CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Πάσχα rulzzz…Not

Φέτος λέω να κάνω σωστό Πάσχα. Ναι θα κάνω σωστό Χριστιανικό Πάσχα. Όχι μαλακίες όπως πέρσι. Γιατί πέρσι με τιμώρησε ο θεούλης που ήμουν αμαρτωλός. Ναι βέβαια. Αφού πέρασα το Πάσχα μου με μπριζόλες ενώ οι άλλοι ενήστευκαν, με ρούμι ενώ οι άλλοι κοινωνούσαν και με life of Brian ενώ οι άλλοι εβλέπαν Jesus of Nazareth.

Φέτος είπα όμως να το παίξω διαφορετικά. Να πρωτοτυπήσω. Έννα πάω σε μουσουλμανική χώρα Πάσχα τζαιρό. Ενι ξερω αν σε αφορίζει ο Tommy B όταν κάμεις τέτοια αμαρτία αλλά αν αφορίζει πέτε του please να κοπιάσει.

Τι γλυτώνεις άμαν φύγεις Πάσχα; Πρώτα από όλα την μιζέρια. Την μιζέρια της μεγάλης Παρασκευής και του ακόμα πιο μεγάλου Σαββάτου. Την μιζέρια του σπιτιού γιατί ούλλα εν κλειστά. Την μιζέρια του να πρέπει να τζοιμηθείς που τες 11:00 γιατί εν έσιεις τίποτε να κάμεις ή να δεις στην τηλεόραση.

Γλυτώνεις επίσης τον επιτάφιο και την περιφορά. Το πιο σημαντικό όμως εν ότι γλυτώνεις την Ανάσταση τζαι τες πομπάρτες τες οποίες by the way σιέζεται τες πολλά η Κούλλα (Criticoulla). Φυσικά να πάω ανάσταση έσιει που πριν τες φασαρίες του 63 αλλά πάλε ενοχλεί με ακόμα τζαι τζείντο τηλέφωνο που την Κριτικομάνα η οποία μουρμουρά γιατί εν θα πάω μαζί της και τι αμαρτία που ένει.

Γλυτώνεις την Κυριακή του Πάσχα όπου υποχρεωτικά πρέπει να παραστείς στο οικογενειακό τραπέζι. Κάτι όπως το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Εν τα 2 τραπέζια τον χρόνο που τζαι να φακκάς κουρτουμπέλλες εν τα γλυτώνεις.

Μαζί με αυτό έρχονται και οι κλασσικές συζητήσεις για την νηστεία και άλλα ωραία του τύπου «οϊ κουμπάρε καλό το λουβί τζαι το ψάρι αλλά σαν το αρνούι εν έσιει» και όπως «ξέρουν ολάν οι καλάμαροι να κάμνουν το αρνί; Ολαν σαν την σούβλαν εν έσιει όϊ σαν τζείνους που κάμνουν μου ιμίσσι μου οβελίαν. Άτε ολάν που δαμέ». Καλά θκειέ ότι πεις.

Στα συν της μέρας είναι φυσικά το αρνάκι το οποίο ο Κριτικοπαπάς κάμνει το σιελέν και στα πλην τυχόν ατυχήματα μετά από την υπερκατανάλωση κρέατος και μπύρας. Μάλιστα συμβαίνουν και αυτά. Σε εμένα ευτυχώς ακόμα αλλά μάλλον από τύχη θα έλεγα.

Γλυτώνεις επίσης την μιζέρια της Δευτέρας και Τρίτης του Πάσχα οι οποίες είναι μεν αργίες αλλά εν κοτσηροαργίες. Βαρετές και χωρίς νόημα. Καμία σχέση ας πούμε με το boxing day το οποίο φακκά της Δευτέρας του Πάσχα πας τα καλαμορούθουνα.

Αυτά λοιπόν καλά να περάσετε τες γιορτές. Δώστε του τράουλλου τους χαιρετισμούς μου όσοι θα πάτε και θα σας πω τις λεπτομέρειες για το ταξιδάκι μου ξωπασκα.

1 σχόλιο: