CYPRUS CRITIC

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Κολοκτύπα-Γλαύκε

Το πιο πάνω μαλάκιο-οστρακόδερμο, η κολοκτύπα, είναι η νέα μόδα στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης. Αντικατέστησε τον αστακό σε πολλά πιάτα γιατί ουσιαστικά είναι πιο φτηνό. Είναι εύγευστο και παίρνει την ονομασία του γιατί κτυπά το κεφάλι του με τον κώλο του όταν απειληθεί. Έτσι μου είπαν τουλάχιστον.

Γιατί την αναφέρω την κολοκτύπα; Γιατί θέλω να δω τον Γλαύκο Χατζηπέτρου σε ρόλο κολοκτύπας. Να πορτοκλωτσά τζαι να φακκά πάνω κάτω. Να διά κλωτσιές του κώλου του τζαι της κελλές του τζαι να σπαρταρά όπως το αχταπόϊ που το κακό του. Γιατί;

Γιατί το δημοσιονομικό έλλειμμα τους πρώτους έξι μήνες του 2011 ανήλθε στα €637.2 εκ. που αντιστοιχεί σε 3.47% του ΑΕΠ έναντι ελλείμματος €329.1 εκ. ή 1.89% του ΑΕΠ πέρσι. Η κυριότερη κατηγορία εξόδων, οι μισθοί και τα ημερομίσθια, αυξήθηκαν κατά 3.9% ή €34.3 εκ. στα €904.4 εκ. από €870 εκ πέρσι. Επίσης οι πληρωμές του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων αυξήθηκαν κατά 5.3% ή €31.6 εκ. φθάνοντας τα €623.2 εκ. από €591.6 εκ. την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2010.

Και παρόλα αυτά ακούτε ρε τι λέει το άτομο που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται τα συμφέροντα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΠΑΣΥΔΥ λέει είναι διατεθειμένη να ρίξει νερό στο κρασί της όσον αφορά την ένταξη των νεοεισερχομένων στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης συζητά και το μέτρο για μείωση των ετήσιων προσαυξήσεων όλων των κλιμάκων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα για τους νεοεισερχόμενους. Απορρίπτει ωστόσο τα πλείστα μέτρα για τους υφιστάμενους υπαλλήλους!!!!!!!!!!! Μα αντιλαμβάνεστε τι λέει;
Θέλει βασικά να προσλαμβάνονται νέοι υπάλληλοι με χειρότερους όρους εργοδότησης από αυτούς που ισχύουν για τους υφιστάμενους υπαλλήλους. Αυτοί θα δουλεύουν και θα πληρώνουν τα αυξημένα προνόμια του ιδίου και των δικών του!!!!!!!.

Goddamn. Φοβερό ε;
Και το πιο εντυπωσιακό είναι ότι μας το αμολά με μια φυσικότητα και με θράσος απειλεί ότι θα βγει στους δρόμους γιατί δεν τον συμβουλεύτηκαν πριν εισηγηθούν τα μέτρα. Πως να σε συμβουλευτούν ρε και τι να συζητήσουν μαζί σου όταν άλλο που μια μαλακία εν λαλείς; Α;

Για αυτό σας λέω περάστε τα προτεινόμενα μέτρα τώρα. Και όχι μόνο αυτά και άλλα πρόσθετα και πιο σκληρά και αφήστε τον κολοκτύπα στο άθλημα του.

5 σχόλια:

  1. Δεν αρνούμαστε, είπε ο κ. Χατζηπέτρου, να συνεισφέρουμε όσα χρειάζονται αλλά την ίδια στιγμή ζητούμε να συνεισφέρουν όλοι.

    ''Συγκυριακά δεν θα δεχτούμε να καταργηθούν κατακτήσεις της τελευταίας τεσσαρακονταετίας . Ούτε επίσης θα δεχτούμε η νέα γενιά των δημοσίων υπαλλήλων επειδή σήμερα ή τα επόμενα δύο χρόνια θα υπάρχει κρίση ότι θα υπηρετήσουν για τα επόμενα 30 ή 40 χρόνια με τους όρους εργοδότησης της προηγούμενης εικοσαετίας'', συμπλήρωσε.

    Κληθείς να σχολιάσει το έλλειμμα στο συνταξιοδοτικό βάση της μελέτης που έχει γίνει, είπε πως ''αυτή η μελέτη δίνει λανθασμένες εντυπώσεις, δεν υπάρχει ταμείο, υπάρχει υποχρέωση του κράτους έναντι των μισθωτών της και είναι ο υπολογισμός των επιδομάτων που θα πρέπει να δοθούν στην δεδομένη στιγμή''.

    Πρόσθεσε πως ''έγινε μια μελέτη με βάθος χρόνου τα επόμενα 75 χρόνια ώστε να αποθάνει και ο τελευταίος που είναι δυνατό να πάρει σύνταξη''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαχανάκι Βρυξελλών3 Αυγούστου 2011 στις 9:03 μ.μ.

    Εμάθαν το κόλπο που την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όταν έγινε αναθεώρηση των όρων εργασίας των κοινοτικών υπαλλήλων, οι(κατά πολύ) δυσμενέστεροι όροι μπήκαν σε ισχύ μόνο για νέους υπαλλήλους. Η αναθεώρηση εφαρμόστηκε την 1 Μαϊου 2004 - άρα εφάν την μόνο οι υπάλληλοι από τα νέα κράτη μέλη.

    Γιατί να πάει πίσω που τους Ευρωπαίους ο Γλαύκος, ε, ε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μαλάκυνση δηλαδή είναι χαρακτηριστικό και των Ευρωπαίων κυβερνητικών συντεχνιακών. Γιατί να κόψει πίσω ο Γλαύκος δηλαδή. Α; Α;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λαχανακι Βρυξελλών4 Αυγούστου 2011 στις 10:36 π.μ.

    Mais oui, mon vieux.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχει και επίσημα ξεφύγει πλέον το επίπεδο του blog αλλά και των αναγνωστών του. Σχόλια στα γαλλικά. Με χαροποιεί αυτή η εξέλιξη ιδιαίτερα. :) :) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή