CYPRUS CRITIC

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Η Δική μου σούπερ duper πρόταση

Η τεράστια σοβαρότητα των διαφόρων οικονομολόγων αλλά και ψευδό-οικονομολόγων που παρουσιάζονται τελευταίως στις τηλεοράσεις με έχει μαγέψει. Οι σούπερ προτάσεις των Λιλλήκα, Χαραλαμπάκη αλλά και άλλων τεράστιων κεφαλιών που παρουσιάζονται είναι όντως εντυπωσιακές.

Ειδικά όταν άκουσα τζαι την ψεσινή φαεινή ιδέα κάποιου Α. Θεοφάνους προφέσορα πολιτικών επιστημών και οικονομίας του Πανεπιστημίου Κύπρου για έξοδο από το ευρώ. Άσχετα με τι άλλο περιείχε η πρόταση του πιστεύω δεν χρήζει περαιτέρω μελέτης κυρίως λόγω της εξής βλακείας που μας είπε.

Διατήρηση των καταθέσεων σε Ευρώ με τους υφιστάμενους περιορισμούς οι οποίοι σταδιακά θα αρθούν, και τα δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων θα μετατραπούν σε Λίρες/Κυπριακά Ευρώ.  Η Κεντρική Τράπεζα θα καταβάλλει σταδιακά στις Τράπεζες και στα Συνεργατικά τα αντίστοιχα ποσά τα οποία θα απολεσθούν από την αναμενόμενη υποτίμηση.

Δεν ξέρω αν σκέφτονται πριν μιλήσουν αλλά εγώ έχω ένα βάσιμο νομίζω ερώτημα για την εν λόγω πρόταση. Η Κυπριακή λίρα εάν υιοθετηθεί θα υποτιμηθεί λογικά τουλάχιστον 30%. Τουλάχιστον. Με 63 δις καταθέσεις οι οποίες παραμένουν σε ευρώ και 70 δις δάνεια τα οποία μετατρέπονται σε λίρα και άρα θα μειωθούν κατά 30% μιλούμε για περίπου μια τρύπα 14δις!!!!! Την οποία μας είπε θα καλύψει σταδιακά η Κεντρική τράπεζα!!!!! Α οκ....

Απλά να υπενθυμίσω στον κύριο Θεοφάνους ότι μιλούμε για ριάλια τζαι οι για κουτσιά. Τζαι προσωπικά πιστεύω ότι αφού συγχύζει τα κουτσιά με τα λεφτά ίσως θα έπρεπε να σκεφτεί να ακολουθήσει μια εναλλακτική καριέρα. Αγρότης μόνος ψάχνει ας πούμε.

Αλλά επειδή νιώθω την πίεση από τους οικονομολόγους του τόπου οι οποίοι κάνουν διαγωνισμό ποιος θα παρουσιάσει την καλύτερη (λέμε τώρα) πρόταση θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω σε αυτό το παιχνίδι. Νιώθω αδικημένος και για αυτό θα γράψω τζαι εγώ σήμερα την μελέτη μου πέρκι προλάβω την μαλακία που έννα παρουσιάσει το Ακελ και η ΕΔΕΚ για να δικαιολογήσουν την καταψήφιση του μνημονίου.

Πιστεύω στις ικανότητες των πιο πάνω στην μελέτη και παρουσίαση ηλιθιοτήτων αλλά ελπίζω ότι και η δικές μου μαλακίες θα μπορέσουν να σταθούν δίπλα και να είναι αντάξιες με τις δικές τους. Πάμε λοιπόν.

Προτείνω έξοδο από το ευρώ αλλά όχι από την Ευρώπη. Αν θελήσουν να μας βγάλουν από την Ευρώπη ως αποτέλεσμα της εξόδου μας από το ευρώ απλά θα τους πούμε δεν δεχόμαστε. Λογικά θα πουν οκ. Αν δεν πουν οκ εναλλακτικά θα πρέπει να ντύσουμε διάφορους γνωστούς πατριώτες με κυπριακές ενδυμασίες και βράκα χωρίς φυσικά σώβρακο από κάτω. Αυτοί θα αποσταλούν στις Βρυξέλλες όπου και θα δείξουν τα αρχίδια τους στους Ευρωπαίους. Αυτοί τρομοκρατημένοι από τα τεράστια μας αρχίδια (σαν μπάλες μπόουλιγκ) αλλά και τα τεράστια κοντάρια των Κύπριων πατριωτών θα φοβηθούν και θα πούν οκ φύγετε μόνο από το ευρώ αλλά μείνετε στην Ευρώπη. Πλιζ. Προτείνω ομαδάρχης της εν λόγω ομάδας να μπει ο αρχηγός της νεοσύστατης «Συμμαχίας Βλακείας».

Μετά από την ξεκαθάρηση αυτού θα πρέπει να υιοθετήσει και νέο νόμισμα η Κύπριακή Δημοκρατία. Προσωπικά πιστεύω η επιστροφή στην Λίρα Κύπρου είναι δύσκολη. Πιο λογικό θα ήταν η χώρα να υιοθετήσει ένα καινούργιο νόμισμα. Πιστεύω ότι η Λίρα Critic Κύπρου είναι η πιο σωστή και ενδεδειγμένη κίνηση κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Η Λίρα Critic Κύπρου θα έχει ισοτιμία 1 προς 3,000 ευρώ. Δεν θα διαπραγματεύεται ελεύθερα στις αγορές συναλλάγματος για να μεν μπορεί κανένας να την υποτιμήσει. Θα εμπορεύεται μόνο στην εγχώρια αγορά και η εξαγωγή της από την χώρα θα απαγορεύεται. Στο αεροδρόμιο θα γίνεται ακόμη και σωματικός έλεγχος σε τουρίστες που φεύγουν από την χώρα για να σιγουρευτούμε ότι δεν θα πάρουν ούτε και μια μαζί τους.

Η Λίρα Critic Κύπρου θα καταστεί το πιο σημαντικό αλλά και μυστήριο ταυτόχρονα νόμισμα παγκοσμίως. Πιο μυστήριο ακόμα και από το Βόρειο κορεάτικό Ουόν. Η τιμή του αφού δεν θα συναλλάσσεται στις διεθνείς αγορές δεν θα καθορίζεται από τον όγκο συναλλαγών. Αντί αυτού σαν συλλεκτικό κομμάτι που θα είναι θα πωλείται μόνο στο internet κάτω από συνθήκες δημοπρασίας (στυλ eBay) ξεκινώντας από την ισοτιμία 1:3,000 ευρώ. Οποιαδήποτε καλύτερη τιμή πέραν αυτής θα αποφέρει κέρδος στον ιδιοκτήτη την Λίρας Critic Κύπρου. 80% του κέρδους θα πηγαίνει στον ιδιοκτήτη και 20% στον Critic για την ιδέα.

Εννοείται ότι οι Λίρες Critic Κύπρου που θα πωληθούν στο εξωτερικό δεν θα είναι ενεργά νομίσματα αφού θα σταμπαριστούν για να αχρηστευθούν και θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σαν συλλεκτικά κομμάτια.

Οποιοσδήποτε επιθυμεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό θα παίρνει συνάλλαγμα από την κεντρική τράπεζα και θα δίνει 1% προμήθεια στον Critic για την ιδέα.

Οι καταθέσεις των Κυπρίων στις τράπεζες θα μετατραπούν σε Λίρες Critic Κύπρου και θα παίρνουν επιτόκιο 12.5%. Των ξένων οι καταθέσεις θα μείνουν σε ευρώ και θα παίρνουν Euribor. Από την άλλη τα δάνεια κυπρίων θα μετατραπούν στο υποτιμημένο ευρώ με επιτόκιο Euribor + 0.5% ενώ τα δάνεια ξένων Euribor + 7.5%... Εννοείται ότι ένα ποσοστό 0.5% θα δίνεται σαν προμήθεια στον Critic για την ιδέα.

Τυχών προβλήματα ρευστότητας που μπορεί να δημιουργηθούν θα καλύπτονται από την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου η οποία θα παίρνει με την σειρά της χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Αν υπάρχουν διαφωνίες από την ΕΚΤ θα σταλεί για επίσκεψη η ομάδα δράσης με τις βράκες.

Επίσης σκοπός της Κύπρου είναι να γίνει ενεργειακό κέντρο και να πουλά αέριο και πετρέλαιο σε όλο τον κόσμο. Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ακόμα δεν έχουν εξευρεθεί κοιτάσματα πετρελαίου εμείς θα πουλούμε anyway. Α τζαι σε ότι τιμή θέλουμε. Επίσης θα γίνει πρόταση προς τον OPEC να αρχίσει να τιμολογεί την τιμή του πετρελαίου σε Λίρες Critic Κύπρου αφού θα είναι πλέον το πιο σταθερό νόμισμα παγκοσμίως. Γιατί όμως να περιοριστούμε μόνο στο πετρέλαιο; Ούλλα τα commodities ολάν. Από τις συνολικές παγκόσμιες συναλλαγές στα  commodities ο Critic θα παίρνει 0.001% για την ιδέα.

Αν δεν δεχτούν θα σταλεί για επίσκεψη η ομάδα δράσης με τις βράκες για να τους πείσει θκυο παλλιές. Επίσης η ομάδα δράσης εάν υπάρχουν αντιστάσεις μπορεί να σταλεί και στην Αμερική να δει τον Ομπάμα και να του αποδείξει ότι ναι μεν οι μαύροι έχουν το όνομα αλλά οι Κύπριοι έχουν την χάρη.

Επίσης ο Critic ο οποίος θα γίνει ο πραγματικός εθνάρχης της Κύπρου (και όχι ψευδό-εθνάρχης σαν τον Τάσσο και τον Μακάριο) θα παρουσιάζεται κάθε μέρα στην τηλεόραση για να απευθύνεται και να δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές  στον λαό. Οι παρουσιάσεις θα είναι μαγνητοσκοπημένες γιατί ως γνωστό ο εθνάρχης είναι εσωστρεφής τζαι πιάννει τον το stage fright. Στις ζωντανές παρουσιάσεις το μήνυμα του εθνάρχη θα παρουσιάζει στον λαό η Κούλα Criticoulla.

Επίσης θα υπάρξει λίστα εκδιωχθέντων από την χώρα στην οποία ο εθνάρχης Critic θα βάζει όποιον θέλει. Θα δέχεται μεν εισηγήσεις αλλά στην ουσία έννα βάλει όποιον θέλει.

Τέλος το οικονομικό μοντέλο της χώρα θα βασίζεται σε τρεις τομείς. Τουρισμός, ενέργεια και δημόσιος τομέας. Όσοι δεν θα δραστηριοποιούνται στους τομείς ενέργειας και τουρισμού θα γίνουν δημόσιοι υπάλληλοι και θα πληρώνονται όσα θέλουν φτάνει ένα ποσοστό 0.01% του κρατικού μισθολογίου θα πηγαίνει στον Critic για την ιδέα.

Α τζαι για να μεν ξεχάσω. Η Λίρα Critic Κύπρου θα έχει ως σήμα της τον Critic να αφοδεύει διαβάζοντας εφημερίδα όπως στην φώτο του  blog. Α τζαι επισης καταργείται η μάππα γιατί εν μου αρέσκει τζαι που δαμέ τζαι να πάει έννα παίζουν ούλλοι μπάσκετ.

Αυτή είναι η πρόταση μου η οποία θα παρουσιαστεί στον πρόεδρο μετά τις γιορτές. Όποιος διαφωνεί θα του στείλω την ομάδα δράσης με τις βράκες.

10 σχόλια:

  1. Σε διαβάζω ξανά, και σου κάνω διανομή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Exw merikes erwtiseis.

    1. Oi vrakaes ama siggapsousin , tha tous stelloume san omada krousis?

    2. Poso panw tha pai o tokos stes CCP gia tous Kypreous? 12.5 % mono enne fair.

    3. I agree 100% me to Basket ball. Mpori na kamoume aitisu sto NBA gia omada? Exeis isigisi gia onoma tis omadas mas? ( Vrakaes den ginete giati en oi Knickerbackers tis NY)

    4. Ama vkalis pokerize, tjie edwke sou 3 fylla tjinos pou en prin, pkierwnnese me Euro oksa me Cyprus Critic Pound?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Στροβολιώτης: Θενξ... Πάντως ελπίζω να συμφωνείς γιατί εν πολλά σοβαρή και μελετημένη η πρόταση μου. όσο των υπολοίπων τουλάχιστον

    @ Τούλης:
    1. Καλό
    2. Δεν υπάρχει πρόβλημα....Όσο πάνω θέλουν φτάνει να πιάνω ποσοστό
    3. How about Nicosia Cock-Heads
    4. Δεν γνωρίζω από χαρτιά αλλά σίγουρα σε Cyprus Critic Pound

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xaxaxaxa. ipoklinome :) respect friend. super duper ontos i idea sou.
    she demon

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΠΕΙΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ !!!!!!!

    Ξύπνιος ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Βάσος Σιαρλή! Ως καλός οικογενειάρχης προστάτεψε τα συμφέροντα της οικογ;ένειας του, ώστε να μην μείνει εκτεθειμένη στο χαράτσι του Φόρου Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Όπως είναι γνωστό παρά τις απαίτήσεις της Τρόϊκας, δεν κατέθεσε το σχετικό νομοσχέδιο, ορθώνοντας το πελώριο ανάστημα του απένταντι στην Τρόϊκα. Ακολούθως και ιο συγκεκριμένα στις 19/10/2012 μεταβίβασε στα παιδιά του 7 οικόπεδα που βρίσκονται στο Δήμο Έγκωμης και τα οποία αγοράστηκαν από το κ. Σιαρλή στις 26.3.2002. Αξίζει να σημειωθεί ότι ως τίμημα πώλησης για το κάθε οικόπεδο δηλώθηκε το ποσό των 38,000 Λίρων Κύπρου, ενώ η πραγματική τους αξία για το κάθε οικόπεδο υπερέβαινε κατά πολύ το ποσο των 100.000 λιρών Κύπρου.

    Ερωτήματα:
    1. Άραγε ο κ. Σιαρλή θα ενημερώσει την Ερευνητική επιτροπή για το θέμα αυτό;
    2. Να υποθέσουμε ότι ο κ. Υπουργός μείωσε την αξία της αγοράς των πιο πάνω ακινήτων, επειδή είχε υπόψη του από τότε τη… φούσκα των ακινήτων;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Andreas Theofanous den einai kathighths sto Panepistimio Kyprou alla sto Pnaepistimio Leukwsias (Intercollege) pou tzame katalaveis....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. hello there and thank you for your information –
    I have certainly picked up something new from right here.
    I did however expertise a few technical points using this website, as
    I experienced to reload the site many times previous to I could get it to load
    correctly. I had been wondering if your
    web hosting is OK? Not that I'm complaining, but sluggish loading instances times will sometimes affect your placement in google and could damage your high-quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I'm adding
    this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective intriguing content.
    Ensure that you update this again very soon.

    my webpage :: new cellulite treatment

    ΑπάντησηΔιαγραφή