CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Εφκάλαν το κουρπάτζι

Ο kinky και σεξουλιάρης υπουργούλλης έβγαλε το μεγάλο και μακρύ μαστίγιο του και άρχισε να βιτσιάζει.
Αχ καλέ σταμάαατα.
Σταμάαατα καλέ. Τρελό αγόρι ναζιάρικο και σέξι. Μην είσαι τόσο μα τόσο σκληρός.
Μα τι μέτρα είναι αυτά που πήρες σκληρό τρελό αγόρι; Μα τι μέτρα είναι αυτά;
Μα γιατί είσαι τόσο σκληρός υπουργούλλης; Τι σου κάνανε οι καημένοι οι κυβερνητικοί και τους συμπεριφέρεσαι με τέτοια σκληρότητα;
Ε; kinky αγοράκι τρελό;

Και επειδή τα μέτρα σου είναι τόσο μα τόσο σκληρά, σαν παλούκι, σαν κουπί, σαν κατάρτι πλοίου ένα πράμα, είπα να τα σχολιάσω. Ένα ένα. Είπαμε είναι τόσο σκληρά που αξίζουν μιας λεπτομερέστατης ανάλυσης.

Συγκράτηση δαπανών
1. Κατάργηση αχρείαστων ημικρατικών οργανισμών, όπως προαποφασίστηκε από το Υπουργικό (Κυπριακός Οργανισμός Γάλακτος, Συμβούλιο Ελαιοκομικών Προϊόντων, Συμβούλιο Πατατών). Κατάργηση επίσης του ημικρατικού οργανισμού πιάστο αυκό τζαι ξιούριστο και του Συμβούλιο ορθού κνησίματος
2. Κατάργηση των κενών θέσεων στο Δημόσιο με ανώτατο όριο στις εξαιρέσεις. ΟΟΟ...Μπράβο τεράστιο βήμα. Κατάργηση κενών θέσεων. Είναι κάτι όπως το κλάνω μέντες ή το χέσε ψηλά και αγνάντευε.
3. Υιοθέτηση λόγου 1-4 μεταξύ προσλήψεων και αφυπηρετήσεων για μείωση του αριθμού των υπαλλήλων κατά 5.000 σε 5 χρόνια. Κάτι πάει να γίνει. Καλό μέτρο με μακροχρόνια αποτελέσματα. Τώρα τι γίνεται;
4. Εφαρμογή της εναλλαξιμότητας. Α μπράβο. Να δούμε αν αυτός που τα ξύνει στο υπουργείο οικονομικών μπορεί να τα ξύσει εξίσου καλά και στο υπουργείο Γεωργίας. Παράδειγμα είπα.
5. Μείωση των υπερωριών κατά 5% φέτος και ακόμα 20% του χρόνου. Εσσσίστης
6. Διαμόρφωση σεναρίων για μείωση των κλιμάκων για τους νεοεισερχόμενους. Το ίδιο σχόλιο με το 3
7. Διάλογος για την ΑΤΑ. Ναι όι να βραχνιάσετε που τον πολύ διάλογο. Είμαστε σοβαροί ρε; Εν μέτρο ο διάλογος; Μα έννα μες παντρέψετε με άθρωπο ρε εσείς. Αν επιτρέπετουν φυσικά στην άκρως προοδευτική μας κοινωνία.

Συνταξιοδοτικό:
1. Ένταξη των νεοεισερχομένων στο Ταμείο Συντάξεων των Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ασσσιοϊλε. Μα σοβαρά ρε!!! Έννα πληρώνουν για την σύνταξή τους δηλαδή;;; Ουάο.
2. Διόρθωση του υπολογισμού σύνταξης και εφάπαξ με βάση τους τελευταίους 30 μήνες και όχι τον τελευταίο μισθό. Μμμ. Μάλιστα. Δηλαδή την προαγωγή τώρα έννα πρέπει να την πιάνει 30 μήνες πριν την αφυπηρέτηση για να έχει effect στην σύνταξη.
3. Μερική συνεισφορά των υφιστάμενων υπαλλήλων του Δημοσίου. Τι σημαίνει μερική; Εξηγάτε μου να καταλάβω. Τώρα δηλαδή που θα είναι μερική η συνεισφορά εγώ πρέπει να νιώθω λίγο λιγότερο μαλάκας από πριν. Μαλάκας μεν λιγότερο δε; Thanks. Appreciate
4. Αναπροσαρμογή της συνεισφοράς στο ταμείο για χήρες και ορφανά. ;;;;;; Η χήρα με τα τρία ορφανά που παίρνουμε επ όμου και πάμε για πικνικ
5. Κατάργηση της αυτόματης αναπροσαρμογής των υφιστάμενων συντάξεων μετά από τις γενικές αυξήσεις. Άτε να δούμε

Κοινωνικές Παροχές:
1. Συμφωνία μέχρι τον Σεπτέμβριο για τη στόχευση κοινωνικών παροχών και επιδομάτων. Δηλαδή κομμένο το Πασχαλινό επίδομα σε όλους τους συνταξιούχους για να πιάσουμε ψήφους σύντροφε;
2. Διόρθωση του συστήματος δημοσίων βοηθημάτων μέχρι το τέλος του έτους. Πολύ συγκεκριμένη πρόταση αυτή.

Αύξηση των Εσόδων:
1. Συζήτηση των προτάσεων (πχ. φοροδιαφυγή) του Συνδικαλισμού. Μπλα μπλα μπλα
2. Χρήση των σημερινών τιμών για τη φορολόγηση ακινήτων, μαζί με αναθεώρηση των φορολογικών συντελεστών. Την κότσινη Πέφτη. Έχει 2 χρόνια που το ακούμε. Με effect το 2035.
3. Εισαγωγή κλιμακωτού τέλους για όλες τις εγγεγραμμένες εταιρείες. Ο μα τι έγινε το σούπερ πλάνο με τα 1,000 ευρώ φόρο σε όλους. Ήταν ίσως πολύ μογγόλικο; Η θα το εφαρμόσετε και αυτό;
4. Εισαγωγή φορολογίας επί του οφέλους από την αλλαγή πολεοδομικών ζωνών. Κανένα σχόλιο.

Γενικά πρέπει να παραδεχτώ ότι ορισμένα είναι μέτρα προς την σωστή κατεύθυνση. Μέτρα που ίσως μειώσουν το κόστος μισθών και συντάξεων των δημοσίων υπαλλήλων. Θα μειώσει επίσης και τον συνολικό τους αριθμό. Ναι ωραία.
ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΟΜΩΣ. Τωρά τι κάμνουμε. Εγώ περίμενα κάτι δραστικό. Να τους πείτε κοπέλια. Εκάμαμε τα ΣΚΑΤΑ. Έχουμε έλλειμμα 500 εκατομμύρια το πρώτο πεντάμηνο του χρόνου αντί 200 πέρσι. Εφτάσαμε το έλλειμμα στο 2.71%/ΑΕΠ αντί για 1.15%/ΑΕΠ πέρσι (ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ) ενώ λέγαμε στον προϋπολογισμό ότι θα το μειώσουμε. Ναι τα κάναμε ΣΚΑΤΑ για αυτό δεν έχει για 2 χρόνια ΑΤΑ, προσαυξήσεις, αυξήσεις και προσλήψεις και βάζουμε σε άμεση ισχύ την εναλλαξιμότητα. Μετά βλέπουμε. Τζαι αν θέλετε απεργήστε. Εν έσιει τίποτε.

Δεν έχουμε όμως τα καρυδάκια ε; Είναι εμφανέστατο. Ε κάτσε τώρα και περίμενε το ΔΝΤ να σε σπονσάρει σε 6 μήνες γιατί δεν θα βρίσκεις τα λεφτά από την αγορά.
Δεν είμαστε καλά. Καθόλου καλά. Ζουν σε άλλο πλανήτη. Ίσως στον πλανήτη όπου τα λεφτά της μονόπολης μετρούν για κανονικά; Δεν ξέρω.

9 σχόλια:

  1. Εκαταφεραν τζαι εκαμαν μας οι κυβερνοντες να καρτερουμεν ποτε να ερτει το ΔΝΤ τζαι η Τροικα να μας αναλαβουν να πνασουμεν πο λοου τους.

    Ατε με το καλον να μας διορισουν τζαι εναν υπατον να πνασουμεν που λοου τους τελεσιδικα.

    Το χαζιν ενει πως νομιζουν οτι ο κοσμος ακουει σαν κατι φοητσιαρικο το ΔΝΤ τζαι την τροικα θωρουμεν τους σαν του σωτηρες μας που θα μας γλυτωσουν απο την ανικανοτηταν τους τζαι την μασαν που καμνουν.

    Xwrikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έπρεπε να φκάλουν πρώτα κελεπσιέδεςγια τους μακρυσιέρηδες, μετά μια ππάλα για κοψίματα ούλλων των περιττών (ότι εν παραπάνω) τζιαί στο τέλος το κουρπάτζιη για όσουν εν συνεργάζζουνται τζιαί βάλλουν 200 όρους για να συνεισφέρουν τζιαι τζιείνοι ότι έχουν χρέος (τζιαι για όσους τζιαί όσες άμαν τες αρπάσσουν ανάφκουν τζιαι καταβρίσκουν την)!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μετά την μερική τύφλωση που έπαθα από το σχόλιο του χωρικού, απλά ενα σημείο.

    στην παράγραφο για την μείωση των δαπανών, το σημείο δύο για την κατάργηση των κενών θέσεων νομίζω πως το υποτίμησες λλίον.

    κατάργηση των κενών θέσεων σημαίνει εμμέσως πλην σαφώς σταδιακή παγιοποίηση στην σκάλα ανέλιξης/προαγωγών/αυξήσεων.

    ενεν απλά, κόφκουμεν τους νέους μισθούς. σημαίνει πως σε μιαν υπηρεσία, εν μπορεί ο κατώτερος να γίνει ανώτερος γιατί εν θα προσληφθεί κανένας για να κάμει τη δουλειά του κατώτερου.

    που σημαίνει σε λεφτά παααρα πολλά ευρουλλάκια τούτον άμα σκεφτείς σε ποοοοσα ευρουλλάκια μεταφράζουνται οι κλιμακες σε τοοοοσες υπηρεσίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Disdaimona
    κατάργηση των κενών θέσεων σημαίνει εμμέσως πλην σαφώς σταδιακή παγιοποίηση στην σκάλα ανέλιξης/προαγωγών/αυξήσεων.

    ενεν απλά, κόφκουμεν τους νέους μισθούς. σημαίνει πως σε μιαν υπηρεσία, εν μπορεί ο κατώτερος να γίνει ανώτερος γιατί εν θα προσληφθεί κανένας για να κάμει τη δουλειά του κατώτερου.


    Μπορεί να έχω τζαι λάθος, διόρθωσμε αν γνωρίζεις περισσότερα επ' αυτού, αλλά έχω την εντύπωση ότι η προαγωγή (να γίνει ο κατώτερος ανώτερος δηλαδή όπως το θέτεις) έshει να κάμει ΜΟΝΟ με τα χρόνια υπηρεσίας. Άμαν συμπληρώσεις τα απαραίτητα χρόνια, θα πιάσεις τες καθορισμένες προσαυξήσεις και θα ανεβείς στην καθορισμένη κλίμακα. Είτε προσλάβουν "κατώτερο" σου είτε όι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όχι critic. Οι προαγωγές δεν γίνονται αυτόματα. Δημοσιεύονται και γίνονται αιτήσεις, interveiws κτλ για να αποφασιστούν.

    Νομίζω σύγχισες τις προαγωγές με τις προσαυξήσεις, που είναι 2 διαφορετικά πράματα.

    Δρακούνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Disdaimona: Αν είναι όπως το λες τότε υπάρχει θετικό μακροχρόνιο αποτέλεσμα και ίσως να το υποτίμησα.
    Παρόλα αυτά δεν παύει να είναι και αυτό μακροχρόνιο.

    @ Δρακουνα: Αν λες για τα 2 χρόνια που έγραψα στο τέλος εννοώ να κοπούν οι προσαυξήσεις. Εκεί νομίζω είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα και λιγότερο στην ΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Na metaferoume tis oikonomies mas sto exwteriko? h en xwrka8kio yperbolh?

    CP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άποψη μου βαλτα σε καμιά τράπεζα ξένων συμφερόντων με branch στην Κύπρο. Εχει Barclays, RCB…Έχει διάφορες...
    Εν έσιει χωρκαθκιο σε έτσι θέματα. Ιντα έννα κάτσεις να τους ακούσεις ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας όπως ελαλούσαν το 99 για να μεν πουλήσει ο κόσμος μετοχές και επουλούσαν τζείνοι μυστικά πας την ράσιη μας!!!!
    Ένα απλό τρανσφερ ένει και στο κάτω κάτω αν δεν γίνει τίποτε παίρνεις τα πίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάντως η αγορά εν έσιει μετρητά προφανώς. Εν ευκαιρία αν έσιετε να τα "σπρώξετε" κάπου παρά να τα συνάετε για τες σπουδές της κόρης, προσεκτικά βέβαια.
    Κοντά στο πατρικό μου πουλά ο εργολάβος σπίτι μαζί με τη γη όσα εδώκαμεν με τους δικούς μου απλά να ανακατασκευάσουμε το δικό μας.
    Επίσης, γουστάρω που ούλλοι οι τεχνίτες/ υδραυλικοί/ ηλεκτρολόγοι κ.λ.π. μόλις τους πιάσεις τηλ. τσακκίζουνται να σε εξυπηρετήσουν, ότι μαλακία τζιαι να θέλεις. Που τζιαιρός, εν καιρό φούσκας των ακινήτων, που άμα έβρισκες κανέναν στο τηλέφωνο μόνο που εν σε εξιτιμάζαν πριν σου κλείσουν ραντεβού σε θκιό μήνες, όταν φυσικά θα είσιες πλημμυρίσει/ πνιεί που τες διαρροές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή