CYPRUS CRITIC

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Ο ρατσισμός αλλού τιμωρείται ρε

Ουάο κοπέλλια. Τελικά υπάρχουν χώρες που τιμωρούν τις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Υπάρχουν χώρες όπου αν κάποιος αξιωματούχος του κράτους τοποθετηθεί επίσημα με ρατσιστικά σχόλια ενάντια σε μερίδα του λαού τότε υπάρχουν επιπτώσεις. Μιλούμε για τον Σαραζίν στέλεχος της Bundesbank και μέλος του κόμματος των Σοσιαλδημοκρατών στην Γερμανία (κάτι όπως την ΕΔΕΚ αχά καλό ε;;;;) ο οποίος τοποθετήθηκε ρατσιστικά ενάντια στους Εβραίους και τους μουσουλμάνους. Είπε λοιπόν ο λεβέντης άριος Γερμαναράς ότι οι μουσουλμάνοι είναι σεξουαλικά καταπιεσμένοι και για αυτό τον λόγο γίνονται επιθετικοί προς τις γυναίκες, όπως είπε επίσης ότι όλοι οι Εβραίοι και οι Βάσκοι έχουν ένα ξεχωριστό γονίδιο που τους κάνει διαφορετικούς από τους υπόλοιπους λαούς. Αν τον είχα πάντως ομπρός μου έννα του επρότεινα να πάει σε ένα Αποέλ-Ομόνοια, η σε ένα παιχνίδι της ΑΕΛ με Λευκωσιάτικη ομάδα στην Λεμεσό για να αναθεωρήσει την θεωρία του περί γονιδίων.

Είπε βασικά ότι οι μουσουλμάνοι εν καταπιεσμένοι και οι Εβραίοι γενετικά διαφορετικοί τζαι ετσιππωσαν ούλλοι πάνω του να τον φαν. Εφκήκεν ο προεδρος της Bundesbank (εν η κεντρική τους τράπεζα) ο μάστρος του δηλαδή και τόνισε ότι αυτά είναι προσωπικές απόψεις του Σαραζίν και το πιο σημαντικό εφκήκαν οι μεγάλες κεφαλές του κόμματος του (ο Ομήρου τους ασπούμεν αχά καλό ε;;;;) και τον κάλεσαν δημόσια να υποβάλει την παραίτηση του. Ακούτε να παραιτηθεί για τις πιο πάνω δηλώσεις. Ναι κουμπάρε γιατί σε άλλες χώρες που δεν διοικεί το ρουσφέτι, το συμφέρον και η μαλακία άμαν ένας πολιτικός παρεκτραπεί τότε ή παραιτείται η εξοντώνεται πολιτικά.

Στην Κύπρο των αγίων τζαι των γαδάρων όταν ένας πολιτικός παρομοιάζει τους ομοφυλόφιλους με ζωόφιλους και παιδόφιλους βγαίνει απλά το κόμμα του να δηλώσει μετά από το πέρας 2 εβδομάδων ότι αυτά είναι προσωπικές του απόψεις και να αποστασιοποιηθεί από την εν λόγω δήλωση του. Τι εκάμαν δηλαδή; Τίποτε απολύτως αμπα τζαι χάσουν τους ψήφους του χώρκατου στην Λεμεσό. Άμπα τζαι χάσουν τζίντες 2-3 σιλλιάες ακροδεξιούς Απολλωνίστες που τον ψηφίζουν. Και φυσικά μιλούμε για μια δήλωση τόσο ρατσιστική που αν γινόταν για παράδειγμα στην Αγγλία θα εκάμναν διαδηλώσεις έξω που το σπίτι του για μήνες το gay and Lesbian community. Δαμέ για τζίντον κάττον προχτές που τον έσιρεν τζίνη η μαννή μες τον κάλαθο στο Coventry έγινεν χαμός τζαι διαδηλώσεις έξω που το σπίτι της πόσο μάλλον για έτσι θέμα.

Είναι σε τέτοιες περιπτώσεις που καταλαβαίνω ότι είμαστε δεκαετίες πίσω αν όχι και αιώνα. Γιατί ναι μεν και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι κατηγορήσαμε και μαυροπινακίσαμε τον βούζουνο τον χώρκατο τον μουστακαλή για τις μαλακίες που είπε, αλλά η αντίδραση των άμεσα ενδιαφερομένων ήταν υποτονική και σχεδόν ανύπαρκτη. Γιατί καλά είναι τα διαβήματα σε Ευρωβουλή και τα άρθρα σε εφημερίδες αλλά γιατί δεν έγινε κάτι πιο δυναμικό; Γιατί δεν έγινε μια πορεία έξω από το σπίτι του; Γιατί δεν έγινε μια διαδήλωση έξω από την βουλή για να ασκηθεί πίεση για διαγραφή του από το κόμμα και παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα;

Αν δεν το κάνετε εσείς φίλοι μου που είστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ποιος θα το κάνει εγώ που είμαι απλά ένα straight άτομο που στηρίζει τα δικαιώματα και τον αγώνα που κάνετε για αναγνώριση στην συντηρητική Κύπρο; Όταν η παραδοσιακά πιο φιλελεύθερη ομάδα πολιτών μιας χώρας φοβάται να βγει από το καβούκι της και να παραδεχτεί σε γονείς, φίλους και συγγενείς ότι ναι είμαι gay και να πολεμήσει ανοιχτά πλέον κάτι τύπους με προϊστορικούς εγκέφαλους σαν τον μουστακαλή ποιος θα το κάνει. Ξέρω δεν είναι εύκολο γιατί ζούμε μες το χωριό που λέγεται Κύπρος και είναι δύσκολο μα πολύ δύσκολο να το φωνάξεις και μετά να έχεις την δύναμη να αντιμετωπίσεις την αντίδραση της οικογένειας και των φίλων που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι και ακραία. Αλλά γαμώτο αν δεν το κάμετε εσείς ανοιχτά ποιος θα το κάμει. Εγώ με τα γράμματα που στέλλω τζαι ξιτιμάζω τον μόνο. Αγώνας μυστικά πίσω από ένα πληκτρολόγιo δεν γίνεται. Θέλει θυσίες. Η Accept είναι μια καλή αρχή. Ας ελπίσουμε ότι θα έχει και δυναμική συνέχεια γιατί πραγματικά βαρέθηκα να ακούω τον κάθε βοσκό άσχετο κύπριο πολιτικό (και είναι πάρα πολλοί) να την βγάζει καθαρή για ενέργειες που σε άλλες προηγμένες χώρες θα τιμωρούνταν με πολιτικό και όχι μόνο κρέμασμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου