. Τον Φεβρουάριο το 1.6εκ έγινε.......1.7εκ και οι δικαιούχοι εκτινάχτηκαν από τους 3,956 στους.....4,003. Απαράδεχτο.

Αλλού σας τρώει τζαι αλλού κνίθεστε ρε άχάπαροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου