CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

A sheep’s (shitty) story

Συζητούσα με έναν συνάδελφο για τον Δημητριάδη και τον Αναστασιάδη. Προσπαθούσα να παραθέσω τα επιχειρήματα μου προς υπεράσπιση της ανεξαρτησίας του Κεντρικού τραπεζίτη για να αντικρούσω το «αφού εν αχάπαρος να φύει». Όπως γνωρίζετε και εγώ πιστεύω ακράδαντα ότι εν αχάπαρος ο διοικητής αλλά ΔΕΝ πρέπει να φύει. Αν ξεκινήσουμε έτσι ποιον αχάπαρο πρέπει να πρωτοδιαλέξουμε για να εκδιώξουμε πρώτα. 

Όπως εμιλούσαμε λοιπόν ήρτε μου μια εκπληκτική παραβολή την οποία νιώθω ότι πρέπει να μοιραστώ μαζί σας. Θα την ονομάσουμε την θεωρία του κοπαδιού. Ξέρετε άλλωστε ότι τις ηλιθιότητες και τις μαλακίες νιώθω υπόχρεος να τις μοιράζομαι μαζί σας. Ο συνάδελφος μάλιστα γέλασε όταν τέλειωσα την ιστορία μου λέγοντας μου «είσαι παλαβός».
Ξεκινούμε

Η Κύπρος είναι λοιπόν είναι ένα μικρό κοπάδι με χαζά ηλίθια πρόβατα. Στην πιο κάτω φωτογραφία η Τρόικα η οποία εμφανίζεται στην ιστορία μας σαν ποιμενικός σκύλος παρακολουθεί τους χαζούς Κυπραίους (πρόβατα) να ζουν (βόσκουν) αμέριμνα ενώ ο κακός λύκος (χρεοκοπία) παραμονεύει. Η φωτογραφία μπορεί κάλλιστα να τοποθετηθεί χρονικά στην περίοδο διακυβέρνησης Χριστόφια.


Τα χαζά πρόβατα βόσκουν αμέριμνα τρων στοτσιάζουν μπεμπερίζουν και γενικά χάνουν την ώρα τους χωρίς καμία έννια. Ο σκύλος (Τρόικα) παρακολουθεί τα πρόβατα σκεφτόμενος καλά ρε τούτα εν τέλλια μαννά. Εν παίρνουν χαπάρι τι γίνεται; Μάσα τζαι να μασήσεις, μπεμπερισε τζαι να μπεμπερίσεις what the fuck. Κάτι πρέπει να κάμω όμως γιατί έννα τους φάει ο κακός ο λύκος. Άσε που αν τους φάει ο λύκος κατίσηι μου τζαι εμένα που τον βοσκό (Ευρωπαϊκή Ένωση-Παγκόσμια Οικονομία)...Ας τους πάρω λοιπόν στο μαντρί με τα άλλα ζώα.


Το κοπάδι παίρνει όντως τον δρόμο προς το μαντρί με οδηγό τον σκύλο ενώ ο βοσκός τους περιμένει να μπουν και πάλι μέσα να τους φροντίσει. Ο σκύλος (Τρόικα) γαβγίζει, δαγκώνει και τρομοκρατεί τα μικρά χαζά πρόβατα για να τα πείσει να τον ακολουθήσουν ενώ το αρχιπρόβατο (πρόεδρος) παρακολουθεί και σπρώχνει (ο Αναστασιάδης διακρίνεται στα αριστερά του κοπαδιού). Αυτά πορτοκλωτσουν, φωνάζουν, αλλά ακολουθούν.



 Τελικά θα μπουν στο μαντρί και θα σωθούν. Μπορούσαν να μπουν και πιο γρήγορα για να μεν κινδυνέψουν. Μπορούσαν τζαι έτσι θα γλυτώναν τζαι λία λαξίματα τζαι ακκαμαθκιές. Τι να γίνει; Είπαμε εν μαννά.

Πως συνδέεται αυτό με τον Δημητριάδη; Θα σας πω. Για να μπει το κοπάδι στο μαντρί υπάρχουν 2 σημαντικοί, βασικοί άξονες. Ο σκύλος και ο βοσκός. Ο σκύλος οδηγεί και ο βοσκός ανοίγει την πόρτα της μάντρας. Τα πρόβατα απλά ακολουθούν. Η σύνθεση λοιπόν του κοπαδιού είναι στην ουσία άσχετη με το αποτέλεσμα.

Έτσι και στην Κύπρο λοιπόν. Κουμάντο κάμνει η Τρόικα και η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Τρόικα (σκύλος) δίνει διαταγές στον Αναστασιάδη και αυτός εκτελεί. Η Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δίνει εντολές στον Δημητριάδη και αυτός εκτελεί. Η σύνθεση του κοπαδιού δεν έχει καμία σημασία. Έτσι και αλλιώς μιλούμε για άβουλα πρόβατα.

Τι ρόλο παίζει πλέον ποιος είναι ο Κεντρικός Τραπεζίτης, ο υπουργός οικονομικών, η ακόμα ο πρόεδρος. Εντολές πρέπει να ξέρουν να ακολουθούν σαν καλά πεμπεράκια. Τίποτε άλλο. Γιατί λοιπόν να μπει ο πρόεδρος μας στην διαδικασία να παύσει τον διοικητή πηγαίνοντας κόντρα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Πρόβατο είναι και ο πρόεδρος, πρόβατο και ο διοικητής, πρόβατο και ο νέος διοικητής που σκοπεύει να βάλει.

Αχα καλό εεεεεε;;;;

4 σχόλια:

  1. Καθόλου παλαβός εν είσαι, πολλά καλή παρομοίωση....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πρόβατα χρειάζονται πάντα και ένα μαύρο πρόβατο. Κι αν δεν υπάρχει στο κοπάδι τους, θα βάψουν ένα και θα συνεχίσουν τη δουλειά τους. Μπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eisai palavos!

    Εν να τον παύσει για να μπορούμε να συνεχίσουμε ζούμε in denial αμέριμνα και χαζά αλλά με ήσυχη τη συνείδηση μας επειδή επορτοκλωτσίσαμε λλίο του βοσκού άρα έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης (άρα εν ειμαστε αρνιά).

    Εν τζίνο το αρχέγονο ένστικτο ρε παιδί μου, της ελεύθερης βούληση, του Ηρωικού ΟΧΙ (διαλεξε όχι και περνε του μεταξα, του σχεδιου Αναν, του σχεδιου β της βουλης το 2013).

    Πολλά καλή η ιστορία σου.

    Απλά έχω ένα θέμα με τον τίτλο «βοσκός» στην παραβολή με... Εν θα εν καλύτερα «ο μνησταρκός της μάντρας»

    Γιατί λογικά ο καλός ο βοσκός θα είχε και βούληση και θα οδηγούσε το κοπάδι (ο σκύλλος εν να εν για emergencies. Like now που εχάθηκεν ο βοσκός)

    Εκτός και αν τον βοσκό εν να τον παίζει τζίνος που εχώρευκε με τον θάνατο πάνω στα container στο μαρί…οπότε εντάξει we are good to go.


    ΑπάντησηΔιαγραφή