CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013



Προσοχή… Μεν πέσετε στην παγίδα των Ευρωπαίων. Μην αυξήσετε την φορολόγηση για τις καταθέσεις άνω των 100,000 για να γλυτώσουμε τους μικροκαταθέτες. Αυτό είναι που θέλουν οι Ευρωπαϊκές αγορές. Αυτός είναι ο λόγος που επρόσεξαν άλλωστε ότι κάτι γίνεται στην Κύπρο

Οι Ευρωπαίοι και οι αγορές ταρακουνήθηκαν ψες. Στην Ιαπωνία υπήρξε κάποιος μικρός πανικός, στην Ευρώπη άνοιξαν επίσης αρνητικά αλλά ας μεν περιπαιζούμεαστε ανακάμπτουν τούντη στιγμή. Αν καταφέρουν στην Ευρώπη να προστατεύσει η Κύπρος το ασφαλισμένο όριο των 100,000 το οποίο βλακωδώς έβάλαν οι ίδιοι στο τραπέζι ανοίγοντας τον τάφο τους τότε όλα τα άλλα θα είναι στα αρχίδια τους. Προτιμούν μάλιστα γιατί θα συνεισφέρουν οι Ρώσοι σε μεγαλύτερο ποσοστό.

Αυτό είναι το τελος. Μην προσπαθείτε να φανείτε αρεστοί εσωτερικά χωρίς να αντιλαμβάνεστε the bigger picture.

Η επιβολή φόρων στους μικροκαταθέτες είναι την δεδομένη στιγμή το μόνο μας διαπραγματευτικό χαρτί.

Υ.Γ. Από ότι φαίνεται είναι οι δικοί μας που επέμεναν να σπάσει το όριο των 100,000 ενώ οι Γερμανοί ήταν εναντίον. Αν πράγματι ισχύει αυτό αξίζει ένα μπράβο στους δικούς μας γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να αναδειχτεί η συστημικότητα της Κύπρου. Κάτι που έγινε προφανές ψες που άνοιξε η Ιαπωνία. 

Υ.Γ. 2. Γιατί ακούμε τον Λιλλήκα;;;;; γιατί τον προβάλουν τα κανάλια;;;; Ως τι;;;;; φτάνει επιτέλους με την προβολή του κάθε λαϊκιστή μαλάκα
 

8 σχόλια:

  1. Φίλε, είτε αυξήσεις το ποσοστό για άνω των 100 χιλιάδων είτε όχι, τους Ρώσους έχασες τους ήδη. Πάππαλλα. Καπούτ. Πιττίν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΠΑΣΙΜΟΥ ΤΩΝ 100ΧΙΛ.
    ΠΩΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι μιλάνε για το πως οι Γερμανοί θέλουν να διώξουν τα ρούσκι ντόλαρς από την Κυπρούλλα μας.

    Για την προσπάθεια των Γερμανών να σπάσουν την σχεδόν μονοπωλιακή κατάσταση του Ρωσικού αερίου στην ευρώπη γιατί δενι μιλά κανένας "δικός" μας;

    Μήπως επειδή ήταν απόφαση της Κυβέρνησης Χριστόφια -και ΟΧΙ ΜΟΝΟ -να μπάσει τους Ρούσκι στο παιχνίδι των αερίων μας... και έτσι -σαν άλλος Μακάριος -η απόπειρα του για ακροβατισμούς ανάμεσα σε Μεγάλες Δυνάμεις απεδείχθει "σάλτο μορτάλε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνώμη, αλλά εν τους έχω για ΤΟΣΟ διορατικούς τους δικούς μας. Μάλλον κάτι άλλο παίζει. Π.χ. εν τυχαίο που εφκήκε εχτές ο Σιακόλας στα κανάλια (ποιος; Ο Σιακόλας! Που ποττέ του δεν εμφανίζεται πουθενά!) για να μας τρομοκρατήσει τζιαι να μας πανικοβάλει ότι πρέπει να το ψηφίσουμε εχτές το κούρεμα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. re critic ma paeis kala?giati en to mono mas xarti, giati na kopsoun apo tous mikrokatathetes pou oi pio polloi en tou merokamatou kai exoun sthn akrh kapoia lefta gia ora anaghs? giati na mou kopsoun emena?en mazi pou ta edoulepsame, pou eime anergi 2 xronia tzie en ekatafera na vro douleia akoma,exo ena mikro poso sthn akrh tzie perno me tzeina. oi germanoi 8eloun ta lefta ton rosson kai oi tourkoi to aerio mas kai en polla upopth h sioph tous,arketoi rossoi en na fuoun,th zhmia epathame th,ta logistika grafeia oso kosmo den edioxan meta to 2008 pou exekinhse h krish tha ton dioxoun tora,prin elegan vlakodeis dikaiologiesgia na se anagasoun na fueis,tora tha lene efugan mas oi rossoi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το άρθρο του Μπερσιάνη της Καθημερινής το διάβασες; wp.me/pzuiI-Qw


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα αφού είναι παράνομο βρε κρίτικ. Αν περάσει ως κούρεμμα είναι αντισυνταγματικό, αν περάσει ως φορολογία προσκρούει στη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας με τη Ρωσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η Γερμανία δεν θέλει να σε καταστρέψει αλλά να μικράνει τον χρηματοπιστωτικό τομέα σου (που είναι 7 φορές το size της χώρας σου, hence συστημικός κτλ κτλ). Δεν το κάμνεις μόνος σου, άρα είπαν να σε αναγκάσουν απότομα. Δεν είναι καλό για σένα, αλλά το theory behind it είναι σωστό.

    Εξάλλου, η φούσκα των ακινήτων και άλλων ειδών overspending (καταχρεωμένα νοικοκυριά, επεκτάσεις σε άλλες χώρες, δημοσιονομικά ελλείμματα) συνέβησαν ακριβώς διότι ήρθαν δαμέ υπερβολικά πολλά ξένα κεφάλαια.

    My point είναι, την κρίση στην Κύπρο, to go all the way back, την έφεραν αυτά τα κεφάλαια, που ρέουν αυξημένα από το 2004. Μας τα παρουσίασε σαν επιτυχία ο Παπαδόπουλος, τα διαχειρίστηκε σκατά ο Χριστόφιας και τώρα everything blows in our face.

    Είναι οδυνηρό το sector αυτό τώρα να μικρύνει απότομα. Μακάρι να μπορούσαμε να το κάνουμε σιγά σιγά (σε 10 χρόνια). Δεν μπορούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή