CYPRUS CRITIC

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Why do I suck?

Διάφοροι μου γράφουν: Ποιος είσαι ρε εσύ που έννα κρίνεις; Με ποιο δικαίωμα; Γιατί είσαι Critic; Είσαι τόσο τέλειος νομίζεις εσύ για να κατακρίνεις ούλλους τους άλλους.
 
Η απάντηση είναι φυσικά και όχι. Δεν χρειάζεται να είσαι άψογος για να αποκτήσεις το δικαίωμα να ασκήσεις κριτική. Κριτική μπορεί να ασκήσει ο καθένας.
 
Αλλά για να μεν αφήσω παραπονεμένους ορισμένους αποφάσισα να κρίνω και τον εαυτό μου. Θα το κάμω γιατί δεν έχω κανένα πρόβλημα να αναγνωρίσω τα μειονεκτήματα μου τζαι να σας τα απαριθμήσω (αρκετά τουλάχιστον). Πολλά μάλιστα προσπαθώ να τα δουλέψω τζιόλας, άλλα με επιτυχία, άλλα όχι. Τζαι να σας πω γιατί δεν έχω κανενα πρόβλημα να σας απαριθμήσω τα θέματα μου; Απλά γιατί αντίθετα με άλλους, δεν είμαι κομπλεξικός. Και αυτό είναι το μοναδικό πλεονέκτημα που θα αναφέρω σε αυτό το ποστ. Το θέμα μας ένει τα μειονεκτήματα.
 
Ξεκινώ
 
Είμαι όπως σας ανάλυσα και σε προηγούμενο ποστ ειμαι εσωστρεφής. Αυτό τα τελευταία χρόνια το πολεμώ τζαι όσοι δεν με ξέρουν που παλιά μπορεί τζαι να μεν  το διακρίνουν. Εξακολουθεί όμως να μου προκαλεί τεράστια ανησυχία, σε αρκετά καθημερινά πράγματα. Όπως περιέγραψα και στο παλιό μου ποστ:
 
«Ο εσωστρεφής τρομάζει με την ιδέα ακόμα και των πιο απλών πραγμάτων. Ο εσωστρεφής δυσκολεύεται αφάνταστα να παρουσιαστεί σε ένα πάρτι μόνος. Ο εσωστρεφής τρομάζει με την ιδέα ενός group meeting στην δουλειά. Ο εσωστρεφής τρομάζει με ένα conference call. Ο εσωστρεφής τρομάζει να μπει μόνος σε ένα νέο χώρο που είναι άγνωστος για αυτόν (ακόμα και σε κατάστημα). Ο εσωστρεφής νιώθει απίστευτη πίεση ακόμα και στην απλή ερώτηση της πωλήτριας «χρειάζεστε βοήθεια»; Ο εσωστρεφής τρομάζει να σηκώσει το τηλέφωνο και να κάνει συζήτηση με ένα άγνωστο. Ο εσωστρεφής τρομάζει να πάει σε interview. Ο εσωστρεφής νιώθει άβολα όταν βρίσκεται one on one σε ένα αυτοκίνητο γιατί θα πρέπει να μιλά συνέχεια με τον συνοδηγό του, ακόμα και αν αυτό το άτομο το ξέρει καλά. Ο εσωστρεφής σε μια ανοιχτή συζήτηση όπου δεν ξέρει καλά τους συνομιλητές του δεν θα λάβει ποτέ μέρος έστω και αν ξέρει τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τίθενται. Ο εσωστρεφής δεν σήκωσε ποτέ (ποτέ όμως) το χέρι στην τάξη».
 
Επίσης
 
Έχω πρόβλημα προφορικής έκφρασης. Όχι στην καθημερινή κουβεντούλα. Κυρίως σε κάποια προφορική αντιπαράθεση, κάποια παρουσίαση στην δουλειά, μια συζήτηση σε conference κτλ. Για αυτό άρχισα να γράφω (Τζαι εν γράφω μόνο στο blog μου). Δουλειές οι οποίες περιλαμβάνουν διαπροσωπική επαφή και ρητορεία είναι ακατάλληλες για μένα. Αν πρέπει να γίνω μάχιμος δικηγόρος ή διαφημιστής για να ζήσω μάλλον θα πεθάνω από την πείνα.
 
Έχω απίστευτό stage fright. Μια από τις πιο δύσκολες μέρες της ζωής μου ήταν ο γάμος μου. Από τότε υποσχέθηκα στον εαυτό μου ότι ποτέ ξανά δεν θα γίνω το κέντρο της προσοχής. Δεν μου αρέσκει, δεν περνώ καλά και δεν πρόκειται να το κάμω ξανά. Εν μιλώ συγκεκριμένα για γάμο φυσικά αλλά για παναυρι γενικότερα. Που τότε ούτε πάρτι γενεθλίων δεν έκαμα.
 
Είμαι νευρικός. Ήρεμος φαινομενικά αλλά ενίοτε με εκρήξεις θυμού οι οποίες ευτυχώς δεν επηρεάζουν σωματικά άλλα άτομα (χειροδικία). Οι εκρήξεις όμως καταλήγουν σε σπασμένα στον τοίχο κινητά, τρύπες σε πόρτες και άλλα ωραία. Η μη έκφραση των συναισθημάτων και προβληματισμών μου κτίζεται σαν βουνό και μετά γίνεται έκρηξη. Προσπαθώ να το δουλέψω με την σκέψη. Εν ασήμαντο τούτο μεν νευριάζεις ρε βλάκα, εν ασήμαντο τούτο μεν νευριάζεις ρε βλάκα.
 
Μιας τζαι ανάφερα το. Έκφραση σκέψεων και συναισθημάτων. Κυρίως συναισθημάτων. Δεν είπα ποτέ σε κανένα σε αγαπώ και ακόμα χειρότερα στις δύσκολες στιγμές των άλλων φαίνομαι αναίσθητος και αδιάφορος ενώ στην πραγματικότητα δεν είμαι. Δυστυχώς... Τούτο εν σοβαρό...
 
Έχω κολλήματα και είμαι πεισματάρης. Με εκνευρίζει το norm αν και φαινομενικά είμαι ΤΟ norm. Έχω σχεδόν πάντα αντίθετη άποψη σε αθλητικά, οικονομικά, διασκέδαση, οικογένεια κτλ. Ούλλους αρέσκει τους η μάππα εμένα το μπάσκετ, ούλλοι θέλουν να αγοράσουν ακίνητο εγώ εν θέλω, ούλλοι θέλουν να φορούν καλά ρούχα εγώ θέλω να φορώ μονόχρωμα t-shirts. Ακόμα επιμένω να μου αρέσκει η ίδια μουσική που άκουα έφηβος, οι φίλοι μου εν πάνω κάτω οι ίδιοι με τότε, τζαι φακκά μου το Λονδίνο που αρέσκει σε ούλλους. Εν αλλάσσω γνώμη με τίποτε, όποιος μου εφακκαν στα 15 μου ακόμα φακκά μου τζαι εν πρόκειται να υποκύψω γιατί μετά θεωρώ με μαλάκα.
Παράδειγμα. Αποφάσισα ότι φακκά μου τζαι φτάνει πλέον με την εφεδρεία. Φτάνει. Εν μπορώ πλέον να το δεχτώ. Επροσπάθησα.  Άλλοι περνούν καλά εγώ εν μπορώ. Τέλος. Εν θα ξαναπάω ας με συλλάβουν.
 
Ζω με πρόγραμμα τζαι άμαν φκω που τούτο πρέπει να επιστρέψω σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σε ταξίδι μετά την 3-4 μέρα ανεξαρτήτως του πόσο καλά περνώ θέλω να πάω πίσω. Επίσης οτιδήποτε με φκάλει που το καθημερινό μου πρόγραμμά με εκνευρίζει. Πολλά λια πράματα τα θεωρώ αρκετά σημαντικά για να με φκάλουν που την πορεία μου.
 
Αγχώνομαι. Δείχνω αναίσθητος (τάχα Cool) αλλά δεν είμαι. Αγχώνομαι. Απλά έχω ζεν φάτσα.
 
Γίνομαι απίστευτα τεμπέλης ανά περιόδους. Συγκεκριμένα στην εφηβεία ήμουν τόσο τεμπέλης τζαι αναίσθητος που η μάνα μου έκλαιε. Νόμιζε ότι θα περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου μεταξύ κρεβατιού και καναπέ. Πλέον κτυπά με ανά περιόδους. Δεν μπορώ να δουλέψω, δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε τίποτε απλά θέλω να ξαπλώνω τζαι να χάνω την ώρα μου. Τωρά περνώ μια τέτοια φάση. Μη παραγωγικός στην δουλειά, μη παραγωγικός σπίτι, μη παραγωγικός γενικά. Στο σπίτι έχω να κάμω 3 δουλειές, έσιει 6 μήνες τζαι αναβάλλω το. Των 2 ωρών δουλειές μεν φανταστείτε τίποτε δύσκολο.
 
 
Δεν πειραματίζομαι εύκολα (και δεν εννοώ σεξουαλικώς). Αρέσκουν μου συγκεκριμένα πράματα, συγκεκριμένοι χώροι, συγκεκριμένα φαγιά, συγκεκριμένα ποτά κτλ. Σε εκνευριστικό μερικές φορές βαθμό, πλήρης απόρριψης οτιδήποτε διαφορετικού που εν θα μου γεμώσει το μάτι. Χωρίς πολλές φορές να υπάρχει βάσιμη δικαιολογία παρά μόνο η «τούτα εν μασκαραλίκκια»
 
Είμαι απαισιόδοξος. Κατ’ επέκταση συντηρητικός στις επενδύσεις μου. Τούτο εφκήκε μου σε καλό τωρά στην κρίση αλλά σε περιόδους ακμής χάνονται ευκαιρίες. Πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία.
 
Δεν έχω ταλέντο στις γλώσσες. Ελληνικά, Αγγλικά και μετά χέσε μέσα. Ξέρω άτομα (φίλους) που μιλούν 5 γλώσσες. Εγώ δοκίμασα να μάθω γαλλικά αλλά καμία τύχη.
 
Τούτα μου έρκουνται...Είμαι σίουρος ότι έχω τζαι άλλα που πιθανόν να μεν αναγνωρίζω τζαι θωρούν τα οι άλλοι.
 
Α να πω επίσης ότι είμαι καλός ηθοποιός. Πολλά που τούτα χώνω τα αλλά το έμπειρο μάτι μπορεί να τα δει.
 
Αυτά.
 
Κατά τα άλλα είμαι εύκολο τζαι καλό παιδί!!!

17 σχόλια:

  1. One of the best books on the topic. Best seller this year: http://www.amazon.com/Quiet-power-introverts-world-talking-ebook/dp/B004J4WNL2/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1385404230&sr=8-1&keywords=introvert

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα λέω εγω, οποίος έχει την ανάγκη να διατηρεί μπλογκ δεν πρέπει να πηγαίνει και πολυ καλα, ετα τώρα! :ρ βάλε παιδι μου ένα ριγωτο t shirt, όλα τα προβλήματα θα λυθούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Critic αλήθκεια αγαπώ σε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. i feel you! itan na su po na kamume group therapy alla afu en na ntrepumaste jie oi 2 na sinantisume nea atoma

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ό,τι κι ό,τι ελπίζω να είσαι της πάσας γιατί φακκούν μου οι σούπερ σκόρερς.

    Και όπως είπε ο Παναγιώτης Γιαννάκης "η πάσα κάνει δύο ευτυχισμένους".

    Εγώ που είμαι extro είμαι ο προκράστινέιτορ του αιώνα. Κούντα το πάρατζει και μην σε κόφτει. Κάποιος άλλος θα το κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμος: Μμμμ ενδιαφέρον βιβλίο φαίνεται...

    @Κολόνα: Σωστή κουβέντα... Εγώ πάντως εν ισχυρίστηκα ποτέ ότι πάω καλά 

    @Ανώνυμος: Group therapy!!!! Εν υπάρχει έτσι πράμα...

    @Ακκανούρης: Εννοείται της πάσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα πλειστα τούτα που ανέφερες είμαι τζαι γω τζαι πολλοί άλλοι. Εν είσαι μόνος σου. Έχουμε πάρα πολλά κοινά.

    Αλλά τούτο με το στρατό εν αξίζει να βρεις τον μπελά σου επειδή εν σου αρέσκει. Εκτός που κάποιους που το βρισκουν ευκαιρία για να ησυχάσουν που τον μάστρο, γυναίκα, κοπελλούθκια, για να κάμουν μαλακίες ή να παν καμπαρέ τζαι φέρνουν κρασιά, ουίσκια, αλλαντικά, χαλούμια μέχρι τζαι κρέατα σμίλες τζαι κάρβουνα (πρόσφατα σε 2ημερη άσκηση που ήμουν τούτο) ποιος θέλει να πηαίνει; Αφού εν μπουρδέλο.

    Πήαινε, πάρτο βιβλίο σου, κανένα mp3, κανένα sudοku, κάτι να σε κρατά απασχολημένο τζαι να περάσει η άσκηση. Καλλίττερα τουτο, παρά να βουράς αστυνομίες, στρατοδικεία, προστίματα. Επήα εγώ στρατοδικείο τζαι καρτερώ να πάω τζαι δευτερο. Not a good experience, που να παν στ΄ανάθεμα να παν οι γάροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Για απουσία με στείλαν στρατοδικείο, αφού πρώτα με καλέσαν στον αστυνομικό σταθμό για κατάθεση. Τότε πλήρωσα πρόστιμο 200 λίρες. Ήταν 3-4 μήνες πριν να μπούμε στο ευρώ.

    Τώρα ακόμα περιμένω το χαρτί για στρατοδικείο. Κατάθεση ήδη έδωσα. Το πρόστιμο είναι 400 ευρώ από ότι άκουσα, αλλά επειδή ήδη εγώ το έκανα μια φορά, το πρόστιμο θα ανέβει στα 800.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απλά ρε φίλε να προσθέσω, μεν αποφασίσεις να μεν πηαίνεις ασκήσεις γιατί θα βρεις τον μπελά σου. Εγώ δεν πήγα όχι από πρόθεση αλλά από βλακεία μου. Απλά είμαι βλάκας.

    Η κατάθεση στην αστυνομία δεν είναι τίποτε. Αλλά το στρατοδικείο είναι άλλη υπόθεση. Έπρεπε να παρουσιαστώ η ώρα 8:00 το πρωί στα δικαστήρια πίσω που το παλιό νοσοκομείο. Εν τζιαμέ τζαι το στρατοδικείο

    Πήγα βρήκα τον κατήγορο, που ετοίμασε την υπόθεση μου μαζί με άλλες 100 μπορώ να σου πω. Άσε που μόλις είδα τον φάκελο μου σχεδόν να τα κάμω πάνω μου. Μπορώ να σου πω ότι τζείνος ο άνθρωπος ξέρει παραπάνω πράματα για μένα από ότι εγώ. Μπορεί να ξέρει τζαι με πιο σιέρι παίζω μούτσιο.

    Αφού περίμενα ώρες μέχρι να έρθει η σειρά μου, να ακούω φωνές, κλαψουρητά τζαι δικαιολογίες ήρτε το γυρίν μου. Να στέκουμαι εγώ στην μέση της αιθουσας, μιας κατάμεστης αίθουσας με αγνώστους στη μια πλευρά και στην άλλη ο στρατοδίκης με τους 2 βοηθούς του με μια φάτσα όπως τον Αττίλα. Για τα νευρα του εν θέλω να σχολιάσω, φαντάζεσαι.

    Τζείνος ο άνθρωπος τα 10-20 πόσα χρόνια τζιαμέ, είδε τα ούλλα τα λέσια, έφεδρους τζαι κληρωτούς, τζαι ακουσε ούλλες τους τις δικαιολογίες. Τζαι εν θέλει να ακούσει άλλες. Τζει μέσα εν έσιει δημοκρατία. Εν δικτατορία τζαι τζείνος εν ο δικτάτορας. Έννας πολλά τσαντισμένος δικτάτορας.

    Τζαι να στεκουμαι στην μέση της αίθουσας, να ακούω φωνές τζαι χέσιμο μπροστά σε τζείνους ούλλους τους ξένους τζαι αν πεις τζαι κάτι, νευριάζει παραπάνω. Ρωτά σε γιατί εν επήες άσκηση, απαντάς του τζαι νευριάζει. Έτσι σιειφκεις την βλακοκκελλέ σου τζαι φκάλεις τον σκασμό. Τζαι τρώεις το πρόστιμο σου τζαι φεύκεις. Ευτυχώς που εγώ ε τράβησα λεφτά το πρωί που την μηχανή τζαι κρατούσα να δώσω, αλλιώς εν θα με αφήναν να φύω. Έτσι κάμνουν.

    Αν είσαι τόσο εσωστρεφής όσο λαλείς εν θα σου αρέσει η εμπειρία. Καλλίττερα η άσκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όντως εν νομίζω να μου αρέσει... Πρέπει πρώτα όμως να με έβρουν να μου επιδώσουν την κλήση... Με την επιτυχία που έχουν στην επίδοση πρώτου ΦΑΠ μάλλον μπορεί να δυσκολευτούν... Εκτός αν με κόψουν σε κανένα αεροδρόμιο... Θα δείξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχμ, Κρίτικ,

    Αν μου επιτρέπεις δηλαδή και αφού δεν σου στοιχίζει τίποτα ;)...

    Εσφίξαν τα αεροδρόμια καμπόσο τελευταία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι άνθρωποι που αναγνωρίζουν τα αρνητικά τους και τα μοιράζονται και με άλλους, πίστεψέ με, εν πολλά πιο ΑΝΘΡΩΠΟΙ, που τους υπόλοιπους που θεωρούν τους εαυτούς τους τέλειους! Οκ, έχεις πολλά κουσούρια. Και τι μ' αυτό; Μ' αυτά που διάβασα, θεωρώ πως δεν προκαλείς στον περίγυρό σου ιδιαίτερα προβλήματα. Στον εαυτό σου όμως δημιουργείς ένα είδος ανελευθερίας. Σε παραπέμπω στην ανάρτηση μιας blogger: http://amadruadakarua.blogspot.com/2013/11/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι συμφωνώ..

      Για αυτό πρέπει να βάλεις συνέχεια τεστ στον εαυτό σου για να καταφέρνεις να ξεπερνάς τούντα όρια τζαι τες φοβίες σου... Μισάς κάτι κάμε το, φοάσαι κάτι κάμε το... Εν λαλώ ότι το εφαρμόζω πάντα τούτο εγώ αλλά έτσι εν το σωστό.

      Διαγραφή
  13. Κουμπαρε εισαι καθηγητης!!!!

    Τωρα αν θελεις μπορεις να γραψεις τζαι για τους fans σου ενα post με τιτλο... Why I'm the boss (τζαι αφηνουμεν σε να βαλεις τζαι την φατσα του Springsteen για extra εμφαση)

    Ο.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή