CYPRUS CRITIC

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Όχι πια άλλα δάκρια

Πιθανότατα πολλοί από εσάς διαβάζοντας το πιο κάτω θα πείτε καλά ρε εσύ είσαι τέλλια γάρος τζαι μαλάκας ρε. Αλλά τι να κάμω ρε παιδιά. Εφκάλαμε νάμι. Τι πρέπει να κάμω για να αποφύγω τόσους γάμους τζαι βαφτίσια. Αυτόν τον μήνα έχω σύνολο 7 γάμους και 1 βάφτιση. Λόγω ηλικίας (early thirties) είμαι καινούργιος σε αυτό το νέο φρούτο που λέγεται βαφτίσια. Η παρέα γενικά τα τελευταία χρόνια άρχισε να γεννοβολά. Άρα στην απόγνωση των γάμων τώρα προστέθηκαν και οι σπόροι. Οι οποίοι ξεπετάγονται με απίστευτη ταχύτητα και συχνότητα τον τελευταίο χρόνο. Και όλο μαθαίνω και για καινούργιους που έρχονται. Δεν λέω χαίρομαι. Να τους ζήσουν να μεγαλώσουν να τους χαίρονται. Αλλά εγώ τι φταίω;

Τώρα που κατάφερα να συνηθίσω τους γάμους πρέπει υποχρεωτικά να αρχίσω να μπαίνω και στο βαφτίσια mode. Τώρα που έμαθα απέξω και νεκατωτά το χαλί, την ταπετσαρία, τις κουρτίνες και το φαί του Hilton και του Hilton Park πρέπει να αρχίσω να μαθαίνω και το Eleon το Rancho και άλλα διάφορα μικρότερα venues που ταιριάζουν περισσότερο σε βάφτιση. Το χειρότερο όμως είναι ότι πρέπει να προσαρμόζω ανάλογα και την συμπεριφορά μου. Γιατί όπως και να το κάνουμε άλλο είναι να λένε «Α ήπιε τα μαννά του ο Critic τζαι ούλο ασκισιμάρες κάμνει» σε γάμο και άλλο να το λένε σε βαφτίσια. Τουλάχιστο ο γάμος είναι πάρτι. Τα βαφτίσια τι είναι; Που κατατάσσονται;

Δεν λέω εκτιμώ ότι κάποιος φίλος θέλει να μοιραστεί αυτή την στιγμή μαζί μου εγώ όμως που δεν έχω μωρό μπορώ; Ε δεν μπορώ. Ξεκινώντας από την εκκλησία. Τι το βουττάς τζαι βασανίζεις το ρε τράγο το μωρό τζαι επλάνταξε που το κλάμα τζαι έκαμεν μας την κκελλέ κολώκα πρωί πρωί. Λυπήθου το μωρό λυπήθου μας τζαι εμάς που έχουμε hang over που τον γάμο την προηγούμενη. Τζαι άτε πες η εκκλησία 45 λεπτά πάει. Βάλεις τις ωτοασπίδες χαμογελάς τζαι κουτσοπερνάς. Το πάρτι μετά όμως ρε παιδιά πως το χειρίζεσαι; Πείτε μου.

Γιατί πρώτα πρέπει να περάσεις να μιλήσεις του μωρού. Να του πεις «μάνα μου τζαι ταλαιπώρησαν σε σήμερα αλλά τι καλό που ήσουν τζαι εν εκλαψες πολλά» και άλλα παρόμοια. Φυσικά το μωρό μετά το μαρτύριο που πέρασε θωρεί σε με ύφος κουρασμένο εξαντλημένο και αν μπορούσε να μιλήσει πιθανότατα θα έλεγε «Μαλάκα εν σε ξέρω φύε που δαμέ τζαι πε της χαζοχαρούμενης της μάνας μου να με βάλει να πέσω γιατί εν αντέχω άλλο σήμερα».

Μετά ακολουθεί το επόμενο μαρτύριο. Εκτός από το εν λόγω μωρό στο πάρτι υπάρχουν ακόμα 345 μωρά τα οποία τρέχουν, φωνάζουν, χτυπούν, σου μιλούν και περιμένουν απάντηση, και ότι άλλο κάνουν 345 μωρά μαζεμένα. Βάλε και στην εξίσωση τον κλόουν και την μουσική χαρωπά τα δυο μου χέρια τα κτυπώ και είσαι κομπλέ.
Θέλετε και άλλα; Βάλτε επίσης στην εξίσωση ότι είσαι ο μόνος που πίνει μαζί με 2-3 άλλους singles και 2-3 άλλους απελπισμένους παπάδες αλκοόλ και είσαι μέσα. Α ναι ξέχασα. Επίσης είσαι εξόριστος στην άκρη της αυλής μαζί με τις τσουκνίδες γιατί είσαι χτιτζιάρης τζαι καπνίζεις. Εσύ και οι 5-6 που ανέφερα πιο πάνω.

Συμπέρασμα. Αν δεν κάμεις δικό σου μωρό αυτή την κατάσταση δεν την ανέχεσαι. Εν μπορείς ρε κουμπάρε όσο και να αγαπάς τους φίλους που σε κάλεσαν. Άρα αυτή η νέα εξέλιξη με τα βαφτίσια με οδηγεί στα άκρα. Πρώτη φορά νομίζω είπα καλύτερα να είχα πάει έφεδρος παρά δαμέ.
Ξέρετε όμως τι εκτιμώ; Που ένας φίλος που βαφτίζει το δεύτερο του μωρό σε λίγους μήνες μου είπε. «Μαλάκα εν θα σας καλέσω στην βάφτιση του δεύτερου να μεν σας ταλαιπωρώ». Θέκιου φιλούι μου το εκτιμώ αφάνταστα.

Ακούγομαι υπερβολικός. Δεν νομίζω. Αν δεν έχεις παιδί δικό σου (που δεν το βλέπω) όλα τα πιο πάνω σου φαίνονται εξωγήινα και πολύ μα πάρα πολύ κουραστικά. Πείτε μου αν έχω άδικο.

8 σχόλια:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=yIXlwYoOV9k

    :)

    Xwrikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχεις άδικο. Άσε που οι νέοι γονείς, εκτός από το ότι δεν έχουν άλλο θέμα συζήτησης ("περπατήσαμε", "χέσαμε", "βγάλαμε δοντάκι" κτλ), γίνονται κάποτε και ρατσιστές με τους άτεκνους: "Κάνε κι εσύ μωρό και μετά τα λέμε!"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. να καταργηθούν τα θρησκευτικά μυστήρια - μασκαράτες τζαι κανεί.

    να μείνει ο πολιτικος γάμος άτε τζαι ένα πάρτυ μετά μόνο για ενήλικες χωρίς μωρά. αν θα έσιει τζαι μωρά να γίνεται πάνω στα βουνά - όι σε κέντρο -που έσιει πλάτσα. να έσιει τζαι αιώρες άμα πιεις πολλά να κόφκεις τζαι κανένα κουρίν.
    ή μπιτς πάρτυ, με τα μαγιό τζαι τα φλι φλο.
    τα πεθθερικά που εν να έχουν παράπονο πάσιν μονοι τους ξενοδοχείο τζαι μεινίσκουν τζαι την νύχτα να το γιορτάσουν!

    λύση: εν πάεις. βρίσκεις τον φίλο σου στην μπυραρία τζαι διάς του το φακελλούιν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά καλός ο Κάρλιν.

    @ disdaimona and anonymos…μετά από κάποια φάση αν είσαι άτεκνος από επιλογή και όχι από συνθήκη (δεν μπορείς) τότε είσαι ανώριμος τζαι πελλαρίζεις. Αν είσαι δε και ελεύθερος και νυχτοπερπατάς μπορεί μερικοί να μην σε κάνουν και παρέα.

    Να μεν πάεις δυστυχώς πολλοί το παρεξηγούν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι το μωρό τους δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα και στην δική σου ζωή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φίλε κατάλαβαίνω σε για τα βαφτίσια, εν επέρασεν τζιαι πολύς τζιαιρός που ήμουν εγώ χωρίς κοπελλούθκια σε αντίστοιχες "εκδηλώσεις". Κατ' αρχήν, ήντα πάεις εκκλησιάν; Είσαι μαζόχας; Δεύτερον, να θθυμάσαι πάντα ότι εμείς οι παντρεμένοι με κοπελλούθκια (μεγάλε Αλ Μπάντυ!) πάντα θα ζηλεύκουμεν τους ανύπαντρους ή παντρεμένους χωρίς. Οπότε στα βαφτίσια προσπάθα να στήνεις παρεούες με αδρώπους, διότι οι αδρώποι (ακόμα τζιαι ο τζιήρης του "νεοφώτιστου") ποττέ έθθα αρκέψουν τες κουβέντες περί κοπελλουθκιών αν δεν έσιει γεναίκαν (-τζιες) στην παρέα. Τζιαι στέλλε την Κριτι-κούλα για αντιπερισπασμό να χαριεντιστεί με τα μωρούθκια. Αλλά πρόσεχε γιατί εν έτσι που κουρτίζουνται τζιαι αθθυμούνται το σχετικό..ρολόϊ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μα γιατί νομίζεις ρε Μιχάλη ότι η Κριτικούλα πάει να χαριεντιστεί; Ιντα παίζει να εν τζαι σιρότερη που μένα.
    Να μεν σου τύχει όμως μεταμόρφωση φίλου σε σπάστικ μπαμπά....Μόνο τούτο σου λαλώ. Να φκείς για μπυρούδες τζαι μάππα τζαι να σου λαλεί για τα κοτσιράκια του γιού του. Δράμα φίλε μου....
    Όσον αφορά την εκκλησία έχεις δίκαιο. Κομμένη νομίζω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 1. Den pas ekklhsia
    2. Xenyxtas thn nyxta prin pineis kai koimasai arketes wres oses xreiazontai gia na xypnhseis se ekeino to oriako shmeio opou exeis arketo alcool sto swma na sou dwsei w8hsh na shkwsteis kai na nty8eis alla arxhses na pianeis to level tou fytou etsi wste na emfanisteis sta baftisia prostateumenos me to peplo fytoukliashs to gnwsto (I am alive and breathing but I am not functioning).
    3. Kaneis emfanish meta pou tha katsou oloi gia fai, ta xarientismata mana mou kai xarw se exoun teleiwsei, to mwron epotzimh8hken o papas
    kai h mama eshyllobarethikna tis tokkes. Dineis fakelo kai pas sto trapezi sou.
    4. Gemwneis to piato sou bounari opws ton xwrkato auto oxi mono tha sou kerdisei polytimo xrono alla tha boh8hsei to aima na paei sto
    stomaxi endynamwnontas thn fytoukliash
    5. Thwreis ton clown san trweis thwresi nomizeis oti ekames magic mushrooms. Free acid trip filoui mou.
    6. Pianeis thn mpyra sou, bazeis gyali, bgaineis exw, tylieis tsigaraki kai apolambaneis stigmes hremias sth gwnia.
    7. Pianeis thn Coulla pou to sheris (pou sigoura exei akolou8hsei ta bhmata 1 ews 6 pio panw) kai laleis: Na mas sygxwresete alla prepei na fygoume giati eimaste kourasmenoi, exoume oikogeniakh synaxh,egennhsen o kattos mou (o gay) kai feugetai.
    8. Spiti, kanape aircondition ypnakos full and content

    CP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. paphos car hire tried to play Russia, and
    a scale and polish at least every 6 months.

    My web-site - car hire paphos cyprus

    ΑπάντησηΔιαγραφή