CYPRUS CRITIC

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Το άντι-καρναβάλι weekend

Τι πελλάρα τούντο κυπριακό καρναβάλι. Τι κατάντια. Τι τέλεια που ήταν η Λευκωσία τούντες 3 μέρες. Όφκερη ήσυχη με τα περισσότερα παναϊρκα να έχουν πάει στην Λεμεσό.

Προσωπικά εγώ δεν είμαι καθόλου φάν του καρναβαλιού της Λεμεσού. Αλλά και γενικά την Λεμεσό δεν την επισκέπτομαι συχνά. Πόσο μάλλον τούντο σαββατοκυρίακο. Sorry my Limassolian friends. Αναγνωρίζω ότι έχει πολλά ωραία η πόλη σας. Πολλά και καλύτερα από την Λευκωσία. Όπως καλύτερα εστιατόρια, καλύτερα clubs, παραπάνω nightlife και άλλα πολλά. Αναγνωρίζω τα πιο πάνω τζαι καταλάβω γιατί κάποιου μπορεί να του αρέσκει. Εμένα όμως χωρίς παρεξήγηση έννεν πολλά του γούστου μου. Το nightlife ας πούμε θεωρώ το πολλά προσποιητό τζαι τάχα. Πολλά bling που λένε και στο Αμέρικα. Σε τούτο φυσικά εβοηθήσαν πολλά τζαι οι Ρώσοι. Οϊ πως εθέλαμεν δηλαδή τζαι πολύ κούντημα εμείς οι κυπράιοι για να το παίζουμε Ονάσηδες στο Dolce. Όσο για τις καλοκαιρινές εξορμήσεις επίσης τις αποφεύγω γιατί η θάλασσα της Λεμεσού.....Ε πως να το κάμουμε έννεν τζαι η καλύτερη. Προτιμώ πισίνα.

Άρα ειδικά τούντο σαββατοκύριακο επέρασα το στην μιζέρια της Λευκωσίας. Τζαι μια χαρά ήταν. Το Σάββατο έμεινα σπίτι μου με την τηλεόραση μου για να βεβαιωθώ ότι θα αποφύγω τους καρνιβαλιστές οι οποίοι ξέμειναν στην πρωτεύουσα γιατί δεν έβρισκαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο της Λεμεσού.
Πραγματικά όσο άκυρο τζαι αν θεωρώ το διήμερο του καρναβαλιού στην Λεμεσό με τον ρετρό βασιλιά καρνάβαλο τόσο χειρότερο είναι στην Λευκωσία. Τα νυχτερινά κέντρα κάμνουν κάτι μισοπροσπάθειες να μπούν στο κλίμα, ενώ όσοι ξεμείνουν στην πρωτεύουσα νιώθούν την ανάγκη να αποδείξουν ότι κάτι γίνεται τζαι δαμέ τούντο weekend.

Αλλά η προσπάθεια κάθε άλλο παρά πετυχημένη ένει. Δηλαδή έλεος ρε κουμπάρε. Τι κάμνεις ρε φιλούι μου πας τον Σσίρο με το τάγκα. Τζαι εσού ρε παλικάρι μου τι κάμνεις ντυμένος ξανθή μες την κάσια του φορτηγού να ψήνεις σούβλα. Είπαμε οκ έσιει χάζι αλλά έννεν έτσι το καρναβάλι. Έννεν τούτος ο σκοπός. Δηλαδή στο Ριο έτσι ένει; Στην Βενετία έτσι ένει; Έστω στην Πάτρα έτσι ένει; Το καρναβάλι έν τζαιν διαγωνισμός απού ντυθεί πιο μαννός τζαι κάμει την μεγαλύτερη αρφοσύνη.

Για αυτό τζαι εγώ σπιτούι μου. Και το μεσημέρι της Κυριακής εκδρομή στο βουνό όπου συνάντησα τον σημαντικότατο αριθμό των ΜΗΔΕΝ καρναβαλιστών. Excellent. Και την νύχτα της Κυριακής στην ήσυχη Λευκωσία κανονίσαμε με παρέα να πάμε σε γνωστή μπυραρία που αποφεύγει τέτοιου είδους πελλάρες τζαι να κατεβάσουμε με την ησυχία μας 3-4 pints τζαι να πούμε τες μαλακίες μας.

Ελπίζω να περάσατε τζαι εσείς τόσον ωραία.

5 σχόλια:

  1. Άσε αναγκάστηκα να πάρω τα αχαπαρίδια στην παρέλαση τζιαι έπαθα αναφυλαξία. Τοσο χωρκαθκιό μαζεμένο σε ένα τόπο είχα να δω.. που πέρσι.
    Ετσι μέρες έρκεται μου να κάμω το πλεον απονενοημένο διάβημα τζιαι να μετακομήσω Λευκωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πότε έγραψα τούντο κείμενο και δεν το πήρα πρέφα;

    Να συμπληρώσω επίσης, (σ' αυτά που λες για το dolce και τα λοιπά), ότι όσο χρήμα και να πέσει, η Λεμεσός πάντα παραμένει όπως ήταν η Λευκωσία πριν 10 χρόνια (ό,τι χρονιά και να 'χουμε). Σόρρι, προσπαθώ να το βλέπω θετικά, αλλά όποτε πάω αυτά διαπιστώνω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @Αχάπαρη: Πάντως το σίουρο ένει ότι ξενοδοχείο έννα έβρεις εύκολα τζαι φτηνό μάλιστα έτσι μέρες. Μεγάλη κατάρα πάντως να πρέπει να θωρείς τον βασιλιά καρνάβαλο κάθε χρόνο.

    @Αντί-Χριστος: Κοίτα ούτε εγώ πάω συχνά Λεμεσό. Αλλά πρέπει να παραδεχτούμε ότι όσο αφορά services ξενοδοχεία εστιατόρια κτλ εν πολλά πιο μπροστά πλέον που την Λευκωσία.

    Έναν απλό παράδειγμα πήαινε σε ένα γάμο στην Λεμεσό τζαι μετά σύγκρινε το ξενοδοχείο με το service σε γάμο στα κλασσικά Λευκωσιάτικα Hilton και Hilton Park... Καμία σύγκριση.

    Αλλά όπως είπα τζαι στο ποστ μου παρόλα αυτά η Λεμεσός είναι too bling για το γούστο μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nai giati katalavei o anti-hristos pou epie Verolino tzai efkalen to skarto.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε οι τζαι σκάρτο το Βερολίνο...Μιλούμε για την απόλυτη πόλη σε όλα.. Ιστορία, κουλτούρα, νυχτερινή ζωή τα πάντα. Το ΑΠΟΛΥΤΟ destination…Τέλειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή