CYPRUS CRITIC

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Το χάσμα των 2 φύλων… στον αέρα



Το τεράστιο χάσμα που χωρίζει άντρες και γυναίκες μεταμορφώνεται σε Grand Canyon όταν στο τραπέζι (ή μάλλον στον αέρα) κυκλοφορήσει το συγκεκριμένο θέμα. Ποτέ ξανά μια συνήθεια δεν κατάφερε να χωρίσει σε τέτοιο βαθμό τα δύο φύλα. Το ποδόσφαιρο ίσως; Όχι απαντώ. Αυτή την αντρική συνήθεια μπορούν να την ανεχτούν οι γυναίκες. Έστω, σε μικρές και αραιές ποσότητες.

Την γουρουνοφαγία επίσης. Εννοώντας φυσικά να τρώει ο αρσενικός όπως τον βόρτο, να έσιει σκεμπέ ενώ να απαιτείται από την κοινωνία (αλλά και από τον σύζυγο) η γυνή να είναι του γυμναστηρίου. Ναι ακόμα τζαι τούτο βλέπουμε το συχνά. Αλλά παρόλο που η γυναίκα ενοχλείται κάπως το καταπίνει.

Τι να προσθέσω. Τα πολεμικά έργα; Θωρούν κανένα μέσα μέσα. Το ξενύχτι με τους φίλους και το πρωινό ξύπνημα με hangover; Δεν θα είναι λαλίστατη το επόμενο πρωί αλλά θα το δεχτεί. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αντρικών συμπεριφορών τις οποίες οι γυναίκες θεωρούν απρεπείς, λανθασμένες, μη chic αλλά στην τελική τις ανέχονται.

Όχι όμως τον πόρτο.

Ο πόρτος είναι μια γκρίζα ζώνη μεταξύ του ζευγαριού. Ποτέ η γυναίκα (οι περισσότερες) δεν έχει συμπαθήσει αυτή την συνήθεια. Αλλά δεν μπορεί τζαι να την κόψει. Δεν γίνεται. Η γυναίκα αν γινότανε να εμφανιστεί το μαγικό τζίνι και να της δώσει 3 ευχές, η μια θα ήταν να μην κλάσει ξανά στην ζωή της. Ούτε αυτή, αλλά το πιο σημαντικό ούτε και ο σύζυγος της.

Ο πόρτος είναι η πιο φυσιολογική ανάγκη στον κόσμο. Η σκύλα μου για παράδειγμα (η κανονική όχι η Κούλλα (Criticoulla)) με την οποία προσπάθησα επανειλημμένα να μοιραστώ τον ενθουσιασμό μου κάθε φορά που βρυχάται ο πισινός μου, δεν δείχνει κανένα μα κανένα ενδιαφέρον για τον ήχο. Μόνο για την μυρωδιά. Ο γάτος μου από την άλλη παλαιότερα όταν ζούσε (τζαι όχι δεν πέθανε που τες κλανιές), δεν έδειχνε κανένα μα κανένα ενδιαφέρον ούτε για τον ήχο αλλά ούτε και για την μυρωδιά. Συμπέρασμα; Τα ζώα το θεωρούν απόλυτα φυσιολογικό. Όπως και είναι άλλωστε.

Πως γίνεται όμως στον άνθρωπο να προκαλεί τόσο έντονα και διαφορετικά συναισθήματα. Στην γυναίκα θυμό και αηδία ενώ στον άντρα ευφορία, γέλιο και το πιο παράξενο; Κάποια δόση περηφάνιας. Έλατε τώρα παραδεχτείτε το. Όλοι νιώσατε λίγο περήφανοι όταν σε μια αντροπαρέα σείστηκε η Γή από τις αναθυμιάσεις σας. Όταν κλάσατε έναν βασιλικό τον οποίο θαύμασε όλη η παρέα. Ναι ναι. Μια δόση περηφάνιας συνοδευόμενη από ένα άβολο χαμόγελο. Ποιος άντρας άλλωστε δεν λάτρεψε τα fun-farts.

Πως εξηγείται λοιπόν αυτή η ξεχωριστή αντίδραση; Δεν ξέρω ακόμα δεν το έχω αντιληφθεί.

Τώρα όμως υπάρχει λύση για όλους τους βασανισμένους, καταπιεσμένους αντρικούς κώλους εκεί έξω. Δεν είναι αναγκαία πλέον η επίσκεψη στη τουαλέτα για κρυφοκλάσιμο. Η το κλασικό πλέον  κόλπο για κρυφοκλάσιμο στο κρεβάτι. Το γύρισμα του κορμιού στο πλάι, και η ελαφρά ανασήκωση του ενός κωλομεριού με το χέρι έτσι ώστε να βγεί αθόρυβος και χωρίς εμπόδια ο πόρτος ενώ η σύντροφος μάσιεται να τζοιμηθεί δίπλα σας. Αν τον μυρίσει εν άλλη κουβέντα. Πρέπει να σύρεις αβολίδωτο πριν μπεις στο κρεβάτι να τσεκκάρεις την μυρωθκιά.

Πλέον λοιπόν υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν ότι το ευγενές αυτό αέριο, αυτή η υπέροχη συνήθεια κάνει όντως καλό

Η μελέτη λέει ότι το hydrogen sulfide gas, το οποίο παράγεται κατά την πέψη έχει ευεργετικές ιδιότητες όταν εισπνέεται. Διαβάστε το άρθρο. Ναι μπορεί να είναι κάπως ενοχλητικό σε μεγάλες ποσότητες αλλά τα πάντα για την υγεία. Άλλωστε ειλικρινά τωρά. Σε ποιον αρέσει για παράδειγμα το μπρόκολο περισσότερο από τις τηγανιτές πατάτες. Σε κανένα. Και όμως θα το προτιμήσεις στα περισσότερα γεύματα αν σε ενδιαφέρει να μην είσαι υπέρβαρος.

Έτσι και αυτό. Ο πόρτος κάνει καλό. Πάντα το ήξερα και πάντα το ένιωθα. Κάτι το οποίο μου προκαλέι τέτοια ευφορία και γέλιο όταν γίνεται με παρέα (αλλά ακόμη και μόνος μου) δεν γίνεται να μην μου κάνει καλό. Όταν μάλιστα είναι και νόμιμο.

Άρα την επόμενη φορά που θα νιώσετε τη ανάγκη, αγκαλιάστε σφικτά τον άνθρωπο σας και κλάστε του δυνατά, βροντερά και περήφανα. Μετά δώστε του και ένα φιλί και πείτε του αγάπη μου. Για το καλό μας.

Κλάστε άφοβα.

Και πριν κλέισω ένα respect στον βασιλέα. Στον άρχοντα του πόρτου. Τον άρχοντα της κωλοτριπίδας. Το γάλλο καλλιτέχνη Joseph Pujol, ή “Le Pétomane». Σε ελεύθερη μετάφραση ο πορτομανής.

 Υ.Γ. Εγώ πάντως δεν αντιμετωπίζω τα πιο πάνω προβλήματα στο σπίτι. Η Κούλλα (Criticoulla) έχει πειστεί από νωρίς στην σχέση μας ότι η κλανιά της κάνει καλό

4 σχόλια:

  1. Κάπου είχα δει παλιά το ορίτζιναλ κείμενο (σε χαρτί) επί του θέματος "κλανιόλα" αλλά τωρά δεν το βρίσκω στο ιντερνέτιον.

    Τούτν εν απομίμηση: http://www.newsbeast.gr/weird/arthro/591224/ti-itan-i-perifimi-klaniola/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. https://scontent-b-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/10353559_10152542011746605_2151699468106314656_n.jpg?oh=c9b61e25773d22612310ffff1c2ae1eb&oe=544A0D45

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θέλω να καταδικάσω τούτη τη μελέτη και τούτο το ποστ και να στείλω τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σε όλες τις γυναίκες out there που ζουν σε καθεστώς κλανιάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγωνιστικούς χαιρετισμούς και από εμένα σε όλες τες κορούδες! Διαξ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή