CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Ο Νικολάκης κομματοπατέρας (παιδική σκηνή Critic)


Έσιει λίο τζαιρό που πρέπει να παραδεχτώ ότι έκοψα πίσω που τα πολιτικά της Κύπρου. Έτσι τζαι αλλιώς όπως τονίσαμε παλαιότερα πλέον κουμάντο στην Κύπρο (ευτυχώς) κάμνει η Τρόικα και (ευτυχώς) όχι οι Κύπριοι πολιτικοί. Το τελευταίο είναι  ευλογία με βάση του τι έχουμε βιώσει μέχρι σήμερα.

Άρα που τζαμέ που εθκιέβαζα ούλλη μέρα εφημερίδες τζαι παρακολουθούσα νέα μέχρι πριν κανένα χρόνο, μετά το κούρεμα του Μάρτη απλά... εσταμάτησα. Στα αρχίδια μου τζαι τι λαλούν τζαι τι κάμνουν. Έτσι τζαι αλλιώς άλλο που μια μαλακία εν ακούμε τόσα χρόνια. Αν τζαι πρέπει να πιστώσω στον Αναστασιάδη ότι κάμνει μια προσπάθεια. Παρά τα όσα κακά είχα γράψει μόλις εφκήκε φαίνεται ότι αντιμετωπίζει την κατάσταση με σοβαρότητα. Πιο σοβαρά που άλλους τουλάχιστον.

Τα μνημονιακά νομοσχέδια περνούν με τον ρυθμό που διατάζει η Τρόικα. Ακόμα τζαι τα πιο δύσκολα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις κουντούντα σιγά σιγά. Σιγά όμως για να μπει πιο μαλακά μην μας ξεκάνει που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυν. Οι ιδιωτικοποιήσεις θα γίνουν θέλουν δεν θέλουν οι συντεχνίες και οι βολεμένοι ημικρατικοί υπάλληλοι. Γιατί τους μικρούς μή βολεμένους ημικρατικούς υπαλλήλους δεν τους ενοχλεί η ιδιωτικοποίηση. Εν τους μαθουσάλες, μη παραγωγικούς που πειράζει.

Έτσι οι κυβερνώντες πλασάρουν τους το όσο μαλακότερα μπορούν για να υπάρχουν όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις. Είναι όπως ένα ζευγαράκι που ετοιμάζεται για πρώτη φορά να κάνει πρωκτικό έρωτα. Θα γίνει στο τέλος. Αλλά χρειάζεται πρώτα λιπαντικό (πολύ) και προκαταρκτικά για να το δεχτεί η κυρία και στο τέλος να της αρέσει κιόλας. Τωρά είμαστε στην φάση του λιπαντικού και των προκαταρκτικών!!!! Αλλά έννα μπει που έννα πάει!!!
 Ξέφυγα;;; Νομίζω λίον.. Γενικά έχω το λίον τζαι ότι θυμούμαι σιέρουμαι.

Στο θέμα μας λοιπόν. Ο Αναστασιάδης φαίνεται να προσπαθεί. Κάμνει τζαι διάφορες μαλακίες στο μεσοδιάστημα αλλά οκ...Δεν πρέπει να χάνουμε τον προσδοκώμενο στόχο τζαι να επικεντρωνόμαστε στις μαλακίες του... Το ίδιο κάμνει τζαι στο Κυπριακό. Κουντά την κατάσταση με το κοινό ανακοινωθέν τζαι πολλά καλά κάμνει.

Κίνηση η οποία έχει εξοργίσει τον Νικολάκη (τον κομματάρχη). Σαν κλασσικό κακομαθημένο πλουσιόπαιδο, που έμαθε να παίρνει πάντα αυτό που θέλει από την mummy. Δεν μπορούσε καν να περιμένει να έρτει μπροστά του μια πραγματική ευκαιρία να αποχωρήσει από την συγκυβέρνηση. Θα αποχωρήσει γιατί και καλά το κοινό ανακοινωθέν εν επικίνδυνο.  «Είναι γεμάτο από ασάφειες, είναι απαράδεκτο επί της ουσίας και είναι αρνητικό προς τη δική μας πλευρά»

κ. Νικολάκη. Είναι γεμάτο ασάφειες γιατί δεν είναι συμφωνία αλλά ανακοινωθέν. Δεν είναι αρνητικό για την πλευρά μας αφού μιλά για μια ιθαγένεια και φυσικά για την νέα Κυπριακή ομοσπονδία η οποία θα χαίρει όλων των προνομίων της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δηλαδή την συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στην Ευρωζώνη κτλ. Άρα γιατί μιλούμε για διάλυση; Επίσης να σου πω ότι απαράδεχτος επί της ουσίας είσαι εσύ και όλο το σινάφι σου.

Οι ψευτοπατριώτες που μας έφεραν εδώ. 40 χρόνια μετά να μιλούμε ακόμα για λύση. Εσύ, ο Πορδίκης, ο αρχιψεύταρος Λιλλήκας, τα ΕΔΕκόπουλλα και άλλα μη σοβαρά άτομα και κόμματα. Και φυσικά όλοι οι ομοϊδεάτες προκάτοχοι σας. Εσείς που προσπαθείτε να μπερδέψετε τον κόσμο με νομικίστικες παρλαπίππες και να τους εκφοβίσετε. Χωρίς ποτέ φυσικά να έχετε μια αντιπρόταση.

Εσύ ειδικά Νικόλα που τα τελευταία δυο χρόνια παραλίγο να με κάμεις να αλλάξω γνώμη για σένα. Με την υπευθυνότητα που έδειχνες στα οικονομικά τουλάχιστον θέματα με αντιλαϊκές δηλώσεις. Όμως η πίκρα τζαι το μίσος (ναι το μίσος) που τρέφεις για τον Αναστασιάδη σε οδηγεί στην επιπόλαιη επιλογή της αποχώρησης. Χωρίς ουσιαστικό λόγο. Για μαλακίες βασικά.

Ακόμα ναι.. Είσαι όπως το μωρό. Νόμιζα ότι το κόλλημα που έχετε με τον Αναστασιάδη το είχατε ξεπεράσει. Δεν γίνεται η οικογένεια να κατηγορεί τον Αναστασιάδη ακόμα και για τον θάνατο του Τάσσου. Ακόμα τζαι για τις αποτυχημένες προσπάθειες του Τάσσου να κόψει το τσιάρο ενώ ήταν άρρωστος, κατηγορείτε ανεπίσημα τον Αναστασιάδη. Για την πίεση που του έβαλλε τζαι την κριτική που του ασκούσε. Τούτα ούλλα Νικόλα σόριν αλλά εν Μαλακίες.

Θέλεις να αποχωρήσεις που την κυβέρνηση; Πε το καθαρά. Πε εγώ ρε θέλω διχοτόμηση, όπως ήθελε τζαι ο παπάς μου. Πε το ρε κουμπάρε γιατί φοάσαι; Τζαι έλα μετά με σοβαρές προτάσεις να διεκδικήσεις την καλύτερη δυνατή διχοτόμηση. Να πάρεις ίσως κάποια εδάφη πίσω, να διεκδικήσεις κάποιες οικονομικές αποζημιώσεις κτλ. Πε το ρε γιατί φοάσαι; Εν αντιλαμβάνεσαι ότι εν χειρότερο απλά να λαλείς μαλακίες, δικαιολογίες τζαι ψέματα; Εβαρεθήκαμεν ούλλοι ρε εν το καταλάβεις.

Εγώ θα το εκτιμήσω αφάνταστα αν το κάμεις. Θα θεωρήσω ότι είσαι ο πιο ειλικρινής πολιτικός σε τούντη πουστόχωρα. Θα διαφωνώ μεν μαζί σου αλλά θα είσαι τουλάχιστον ειλικρινής. Τζαι τούτο πάντα εκτιμείται.

Αλλά σε παρακαλώ όχι άλλα ψέματα. ΚΑΝΕΙ. Εβαρεθήκαμεν. Κατέβασε επιτέλους τα καρύδια σου τζαι πε ανοιχτά. Εγώ με τον Αναστασιάδη δεν μπορώ να συνεργαστώ (γιατί φακκά μου πας τα τζιέρατα) τζαι επίσης θέλω διχοτόμηση. Τζείνοι ποτζί τζαι εμείς ποδά. Τζαι θα αγωνιστώ να φέρω την καλύτερη δυνατή διχοτόμηση για τον τόπο.

Τούτη είναι μια αξιοπρεπής πολιτική θέση. Φτάνει όμως μαλακίες.

11 σχόλια:

  1. "που έμαθε να παίρνει πάντα αυτό που θέλει από την mammy"

    H mammy εξεκίνησεν την υπηρεσίαν προς την οικογένειαν βκάλλοντας υπουργόν εσσωτερικόν Δεξίν σιέριν του Εθνάρχη (άκρως δεξίν τζιόλας). Μετά έβαλεν σας πρόεδρον, ύστερα εκατάφερεν να σας βάλει τζιαι δήμαρχον, τζιαι ο επόμενος στόχος είναι ο επόμενος πρόεδρος. (πρόσεξε ότι πάμε decrecento σε τεστοστερόνην τζιαι σε εξυπνάδαν). Η πρώτη πράξη επέτυχεν με την έξωσην του Αρμένη. Θα πείς η Κύπρος δεν είναι Δηκο. Εγώ θα σου πώ η Κύπρος είναι σιειρόττερη που Δήκο. Εδώ η Κύπρος έφκαλεν Αρχιεπίσκοπον τον Ττόμην με 8 %. Αρκεί να είσαι πονηρός τζιαι να ξέρεις του μηχανισμούς, τον Κυπραίον τον χειραγωγείς όπως θέλεις. Είπαμεν, Η Κύπρος είναι σιειρόττερη που Δήκο τζιαι σιαίρουμαι που τα τωρά πον να θκιαβάζω το μπλόγκ σου, αν το κρατήσεις, πον να βρίζεις τον Πρόεδρον Παπαδόπουλλον. Μπορεί τζιαι να τον ψηφίσεις τζιόλας πριν να τον βρίζεις, διότι θα τον θεωρείς καλλύττερον που τον Λιλλίκκαν γή κανέναν τύπον τύπου Χρυσή Αυγή που θα παρουσιαστεί σαν Σωτήρας τη Κύπρου Δήκο. Εδώ ο Κουλίας εγίνην σωτήρας, φαντάσου να βρεθεί κανένας φασίστας έξυπνος τζιαι επικοινωνιακός.

    Πραγματικά δεν χαίρουμαι. Δεν νομίζω να εν έφκολα τα πράματα για τον Αναστασιάδην, ιδίως αν οι αμερικάνοι πιέσουν τους Τούρκους τζιαι δεχτούν λύσην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε Κρίτικ, να μου επιτρέψεις να καταχραστώ το χώρο σου να απαντήσω του aceras

    @aceras
    Εν πολλά πικράντερον εκ μέρους σου αμαν εν σου αρέσκει κάτι στην Κύπρο να λαλείς "εβαλεν σας" ή "εκατάφερεν σας" κλπ. Κάμνεις το συνέχεια σε όλα τα post γενικα. Αμαν όμως εν κάτι που πιστευκεις ότι εν καλό βάλλεις τζαι τον εαυτόν σου μέσα. Αποφάσισε. Αν είσαι Κυπραίος πκιάννει σε τζαι σένα το κολάνι είτε σ' αρέσκει είτε εν σ' αρέσκει. Αν πάλε είσαι Ελβετός, με γεια σου με χαρά σου αλλά παρέτα να ασχολεισαι μαζί μας. Αφησμας να κάμουμεν ότι καταλάβουμεν πέρκι γλυτώσουμεν, εν χρειαζούμαστεν όμως άλλους ελιτιστές, εχουμεν δικούς μας.

    Τζαι όσον για το αν έφκαλεν η Φωτεινή τον Τάσσον πρόεδρον πας τα ζυνίσhια μας τράβα να αρωτήσεις τον Δικωμίτη τζαι το ΑΚΕΛ που εν τους ποριφκεις για το ποιός έφκαλεν τον Τάσσον πρόεδρον. "Αφού άλλαξεν ο άδρωπος σιορ..." Βέβαια ανταπέδωσεν σας το πλήρως αφού χωρις την υποστήριξην του την δεύτερην κυριακήν ούτε πόξω που το προεδρικόν εν θα ερέσσετε τζαι έτσι εν θα είχαμεν την ευκαιρίαν να ζήσουμε το θαύμα της πενταετίας σας.

    Τζαι νάκκον αντροπή ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Like.
    Περνώ κι εγώ τη φάση "δεν θέλω να διαβάζω εφημερίδες/παρακολουθώ ειδήσεις" μετά από χρόνια που δεν έχανα λέξη. Μάλλον είναι που δεν ξέρω τι και ποιον να πιστέψω πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Agapite file Critic. Poly wraio post. As elpisoume toutoi oi axristoi pou ekaman ton pono tou kosmou me to kypriako "Career" na paramerisoun che na to lysoume che na na stamatisoume na latreuoume ksenes shmaies oulloi pas touton ton topo gia na doume asprh mera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. φιλε σε καποια πραματα εισαι σωστος. αλλα εισαι δηλητηριασμενος που τις κομματικες επιλογες των γονιων σου τζαι παντα εννα βλεπεις με καποια συμπαθεια τουτη τη λερα ονοματι αναστασιαδης. σαν δικηγορος που ειναι, ξερει να παιζει με τις λεξεις και να τις αποτυπωνει με μιαν αποφασιστικοτητα που κερδιζει τη ψυχολογια της μαζας,(γιατι ο κοσμος χορταινει μονο με την ελπιδα τζαι τις προοπτικες παρα με τις πραξεις) κατευθυνοντας τελικα τις εντυπωσεις εκει που τον βολευει. εφανηκε τζιολας που ουλλες του τις δεσμευσεις που δεν εκρατησε. "πρωτο τζαι βασικοτερο βλεπε ΑΟΖ". ο τυπος περιπαιζει μας μες τα μουτρα μας. εν ειμαι ψυχολογος αλλα εν θελει τζαι πολλη διαυγεια για να διακρινει καποιος τους θεατρινισμους του. μονη του πατριδα ο τραπεζικος του λογαριασμος. ελπιζω να το διακρινεις νωρις τζαι οχι οταν εννα εχουμε ηδη το καυλι της τουρκιας μες το στομα μα, καταταλλα εφταιξεν μας το τασσουι λες τζαι τζινος εν το μεγαλυτερο μας προβλημα (τζαι το καυλι των πολυεθνικων γιατι θελεις τζαι ιδιωτικοποιησεις- που μας εφταιξαν ΜΟΝΟ οι βολεμμενοι. λες τζαι παλε τζινοι εν το μεγαλυττερο μας προβλημα). καμετε λλιο σωστο φοκους ρε γαμωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://lazarosmavros.wordpress.com/2014/02/23/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%AF%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CE%AD%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τζαι γαμησε τα με την τροικα. εγιναν θεμιτοι οι αυταρχικοι κηδεμονες γιατι εχουμεν αυτιστικους, προδοτες τζαι συμφεροντολογους στην εξουσια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή