CYPRUS CRITIC

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μπράβο σου πρόεδρε


Έχω σταματήσει να γράφω για οικονομικά τον τελευταίο χρόνο. Απλούστατα γιατί η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη εδώ και πολύ καιρό. Έγραφα το 2010 και λίγο το 2011 τότε που ίσως θα μπορούσε να γίνει κάτι. Τώρα την εποχή που ο πρόεδρος στρουμπώνει και υποδέχεται καπελοφόρους Ισραηλίτες και ύποπτους κινέζους εκλιπαρώντας για πέντε μπακίρες δεν αξίζει πλέον τον κόπο να γράψεις κάτι. Άλλωστε τωρά πια ανακάλυψαν το φρούτο της οικονομίας και οι σούπερ δημοσιογράφοι και πολιτικοί μας και ασχολούνται πλέον και αυτοί. Ναι τωρά πουλά και η οικονομία όχι μόνο το Κυπριακό. Άρα πλέον εγώ το αποφεύγω.

Φυσικά όμως εν εμπόρεσα να αντισταθώ και να σχολιάσω την μέγα κίνηση του προέδρου να αντικαταστήσει τον Ορφανίδη από την Κεντρική. Είναι όντως ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της διακυβέρνησης του η οποία και σημαδεύτηκε από ουκ ολίγες μαλακίες.

Και όμως η Κύπρος μέχρι και χτες είχε την ευλογία-τύχη να διατηρεί στις τάξεις της τον καλύτερο κεντρικό τραπεζίτη στην Ευρωζώνη. Ναι τον καλύτερο. Και αν έχετε αμφιβολίες ψάξτε για συστάσεις στο διαδίκτυο. Από ξένους όμως όχι από Κύπριους.

Και τι έκανε; Τον αντικατέστησε με ένα δασκαλούι του πανεπιστημίου του Λέστερ ο οποίος προφανώς βαρέθηκε να διδάσκει στην άσχημη αυτή πόλη της Κέντροδυτικής Αγγλίας και αποφάσισε να γυρίσει στη χώρα του. Ο τρόπος που το κατάφερε είναι με την δημιουργία οικονομικού μπλόγκ και την συγγραφή άρθρων σε εφημερίδες και οικονομικά ιστολόγια τα τελευταία δύο χρόνια. Και το καλύτερο είναι ότι η οικονομική του φιλοσοφία σοσιαλίζει. Δεν θεωρεί την προσήλωση στην δημοσιονομική πειθαρχία σαν τον κύριο τρόπο για έξοδο από την κρίση. Και το λέει αυτό για μια χώρα που έχει το πιο ψηλό κρατικό μισθολόγιο σε αναλογία πληθυσμού στην Ευρώπη. Την Κύπρο. Ε πώς να μην τον ερωτευτεί ο Χριστόφκιας.

Εγώ προσωπικά 2-3 άρθρα του κατάφερα να θκιεβάσω τζαι μετά εμαυροπινάκισα τον. Απλά εκνέυρισέ με τζαι σταμάτησα να ασχολούμαι μαζί του. Τωρά θα τον έχουμε και κεντρικό τραπεζίτη.

Μπράβο πρόεδρε. Πρόσθεσες ακόμα μια πατάτα στην χειρότερη οικονομική διακυβέρνηση στην ιστορία της Κυπριακή δημοκρατίας. Είσαι και με την βούλα ένα κολλημένο αποτυχημένο ανίκανο να κυβερνήσεις κομματόσκυλο που το πολιτικό πορνείο της Κύπρου σε ανέδειξε σε πρόεδρο.

Μπράβο σε όλους μας.

Υ.Γ. Επρίστην με τον Τιτανικό. Έσιει 100 χρόνια που εβούλλιαξεν. Παρετάτε μας με τες εκπομπές αφιερωμένες στο ναυάγιο. Κυριολεκτικά επρίστην εν με χωρούν τα σώβρακα μου πιον.

26 σχόλια:

  1. Ώσπου διδάσκει και αμφισβητεί μέσα στην τάξη ο Πανίκος, δε με ενοχλεί. Αν αρχίσει να πειραματίζεται πάνω στην ράσιην μας όμως ....ωχ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εννά την κακοκαρτίσεις τη Δισδαιμόνα πάλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξήασα έναν "ε" πριν το πρώτο "ι" (τζιαι είναι φυσικά Δ(ε)ισδαιμόνα). Υπάρχει τζιαι με "υ", στα δε αγγλικά εν Desdemona. Go figure...
    Πολλά σχετικός με τον Ορφανίδην κατά τα άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο κληρίδης είσιεν διορίσει απόφοιτον γυμνασίου.

    Η πλάκα με σας τους δεξιούς είναι που όταν οι δικοί σας κάμνουν οικονομικά εγκλήματα, όπως να παίζουν κουμάριν ποσά όσα έναν ή δύο εθνικά εισοδήματα, δεν ιδρώννει το φτίν σας, τζιαι τους άλλους τους μαυροπινακίζεται ακόμα τζιαι που τες προθέσεις.

    Η οικονομική ελίτ που δοξάζεις έπαιξεν κουμάριν επι διακυβέρνησης Κληρίδη έναν εθνικόν εισόδημαν τζιαι εσύναξεν το που τες οκονομίες ή το χωράφιν που του κάθε Κόκου τζιαι της κάθε κυρίας Ανδρούλλας το εβάλαν υποθήκην τζιαι επαίξαν 10, 20, 30, 50 σσιλλιάδες στο χρηματηστήριον τζιαι εκάμαν τα πάρζαν 3 ονόματα που σαν οικονομολόγος θα πρέπει να τους ξέρεις.

    Εξανάπαιξεν κουμάριν δύοι εθνικα είσοδήματα τες οικονομίες του κόσμου (και την βοήθειαν που επιάσαν που την Κυβέρνησην) πας τα Ελληνικά χρεώγραφα όι κατ΄αντίθεσην αλλά με υπόδειξην του τραπεζίτη που δοξάζετε.

    Μα τι σας εταϊσαν γαμώ το θκιάολον που σας δέρνει τζιαι δεν μπορεί α δείτε λόγον πολιτικής προτίμησης πέραν που τον μύθον της ελεύθερης αγοράς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς κάτι άλλο που σοβιετική προπαγάνδα.

      Διαγραφή
    2. «Γαμώ τον θκιάλο που μας δέρνει» που λαλείς τζαι εσύ προφανώς εν μας εταϊσαν ποτζίνο που τρώτε εσείς τζαι ζαόλαιμιάζετε αριστερά τζαι ομπρός σας εν θωρείτε.

      Αν θέλεις να πάεις πιο πίσω στα ποστς μου έννα δεις ότι εγώ δεν ψηφίζω ΚΑΝΕΝΑ. Και αν πάεις πάλε πίσω στα ποστς μου θα δεις ότι το δασκαλούι που έβαλε ο Κληρίδης (τον Γριστόουλο) για διοικητή της κεντρικής θεωρώ τον μια που τες πιο γελοίες επιλογές στην ιστορία της κυπριακής δημοκρατίας. Μάλιστα έβαλα τζαι πρόσφατα την φωτογραφία του δαμέ δεξιά στο μπλόγκ τζαι ειρωνευκουμουν τες μαλακίες που μας ελάλε. Ο άνθρωπος έπιασε την θέση του διοικητή τζαι εκάμναν του μαθήματα supply and demand. Εν είσιε ιδέα.

      Επίσης αν πάεις πίσω στα ποστς μου θα δεις ότι πολλές φορές είπα τζαι για το χρηματιστήριο αλλά τζαι για τα πόσα εφάν οι του ΔΗΣΥ.

      Αρά μεν μου μιλάς εμένα για παρωπίδες. Φκάρτες πρώτα εσύ τζαι θκιεβασε τι εστί Ορφανίδης. Τζαι επιτέλους τούντο παραμύθι που κλάνετε «γιατί άφησε τις τράπεζες να αγοράσουν ομόλογα» φτύστε το τζαι πάλλινε. Κανένας κεντρικός τραπεζίτης δεν μπορούσε να απαγορεύσει σε καμία τράπεζα να έχει στο πορτοφόλιο της κρατικά ομόλογα χώρας της ΕΕ. Απλούστατα γιατί είχαν zero risk weight. Ήταν δηλαδή ακίνδυνα. Έτσι νόμιζαν τουλάχιστον στην ΕΕ ώσπου τζαι ήρταν τους ούλλα πουκουππά. Για αυτό κανεί με τούντο παραμύθι. Ξυπνάτε.

      Διαγραφή
  5. Critic
    Ειδες την προτελευταια εκπομπή του Καρεκλα?
    ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ.Δε τι λαλουν για τα ομολογα.ΕΓΟΡΑΖΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΝ ΚΑΙΡΩ ΚΡΙΣΗΣ διοτι εβρισκαν τα σε τιμη ευκαιριαας και ενομιζαν οτι θα πλουτισουν στην συνεχεια.
    Εξεπουλουσαν τα οι αλλοι και αγοραζαν τα οι δικοι μας.
    Ο διοικητης εν εισιε ευθυνη να τους αποτρεψει?
    Λαλεις πραματα τζιαι την αληθκεια εν την ηξερεις ολοκληρη.
    Επισης ακουσα και τον πλατη να μιλα λελογισμενα δλδ ωσαν αριστερος.ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ (ΟΛΕ!!!)
    Δε το και εν εξαιρετικο.

    Ωριστε και το βιογραφικο του μεγαλυτερου ανεπαρκη διοικητη στην ιστορια της κεντρικης μας
    Θαυμάστε κύριοι
    http://www.centralbank.gov.cy/media/pdf/TBCVE_GOVERNORJAN06.pdf

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Αντρέας: Εν είδα την εκπομπή του Καρεκλά αλλά ξέρω την υπόθεση. Η τράπεζα Κύπρου αγόραζε ομόλογα Ελληνικά το καλοκαίρι του 2010 από την δευτερογενή αγορά (και όχι την πρωτογενή) καθαρά για speculation. Δηλαδή τοποθετήθηκαν στα ομόλογα καθαρά για κερδοσκοπικούς σκοπούς εν μέσω της κρίσης και ενώ ήταν πλέον εμφανές ότι η Ελλάδα θα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα.

    Την αλήθεια ολόκληρη δεν θα την μάθεις βλέποντας την εκπομπή του Καρεκλά πίστεψε με.

    Η αλήθεια είναι ότι το treasury της Κύπρου αποφάσισε να κάνει μια ηλίθια επένδυση η οποία και εγκρίθηκε από το συμβούλιο της Τράπεζας και από τον νυν υπουργό οικονομικών Σιαρλή. Οι ευθύνες βαραίνουν καθαρά αυτούς και εγώ διερωτώμαι πως γίνεται ορισμένοι ακόμα να διατηρούν τις θέσεις τους και άλλοι να γίνονται και υπουργοί.

    Όσο όμως και αν θέλουν οι Ακελικοί να ρίξουν ευθύνες στον Ορφανίδη για αυτό η ουσία είναι μια. ΟΧΙ δεν μπορούσε να αποτρέψει μια τράπεζα από το να επενδύσει σε ομόλογα χώρας της ΕΕ τα οποία έχουν zero weight στα βιβλία της τράπεζας.

    Τι δεν καταλαβαίνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για το οτι ενα εμπορουσε η οι ο διοικητης να αποτρεψει τεθκια αγορα.
    Γιατι εν το λαλει καποιος ξεκαθαρα.Επισης ποιος ο ρολος της κεντρικη.Δλδ τι σημαινει εποπτεια?

    Andreas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εποπτεία σημαίνει να παρακολουθείς εάν τηρούνται οι εποπτικοί δείκτες της τράπεζας. Αυτοί είναι κεφαλαιακή επάρκεια, προληπτική ρευστότητα Ευρώ (1η ζώνη, 2η ζώνη Δείκτης ρευστών διαθεσίμων) και ρευστότητα Ξένου νομίσματος.

      Το τι συμπεριλαμβάνεται σε αυτούς τους δείκτες και τι βαρύτητα ρίσκου παίρνει καθορίζεται από την Βασιλεία. Ο διοικητής δεν έχει καμία δικαιοδοσία σε αυτό το κομμάτι ούτε και κανένα δικαίωμα να πει σε τράπεζα δεν θα αγοράζεις Ελληνικά ομόλογα αλλά για παράδειγμα Γερμανικά. Και τα δύο σαν ομόλογα χώρας μέλους της ΕΕ έχουν θεωρητικά το ίδιο ρίσκο.

      Διαγραφή
    2. Δλδ μονο τουτα?Εισαι σίουρος?
      Δλδ οταν οι τραπεζες αγοραζαν ελληνικα ομολογα εν καιρω κρισης με πολλα αυξημενο ρισκο εν εμπορε να τους πει στοπ?Εν θ αγοραζετε?

      Andreas

      Διαγραφή
  8. Ξέρεις Critic , στην όμορφη Σοβιετία ο σοφός Κεντρικός Τραπεζίτης είχε δικαιώματα και εξουσίες που εσύ δεν τα αντιλαμβάνεσαι και ούτε πρόκειται να αντιληφθείς ως δεξιός.

    Επίσης αφού δεν υποστηρίζεις το λέκτορα είσαι αυτόματα "κληριδικός".

    Έχω την εντύπωση ότι δεν είναι θεμιτό και νόμιμο να αποτρέψει η ΚΤ τη νόμιμη αγορά ομολόγων.

    Εκτός αν οι προλαλίσαντες θεωρούν την οποιαδήποτε αγορά ομολόγων α πριόρι παράνομη.

    ΥΓ. Ο χρυσός της ΚΤ δεν είναι προσβολή για το λαό; Δεν θα έπρεπε να εκποιηθεί και να δωθεί υπό μορφή εισφορών στο λαό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ου καλά αν ακούαμε του Ακέλ ήταν να ξεπουλήσουν τζαι το χρυσό στα 700 δολάρια για να το δώσουν σε επιδόματα στην δημόσια υπηρεσία.

      Διαγραφή
  9. Τζιαι όμως, αν τζιαι εν είσιεν το δικαίωμαν, είσιεν τους εφιστήσει την προσοχήν που το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ένα δασκαλούιν".
    Κάτσε την μάππαν χαμέ ρε κουμπάρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι…. Με πέντε χρόνια προϋπηρεσία στην κεντρική την δεκαετία του 80 και 12 χρόνια σαν καθηγητής οικονομικών στο Leicester δεν έχεις τα προσόντα να γίνεις κεντρικός τραπεζίτης.

      Έχω τζαι εγώ πολλά αέρια ειδικά μετά που τρώω όσπρια. Σημαίνει ότι πρέπει να με βάλουν υπεύθυνο για τις γεωτρήσεις και το φυσικό αέριο;

      Διαγραφή
  11. Κάτσε βρε την μάππαν χαμέ ρε. Ώσπου μιλάς, παραπάνω πελλάρες λαλείς.
    Αφού έσιεις πολλά αέρια άμαν φάεις όσπρια, τρώε τακτικά τζιαί γράφτου στα ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΥΡΩΚΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ θκιάλεξε. Τζιαμέ εν η θέση σου. Που μου εγίνηκες τζιαί ΚΥΣΑΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Με πέντε χρόνια προϋπηρεσία στην κεντρική την δεκαετία του 80 και 12 χρόνια σαν καθηγητής οικονομικών στο Leicester δεν έχεις τα προσόντα να γίνεις κεντρικός τραπεζίτης."

    Ενώ το Παπαδοπουλλούιν πριν να εύρει τα 30 είχεν τα προσόντα να γενεί πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της βουλής! Ή το Σαμψούιν στην ίδιαν περίπου ηλικίαν είχεν τα προσόντα τα γενεί μέλος της επιτροπής άμυνας της βουλής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πόρτη,

    Θέλεις να πεις αφού ήταν μη προσοντούχοι οι δεξιοί Παπαδόπουλος και Σαμψών τότε είναι δίκαιο και για την αριστερά να διορίσει μη προσοντούχο Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Πόρτης συνάδελφος σας1 Μαΐου 2012 στις 11:43 μ.μ.

    Όι, θέλω να πω ότι τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αναξιοκρατίας ο critic κάμνει τα γαργάραν.

    Δηλαδή κατά τη γνώμη σας, σε αντίθεση με τη γνώμη του προέδρου, τί προσόντα έπρεπεν να έχει ο Δημητρίου και δεν τα έχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Συνάδελφε Πόρτη,

    Ενώ εσύ υπερασπίζεσαι τους αριστερούς αναξιοκράτες, εγώ δεν νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ τους δεξιούς αναξιοκράτες.

    Το πιο χαρακτηριστικό δείγμα αναξιοκρατίας δεν θα μπορούσε να ήταν π.χ

    i.ο Παπασάββας (δεν ξέρει νομικά),

    ii.η Πραξούλα (πιστεύει ότι ανακάλυψε το φυσικό αέριο),

    iii.Θράσου (έπεσε ο ήλιος κατά τη θητεία του ως Υπουργός και ανατινάχθηκε το Βασιλικό ως ΠΔΣ της ΑΗΚ).

    iv. O Χριστόφιας (δεν ξέρει που είναι το Μαρί και η γυναίκα του νιώθει θυμό γιατί οι αξιωματικοί ουσιαστικά αυτοκτόνησαν).

    v. O Μολέσκης (που τα κίνητρά του δεν ήταν η εξυπηρέτηση της κυπριακής προεδρίας αλλά της οικογενειακής του τακτοποίησης).

    vi. ΤΟο ΑΚΕΛ ολόκληρο (γιατί του πήρε μίσημου 4 χρόνια και κάτι μέρες για να διαπιστώσει την ακαταλληλότητα του Χριστόφια)

    vii. Η Ειρήνη Χαραλαμπίδου ( η γάτα μου έχει πιο μεγάλο iq και δεν χρειάστηκε να μου κάτσει για να την υιοθετήσω).

    viii. Χαρίλαος Σταυράκης (Πε μας ρε κουμπάρε την αλήθκιαν, εξυπηρέτησες τον εργοδότη σου την BOC)

    Και πολλοί άλλοι οι οποίοι απαρτίζουν την παρτιτούρα της ωδής στη μετριότητα. ΜΕΤΡΙΟΤΗΤΑ.

    Απόδειξη της μετριότητας των ΑΚΕΛΙΚΩΝ είναι ότι η πλειοψηφία τους πίνει καφέ του Λαϊκού ΜΕΤΡΙΟ σε παρακαλώ. Κανένας δεν έχει τα κότσια να τον πιεί σκέττο γιατί τους θυμίζει την εποχή που η ζάχαρη ήταν αντιληπτή από τον εγκέφαλο της ύπαρξής τους (το κόμμα δηλαδή) ως προνόμιο της μπουρζουαζίας.

    Αν το πολιτειακό σύστημα απογοητεύει συχνά όπως αναφέρεις με τα παραδείγματά σου, ποιός ο λόγος η απογοήτευση να μεταφέρεται σε τεχνοκρατικό επίπεδο, όπως είναι ο διορισμός του ΔΚΤ;

    Όσον αφορά τα προσόντα που θα έπρεπε να έχει ο Δημητρίου, απλώς κοίταξε το βιογραφικό του Ορφανίδη και θα καταλάβεις. Το μόνο που θα βρεις κοινό με τον Δημητρίου είναι ίσως το χαρτί στο οποίο είναι τυπωμένα τα βιογραφικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Sorry Ακκανούρη αμά η ΑΝΑΓΚΗ σου να εστιάσεις ΜΟΝΟ πάνω σε ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ (κατά την άποψη σου) αναξιοκράτες αναιρεί την οποιαδήποτε αξιοπιστία για ισοτιμη αντιμετώπιση.

      Όσον αφορά για την Ειρήνη Χαραλαμπίδου (την μόνη βουλευτή που συμπεριλαμβάνει το πόνημα σου) - Στην Βουλή σήμερα εν η Χαραλαμπίδου το πρόβλημα Ακανούρη :(

      Ματιλτα

      Διαγραφή
    2. -Συμφωνείς ή διαφωνείς Ματίλντα με την πιο πάνω αναφορά;

      - Η αξιοπιστία αξιολογείται από το αληθές της δήλωσης ή την παράλειψη αναφοράς σε μη ΑΚΕΛικούς αξιωματούχους και βουλευτές;

      -Νιώθεις θιγμένη που δεν ανέφερα πχ:

      i. τον Κουλία που φημολογείται ότι κάλυψε αντιαρματικές τάφρους για να κόψει οικόπεδα;

      ii. τον Χάσικο για σικέ εξοπλιστικές παραγγελίες;

      iii. τον Αβέρωφ ως λομπίστα για το σύνδεσμο εισαγωγέων αυτοκινήτων και υπεύθυνο για την αναβολή των συζητήσεων για τη δημιουργία ενός άρτιου πλαισίου μαζικών μεταφορών;

      iv. τον Πιτσιλλίδη που αμέλησε να πληρώσει τα λαπόρτα;

      v. Toν ηλίθιο Θεμιστοκλέους που είναι εναντίον των ομοφυλόφιλων;

      Η Χαραλαμπίδου είναι μέρος του προβλήματος και ενδεικτικό και χαρακτηριστικότατο παράδειγμα της αναξιοκρατίας (και πολύ χαμηλού iq, και btw την προκαλώ δημόσια να κάνει iq test) που επικρατεί.

      Έχεις το ελεύθερο να μην λάβεις υπόψη την ηλιθιότητα των πιο πάνω επειδή δεν ανέφερα δεξιούς.

      Τώρα που ανέφερα και δεξιούς θα με λάβεις υπόψη σου;

      Συμφωνείς ότι υπάρχει αναξιοκρατία και τα πιο πάνω είναι παραδείγματα ΑΚΕΛικής αναξιοκρατίας;

      Συμφωνείς ότι στο παρόν σχόλιο ανέφερα δεξιούς αναξιοκράτες;

      Συμφωνείς με την παύση του Ορφανίδη;

      Συμφωνείς ότι ο Οραφνίδης είναι πιο προσοντούχος από τον Δημητρίου;

      Θα μου απαντήσεις ότι είναι δικαίωμα του προέδρου να διορίζει οποιονδήποτε; Τότε γιατί δεν διόρισε τη Χαραλαμπίδου;

      Διαγραφή
  16. @Πόρτη

    http://cyprus-critics.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html Πάρε να έχεις να θκιεβάζεις για τον Νικολάκη που νομίζεις ότι αγαπώ...,

    Όσο αφορά το «γράφτου στα ΔΗΚΟ-ΕΔΕΚ-ΕΥΡΩΚΟ-ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ θκιάλεξε. Τζιαμέ εν η θέση σου». νομίζω μπορείς να έβρεις αναφορές για τα πιο πάνω κόμματα σχεδόν σε ούλλα τα ποστς μου.

    Και αν νομίζεις ότι εγώ υπερασπίζομαι το ΔΗΣΥ η οποιονδήποτε από τους πιο πάνω γελοίους που ανάφερες τότε είτε πρώτη φορά διαβάζεις το μπλόγκ μου είτε είσαι ζαλισμένος από τις αναθυμιάσεις του ονόματος και του κόμματος σου.

    Μήπως είσαι λίγο Κομματόσκυλο. Λίγο; Ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή