CYPRUS CRITIC

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Οι διαδηλώσεις του Βολέματος



Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία στην Κύπρο διαδηλώνουν κατά του μνημονίου οι βολεμένοι αντί οι φτωχοί και ταλαιπωρημένοι.

Στην Κύπρο οι άνθρωποι που έχασαν τις δουλειές τους, που κινδυνεύουν να χάσουν (ή έχασαν) τα σπίτια τους, που τους κούρεψαν τις καταθέσεις αντιμετωπίζουν γενικά την κατάσταση με ωριμότητα και ψυχραιμία.

Στους δρόμους όμως βγήκαν απηυδισμένοι, αδικημένοι και εξαγριωμένοι οι βολεμένοι ημικρατικοί υπάλληλοι. Με τις τσάντες Gucci και Louis Vuittons στον ώμο για όπλα και τα Mercedes και BMW για άρματα μάχης.

Τι αδικία θεέ μου να πρέπει να αρχίσεις να δουλεύεις μέχρι τις 5 το απόγευμα. Τι αδικία θεέ μου ο μισθός σου σαν γραφέας (secretary) με 20 χρόνια υπηρεσία να πρέπει να μειωθεί από τις 2,500-3,000!!! Τι αδικία θεέ μου ο μισθός σου σαν τμηματάρχης να μειωθεί από τις 5,000-6,000 που παίρνεις τώρα!!! Ναι Ναι τι αδικία!!!!

Ε ΝΑΙ ΡΕ θα μειωθεί. Γιατί καμία secretary δεν πρέπει να παίρνει τόσα ούτε κανένας τμηματάρχης δεν πρέπει να παίρνει τόσα. Φτάνει.

Τζαι ναι αν δεν είσαι καλός στην δουλειά σου και ασχολείσαι όλη μέρα με την συντεχνία, ή περνάς την ώρα σου στον καφενέ του ημικρατικού που δουλεύεις τότε ναι. Να σε θκιώξουν τζιόλας τζαι κανεί. Αρκετά έφαες.

Πείτε ΟΧΙ στις διαδηλώσεις της Louis Vuittons και του BMW. Πείτε όχι στις συντεχνίες του βολέματος και της μάσας. Φτάνει.

Καταντήσατε κοροϊδία.

7 σχόλια:

  1. Ξέχασες το φοβερό και τρομερό "σχολάνω η ώρα 2.30 και ακολούθως με βήμα χαρωπό πάω να δουλέψω στο family business I have on the side τα εισοδήματα του οποίου δεν δηλώνω πουθενά".

    Preferred family businesses για κλητήρες της CYTA/ΑΗΚ: κηπουροί, συντηρητές πισίνας, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί.

    Που το ξέρω? Είδα τον κηπουρό μου να διαδηλώνεται έξω που τη Βουλή εχτές. Για το καλό μου πάντοτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.sigmalive.com/opinions/savvas-iakovidis/134

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν διαφωνώ με την ουσία αυτών που λες, αλλά:

    1) Αυτών των οποίων οι καταθέσεις κουρεύτηκαν δεν αντιμετωπίζουν την κατάσταση με στωικότητα λόγω ανωτερότητας, αλλά επειδή προφανώς έχουν πολλά για να νοιαστούν ιδιαίτερα.

    2) Η Κύπρος είναι γεμάτη BMW και Λουΐ Βιττόν, ή και διπλοκάμπινα, τα οποία είναι πανάκριβα ούτως ή άλλως. Και όσες δεν έχουν τσάντα Λουΐ Βιττόν αρκούνται στην απομίμηση, άρα εύχονται να είχαν. Ατυχή τα παραδείγματα.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή ξέρω ότι αγαπούμε το μπάσκετ, θα σου θυμίσω το lockout του NBA το 2011, που εκράτησε 161 μέρες (σύμφωνα με τη Βικούλα) διότι δεν τα εβρίσκαν η συντεχνία των παιχτών του NBA (National Basketball Players Association) με τους ιδιοκτήτες. Επίσης σου θυμίζω το προηγούμενο, του 1998-99. Σε εκείνο πρόεδρος της NBPA ήταν ο αστέρας (και πολυεκατομμυριούχος) Patrick Ewing.
    Απεργίες και lockouts έχουν γίνει σε όλα τα επαγγελματικά αθλήματα στις ΗΠΑ (NBA, NFL, MLB, MLS). Σε τούτα τα σπορ, των εκατομμυριούχων (ο ελάχιστος μισθός στο NBA είναι στα $473,604 για πρωτοεμφανιζόμενο παίκτη), υπάρχει συλλογική σύμβαση και γίνεται διαπραγμάτευση κατά τη λήξη της, η οποία μπορεί να μην αποφέρει αποτελέσματα και να υπάρξει απεργία η lockout.
    Τούτα προς προβληματισμό όσων κατακρίνουν τους βολεμένους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, των τραπεζών, του συνεργατισμού κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Auta pou grafeis mporeis na ta apodikseis sto dikastirio?

    ΑπάντησηΔιαγραφή