CYPRUS CRITIC

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Διδακτορικό στην κλαψομουννιά



Για ένα πράμα πρέπει να είμαστε περήφανοι στην Κύπρο. Για το δοκτοράτο που κατέχουμε στην κλαψομουννιά. Δόκτωρ κλαψομούννης είναι σχεδόν ο κάθε Κύπριος. Η μαρτυρική μας νήσος, είμαστε κρίμα, κατατρεγμένοι και πλιζ μεν μας γαμείτε άλλο δεν αντέχουμε.

Κάτι οι σειρήνες 15 τζαι 20 του Ιούλη κάτι οι ηλίθιοι λόγοι που φκάλουν οι πολιτικοί μας και φυσικά το νέο φρούτο. Η Κύπρος εναντίον όλων στην κρίση γιατί εν ξεκάθαρο ότι οι ξένοι προσπαθούν να μας τιμωρήσουν για το ηρωικό μας όχι το 2004. Γιαυτό τζαι εκάτσαν μας την με το μνημόνιο. Εμείς εν τα εκάμαμε σκατά απλά ήβραν οι «ξένοι» (αορίστου προελεύσεως) ευκαιρία να μας πάρουν από πίσω έτσι για να μάθουμε.

Εγέλουν πολλά σήμερα το πρωί που εθκίεβασα πολεμικά ανακοινωθέντα που εφκάλαν οι χάχες οι πραξικοπηματίες ενώ οι Τούρτζοι εισβολείς παρέλαυναν το 1974. Κάτι πόρτους τύπου
«Η Ελλάς βρίσκεται παρά το πλευρό της Κύπρου. Ζήτω η αιώνια Ελλάς»
«Πραγματοποιήθηκε απόρριψης των εχθρικών δυνάμεων εις την θάλασσα. Στην θάλασσα επιπλέουν τα πτώματα των εισβολέων»
«Κατερρίφθησαν τουλάχιστον 18 τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, οι ένοπλες δυνάμεις έμπλεές ενθουσιασμού και χωρίς ιδιαίτερες απώλειες επήλαυναν ως την Αμμόχωστο ενώ οι Τ/Κ ένοπλοι παραδίνονται»  

Εν τζαι άλλαξε κάτι. Απλά φέρτε στον νού σας τον Ομήρου την Τρίτη μετά το πρώτο Eurogroup έξω που την βουλή. Νέο ηρωικό όχι στα σχέδια των ξένων, πομπώδεις λόγοι 4 μέρες πριν στρουμπώσουμε οριστικά στην Τρόικα για να φάμε ένα μαύρικο 10 μέτρα τζαι να μας φκει που το στόμα. Τωρά οι ηρωικοί λόγοι αντικαταστάθηκαν από κλαψομούνικους για το  πόσο κρίμα είμαστε, γιατί να μας κάμουν εμάς έτσι, οι κακοί ξένοι που θέλουν να μας διαλύσουν φιμώνοντας μας τζαι πλιζ λυπηθείτε μας πλιζ πλιζ πλιζ.

Τζαι έχουμε το σε ούλλα. Ας πούμε σήμερα διάβαζα στον Πολίτη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας Νέων που έγινε στην Λεμεσό. Η πρώτη παράγραφος ελάλεν ότι «οι Κύπριοι αθλητές ήξεραν εκ των προτέρων ότι έδιναν μια άνιση μάχη απέναντι σε πολύ δυνατούς αντιπάλους».

Γιατί άνιση μάχη δηλαδή ρε φίλε; Άνιση; Εκατεβήκαν μήπως οι δικοί μας με ένα πανί αντί με δύο που είχαν οι άλλοι; Ήταν μήπως πιο μιτσία τα ιστιοπλοϊκά τα δικά μας που τους αντιπάλους; Οξά οι δικοί μας ήταν λιότεροι πας σε κάθε σκάφος; Γιατί άνιση μάχη; Απλά οι δικοί μας εν ήταν αρκετά καλοί σε σχέση με τους αντιπάλους. Τέρμα.

Ή όπως ας πούμε και η Εθνική Νέων μπάσκετ Κύπρου που παίζει τούντη στιγμή στο πρωτάθλημα Νέων Β κατηγορίας στην Ρουμανία. Έκαμε μια νίκη τζαι ούλλο ήττες, πολλές από τις οποίες ήταν τζαι τεράστιες. Στην ουσία η συγκεκριμένη φουρνιά έχει να αναδείξει 2.5 αξιοπρεπείς παίχτες. Οι υπόλοιποι μπορεί με λίγη τύχη και αρκετή δουλειά σε 4-5 χρόνια να παίζουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα της επαρχίας τους. Για έτσι επίπεδο μιλούμε.

Οι τίτλοι ειδήσεων όμως και η ομοσπονδία μιλούν για ηρωική προσπάθεια και παραλίγο διάκρισή αν ήμασταν λίγο πιο τυχεροί σε 2-3 παιχνίδια τζαι άλλες παρόμοιες παπαριές. Εν έννεν έτσι καθόλου. Απλά η δική μας φουρνιά 19άρηδων 20άρηδων εν άσχετη. Τόσο απλό. Μάλιστα η σειρά των 20άρηδων εν τόσο άσχετη που επήαν παραπάνω 19άρηδες. Τζαι ο λόγος που εν άσχετοι εν γιατί έκαμε τα σκατά η ομοσπονδία με τα πρωταθλήματα τους. Ξέρω τι σας λαλώ.

Άρα Όϊ. Έννεν ηρωική προσπάθεια και τι κρίμα τι κρίμα τι κρίμα. Έκαμε τα σκατά η ομοσπονδία, ολόκληρη σχεδόν η φουρνιά εν άσχετοι τζαι απροπόνητοι, τζαι στο Ευρωπαϊκό (Β κατηγορίας μάλιστα) εδώκαν μας ούλλοι μες τα αυτιά. Τούτη εν η πραγματικότητα.

Γιατί φοούμαστε να την δούμε τζαι έχουμε πάντα την ανάγκη να ωραιοποιήσουμε τα πράματα; Αν δεν καταλάβεις πόσο μαλάκας τζαι άσχετος είσαι εν μπορείς να βελτιωθείς. Τζαι τούτο κάμνουμε το ανέκαθεν. Γιαυτό τζαι αποκτήσαμε διδακτορικό στην κλαψομουννιά.

10 σχόλια:

  1. υπάρχει τζαι σιειρότερο είδος κυπρέου

    ο υπέρτατος κλανιάς όπως είσαι εσύ που απλά κλάνεις κλάνεις τζαι εν κάμνεις απολύτως τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάντα φταίουν άλλοι, εμείς έντζιαι. Εμάς πάντα δέρνουν μας οι ξένοι το γιατί; είμαστε μιτσιοί τζιαί πάμε να το παίξουμε μιάλοι ,τζιαί όπου μας κόψου κάμνου μας μαύρους σημυδκιάν
    Νομίζω ε παλαβώσαμε τέλεια οι ξένοι ε παλαβώσαν τους πολιτικούς μας τζιαί οι πολιτικοί μας ε παλαβώσαν εμας για τα καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα αρέσκει μου πολλά το "έχασε τη ζωή του άδικα" ή "ο άτυχος νέος", ενώ εβούρα με τη μοτόρα 200χλμ/ώρα χωρίς κράνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χωρίς να αντιλέγω τούτα που λαλείς, εγώ αθθυμούμαι τον Φούλλην για το αντίθετον, όταν ελάλεν τους κομμουνιστές να μεν νεκατώννουνται μες τες τράπεζες τζιαι έχουμεν τους καλλύττερους τραπεζίτες του κόσμου, έχουμεν τον καλλύττερον διοικητήν με δίπλωμαν του ΜΙΤ, εκάμαμεν την μιαλλύττερην φλαούναν, την μιαλλύττερην αλυσίδαν συρτάκι, η νεδήκ Λεμεσού έκαμεν την μιαλλύττερην σιεφταλιάν, τζιαι εμέναν ο παπάς μου έσιει θκυό φορές πιο μεγάλην ! :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαστε ουλλοι ενα ματσο σκατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. etsi eni...en jen psemata... Krima touti xwra....krima megalo..giati en omorfi...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ με τα παραπάνω που γράφεις (διαχρονικά). Το κλάμα και οι κακοί οι ξένοι εν πάντα πρώτο τραπέζι πίστα για τους περίτου κυπραίους.
    Τούτος ο τόπος θα πάει μπροστά αν δούμε που φταίμεν εμείς. Ωσπου περνά ο καιρός και βγαίνουν τα άπλυτα των πάντων στη φόρα θωρώ την Βελκουλέσκου και ΣΙΑ σαν σωτήρες μας. Είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία να σταματήσει η μάσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Παρόμοια φάση: Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου, στα 100 πρόσθιο είχαμε μια 15χρονη που ήρτε 50η στις 64. Και ελέχθη περίπου οτι έκαμε τζιαι κατόρθωμα.
    Έλα όμως που πρώτη ήταν μια 16χρονη Λιθουανή, που έκαμε Παγκόσμιο Ρεκόρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://alithia.com.cy/koinonia/item/18909-%CE%BA%CF%8D%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%89%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-2013.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή