CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ένα παιδί κοιτάει τα άστρα



Μεν κάμετε το λάθος να κλείσετε κάτι για τούντη εβδομάδα. Εσείς θα χάσετε. Υπάρχει το event της χρονιάς. Ποιας χρονιάς του αιώνα!!!

Επειδή λοιπόν ελείψαν τα προβλήματα μας τζαι πλέον ο δήμος Λευκωσίας λειτουργεί σε άλλα επίπεδα, (πας τον αυτόματο που λαλούν) αποφάσισαν να το ρίξουν στις τρελές εκδηλώσεις.

Τα προβλήματα με τα κέντρα αναψυχής χωρίς άδεια, με τα ανύπαρκτα πάρκιγκ, με τα σκουπίδια, με το τεράστιο έργοτάξιο της εντός των τειχών πόλης, με την φαντασμαγορική πλατεία Ελευθερίας (ού μα εν υπάρχει), με την οροφή του παλαιού Δημοτικού θεατρόυ (ού μα εν υπάρχει), τζαι την ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ (ου μα εν έγινε)... απλά..... δεν υφίστανται πλέον. Έτσι αποφάσισε ο Δήμος να ασχοληθεί με τα άστρα. Ναι 7-14 Απριλίου έχουμε το space week. Ω ναι. Και διοργανώνεται από τον Δήμο Λευκωσίας που έχει πολύχρονη εμπειρία στην αεροναυτική. Αμ πως. Με τόσους ούφο δημάρχους που είχε στην ιστορία του κάτι θα έμαθε. 



Ο Δήμος Λευκωσίας λοιπόν με μπροστάρη το παιδί που κοιτάει τα άστρα, (τον δήμαρχο του φυσικά) διοργανώνει το space week. Και όχι οι φήμες που λένε ότι στον δήμο τρώνε  Space cakes με  το καφέ τους κάθε πρωί δεν επαληθεύτηκαν τζαι παρετάτε πλιζ τες κατζίες. Στην τεράστια αυτή εκδήλωση λοιπόν θα έχουμε και επίσκεψη αστροναύτη. Τζαι όχι έννεν ο Περδίκης. Ο Περδίκης εν ούφο.

Στην συνέχεια το πρόγραμμα λέει ......space lectures. Ναι.... Και φυσικά καλά το καταλάβατε κύριος ομιλητής θα είναι οοοο Γιαννάκης Ομήρου ο οποίος με την φλυαρία και την παπαρολογία του είναι ικανός να σας πρήξει τόσο πολύ τα αρχίδια που θα σας απογειώσει στο φεγγάρι. Σε ένα τρελό και ανεπανάληπτο ταξίδι χωρίς επιστροφή. Όπως την κατάληξη που θα έχει η οικονομία αν εφαρμοστεί ο νόμος που σκαρφίστηκε ο Γιαννάκης παρέα με το ΑΚΕΛ για να προστατέψουν τάχα μου την πρώτη κατοικία.

Έπειτα το πρόγραμμα περιλαμβάνει fun space experiments. Αυτό είναι το highlight της εκδήλωσης. Ο Ομήρου μαζί με τον Περδίκη αλλά και τον Λιλλήκα θα σταθούν σειρά και θα δέχονται ζινισιές (the fun part) από τους παρευρισκομένους. Σκοπός του πειράματος (the experiment) είναι να δούμε πόσες μπορούν να αντέξουν μέχρι που να φυρτούν και να αποδημήσουν εις κύριoν (the space & fun part).

