CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Οι προδότες

Περάσαμε και πάλι αυτό το δεκαήμερο της εθνικής καύλας όπου όλα τα κωθώνια της εγχώριας πολιτικής σκηνής προελαύνουν κορτωτά, γυαλισμένα ξυρισμένα από τα κανάλια και πορδίζουν πύρινους λόγους. Πατούν στην ιστορία της Ελλάδας και της Κύπρου για να μας παρουσιάσουν τους εαυτούς τους και να μηδενίσουν τους αντιπάλους τους.

Είναι οι μέρες που ακούμε για προδότες καταδότες, για φασίστες, για τουρκόσπορους για βρωμοκούμουνους και άλλα ωραία. Είναι οι μέρες που ακόμα και οι κομουνιστές πάνε εκκλησία και ακολούθως στα φυλακισμένα μνήματα όπου αποδίδουν φόρο τιμής σε αγωνιστές της ένωσης (και αντί-κομουνιστές). Είναι οι μέρες όπου οι ακροδεξιοί φτύνουν και βρίζουν τους προδότες κομουνιστές. Είναι οι μέρες που τα δεξιά κόμματα καμαρώνουν για την άρια καταγωγή τους. Είναι οι μέρες όπου κεντρώοι και σοσιαλιστές αποδεικνύουν πόσο δεξιά κλίνουν....Ειναι ειναι είναι...Είναι γενικά ένα δεκαήμερο υποκρισίας και υπέρτατης γελοιότητας.

Αλλά μιας τζαι βρισκόμαστε σε περίοδο τσακωμών και η πρωταπριλιά είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξετε τον νου σας εν μέσω προεκλογικής περιόδου θα ήθελα και εγώ να πω τα δικά μου. Τζείνοι εν καλύτεροι δηλαδή.

Κύριε κόκκινε. Δεν συμφωνώ να σε φωνάζουν προδότη καταδότη και φυσικά δεν συμφωνώ να σου φωνάζουν το γνωστό σύνθημα να πεθάνει ο Χρ........ Αλλά τζαι εσύ είσαι μεγάλος καραγκιόζης. Γιατί όταν έπρεπε για μια φορά στην ζωή σου (το 2004) να πάρεις μια απόφαση εσύ κώλωσες. Σκέφτηκες το πολιτικό κόστος σαν κλασσικός ευθυνόφοβος Ακελικός. Επίσης η διακυβέρνηση σου και ειδικά η εσωτερική σου πολιτική είναι από τις χειρότερες που πέρασαν. Αντάξια με την δεκαετία Κυπριανού. Τέλος τα κολλήματα σου και οι αναχρονιστικές ψευδοκομουνιστικές σου ιδέες δεν σε βοηθούν καθόλου.
Γυρίζουν απλά την κοινή γνώμη εναντίον σου και βγάζουν στην επιφάνεια την ανικανότητα σου. Το μόνο που καταφέρνεις είναι να σκοτώνεις κάθε ελπίδα που επέμεινε για αυτό τον τόπο. Γιατί και στην περίπτωση που καταφέρεις να φέρεις στο τέλος κάποιο σχέδιο λύσης θα απορριφθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα γιατί το έφερε κάποιος προδότης ανίκανος ο οποίος κατάφερε να γυρίσει όλη την κοινή γνώμη πλην του Ακελ εναντίον του στα χρόνια διακυβέρνησης του. Δεν βοηθάς τον εαυτό σου. Καθόλου όμως.
Από την άλλη όμως ίσως αυτό να είναι μια στρατηγική Πόντιου Πιλάτου όπου εσύ θα πεις εγώ σας έφερα το σχέδιο και εσείς το καταψηφίσατε. Νίπτω τας χείρας μου. Δεν ξέρω. Μπορεί.

Κύριε αρχιΔΗΚΑ. Η κατάσταση σου είναι μη αναστρέψιμη. Σαν αρχιτσιβίτζι στο κόμμα των τσιβιτζιών δείχνεις ότι είσαι ακριβώς αυτό που χαρακτηρίζει κάθε πρόεδρο του ΔΗΚΑ (Δημόσιο καμπαρέ) που σέβεται τον εαυτό του. Ένα άτομο δηλαδή χωρίς ιδεολογία χωρίς πλάνο χωρίς τσίπα. Ένα άτομο το οποίο θα εκμεταλλευτεί με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται μπροστά του και η οποία μπορεί να αποφέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τους ψηφοφόρους του. Το ρουσφέτι και η μπαγαποντιά στο μεγαλείο της.

Κύριε «αρχισοσιαλιστή». Κατάφερες να αποτελειώσεις οριστικά ένα κόμμα που έτσι και αλλιώς ήταν της πούτσας. Αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ ακροδεξιάς και κομουνισμού μη ξέροντας που σου παν τα τέσσερα. Υποστηρίζεις κομουνιστές για πρόεδρους αλλά φτύνεις και κλωτσάς ομοσπονδίες συνομοσπονδίες, μετανάστες και οτιδήποτε φιλελεύθερό ενώ ονομάζεις τον εαυτό σου σοσιαλιστή. Είσαι απλά ένας καημένος.

Κύριε μπλέ αρχηγέ. Παρότι πήγες να δείξεις τα δόντια σου το 2004 και να μας πείσεις ότι είσαι ίσως από τους λίγους που ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό της βλακονησίδας μας τα χάλασες τον τελευταίο χρόνο. Η μέθη της πιθανής εξουσίας σε έκάνε και εσένα να αρχίσεις τις πορδολογίες περί χρονοδιαγραμμάτων και επιδιαιτησίας αλλά και να εφαρμόσεις την μηδενιστική στρατηγική. Υποστηρίζεις δηλαδή ότι ο πρόεδρος εν αχάπαρος τζαι εν κάμνει τίποτε. Η μέθη της πιθανής εξουσίας σε έκανε επίσης να γλείφεις κάτι γέρημους που κλώτσησες εκτός κόμματος πριν λίγα χρόνια αλλά και να τους αγκαλιάζεις κάτω από την ομπρέλα σου. Όλοι χωράμε όχι μόνο οι καλοί.
Μια ερώτηση όμως έχω να σου κάνω. Έξω το κυπριακό. Όλες αυτές τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές απόψεις περί ιδιωτικοποιήσεων τις οποίες παρεμπίπτοντος ασπάζομαι και εγώ, 10 χρόνια που ήσουν εξουσία γιατί εν τες προώθησες; Ήταν μήπως αντιλαϊκές τότε; Λέμε τώρα.

Κύριοι πράσινοι, σκούροι μπλε, μαύροι, παπάες και άλλοι. Δεν αξίζετε καν να σας σχολιάσω. Είστε απλά βλάκες.

Αυτά. Έτσι για να είμαι και εγώ στο κλίμα των εορτασμών των δύο μεγάλων εθνικών μας επετείων.

15 σχόλια:

  1. Μπράβο φίλε μου. τα πράματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα λαλείς. Ευτυχώς που ακόμα υπάρχουν ανθρώποι που σκέφτουνται σαν εμένα γιατί ενόμισα ότι έμεινα μόνος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ε ναι, εννεν πολλοί που σκέφτονται σαν εμάς, όπως έδειξε και το αγαπημένο μας δημοψήφισμα.
    βλακονησίδα όντως...
    critic βάλε για βουλευτής. Έσιεις ήδη 2 οπαδούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. : )

    Μετά έννα πρέπει να προσέχω τζαι εν θα δικαιούμαι να ξιτιμάζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχουν ασυλία οι βολευτές ρε, μεν φοάσαι χεχεχε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από που κι ως που ένα συνονθύλευμα γενικώς ασύνδετων [μεταξύ τους] και τυχάρπαστων απόψεων που κινούνται μεταξύ νεοφιλελυθερισμού [κάτι που παραδέχεται και ο Blogοδεσπότης] και μιας “έννοιας” για την γνησιότητα των σοσιαλιστικών ιδεών του «αρχισοσιλιαλιστή» [του Ομήρου της ΕΔΕΚ προφανώς], αποτελούν ολοκληρωμένες πολιτικές θέσεις;
    Blogοδεσπότα CRITIC,
    Ο αρνητισμός, οι συνεχείς και γενικές καταγγελίες και οι αντίσταση σε όλα και εναντίον όλων [εν τζιαι είσαι ΑΠΟΕΛίστας;], αποτελούνε πρόταση για διέξοδο απ’ όσα επικρίνεις [και μάλιστα κάτω από το βαρύγδουπο τίτλο «Προδότες»];

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν είπα ούτε ισχυρίστηκα ποτέ ότι έχω ολοκληρωμένες πολιτικές θέσεις. Ούτε δουλειά δική μου είναι να βρω απάντηση σε όλα τα πιο πάνω προβλήματα. Δουλειά δική μου σαν ψηφοφόρος είναι να τους κρίνω και εκείνοι σαν πολιτικοί (τάχα μου) που είναι οφείλουν να βρουν τις απαντήσεις. Επίσης το «εναντίον όλων» δεν πηγάζει από το Αποέλ (όχι δεν είμαι Αποέλ) αλλά από την κοροϊδία που τρώω τόσα χρόνια.
    Τέλος το προδότες δεν είναι κατηγορία δική μου προς αυτούς. Μπήκε σαν τίτλος διότι όπως έγραψα και στην αρχή αυτό το δεκαήμερο είναι η περίοδος όπου βρίζονται μεταξύ τους και αλληλοαποκαλούνται προδότες. Θυμούνται Γρίβες, Μακάριους και άλλους μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε CRITIC εννά ψηφίσουμεν ΖΥΓΟ; Όϊ τίποτε άλλον για να μεν μας κατηγορούν ότι εν προτείνουμεν τίποτε μερικοί-μερικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. CRITIC,

    Χωρίς παρεμβάσεις από ενεργούς και πολιτικοποιημένους πολίτες ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να επιτευχθεί!!! Διαφορετικά καταντάμε μουρμούρηες! Και το «Ούτε δουλειά δική μου είναι να βρω απάντηση σε όλα τα πιο πάνω προβλήματα», σ’ αυτό καταλήγει!

    ***********************
    Μιχάλη Ταπακούδη,

    Που μπορούμε να βρούμε στοιχεία για τον “ΖΥΓΟ”;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ Critic σε χαιρετώ!
    Πες ότι είσαι σε καλό δρόμο...
    Μεν ξεχνάς όμως ότι κάπου πρέπει να στρίψεις!
    Ρωτώντας πας στη πόλη που λαλούμεν...
    Νομίζω πως αν κάμεις σοβαρή έρευνα μες τα δεδομένα ενός απλού ανθρώπου που ζητά τη γνώση τζιαι την αλήθκειαν τζιαι που έχει δημοκρατικό κριτήριο τζιαι ένστικτο, εννά στρίψεις σωστά όταν πρέπει.

    Αν συμφωνείς με τους δεξιούς στα οικονομικά θέματα πάει να πει τρία πράματα:
    Ή σε έχουν πείσει τζιαι παράλληλα δεν σε πείθει το ΑΚΕΛ τζιαι η κυβέρνηση
    Ή το ισοζύγιο των ΜΜΕ εν τέθκοιο που μας επήρε φαλάγγι...
    Ή είσαι δεξιός τζιαι εν το εκατάλαβες κόμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ CRITIC,

    Καταγγελίες και διαμαρτυρίες χωρίς προτάσεις και εισηγήσεις με παράλληλη συμμετοχή και εμπλοκή σε εκδηλώσεις και κινητοποίησες για την υλοποίηση ή εφαρμογή τους, είναι σαν το τταλαττούριν χωρίς σκόρτον!!!

    Α, κι αυτά που αναφέρεις στον Νεο Ελληνοκύπριο ότι «μπορείς να τα σκεφτείς και από μόνος σου» είναι γιατί έχεις την ίδια κοσμοθεωρία με τους συγκεκριμένους πολιτικούς – τον Φούλη και τον Νικόλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ρε friend και αν συμμετέχω δηλαδή σε εκδηλώσεις και κινητοποιήσεις το κάνω φορώντας την φανελλουα που έχω στην φωτο;
    Και επίσης. Δεν είναι λέπρα να υποστηρίζεις τις ιδιοτικοποιήσεις και λιγότερο κράτος.

    Έσιεις όμως δίκαιο το ταλατουρι εν τρώεται χωρίς σκόρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Έσβησα κατά λάθος το σχόλιο απάντηση που είχα για τα πιο πάνω. Το βάζω ξανά εδώ

    @Anef_Oriwn: Δεν θεωρείς δηλαδή εσύ την κριτική σαν παρέμβαση; Τι προτείνεις να κάνουμε δηλαδή. Να κατεβούμε όλοι για βουλευτές; Ποια είναι δηλαδή η δική σου εκδοχή του ενεργού και πολιτικοποιημένου πολίτη. Πες μου για να ξέρω που να κατατάξω τον εαυτό μου.

    @ Μιχάλη...Κοίταξα και παλαιότερα τον Ζυγό. Σίγουρα μου φαίνεται πολύ θετικό το γεγονός ότι κανένα από τα μέλη του δεν επιθυμεί προβολή και εξουσία αλλά σκοπός τους είναι να υποστηρίξουν αξιόλογα τρίτα άτομα.
    Αυτό που με ανησυχεί λίγο είναι ότι προς το παρών δεν έχουν αναρτήσει (άρα και δεν έχουν ακόμα) οικονομική πολιτική αλλά έχουν για παράδειγμα έντονη άποψη π.χ. για την φυγοστρατία ή την υγεία. Η προτεραιοποίηση τους δεν είναι σωστή.
    Το σκέφτομαι πάντως θα δω.

    @Ελληνοκύπριο: Σε χαιρετώ πίσω φίλε. Το ότι συμφωνώ με τους δεξιούς στα οικονομικά θέματα δεν σημαίνει ότι με έχουν πείσει ο Αναστασιάδης το ΔΗΣΥ και το Ευρωκο. Θεωρώ ότι το επίπεδο γνώσης οικονομικών στην πολιτική σκηνή της Κύπρου είναι αξιολύπητο. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της βουλής είναι δικηγόρος. Δεν χρειάζομαι να με πείσουν αυτοί. Έχω δική μου άποψη και οι Αβέρωφ και Παπαδόπουλος που φωνάζουν τζαι σιζουν τα μαγιό τους εν ανακάλυψαν την τασιηνόπιττα. Ότι το κράτος είναι ο χειρότερος μάνατζερ νομίζω είναι ξεκάθαρο. Μόνο αν είσαι τυφλωμένος με άλλες ιδεολογίες ή έχεις προσωπικό συμφέρον μπορεί να υποστηρίζεις το αντίθετο. Δεν χρειάζεται να με πείσει ο Αβέρωφ για τις ιδιωτικοποιήσεις των ημικρατικών και την μείωση της κρατικής μηχανής. Μπορώ να το σκεφτώ και από μόνος μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε, εγώ δηλώνω τυφλωμένος!
    Θεωρώ ότι το κράτος εν καλλύτερος μάνατζιερ που τους ιδιώτες.
    Αποδείξεις πολλές (τα τρις του αμερικάνικου λαού για εξαγορά των τραπεζών που επτωχεύσαν ας πούμε;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Απόδειξη φίλε μου δεν υπάρχει καμία. Γιατί οι τράπεζες στην Αμερική δεν πτωχεύσαν επειδή είναι ιδιωτικές εταιρίες αλλά γιατί η εποπτική κυβερνητική αρχή απέδειξε ότι είναι ανίκανη. Πτώχευσαν γιατί και πάλι οι κυβερνητικές υπηρεσίες δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να αντιληφθούν και κατ’ επέκταση να εποπτεύσουν τα σύνθετα προϊόντα των τραπεζών στην συγκεκριμένη περίπτωση τα λεγόμενα subprime loans. Επίσης λάθος ήταν και η βαρύτητα που έδιναν οι κυβερνώντες στα ratings των οίκων αξιολόγησης (βαθμολογούνταν με ΑΑΑ) χωρίς να έχουν πραγματική άποψη οι ίδιοι. Πράγμα που γίνεται ακόμη.
    Αντιθέτως έχεις πολλά παραδείγματα που αποδεικνύουν γιατί το κράτος δεν είναι μάνατζερ. Κοίταξε την μαμά Ρωσία. Δοκιμάσατε και απέτυχε τι το βασανίζετε ακόμα;
    Το τέλειο ίσως μοντέλο είναι το ημι-σοσιαλιστικό σκανδιναβικό μοντέλο. Αυτό όμως δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Κύπρο γιατί είμαστε υπερβολικά μόγκολοι για να τα καταφέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Guys sorry που χάθηκα, χτες έφαα τη μέρα στους δρόμους τζιαι τα meetings. Πραγματικά είναι σοφότατο το απόφθεγμα "If you want to waste time, have a meeting".
    Αν δεν έχετε εντοπίσει ακόμα τη σελίδα του Ζυγου, είναι:
    http://www.zygos.org, λέει πολλά.
    Critic έχεις δίκαιο δεν έχουν κάνει ακόμα ανάρτηση περί οικονομικής πολιτικής (είσαι ψώνιον σε τούτα α!) αλλά για την ώρα εμέναν αρκεί μου το ότι υποστηρίζουν την προώθηση της οριζόντιας ψηφοφορίας, πολλά πιο θεμελιώδες ζητούμενο αν γίνει σωστά (έσιει κάτι φάλιες να λυθούν πρώτα από ότι εκατάλαβα).
    Όσον αφορά στα περί παρεμβατικότητας του κράτους, θα έπρεπε να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατόν. Αλλά όσο είμαστε homo sapiens (εν ξέρω αν μετεξελιχθούμε σε κάτι πιο προηγμένο) δεν μπορεί να παύσει ποτέ τελείως. Η λύση για τη "χρυσή τομή" είναι η ενδυνάμωση της γειτονιάς και της τοπικής κοινωνίας (π.χ. κοινότητες/ δήμοι/ Μη Κερδοσκοπικά Ιδρύματα) ώστε να νοιώθει ο πολίτης ότι μπορεί γρήγορα και άμεσα να λύσει προβλήματα που τον αφορούν, χωρίς να πρέπει πρώτα οι ωραίοι του πόροι να διυλίζονται από τη μαρμάγκα του κρατικού μηχανισμού (φορολογίες). Και η Κύπρος λόγω μικρών αποστάσεων και καλών συνθηκών (εύκρατο κλίμα, αραιές θεομηνίες) έχει τα φόντα να κάνει αποκέντρωση και να δώσει κίνητρα στους νέους να γίνουν πιο δραστήριοι στα κοινά, πρώτιστα γιατί έτσι θα τους συμφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή