CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Αντιγόνη το κανόνι

Αυτό το ατίθασο κορίτσι με την σέξι φωνή και το τρελό τρελό hairstyle είναι πολύ μπροστά. Πολλά όμως. Αντιπροσωπεύει ρε πούστη μου την Κύπρο μας στα σαλόνια της Ευρώπης. Την φτωχή ταλαίπωρη μοιρασμένη Κύπρο μας στα σαλόνια. Ευτυχώς και many many thanx to dika (dimosio kampare) voters που μας στέρησαν την παρουσία της και την έστειλαν συστημένη να την απολαμβάνουν αποκλειστικά οι ευρωκράτες... για να διαφημίσει το νησί μας... Lucky bastards.
 
Είμαι σίγουρος πάντως ότι οι Ευρωπαίοι έμαθαν για καλά τι σημαίνει ΔΗΚΑικός ψηφοφόρος. Ε τι σκατά προηγουμένως έστείλαν τους ολόκληρο Ματσακη να απολαύσουν για πέντε χρόνια. Lucky Lucky Lucky bastards.
 
Η Αντιγονάρα λοιπόν καλεί, με ανοιχτή πρόσκληση βεβαίως βαβαίως (ε πως να μην έχουν την ευκαιρία να το απολαύσουν ΟΛΟΙ), τους ευρωπαίους φίλους μας σε έκθεση Κυπριακής κουλτούρας. Cyprus Culture….Ναι ναι. Στην πρόσκληση χρησιμοποιώντας το Microsoft Paint κατάφερε και έκανε copy paste την φωτογραφία του Κουρίου του κάστρου της Πάφου αλλά και ενός πίνακα με κάμποσες μαραπέλλες (αν δεν κάμνω λάθος) τζαι μια χριστουγεννιάτικη μάππα. Ότι ναναι με λία λόγια.
 
 
 
Φυσικά ομιλήτρια θα είναι η ίδια όπου με την σεξουαλική ανεπανάληπτη φωνή της και την εξαιρετική προφορά της στα Αγγλικά θα ανοίξει την έκθεση. Ομιλητής επίσης θα είναι και ένας κυβερνητικός αγνώστων λοιπών στοιχείων αλλά κρατηθείτε........
Ναααααιιιιιιιιιι και ο Bishop Porfyrios….
Ναι ναι ο Bishop Porfyrios of just Neapolis not pasis Kyprou…. Ο pasis Kyprou en allos….
 
Ο Πορφύριος ο οποίος φίλοι μου είναι ο director of the representation of the church of Cyprus to the European Institutions. Αυτά είναι ρε. Αυτά είναι. Έχουμε και representative. Τι σοβαρή εκκλησία είσαι αν δεν έχεις έναν Representative στην Ευρώπη. Σκατά στα μούτρα των Τούρκων. Τζείνοι έχουν; Δεν νομίζω δεν νομίζω. Ρούφα Ερτογάν. Ρούφα.
 
Αλλά η Αντιγονάρα μας δεν αφήνει μόνο εκεί τους εταίρους μας. Οχι βέβαια. Θα ακολουθήσει και το decoration of the special Christmas tree. Special όπως την Αντιγόνη μας. Τζαι αν εσυνκοψα σωστά έχει φωτογραφίες αντί για στολίδια. Φωτογραφίες αγνοούμενων φαντάζομαι. Μμμμμ
 
Λίγο bad timing Αντιγονάρα μου; Λίγο ίσως. Γιατί μόλις έφαε πρόστιμο η δημοκρατία γιατί απέκρυψε στοιχεία από συγγενείς αγνοουμένων ενώ ήξεραν ότι το άτομο ήταν νεκρό. Λίγο bad timing γιατί αν δεν είχαμε το μνημόνιο να παίζει 24 ώρες αυτό θα ήταν πρώτη είδηση στα νέα. Ποιοι είναι τελικά αγνοούμενοι και ποίοι όχι; Ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός; Γιατί η κυβέρνηση πατούσε πάνω στες ράσιες των συγγενών για 40 χρόνια χωρίς να τους δίνει περαιτέρω στοιχεία που κατείχε για τους ανθρώπους τους απλά τζαι μόνο γιατί νόμιζε ότι είναι και καλά διαπραγματευτικό χαρτί.
 
Λίγο bad timing Αντιγονάρα μου για το special Christmas tree σου. Τζαι πως είσαι σίουρη ότι οι φωτογραφίες που θα μπουν στο special Christmas tree σου εν οι σωστές. Τζείνων δηλαδή που λείπουν ακόμα. Που εν έγινε ταυτοποίηση DNA τζαι έν πράγματι ακόμα αγνοούμενοι. Αν εμπήκες σε έτσι διαδικασία υποκλίνομαι.
 
Εν πειράζει τουλάχιστον έννα σε βοηθήσουν να στολίσεις. Γιατί καταλαβαίνω ότι στην ξενιτιά είναι κάπως δύσκολο να στολίζεις δέντρο μόνη σου. κλαψ λιγμ
 
Που σκέφτεστε τούντες πελλάρες εγώ έννα σπάσω ρε γαμώτο. Φοβερό πραγματικά.

7 σχόλια:

  1. Μάλιστα...μια αφίσα που βρίσκεις σε γιορτές δημοτικών σχολείων, και το επίθετο της γραμμένο με κεφαλαία γράμματα μήπως και την μπερδέψουν με άλλη Αντιγόνη...τς τς τς
    Νομίζω πως οι πλείστες Εκκλησίες/τί έχουν οι άλλες θρησκείες; διαθέτουν πολιτιστικά κέντρα στην Ευρώπη και αλλού,ας το αφήσουμε αυτό το σημείο.
    Για τους αγνοούμενους η ντροπή μοιράζεται στα τρία. Στις κυβερνήσεις μας,στους ξένους διαπραγματευτές-που γνώριζαν τόσα χρόνια- και σε μεγάλη μερίδα συγγενών,που γνώριζαν πολύ καλά πως δεν είναι αγνοούμενος ο άνθρωπος τους αλλά είτε ο πόνος είτε το συμφέρον δεν τους άφηναν να παραδεχτούν την αλήθεια.
    Ρώτα τους μεγαλύτερους,σίγουρα θα γνωρίζουν τον ένα ή τον άλλο που σίγουρα ήταν νεκρός αλλά για χάρη της οικογένειας καταχωρήθηκε ως αγνοούμενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηταν να σου το βαλω στο προηγουμενο ποστ, αλλα ταιρκαζει παντού (είναι ευνόητος ο συμβολισμός):

    "Έν αρχή παρατηρεΐται μία υπερβολική όρεξις, ένα είδος βουλιμίας [δαμαί λαλεί για το "οικονομικό θαύμα" και την "Ανεξαρτησία"]. Οι νεαροί αύνανισταί κατατρΰχονται συνήθως από μίαν πείναν σχεδόν άκόρεστον καί προσλαμβάνουν ποσότητα τροφών ύπερβολικήν. Δυστυχώς ή άνάπτυξίς των δεν συμβαδίζει μέ την ΰπερσίτισιν πού κάμνουν [τραπεζικο και κομματικο σύστημα]. Μετά πάροδον ολίγου χρόνου αναφαίνονται δυσπεπτικαί διαταραχαι, αί, πέψεις εΐνε δυσχερείς καί βραδεϊαι, παρατηρούνται συσπάσεις τοΰ στομάχου, βάρος, χαύνωσις, μετεωρισμός, εμετοί, δυσκοιλιότης εναλλασσόμενη υπό διαρροϊας."

    http://iatropedia.gr/articles/read/3186

    ...αντι για οικονομικές, πολιτικές και κοινωνιολογικές θεωρίες πρέπει να μελετήσουμε πιο προσεχτικά την "μαλακία" γιατί εντέλει είχαν δίκιο οι γιατροί του 1927. Μόνο που αντί να εξηγούν κάτι στην ιατρική επιστήμη, ερμήνευαν την κυπριακή πραγματικότητα.

    Μαριος Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν είχα συγγενή αγνοούμενο και έβλεπα τον "στολίδι πάνω σε δένδρο" το πιο λίγο που θα έκανα ήταν να πάω να τους φτύσω μες τα μούτρα. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλιστα… εν κάτι τέτοιες ώρες που απλά…γελώ, σταματώ, κάνω ένα βήμα πίσω και λέω: Τούτη εν η φάρα μου. Τι να κάμουμε? Ως δαμαί ωρίμασεν τούτος ο λαός.

    Όπως κάτι μωρά που κλαίουν και κάμνουν θεατρινισμούς για να τα λυπηθούμε….και μετά κάμνουν χειροτεχνία πράσινα χάρτινα δεντράκια….κάτι τέτοιο.

    Ας δεχτούμε λοιπόν ποιοι είμαστε…με τα καλά και τα κακά μας τα οποία κακά ακόμα εν έχουμε την ωριμότητα και αυτοπεποίθηση να δούμε μες στα μάθκια. Αλλά η ζωή εν τζιαι να μας αφήσει…να εθελοτυφλούμε… μια ζωή….. Καθίσκει μας πατσαρκές συνέχεια ώσπου να πίξει η βάκλα μας και να πάμε στο επόμενο level.

    Άμαν ωριμάσουμε εν να προλαβαίνουμε και το στάδιο πριν την πατσαρκά. Προς το παρόν υπομονή!

    Keep blogging Critic!

    We will get there!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Θαλασσα μωβ: Ναι θα έγραφα για τους συγγενείς που ήξερα ότι είναι νεκροί οι δικοί τους τζαι έπαιζαν πελλόν για τα βοηθήματα. Πρωτοστάτης σε τούντες μαφίες ήταν τζείνος ο παπάς που ήταν πρόεδρος του συνδέσμου.

    @Μάριος: Όντως πάει πολλά. Αρέσκει μου το «οι νεαροί αυνανισταί»...Δαμέ έχουν λάθος...Η πασπάλλα δεν έχει ηλικία.

    @Raindrops: Εγώ πάντως που εν έχω πάλε θέλω να της φτύσω.

    @ Ανώνυμο: Μα εν εφάμεν την πατσαρκά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χμ. Εγώ ξέρω οικογένεια που δεν δίνουν δείγμα για DNA, για να μην πληγώσουν δήθεν την θεία που είναι ο πιο στενός συγγενής που ζεί. Οι αγνοούμενοι τους πάντως είναι μάλλον νεκροί από τις πρώτες μέρες της εισβολής. Είναι όμως πολλά τα λεφτά κάθε μήνα.

    Εχω τα με ούλλα τα κόμματα, εν άχρηστοι, κομπιναδόροι, αμπάλατοι, αγγράμματοι, μαφιόζοι, λαοπλάνοι, αμμά τα Δηκαϊκά βολευτάκια δεν τα πιάννει κανένας. Την ψευτιάν τζιαι την παραποθκιάν, τες διαπλοκές, τα ρουσφέθκια έχουν τα για πρωϊνόν καφέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όντως... πόσο daft και εκτός πραγματικότητας πρέπει να εσίσαι για να στολίζεις το 2012 δεντράκι για τους αγνοούμενους (πιάσε μια τσάππα και σκάψε, όλο και κάποιον θα βρεις).

    ΑπάντησηΔιαγραφή