Ακολούθως έχουμε το space movie night όπου ο τεράστιος Δημήτρης Χριστόφιας, πρωταγωνιστής της ταινίας, αποκαλύπτει όλα του τα μυστικά. Πως μεταμορφώνεις τον εύφορο πλανήτη γη σε σελήνη. Οι εμπειρίες που αποκόμισε από την πενταετή διαχείριση της Κύπρου είναι το κύριο εργαλείο που θα χρησιμοποιήσει στο νέο του εγχείρημα. Νομίζω στην ταινία παίζει τζαι ο ξανθός μάγος ο οποίος στο τέλος μάλιστα πεθανίσκει γιατί εν πετυχαίνει ένα κόλπο με μαχαίρια, το οποίο μάλιστα νόμιζε ότι είχε τελειοποιήσει... Έτσι νόμιζε μέχρι που γνώρισε τον Δημήτρη.

Και τέλος φτάνουμε στο ζουμί. Στην κορύφωση. Στο space party. Εκεί οι παρευρισκόμενοι θα καταναλώσουν space cakes, magic mushrooms, και γενικά ότι μπορεί να σε ταξιδέψει και θα πάνε μαζί με το πρόεδρο στο περσινό Eurogroup. Να ζήσουν ένα περιβάλλον τόσο εχθρικό όσο και ο πλανήτης Αφροδίτη. Επίσης η κατανάλωση των πιο πάνω ουσιών θα δώσει σε όλους να  καταλάβουν σε ποια κατάσταση (state of mind or mental state που λένε) βρίσκεται ο πρόεδρος όταν μιλάει για το νέο οικονομικό θαύμα της Κύπρου!!! Προφανώς σε κατάσταση trance.

Και τέλος to Astro observation night. Εδώ παρέα με τον Δήμαρχο Λευκωσίας θα κοιτάξουμε και εμείς τα άστρα. Φήμες που διέρρευσαν αποκαλύπτουν ότι ο υπουργός οικονομικών θα κάνει ελικοπτεράκια πάνω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

Μην το χάσετε θα χάσετε. Ούφος όλης της Κύπρου μαζευτείτε.

Υ.Γ. Παραλίγο να το ξεχάσω. Για φινάλε έχουμε το NASA space apps: Αυτό το app φημολογείται ότι κατασκευάστηκε από την NASA ειδικά για Android συσκευές. Ουσιαστικά μιλάμε για ένα παιχνίδι όπου ο χαρακτήρας του χρήστη προσπαθεί να πείσει ένα τουρκοκύπριο και ένα ελληνοκύπριο να επανενώσουν την χώρα τους. Κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Έτσι αποφασίστηκε όπως χρησιμοποιείται στην διαδικασία προσλήψεων στην NASA.

14 σχόλια:

  1. Γιατί σε ενοχλεί τόσο πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. En tzai enoxlei me toso. Apla thewrw to pellara tzai peripaizw to..

    Tzai oi pellares omws en xrisimes

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν νομιζετε οτι θα φατε το ενδοξο λεμεσιανο καρναβαλι με ετσι πελλαρες εισαστε γελασμενοι ρε λευκωσιατουθκια :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζινισιές του Περδίκη ακούεται καλή φάση. Κόφκω τον να ήταν που τζιείνους που στο σχολείο τζιαι στον στρατό εισπράτταν κάμποσες. Τους άλλους θκυό η αλήθκεια νεκατσιώ να τους τζιήσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρείς το συγκεκριμένο event όπως διοργανώνεται - με την συγκεκριμένη δομή/περιεχόμενο - ως πελλάρα ή θεωρείς πελλάρα οποιανδήποτε προσπάθεια επιμόρφωσης του κοινού για το διάστημα τζιαι την διαστημική τεχνολογία γενικότερα;

    Αν θεωρείς το συγκεκριμένο event πελλάρα και μόνο, πως πιστεύκεις ότι θα επετύχαινε το σκοπό του πιο αποτελεσματικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κριτίκ απλά και μόνο επειδή δεν σου αρέσει ή δεν ασχολείσαιι με ένα αντικείμενο δεν σημαίνει ότι είναι πελλάρα. Δεν αρέσουν σε όλους τα ίδια πράγματα. Επίσης η δικαιολογία ότι έχουμε προβλήματα και ασχολούμαστε με τρελλές εκδηλώσεις είναι ανούσια, άσκοπη και έχει καταντήσει κουραστική και ενοχλητική. Προβλήματα υπάρχουν πολλά και σοβαρά και πάντα θα υπάρχουν. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσουμε να διασκεδαζουμε και να ασχολούμαστε με αυτά που μας αρέσουν και μας ενδιαφέρουν. Ούτε η διοργάνωση μιας εκδήλωσης σημαίνει ότι αγνοούμε αυτά τα προβλήματα και δεν κάνουμε τίποτα για να τα επιλύσουμε.

    Η Αχάπαρη πιο πάνω ανάφερε το καρναβάλι της Λεμεσού. Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν τα καρναβάλια. Δεν είναι του στυλ μου να φορώ κοστούμια και μάσκες. Δεν σημαίνει ότι επειδή δεν μου αρέσει εμένα πρέπει να βγω και να κοροϊδεύω τους άλλους. Και υπάρχουν πολλοί που τους αρέσει και βγαίνουν να χαρούν την μέρα τους ασχέτως των όσων προβλημάτων και να υπάρχουν. Δεν θα σταματήσουμε να ζούμε και την ζωή μας τώρα.

    Συνήθως μου αρέσουν τα ποστ σου και συμφωνώ με τις απόψεις σου. Αλλά όχι το πιο πάνω. Είναι καθαρή κοροΐδία και δείχνει έλλειψη σεβασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ειναι γελοιο σε μια μοιρασμενη πρωτευουσα μιας πτωχευμενης χωρας να διδεται εστω και μισο γροσι για ΜΑΛΑΚΙΕΣ των αλλοτε ψυχροπολεμικων ονειρωξεων.
    Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Pros anwnimo kai passenger... Den thewrw vlakeia opoiadipote prospatheia epimorfwsis tou koinou gia to diastima... To thewrw vlakeia na to kamnei o dimos leukwsias... Etsi ekdilwsi as kamei o dimos tou houston..
    Episis diafwnw sto oti den mporw na askisw kritiki.. Eimai dimotis leukwsias plirwnw forous kai tous psifizw... Otan thewrw oti diorganwnoun malakies tha to pw.. Alloi mporei na diafwnoun.. Apopseis...
    Egw nomizw oti touta en apla malakies.. En mporw na to xarakthrisw diaforetika...
    Sorry gia ta greenglish mou.. Grafw apo to til
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ε τότε υποθέτω θεωρείς και το εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών βλακεία επειδή δεν βρίσκεται στο Χιούστον; Επίσης που είδες να λέμε εμείς ότι δεν δικαιούσαι να ασκείς κριτική; Γιατί δεν εγώ δεν βλέπω κάτι τέτοιο.

    Όσο για το άρθρο πουθενά δεν βλέπω να κάνεις κριτική. Απλά κοροϊδευεις. Και επειδή δεν σου αρέσει εσένα και δεν σε ενδιαφέρει εσένα το εν λόγω αντικειμένο δεν σημαίνει ότι είναι μαλακία και ότι είναι βλακεία να το διοργανώνει ο δήμος Λευκωσίας απλά και μόνο επειδή δεν είναι Χιούστον. Η δικαιολογία ότι δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις διαφορετικά, δεν είναι δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η πρωτοβουλία τζιαι ο σχεδιασμός της διοργάνωσης γίνεται με πρωτοβουλία του MKO CSEO - εν το σκαρφίστηκε ο Γιωρκάτζης. Ο Δήμος παρέχει τους χώρους για να γίνουν τα events. Από ότι βλέπω τα παραπάνω γίνονται στην Πύλη Αμμοχώστου τζιαι σε δημοτικά σχολεία - που την στιγμή που ενε κλείσαν αίθουσες στο Hilton ας πούμε εν βλέπω μεγάλο κόστος στην υπόθεση.

    Εννά επικεντρωθώ στο NASA Space Apps για να πω ότι εν κάτι που διοργανώνεται σε πολλές χώρες τζιαι δια ευκαιρία σε αθρώπους με κάποια τεχνική κατάρτιση (που συνήθως εν νέοι αθρώποι που έχουν την ενέργεια τζιαι την όρεξη για έτσι πράματα) πρώτα να έρτουν σε επαφή με τεχνολογίες που σχετίζονται με την αξιοποίηση τζιαι την εξερεύνηση του διαστήματος τζιαι μετά να δουλέψουν πρακτικά πάνω σε συγκεκριμένα προβλήματα τα οποία λόγω τζιαι της φύσης τους πολλές φορές απαιτούν λύσεις που σε υποχρεώνουν να σχεδιάσεις τζιαι να σκεφτείς πράματα που εν έχουν προηγούμενο.

    Ενδεικτικά, τούντο λινκ δείχνει την δουλειά μιας που τις ομάδες που επιάσαν βραβείο στην περσινή διοργάνωση που έγινε στη Λεμεσό

    https2013.spaceappschallenge.orgprojectmars-sense

    Η ανάπυξη της υψηλής τεχνολογίας στη Κύπρο εν κάτι που μπορεί να δημιουργήσει δουλειές τζιαι να φέρει τζιαι χρήμα. Τζιαι που την στιγμή που επίσημα το κράτος εν φακκά πέννα για τούντο θέμα - οτι τζιαι αν λαλούν οι διάφοροι υπουγοί - μεινίσκει σε NGOs τζιαι άλλους ιδιώτες να προσπαθήσουν να κάμουν τον κόσμο να ενδιαφερτεί. Αν δεν τα καταφέρουν να κάμουν διαφορά εν τα καταφέραν αλλά τουλάχιστον επροσπαθήσαν τζιαι σε τούντο τόπο που ούλλοι κάθουνται στο κώλο τους τζιαι καρτερούν - τους τουρίστες να κλείσουν ξενοδοχεία, τους κινέζους να αγοράσουν σπίθκια, τους ξερω γω ποιούς να κάμουν γήπεδα γκολφ τζιαι καζίνα, το αέριο τζιαι το πετρέλαιο να φκεί - η οποιαδήποτε προσπάθεια για κάτι διαφορετικό θεωρώ ότι αξίζει τουλάχιστον τον σεβασμό μας τζιαι σίουρα ενεν μαλακία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν υπάρχει λόγος να θίγεστε επειδή το αποκάλεσα μαλακία.

    Να το θέσω διαφορετικά. Δεν είναι το θέμα μαλακία. Μαλακία θεωρώ το γεγονός ότι ασχολείται ο Δήμος Λευκωσίας μαζί του.

    Είπαμε άποψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ετσι μπραβο να μην ασχολουμαστε με κατι περισσοτερο απαυτο που ηδη ξερουμε... Ο Ηλιος γυριζει γυρω απο τη γη κιαυτη ειναι επιπεδη σωστα? Ευτυχως που υπαρχουν πολλοι κυπριοι που δουλευουν και στη Νασα και σε αλλα μερη που εχουν να κανουν με το διαστημα . Παντως μακαρι να ειχαμε αστεροσκοπειο στην Κυπρο ειδικα στην Λεμεσο οι καιρικες και αλλες συνθηκες ειναι οτι πρεπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς, μπάλα, σούβλα, μπύρα και να βρίζουμε πολιτικούς/κόμματα και μη (αφού πρώτα τους δώσουμε την ψήφο μας, έτσι;). Όλα τα άλλα είναι μαλακίες και δευτερεύοντα για να ασχολούμαστε, αφού έτσι και αλλιώς, εμείς ως γνωστόν, ΟΛΑ τα γνωρίζουμε.

      Διαγραφή
    2. Εγώ πάντως τα ξέρω όλα. Ξέρω και πόσα αππίθκια χωρεί ο σάκκος.

      Διαγραφή