CYPRUS CRITIC

Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

Ο νέος εθνάρχης


Πως νιώθει πραγματικά ένας λαός όταν διοικείται από κλέφτες; Όπως νιώθει φαντάζομαι και ο Ελληνικός λαός τώρα. Πως νιώθει όμως ένας λαός όταν διοικείται από έναν τυφλωμένο ανίκανο; Όπως νιώθει μάλλον ο Κυπριακός λαός τώρα.
 
Έβλεπα την συνέντευξη του ανίκανου την Παρασκευή και δεν μπορούσα να αρθρώσω λέξη. Και όχι δεν είμαι φανατισμένος. Δεν ψηφίζω καν κόμμα στις βουλευτικές. Γενικά δεν ψηφίζω στις βουλευτικές τέλος. Εκτός και αν ξεπεταχτεί κανένας ανεξάρτητος της προκοπής. Άρα δεν πιστεύω ότι είμαι φανατισμένος.
 
Μάλιστα για τον συγκεκριμένο πρόεδρο είχα ελπίδες πριν 4 χρόνια. Μου φαινόταν ειλικρινής και δίκαιος αν και η ιδεολογία του δεν είναι του γούστου μου. Πίστευα ότι ίσως κατάφερνε να μας βγάλει από το τέλμα και το περιθώριο που μας είχε βάλει ο προκάτοχος του.
 
Αλλά όλα αυτά έχουν καταρριφθεί προ πολλού. Ο τύπος εξέφυγε. Τον παρακολουθούσα την Παρασκευή και σκεφτόμουν ξανά και ξανά πόσο μαλάκας θα ένιωθα αν τελικά τον ψήφιζα. Ευτυχώς έλεγα που δεν πέρασε ο Παπαδόπουλος δεύτερο γύρο γιατί θα αναγκαζόμουν να το κάνω! Γιατί τότε μεταξύ Παπαδόπουλου και Χριστόφια έβλεπα Χριστόφια. Τώρα η μόνη διέξοδος θα ήταν η αυτοκτονία.
 
Πόσο πραγματικά ΜΑΛΑΚΑΣ θα ένιωθα αν τον ψήφιζα. Και πόσο διαφορετική θα ήταν τώρα η Κύπρος αν πρόεδρος ήταν ο Κασουλίδης. Ας όψεται όμως το ΔΗΚΑ (Δημόσιο Καμπαρέ) με τα συμφέροντα του αλλά και το ΔΗΣΥ με τις πατριωτικές του παπαριές και τα γλειψίματα στους παπάδες που έστειλαν πολλούς φιλελεύθερους ψηφοφόρους προς τον ανίκανο.
 
Μέσα σε ενάμιση ώρα που λέτε ο σύντροφος απέδειξε και πάλι ότι έχει ξεφύγει εντελώς από την πραγματικότητα. Μέσα σε ενάμιση ώρα πρόλαβε να κατηγορήσει συνεργάτες όπως ο Σιαρλή, ο Καζαμίας, να ειρωνευτεί πρώην συνεργάτες όπως ο Βασιλείου αποκαλώντας τον αποτυχημένο οικονομολόγο αλλά και να τον ειρωνευτεί και σαν πουλλαόφωνο («προσθέτει την φωνούλα του»). Επίσης πρόλαβε να αποποιηθεί και πάλι κάθε ευθύνης για το Μαρί.
 
Κατάφερε επίσης να μας πει ότι δεν χάθηκε και ο κόσμος αν δεν πάρουμε τον στόχο του δημοσιονομικού ελλείμματος, να καρφώσει και πάλι τον διοικητή της κεντρικής αλλά και να κατηγορήσει τις τράπεζες για όλα τα κακά που βρήκαν την οικονομία μας. Κατάφερε επίσης να καθησυχάσει όλους τους κυβερνητικούς ότι «οσο είμαι εγώ πρόεδρος» δεν θα αγγίξει κανένας τον 13ο και τα εφάπαξ σας αλλά επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθούν άδειες για καζίνο. Πρόσθεσε επίσης ότι το σενάριο του μηχανισμού είναι υπαρκτό αλλά δεν το θεωρεί σαν δεδομένη εξέλιξη (αν είναι δυνατόν!!!!) και άφησε τέλος να εννοηθεί ότι αυξάνονται και πάλι οι φόροι σε τσιγάρα, ακίνητα κτλ.
 
Πραγματικά είναι απίστευτο. Έχει ξεφύγει κανονικά. Είναι επικίνδυνος. Πρέπει επειγόντως να φύγει να γλυτώσει η χώρα. Και σκέφτομαι τώρα ότι πέρσι τον Ιούλιο ίσως να είχα λάθος για τις διαδηλώσεις έξω από το προεδρικό. Γιατί τότε εγώ όπως είχα γράψει και στο blog ήμουν ενάντια στις διαδηλώσεις. Στην αρχή πήγαινα τις πρώτες 2-3 μέρες αλλά όταν είδα ότι είχαν πολιτικό χαρακτήρα και επίσης παρέλαυναν κάτι ακροδεξιά-ηλίθια στοιχεία έκατσα σπίτι μου. Τώρα όμως που το καλοσκέφτομαι ίσως αυτός ο χαρακτήρας των διαδηλώσεων να ήταν και ένα αναγκαίο κακό. Απλά και μόνο για να ασκηθεί πίεση σε αυτόν τον ανίκανο άνθρωπο ο οποίος δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα να φύγει. Να πάει σπίτι του να ησυχάσουμε.
 
Ειλικρινά επαναλαμβάνω. Ευτυχώς που δεν πέρασε ο Παπαδόπουλος στον δεύτερο γύρο. Όχι τίποτε άλλο αλλά το διαμέρισμα μου είναι και ψηλά.

8 σχόλια:

  1. Ειμαι αισιόδοξος για τους επόμενους 8 μήνες γιατί τώρα θα προσπαθεί να τα κάμει σκατά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει ακόμα 9 μήνες περίπου και είναι αμετακίνητος... και μπορεί να συμβεί οτιδήποτε!

    Όσο για τις διαμαρτυρίες, κακώς [άποψή μου] έκατσες σπίτι σου μετά που είδες "ακροδεξιά-ηλίθια στοιχεία", όπως έκαναν πολλοί. Επειδή στο τέλος έμειναν οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκτεθειμένες να χαρακτηριστούν ακροδεξιές και φασιστικές, όπως και όλοι όσοι μαζεύονταν έξω από το Προεδρικό για να δείξουν την αγανάκτηση, αλλά και το ενδιαφέρον τους για τον τόπο τους και το μέλλον του.

    Το πιο απίστευτο είναι το ότι υπάρχουν άνθρωποι που ακόμα τον υποστηρίζουν, τον πιστεύουν και τον εμπιστεύονται!! Αυτό και αν είναι απίστευτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα εμένα το θέμα μου δεν ήταν και δεν είναι καθαρά με τον αχριστόφια. Εάν η αγανάκτηση στόχευε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα και γινόταν έξω από την βουλή θα ήμουν κάθε νύχτα εκεί. Αλλά να πηγαίνω έξω από το προεδρικό για να κάνω αντιπολίτευση για χάρη του Αναστασιάδη δεν το δέχουμουν.

      Δεν ήταν μόνο θέμα Χρυσής αυγής (ΕΛΑΜ)

      Διαγραφή
  3. Αυτός ξόφλησε. Προ πολλού. Δεν περπατά το "είναι καλός άνθρωπος". Έχει βάψει τα χέρια του με αίμα. Είναι αισχρός. Και τα περί " η κρίση δεν θα μας αγγίξει" και τα "πρόεδρος λύσης" και τα "συνεκμετάλλευση του αερίου με την Τουρκία" και "δεν ξέρω που είναι το Μαρί" είναι τα πιο μεγάλα WTF!!! της γενιάς μου.

    Ο Χριστόφιας έβαλε την Κύπρο στη γωνιά, στο περιθώριο, με τη συνεπικουρία του ΔΗΣΥ και του ΔΗΚΟ. Γιατί όταν διαφαινόταν η αχριστοσύνη του στα σπάργανά της οι ΔΗΚΟ ΔΥΣΗ κρατούσαν από ένα δεκανίκι.

    Δεν θα σταθώ στο θέμα της αξιολόγησης της υποψηφιότητας του Τάσσου καθώς φίλε Κρίτικ έχω εκφράσει τη διαφωνία μου στο παρελθόν.

    Όμως θα σταθώ στο εξής δεδομένο ερώτημα: Ποίος διαδέχεται το Χριστόφια; Γιατί θεωρούμε συνετή, εύλογη και βελτιωτική την επιλογή Αναστασιάδη;

    Είτε είσαι της μιας σχολής διαχείρισης του Κυπριακού είτε της άλλης δεν μπορείς να νοιώθεις ότι ο Αναστασιάδης σε εκπροσωπεί.

    Δεν νοίωθω ότι ο Αναστασιάδης θα προχωρήσει με αναπτυξιακά μέτρα εκτός που πεντέξι δρόμους και κανά γήπεδο. Θα διασφαλίσει τη συνεχή χρηματοδότηση της πτωχο-τραπεζοκρατίας (όπου οι τράπεζες είναι οι μόνοι πτωχευμένοι οργανισμοί που δεν έχει διοριστεί receiver and manager για να διαμοιράσει την εταιρική περιουσία στους πιστωτές.) και σίγουρα δεν θα ασχοληθεί με την προώθηση της ημεδαπής παραγωγής.

    Και τι θα περιμένει ο λαός; (που βάσει συντάγματος και λύσης δεν είναι κυρίαρχος) Το φυσικό αέριο; Τι θα κάνει γι αυτό ο Αναστασιάδης; Θα προωθεί λύση "συνεταιρισμού" με επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας και θα περιμένει το Ισραήλ να γουστάρει; (ενώ το Ισλάμ ανεβαίνει κατακόρυφα στην Τουρκία)...

    Εγώ πάντως είδα κάτι ωραία σπιτάκια στον Καναδά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τζιαι μέναν ανησυχεί με ο Αναστασιάδης. Αλλά όπως τζιαι του συντρόφου (αν έλυεν το κυπριακόν) έτσι τζιαι του Νίκαρου έταξα του μιαν ψήφον λόγω 2004. Δικαιούται τζιαι τζιείνος μιαν ευκαιρίαν. Αν τα κάμει σκατά (πιθανόν αλλά καθόλου σίουρον) όπως οι άλλοι τι είχαμεν τι χάσαμεν. Διώ του το benefit of the doubt. Φυσικά εν ηξέρουμεν ακόμα ποιον (ποιαν;-σιγά μεν!) εννά του βάλουν απέναντι οι φίλτατοι αριστεροί. Αν εν κάτι αξιόλογον τεκμηριωμένα, εγώ θα το παρακολουθήσω με ενδιαφέρον. Κανένας εν με έσιει καπαρωμένον.
    Όσο για το σύντροφον, εμέναν εν με ενευρίασεν ποττέ ούτε με νευριάζει τωρά. Βασικά στεναχωρεί με η παντελής αδυναμία του να υπερασπιστεί μεν τον εαύτόν του αλλά παράλληλα να ψελλίσει έστω μιαν αυτοκριτικήν, μιαν επιφύλαξην για λάθη που εγίναν που τον ίδιον, χωρίς να του τα έχουν πρώτα σύρει κατάμουτρα τα "κατευθυνόμενα μμε"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Χριστόφιας πέτυχε το ακατόρθωτο. κατάφερε να κάμει τον Αναστασιάδη να φαίνεται "ιδανική" επιλογή. ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε ούτε ο ΔΗΣΥ να τον ψηφίσει, τώρα σκεφτόμαστε μήπως θα μας βγάλει από τα σκατά που μας έριξε ο Χριστόφιας.
    αποδείχθηκε ανίκανος, ψεύτης, βλάκας και ευθυνόφοβος. τζαι ότι φαίνεται καλός άνθρωπος δεν σημαίνει κάτι. ας ήταν κατζιάρης αλλά να μπορούσε να κυβερνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μόνη αξιόλογη υποψηφιότητα που είδα τα τελευταία χρόνια ήταν ο Κασουλίδης. Δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία που την πρώτη στιγμή που υπέβαλε υποψηφιότητα.

    Ούλλοι οι άλλοι συμπεριλαμβανομένου και του Αναστασιάδη εν λύσεις ανάγκης. Ακόμα ένι ξέρω τι έννα κάμω. Που τα σκατά στα κότσιρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. θανατος σε οσους ψηφισαν το αμερικανοιμπεριαλιστικο αναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή